Stap 4 van 5: Vrijheid & Controle

qv2ejEerdere delen in deze serie:
-) deel 1: Liefde & Angst
-) deel 2: Kennis & Onwetendheid

-) deel 3: Soevereiniteit & Verwarring, hierin komt informatie voorbij die mensen tot het inzicht leidt dat mensen altijd zelf de volledige verantwoordelijkheid voor hun leven dragen. En dat het begrip van die verantwoordelijkheid ook automatisch betekent dat mensen vrij zijn, dit altijd al zijn geweest en altijd zullen zijn.

Nadat mensen deze drie stappen begrijpen en beheersen, is het tijd voor de vierde stap. Dit gaat over de hoe mensen hun eigen leven zo positief & constructief mogelijk en naar eigen persoonlijke voorkeur kunnen inrichten. De positieve kant van deze vierde stap is vrijheid. Hieronder de uitleg zoals Mark Passio dat op zijn slides presenteert.

1545221_190576157815797_372839219_nEn de negatieve kant van deze vierde stap is controle oftewel een heersende klasse. Een heersende klasse kan zichzelf alleen maar in stand houden door continu geweld aan een maatschappij toe te voegen. Dit uit zich in ons dagelijks leven als opgelegde controle van die heersende klasse over de gewone mensen. 

1555300_190576217815791_2073092888_n

Help anderen vrij en bewust te worden

Mensen die zelf vrij zijn, doen er goed aan om de mensen om zich heen bekend te maken met wat psychopaten drijft en hoe deze te werk gaan. Zo kunnen andere mensen zich ook onttrekken aan de invloed van psychopaten in onze maatschappij.
-) Wat drijft de psychopaat?
-) Twee soorten mensen, goede en slechte
-) Het Patroon van Tirannie

Daarnaast begrijpen vrije mensen dat hun eigen levenskwaliteit in grote mate afhankelijk is van de kennis en het bewustzijn van de mensen om hen heen. Zolang grote groepen mensen om hen heen nog geloven dat een heersende klasse nodig is omdat deze mensen zelf nog in angst, onwetendheid en verwarring zitten en daarom niet eens in staat zijn om de staat van tirannie waarin ze momenteel leven te herkennen, zal die tirannie blijven doorgaan, met alle negatieve gevolgen van dien.

Het is daarom van groot belang je medemensen wakker te maken en ook op het pad naar bewustzijnsgroei te zetten. Besef hebben van je vrijheid van meningsuiting, gecombineerd met de kracht van je uitdrukkingsvermogen The Power of Speech, is daarbij essentieel. Communiceer met anderen en informeer en inspireer anderen om ook vrij en bewust te worden.

10647059_864497850228603_1528625457016928165_n

Schep je eigen leven op een zo positief  mogelijke manier

En naast het informeren van de mensen om je heen is het uiteraard ook van groot belang om je eigen vrijheid te vieren en je eigen leven zo plezierig en constructief mogelijk in te richten. En hoe dat zal gebeuren, is volledig aan mensen zelf. Ieder mens is anders en heeft behoefte aan verschillende ervaringen. Zolang je dat doet in harmonie met The Natural Law is het ook prima mogelijk voor eenieder om zijn of haar eigen leven zo goed mogelijk volgens eigen inzichten te leiden.

9753_571962812905109_3626372249915480253_n (1)

Persoonlijk heb ik drie leidraden gevonden die mij erg hebben geholpen om op een positieve manier sturing te geven aan het leven. Als andere mensen er ook hun voordeel mee kunnen doen, dan is dat mooi meegenomen. Vinden mensen het niet bruikbaar, dan is dat ook prima en dan vinden ze vast wel ergens anders wat ze zoeken. Vrije mensen vinden hun weg meestal prima zelf.

—–

Als eerste Bentinho Massaro, hij legt uit hoe je je leven vanuit vrijheid en in vreugde kunt scheppen door je passie te volgen van moment tot moment.
In deze video legt hij het helder uit: Follow your breadcrum trail.


Meer van Bentinho Massaro:

-) Leer je leven meer naar je eigen voorkeur te scheppen
-) Hoe je je frequentie op een gemakkelijke manier kunt verhogen
-) Hoe je je frequentie stabiel hoog kunt houden

11102936_906256482729887_7585020816450234083_n

—–

Vervolgens Abraham Hicks die uitlegt hoe we ons bewustzijn kunnen vergroten via de driehoek van plezier, vrijheid en groei. Als mensen begrijpen hoe deze drie zaken samenhangen, kunnen ze hun bewustzijn op een buitengewoon constructieve en plezierige manier verder ontwikkelen.


Meer van Abraham Hicks:
-) Waartoe wij hier op aarde zijn?

11025673_872972209430570_1692946521498379203_n

—–

En als derde Bashar via Darryl Anka die uitlegt dat een manier om je leven in te richten op een constructieve manie, het beste kan door je hoogste passie te volgen, met integriteit en zonder verwachtingen.

Meer van Bashar en Elan:
-) De vijf wetten van creatie
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen
crop low

—–

Via Torrentz en de YouTube is een boel gratis informatie te vinden over Bashar en Abraham Hicks als je daar op hun namen zoekt.

Daarnaast is het ook interessant om ervaring en inspiratie onderling met elkaar te delen. Dus, mochten lezers hier een zinvolle strategie hebben om hun leven zo plezierig mogelijk in te richten, deel het vooral in de reacties. Alle inspiratie is zeer welkom!

544610_190576221149124_800287543_n

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Een einde aan de slavernij, stap 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, stap 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, stap 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, stap 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, stap 5: Orde & Chaos

-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Omarm je positieve gevoel, het is je wegwijzer naar meer persoonlijke groei en vrijheid
-) Kies de best voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment
-) Drie manieren om goedkoop de wereld over te reizen
-) Leer je leven meer naar je eigen voorkeur te scheppen
-) 12 praktische tips om je bewustzijn te vergroten
-) Hoe je je frequentie op een gemakkelijke manier kunt verhogen
-) Hoe je je frequentie stabiel hoog kunt houden
-) Wet 1 van 3: The Law of Attraction
-) Wet 2 van 3: The Law of Deliberate Creation
-) Wet 3 van 3: The Law of Allowance
-) De vijf wetten van creatie
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen

-) In het licht van voortbestaan
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) Leer hoe je elk onderwerp kunt bestuderen
-) Verantwoordelijkheid is vrijheid
-) Wat drijft de psychopaat?
-) Twee soorten mensen, goede en slechte
-) Het Patroon van Tirannie
-) The Power of Speech

freedom

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

31 gedachten over “Stap 4 van 5: Vrijheid & Controle

  1. Douwe Bericht auteur

   Veel van wat Bashar en Abraham Hicks zeggen wordt ook nog een heel rustig en duidelijk uitgelegd door deze persoon. Maar niet in gechannelde vorm en in mijn ervaring in iets meer detail en duidelijkheid. Een prachtige aanvulling van het materiaal wat hier al gelinkt stond in ieder geval.

   Ways to Live as a Consious Creator – Bentinho Massaro
   https://www.youtube.com/watch?v=arCloC5NeH4

 1. Driepinter

  Ik vind het maar raar die channelaars, ik heb nu een aantal video’s van bashar bekeken/beluisterd en vind de boodschap zeker positief, verheffend en verhelderend.

  1. Douwe Beerda Bericht auteur

   Ja het is ook vrij maf, en ik denk dat mensen pas na stap 3 er klaar voor zijn. Simpelweg omdat ze dan in staat zijn om naar de informatie te luisteren zonder behoefte om er een externe autoriteit aan te koppelen en dus volledig voor zichzelf in staat zijn te bepalen als ze daar wel of niet wat aan hebben ongeacht vanuit welke bron de informatie naar ze toe gereflecteerd wordt.

   Ik merk dat mensen die in een stap ervoor nog niet in de positieve expressie zitten zichzelf eigenlijk automatisch van de informatie afsluiten omdat ze het eng, of raar vinden of de informatie zelf niet durven te evalueren of wellicht omdat ze bang zijn wat anderen er van denken.

   Ik heb naar beide personen wel een boel geluisterd, en beide hebben in mijn ogen zeer bruikbare en positieve informatie. Maar goed het is altijd aan mensen zelf om te kijken of ze het serieus willen nemen en of ze dus wat doen met de informatie die deze bronnen naar mensen toe reflecteren. Want uiteindelijk is het niets meer dan dat. Het is een bron wat informatie reflecteert en het is volledig aan ons wat wij met die reflectie doen.

   Er is ook een boek van de informatie van Bashar, vond ik persoonlijk ook wel de moeite waard. Hier vrij te downloaden.

 2. Douwe Bericht auteur

  Don’t ask anyone, even your best friend, to be true to you. YOU be true to you. Let others do whatever they do.You be true to you.
  Say: “Things always work out for me.” And when you know that, you can leave everyone else and what they do out of the equation.

 3. maup

  Blijft er nog een grote vraag over,hoe ga je dan om met het systeem wat op dit moment de controle heeft
  en het geweld monopolie.
  Gewoon praktische dingen,daar word geen antwoord op gegeven!
  B.v.b. ik claim mijn naam beweging werkt niet,zo lang je met het geld van het systeem werkt kan je er
  ook niet aan ontsnappen.

  Het systeem erkent geen soevereine mensen op dit moment
  behalve als er genoeg kritische massa bereikt is.

  Stel, in de nabije toekomst,inentingen worden verplicht hoe wil je daar onderuit komen

  groet
  maup

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is iets om zelf over na te denken en met anderen over te overleggen. Verhuizen naar het buitenland is 1 optie. Verder kun je eigen systemen gaan bouwen. Ga meedoen met Lets systemen en met bitcoin bijv.

   Maar focus naast wat je niet wilt vooral op wat je wel wilt en interessant vindt en ga daarmee aan de gang. Ik houd van reizen, permacultuur en Esperanto bijv. Maar waar iemand gepassioneerd over is, is totaal persoonlijk.

 4. Douwe Bericht auteur

  Voor de liefhebbers, Bentinho raadde in een discussie op facebook de volgende bronnen aan om jezelf in te verdiepen om kennis op te doen:

  Bashar – Op deze site meermalen voorbij gekomen. Zie onder andere dit introductie artikel:
  http://achterdesamenleving.nl/bashar-wet-1-van-4-je-bestaat-en-zult-altijd-bestaan/

  Abraham Hicks – Ook eerder op deze site voorbij gekomen. Zie bijv. het artikel: The Law of Attraction.
  http://achterdesamenleving.nl/wet-1-van-3-the-law-of-attraction/

  Seth – meer informatie via de wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Seth_Material Via youtube, torrentz en zoekende op google met PDF is een boel materiaal te vinden.

  The Law of One, The Ra Material – Alles online gratis beschikbaar via hun site: http://www.lawofone.info/

  Q’uo, kan ik zelf maar beperkt wat van vinden. Meer info altijd welkom. The Aaron/Q’uo Dialogues: An Extraordinary Conversation between Two Spiritual Guides

 5. Douwe Bericht auteur

  Interessant ter aanvulling. En check die hippe t-shirts van het publiek 😀

  “Elan” is another Essassani member who was channeled by Andrew Bayuk. This is part 1, Here are the links to part 2, 3, 4, and 5:
  Part 1 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200212740707
  Part 2 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200218139887
  Part 3 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200231463187
  Part 4 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200236882327
  Part 5 link: https://www.facebook.com/video.php?v=10100200241892287

  As another Essassani, he sounds almost exactly like Bashar. This is probably because their whole race is always talking through anyone who is channeling, as they are all telepathically connected. This is “Elan – It’s Up To You”. I believe this was recorded in late 1992 or 1993. Thank you Hola Tambola for letting me know about this.

   1. Werner

    Komt steeds op hetzelfde neer zoals ook in het artikel staat, politiek denkt conform het hedendaagse systeem waarmee we tal van perverse effecten blijven cultiveren. Hoe zouden ze op het idee komen om anders te gaan denken en de beschikbare alternatieven te cultiveren? Praktisch voorbeeld, men probeert de werkloosheid op te lossen, weten ze dan niet dat er ook zoiets bestaat als arbeidsdeling? Stel dit voor en kijk dan aandachtig naar de reacties, reden genoeg om de noodtoestand af te kondigen. 🙂

    1. Douwe Bericht auteur

     In stap 3 komt voorbij dat mensen ongeacht politiek altijd vrij zijn. Mensen kunnen alleen de politiek gebruiken om zichzelf gevangen te houden maar dat doen ze in hun eigen denkwereld.

     Je hebt mensen die zich niet aan natural law houden maar dat betekend niet dat jij daarom onvrij bent. Het betekend dat er geestelijk verwarde en daarmee potentieel gevaarlijke mensen rondlopen maar als je dat eenmaal weet dan kun je verder met je eigen leven zo goed mogelijk vorm te geven.

     1. Werner

      Van daaruit kan je naar de gevangenis kijken, beetje als het grottenverhaal van Plato. Het leven als een tragische grap, ik worstel en kom boven. 🙂

     2. Douwe Bericht auteur

      Om heel concreet te worden, waar jij nieuwgierig naar bent, interesse in hebt en passievol over bent is totaal onafhankelijk van wie dan ook. Dus ook van de politiek.

      Met het internet, vele online groepen etc is het vrij simpel om meer informatie op te doen over die onderwerpen en om andere mensen te leren kennen met dezelfde interesse etc.

      In die zin is er niets dat je kan stoppen bij het volgen van je eigen interesse. Sterker nog met de huidige technologie is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om je nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen.

      Dat is wat dit artikel duidelijk wil maken aan mensen. Dat ze vrij zijn hun eigen pad te volgen. Niemand kan je daarin tegenhouden.

     3. Douwe Bericht auteur

      Waar ligt je eigen nieuwsgierigheid? Waar ligt je eigen interesse?
      Als je daarmee aan de gang gaat kom je altijd verder. In die zin heb je wat het gaat worden zelf in de hand door je eigen pad te gaan volgen.

      En dat pad niet afhankelijk te maken van externe partijen of eigen verwachtingen over waar je pad naartoe zou moeten leiden.

     4. Werner

      Zullen wel zien wat de tirannie van de meerderheid ervan maakt Douwe, we kunnen nog altijd naar Costa Rica. 🙂

     5. Werner

      Hebben ook eens een hersenonderzoek gedaan Douwe, het is mogelijk om deze zodanig te coderen waardoor psychisch blindheid ontstaat, ook bijzonder. Aan formules geen gebrek. 🙂

      Inprenting (ook wel ‘codering’ genoemd) is het neuropsychologisch proces waarbij informatie wordt opgeslagen in het geheugen. Het woord ‘inprenten’ komt letterlijk van het maken van een afdruk met een printplaat of letterzetbak en het idee is dat het ‘inprenten’ zorgt voor een ‘afdruk in het geheugen’. Inprenting is datgene wat volgt op het waarnemen en wat vooraf gaat aan het onthouden, het is het proces waarbij de informatie vanuit de zintuigen eerst door de hersenen wordt geïnterpreteerd (waarnemen) en vervolgens wordt toegeleid naar het geheugen (onthouden). De entorinale schors en de cortex parahippocampalis spelen in de hersenen hierin een belangrijke rol.

      https://inhibitie.wordpress.com/

     6. Werner

      Dat van Bashar lijkt veel op dat van Dabrowsky, net zoals veel andere modellen naar hetzelfde proces verwijzen. Het gaat finaal om de (h)erkenning van de mens in het verhaal, en dat alsof we onszelf vergeten zijn. Het komt met veel terugval.

      Waar op Niveau 3 het nastreven van de eigen waardenhiërarchie nog weinig consequent is en vele momenten van terugval vertoont, daar neemt het individu op Niveau 4 de eigen ontwikkeling op georganiseerde wijze in de hand. Innerlijke conflicten worden effectief behandeld via ‘autopsychotherapie’. Het zelf is dan zowel psychiater als cliënt, zowel subject als object, om zo via grondige communicatie tot resolutie van het conflict te komen. Waar nodig of veelbelovend gaat het individu over tot ‘educatie van zichzelf’. Deze opbouwende dynamismen helpen een sterke morele identiteit te creëren en maken het voor het individu ook mogelijk om meer maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen—niet vanuit egocentrische motieven zoals een behoefte aan status of macht, maar vanuit de realisatie dat het hebben van een eigen, persoonlijke waardenhiërarchie ook betekent dat geobserveerde misstanden in de sociale omgeving en maatschappij niet onberoerd gelaten kunnen worden. Zodoende worden de eigen overprikkelbaarheden effectief gekanaliseerd en de eigen talenten ingezet voor sociale, politieke of creatieve doeleinden om zo de ontwikkeling van medemensen of zelfs van de maatschappij als geheel te bevorderen.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Theorie_van_positieve_desintegratie

     7. Pieter

      Politiek beoogt een kunstmatige, door mensen bedachte “orde”. Een orde die de hiërarchisch hooggeplaatsten moet bevoordelen, ten koste van de rest van de mensheid. Het is een “orde” die doelbewust afwijkt van de natuurlijke, universele orde (Natural Law).

      De macht van deze kunstmatige orde wordt gegenereerd door het conformeren van mensen eraan. Omdat deze orde kunstmatig is – en dus dissoneert met de natuurlijke orde – is het nodig om voortdurend geweld te gebruiken om deze orde in stand te houden.

      Dat kan alleen door gebruik te maken van de macht van die orde. Macht die dus uitsluitend gegenereerd wordt door degenen die zich eraan conformeren. En vervolgens degenen die zich er niet aan willen conformeren, dwingt dat alsnog te doen.

      Deze macht kan dus alleen en uitsluitend bestaan als de meerderheid van de mensen zich er vrijwillig aan conformeert. Pas dan krijgt die orde de macht om ook de rest daartoe te dwingen.

      Mensen zullen zich er pas aan willen conformeren wanneer ze geloven dat deze orde legitiem is. Wanneer ze geloven dat deze orde NIET kunstmatig is, maar denken dat het een natuurlijk verschijnsel betreft. Dat dit “nou eenmaal bij mensen hoort”.

      Dat kan alleen wanneer mensen zich niet bewust zijn van het bestaan van de natuurlijke orde. Als ze geloven dat ze geen keuze hebben, en dat de kunstmatige orde de enig mogelijke is. Geloven geen keuze te hebben, is de definitie van onvrijheid.

      De enige manier om deze onnatuurlijke, kunstmatige orde te ontmaskeren (en daarmee te ontmantelen) is de groei van het collectieve besef dat die keuze er WEL is. Dat er een natuurlijke, werkelijke orde bestaat, een orde die per definitie in harmonie is met de wereld en het universum om ons heen. Een altijd bestaande universele orde, die een oneindige kracht vertegenwoordigt, in plaats van tijdelijke macht.

      De mogelijkheid daarvoor te kunnen kiezen, is vrijheid.

      Het stimuleren van dat besef is de ENIGE manier om bij te dragen aan het ontmantelen van deze valse orde, en de afschuwelijke uitwassen daarvan.

     8. Werner

      Of anders, ongewild (zelf)bedrog?

      Het toevoegen van nieuwe elementen aan het besluitvormingsproces brengt ons tot een moreel dilemma of bijzondere schuldvraag, vandaag worden immers nog steeds beslissingen genomen zonder rekening te houden met deze elementen waardoor perverse effecten ontstaan. De vraag stelt zich of we dit kunnen toeschrijven aan het element van beperkte rationaliteit of dat de bevolking deze informatie doelbewust onthouden wordt? Dit is zonder meer een heikele kwestie die best in alle sereniteit kan behandeld worden, de perceptie zou immers kunnen ontstaan dat politiek de bevolking quasi letterlijk bedriegt, een bedrog dat – net omwille van het vertrouwen dat de bevolking stelt in haar leiders – wordt verder gedragen door diegenen die bedrogen worden. En sterker, in hoeverre is politiek a priori op de hoogte van deze dynamiek waardoor het zelfbedrog zou worden, een bedrog dat – onbewust daarvan – zichzelf cultiveert en onderhoudt.

      https://reversedebtsystem.wordpress.com/besluitvorming/

     9. Pieter

      Deze basale informatie wordt de bevolking niet onthouden. Hij staat hier open en bloot op deze site. En op vele andere plekken, zoals bijv. de YouTube films van de presentaties van Mark Passio.

      Als mensen deze informatie tot zich laten doordringen, en er daardoor besef van keuze ontstaat, maakt het helemaal niets meer uit of de politiek er al dan niet van op de hoogte is.

      De gedachte dat de politiek nodig is voor verandering getuigt van geloof in de kunstmatige, valse orde. En dus van onvoldoende besef van de natuurlijke orde.

     10. Pieter

      Ik durf het niet te zeggen. Maar of het nou wel of niet gaat lukken, het is en blijft de enige mogelijkheid.

      Mensen zullen nou eenmaal hun valse geloof alleen willen opgeven als ze inzien dat er een ander en (veel) beter alternatief bestaat. Als ze dat dat niet gaan inzien (en dus hun valse geloof niet opgeven) dan zullen ze de kunstmatige orde blijven voeden, en dan gaat het niet lukken. Andersom dus wel.

     11. Werner

      Moderne systeemwetenschappers spreken niet zomaar over een dubbeltje op z’n kant, ik vernam net dat de VS met hun troepen onderweg zijn om zich te positioneren in de Middellandse zee. Het wordt weer spannend, de sociale alternatieven liggen op de tafel.

 6. bernadette

  Er zijn zovelen mensen die proberen alles te belichten … om het tij te keren ,
  dat is heden gaande in o.a Italië , Spanje , Frankrijk , Lithouwe , Polen , Noorwegen , Zweden
  en andere grond gebieden op deze Globe .

  Omdat we hier een stukje Nederlandse grond bewonen ,
  en velen de menige buitenlandse talen niet kunnen volgen.
  Blijft het voorlopig maar op z’n Nederlands / Engels / Duits
  omdat deze talen ons allen bekender zijn om het te kunnen blijven begrijpen.

  http://www.volkwordtwakker.nl/nl/

  THIS VIDEO WILL SET SO MANY PEOPLES MINDS FREE THAT THEY ARE AFRAID OF YOU SEEING IT…

  https://www.youtube.com/watch?v=geF2uw_89vQ

 7. bernadette

  The Great Reset Sniper on How and Why This Whole System Is Going Down

  https://www.youtube.com/watch?v=9FAGCaN3btQ

  Omdat Vaccinatie schade werkelijk wereldwijd zich als een ziekelijk gemaakt epidemie verspreid,
  verdient deze genocide op de mensheid alle aandacht .

  The Truth About Vaccines From The Most Prominent Vaccine Researcher Dr. Sherri Tenpenny

  https://www.youtube.com/watch?v=zAIJySFFSz0

  Bij de hieronder getoonde gefilmde Lucht opname hoef niet taalkundig te zijn.
  Men kan zo met het blote oog wel zien , dat het luchtruim boven onze hoofden niet klopt.

  CHEMTRAILS: NO WAY THIS TRANSFORMATION OF OUR SKIES IS NORMAL!

  https://www.youtube.com/watch?v=pRSdp3liQDw

  Wat heeft good old Danny ons te vertellen ….

  Are THEY ….. Weeding Out Homesteading?

  https://www.youtube.com/watch?v=xxWtSpSah-A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *