Heeft u ook zo een zin in de derde wereldoorlog?

De globale maffia staat te trappelen om een derde wereldoorlog los te krijgen en ze zijn op dit moment dan ook druk bezig om dit te organiseren.

Een derde wereldoorlog is een prachtige methode om het telkens verder haperende geldsysteem te resetten op een manier waarbij dit globale misdaadsyndicaat de touwtjes in handen kan houden.

Daarnaast weet deze club psychopaten als geen ander hoe ze zelf flink kunnen verdienen aan oorlogen, o.a. via directe wapenverkoop en via het verstrekken van leningen aan landen in oorlog en daarna  voor de wederopbouw. De globale maffia trekt op het moment dan ook alles uit de kast. Het regent inmiddels al langere tijd valse vlaggen zoals de vliegtuigramp MH17gifgas aanslagen in Syrië en recent het Skripal incident om zo Europa tegen Rusland op te zetten.

Er mist nog slechts 1 belangrijk ingrediënt om deze wereldoorlog echt lekker los te doen komen en dat bent uzelf beste lezer.

Zonder grote massa’s mensen die in deze valse vlaggen en manipulaties trappen, zonder grote groepen mensen die zich laten verdelen en tegen elkaar uit laten spelen, zal het niets worden met die nieuwe wereldoorlog.

De beste manier om een derde wereldoorlog te voorkomen is dan ook om je eigen waarde te leren kennen en je buren, kennissen, vrienden en vijanden hetzelfde te laten doen.

Hopelijk helpt de volgende informatie daarbij:

Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn de elementen zo opgesteld geweest tegen het kwaad, dat zich uit in tirannie en slavernij, als nu het geval is.

De dromen die branden in de harten van miljarden mensen zijn de laatste millennia steeds sterker geworden.

De kinderen van deze wereld zijn een bevrijding uit slavernij verschuldigd, die weinigen kunnen begrijpen.

Dit is het opwindendste tijdperk in de geschiedenis van de mens; het is het begin van de vrijheid van de mensheid. Het tijdperk van de oorlogen op aarde is voorbij.

Einde van al het kwaad
Het einde van al het kwaad is inmiddels als boek beschikbaar. En daarbij is er ook een gratis te downloaden PDF versie beschikbaar gesteld.
Hier hoofdstuk 1:

—–

Vrijheid

De definitie van vrijheid is de oneindige waarde van de mens. De definitie van het kwaad is de vernietiging van vrijheid. Alle kwaad leert de mens dat hij beperkte waarde heeft.

Eenvoudig

De waarheid is altijd eenvoudig. Alle mensen herkennen de waarheid omdat alle mensen intelligente wezens zijn. Het is de aard van het kwaad om kunstmatig ingewikkelde ideeën te scheppen. Het doet dit om de vrijheid die het vernietigt te verbergen of te versluieren. Als je alle moeilijkheden en angsten uit je leven bant, zul je een eenvoudige en mooie waarheid vinden. Deze waarheid is de kern van wat jij waard bent.

Waarde van de mens

Om vrijheid te begrijpen moet je begrijpen wat de waarde van een mens is. Alles wat het kwaad wil is het verhullen en vernietigen van jouw waarde. Alle gezag is door het kwaad geschapen om je waarde te maskeren. Om je eigen waarde te begrijpen moet je de aard van vrijheid begrijpen.

Het kwaad

De sleutel tot het begrijpen van onze wereld is het begrijpen van de aard van het kwaad. Het kwaad stelt de waarde van mensen op de proef door ze de gelegenheid te ontnemen om hun eigen keuzes te maken; door ze de kans te ontnemen om sterker te worden door te leren en te begrijpen.

Vrijheid

Waar het kwaad de waarde van de mens wil vernietigen of verhullen, laat vrijheid mensen zien wat ze kunnen bereiken en hoe waardevol ze zijn. In vrijheid hebben mensen liefgehad, ziektes genezen, honger bestreden, werk makkelijker gemaakt en in vrede geleefd. In vrijheid is geluk mogelijk. Vrijheid is het exact tegenovergestelde van het kwaad.

Jij

Alles wat in dit boek geschreven staat is geschreven om de denkbeelden van cultuur en wetgeving te vernietigen. De les die dit boek je leert is eenvoudig: niets op aarde is meer waard dan jij.

De aarde

Een duister complot heeft het verstand van de mensheid al tijden vertroebeld. Dit complot is het kwaad zelve, en is de baas over enorme hoeveelheden menselijke gedachten, emoties,
handelingen, werk, en uitspraken. Het is verantwoordelijk voor de dood van honderden miljoenen mensen, en voor het onderwerpen van bijna elk mens dat ooit geleefd heeft.

Als je één enkel principe kunt accepteren – dat je oneindig veel waard bent – dan geeft dit boek je de visie die je nodig hebt om de wereld te zien zoals die echt is. Om voor eens en voor altijd
te weten dat dit duistere complot niet sterk, maar zwak is; dat het kwaad niet aan het groeien, maar aan het uitsterven is.

—–

Einde van al het kwaad00Het boek is een prachtig gereedschap, een ware sloopkogel om een leven lang van culturele indoctrinatie te doorbreken. Gedurende hun hele leven zijn mensen voorgelogen en gemanipuleerd op een manier die zo alom aanwezig is dat we er ons maar amper van bewust zijn.

Dit boek legt al de mechanismen van deze manipulaties zeer helder bloot.

Zodra mensen begrijpen hoe belangrijk en essentieel vrijheid is voor hun eigen leven en dat van andere mensen, zullen ze niet langer bereid zijn blind te gehoorzamen wanneer externe autoriteiten proberen de vrijheid van hunzelf en anderen te onderdrukken en te vernietigen.

Op het moment dat mensen hun werkelijke waarde leren inzien, zullen ze zichzelf niet langer laten onderdrukken en zullen ze ook geen enkele behoefte hebben om andere mensen hun vrijheid te vernietigen.

Veel leesplezier!

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante informatie: 
-) Bestel het boek ‘Het Einde van al het Kwaad’
-) Download de vrij beschikbaar gestelde PDF versie van ‘Het Einde van al het Kwaad’
-) Wees bang, wees bang, wees bang; Het Patroon van Tirannie
-) Het meest gevaarlijke geloof veroorzaakte 262 miljoen doden in de vorige eeuw
-) Er is maar 1 persoon nodig voor vrede en die persoon ben jezelf

10599588_864497673561954_7771280659393444027_nOp het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennissen, collega’s, etc. Graag zelfs, hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.Spreading-the-Word

29 gedachten over “Heeft u ook zo een zin in de derde wereldoorlog?

 1. Werner

  Fijn artikel, het is als de vraag van vandaag, gaan we voor WOIII of zijn we als mensheid bij machte om het tij tijdig te keren. Het grote voordeel is dat we dit scenario eerder al eens gehad hebben, destijds werden quasi dezelfde alternatieven ook genegeerd. Vandaag zijn ze enkel verfijnd en hebben we allemaal internet om er (1) kennis van te nemen en (2) actie te ondernemen opdat steeds meer mensen er zich bewust van kunnen worden. Driemaal is scheepsrecht?

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja laten we het hopen. Er zijn vele mogelijkheden en wegen om te bewandelen. Persoonlijk ben ik voor wegen waarbij we de vrijheid en vrije wil van andere mensen zo respecteren en bij voorkeur ook met meer respect voor moeder aarde en andere organismen leren omgaan.

   Daar kunnen we nu al zelf mee beginnen gelukkig.
   http://www.permacultuurnederland.org

   Vanuit de permacultuur is het huidige economische systeem een complete type 1 ontwerpfout wat mensen motiveert om elkaar en moeder natuur niet te respecteren omdat alles draait om geld verdienen om schulden af te betalen die altijd groter zijn dan de hoeveelheid geld die er in omloop is. Een echte ratrace.

   Het ontmantelen en/of transformeren van deze type 1 ontwerpfout is dan ook essentieel in mijn ogen willen we als mensheid een nieuw paradigma beginnen.

   1. Werner

    Kan ik het slechts mee eens zijn Douwe, vandaag leveren strijd tegen ‘het systeem’ waar we ons – willens nillens – aan dienen te conformeren, het zit diep ingeburgerd. Wijzig het systeem en het wereldbeeld verandert.

    1. Douwe Bericht auteur

     Het rare is dat we er massaal aan gehoorzamen en zo onze eigen gevangenis scheppen en in stand houden. Ik ben zelf heel erg geinteresseerd waarom we dat eigenlijk doen. Ik denk dat hier de rol van groei in bewustzijn een rol speelt maar het is een beetje lachwekkend bijna hoe de mensheid op het moment zichzelf een pistool op het hoofd zet maar blijkbaar niet door heeft dat het dat zelf doet…

     Wellicht dat dit korte filmpje van Bentinho wat mensen los kan rukken uit hun huidige bewustzijn en ze wat meer richting zichzelf kunnen brengen.

     Achieve Complete Happiness in Two Steps – Bentinho Massaro
     https://www.youtube.com/watch?v=rORblrZymO0

    2. Treowd

     Daar volg ik in en kan me volledig vinden in de vorige reacties. Ook zouden we elkaar als mensheid wat meer als gelijkwaardigen kunnen zien die in hetzelfde schuitje zitten . Het hele probleem van vluchtelingen zouden we daarmee ook vanuit dat oogpunt niet als een aanslag op onze eigen voorzieningen moeten zien of als een bedreiging. In verhouding komen er een aantal duizenden bij en mochten ze allemaal deze kant uit komen dan nog is het een minderheid in het geheel gezien. Deze planeet is voor ons allemaal een tijdelijke thuis, laten we elkaar als gelijkwaardigen gelijkwaardig behandelen. Als we de zaak goed organiseren op deze wereld is er genoeg voor iedereen zelfs in overvloed.

     Heeft iemand van ons (mensheid ) bewust kunnen kiezen waar hij of zij geboren zou worden op deze planeet en waar die wieg zou komen te staan? Die factor daar heeft niemand eigenlijk zeggenschap over. Zij die komen hebben nu behoorlijke pech gehad
     en wij in verhouding nog steeds geluk.

     Daarbij vullen diegenen die vluchten ons vanuit die visie aan in de strijd rechtvaardigheid in dit alles te wensen, als deze mensen werkelijk weten waar het ‘gevaar’ echt vandaan komt en sommigen zullen dat misschien al weten, dan krijgt de ware strijders voor rechtvaardigheid er als het ware versterking bij. Don’t let the wicked fool you. Laat je niets wijs maken, de aanstuurders spelen dat spel en hun tactiek is het daarbij de mensheid te verdelen omdat we verenigd gehakt van ze zouden kunnen maken. Vanuit dat paradigma bekijken zij het waarschijnlijk, dat terwijl wij vreedzaam en harmonieus samen wensen te leven op deze planeet althans de meerderheid van ons.
     We are all in the same boat …

     1. Werner

      Inderdaad Treowd, mooie woorden. Wat vluchtelingen betreft, een jongetje van 15 zei vorige week nog dat men beter de oorlog kon stoppen in Syrië. Vraag aan politiek waarom dat niet kan en je weet waar de klepel hangt. Het is al lang geen nieuws meer, vraag is hoe kristalhelder er moet uitzien om helder te worden.

     2. Werner

      M’n oog viel op onderstaande zinsnede, men zegt al eens dat een mens pas normaal is wanneer hij/zij zich aanpast aan de gekte van de maatschappij.

      “De ongehinderde stroom van immigranten” – die op Europa is gericht en volgens Barnett door geen enkele regering of instelling mag worden verhinderd. Nationale grenzen moeten uiteenvallen en rassen vermengd: daardoor worden waarden en religies afgeschaft en de weg naar een globale “nieuwe wereldorde” (NWO) geëffend.

      http://www.bovendien.com/categorieen/actualiteit/de-amerikaanse-strategie-achter-de-vluchtelingenstromen

     3. Treowd

      Ik weet niet zeker of ik je goed begrijp maar ik meen een richting te bemerken waarin je mogelijk tracht te verwijzen, het kan twee kanten uit vallen op die tweesprong bevindt de mensheid zich al een tijdje, de tijd zal het leren. Er is niks mis met rassen vermenging op zich, integendeel het kan de mensheid zelfs verrijken. Het zijn de mechanismen erachter welke zomaar een tegengestelde uitwerking zouden kunnen veroorzaken en als dat volgens scheve planning zo zou kunnen zijn is de bewustwording ervan een pré. Er is mogelijk ook niks met orde op de wereld, integendeel uit harmonie onstaat ook orde, maar een te perfecte democratie leidt uiteindelijk altijd tot een dictatuur het dan met het oog op mogelijke snode plannen beter uit spontane orde kunnen gaan ontstaan .
      Het Universum zal ons daarin de weg wijzen als we onze harten volgen. https://en.wikipedia.org/wiki/Spontaneous_order

     4. Werner

      Wat die boot betreft, hedendaagse vluchtelingen weten daar alles over. Ik wou slechts bedoelen dat we ons veel ellende op de hals halen om iets dat ook eenvoudig zou kunnen. Maar misschien is er geen geld genoeg om een ferry te huren? 🙂

     5. Treowd

      Ik geef toe het is een stevig artikel en de schrijver ervan neemt geen blad voor de mond, anderzijds wijst er alles op dat de aanstuurders die richting een mogelijk fascistische NWO lijken te willen gaan, over lijken wensen te gaan. Getuige hiervan is het midden oosten waar nu juist die vluchtelingen vandaan komen en vele andere coups en false flag operaties waarbij iedere collateral damage voor lief genomen wordt.
      Het kan niet veel opzichtiger gedaan worden dan dat men dat doet. Wenst men slechts te shockeren of heiligt het doel alle middelen ?

     6. Werner

      Inderdaad opzichtig, vandaag moeten we – gezien de talrijke berichtgeving – moeite doen om het allemaal niet te zien. Misschien wordt het mogelijk om een co-creatieve NWO te installeren, eentje dat de mens in het verhaal terug tot leven brengt, kwestie van normen, waarden en ethiek.

     7. Treowd

      Mogelijk lag dat al in de planning, zou het een maskerade kunnen zijn of is het the real deal?
      THE 2030 AGENDA
      https://www.youtube.com/watch?v=j-5gyuUZBlg
      https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/7891Transforming20Our20World.pdf

      Pope Francis to adress United States Congress
      https://www.youtube.com/watch?v=gTX8Wtdz7BU

      Spannende tijden, – mogelijkerwijs zien we ook of ITCCS een maskerade blijkt of mogelijk zou kunnen zijn, zou ITCCS werkelijk zoveel macht kunnen implementeren vanuit Common Law ?
      Common law Sheriffs, Oathkeepers will arrest pedo Pope Francis during Sept 22-28, 2015 USA visit https://www.youtube.com/watch?v=At3VBdT1WlY

     8. Treowd

      ” mogelijkerwijs zien we ook of ITCCS een maskerade blijkt of mogelijk zou kunnen zijn”

      Ik neem die woorden terug (achteraf bekeken) en er staat wel mogelijk bij maar toch. Kevin Annett en ITCCS was ook verantwoordelijk voor het aftreden van de vorige paus https://www.youtube.com/watch?v=5HmSkgO0JFc en dat voor het eerst in de kerkelijke geschiedenis dus niet zo’n goede woordkeuze in deze.
      Spannende tijd!

 2. Hans

  Inderdaad Douwe,

  Het hele systeem is in eerste instantie gebaseerd op afscheiding van de mens met zijn oorsprong.
  Even buiten het spirituele aspect van wie wij zijn hangt ons fundamentele bestaansrecht samen met de zon en de aarde.
  Dat is de drie-eenheid van bestaan wat staat voor het geheel, dit draagt het hele universum in zich.
  De totale en finale fysieke weergave van het geheel, de zon en de aarde als micro weergave van de macrokosmos.
  De mens als de totale en finale weergave van het leven, de geest. Als micro weergave van de macrokosmos intelligentie.
  Dit zie je terug in de atomaire en moleculaire weergave van ons fysieke lichaam wat qua opbouw een perfecte schaal weergave is van het universum.
  De aarde behelst de totale weergave van het universele leven in microvorm.
  De aarde en de mens zijn de fysieke blauwdruk van het gehele universele bestaan.

  Onze totale afscheiding van het besef hiervan zorgt dat wij onze verbinding met onszelf dus volledig kwijt zijn.
  De aarde en de zon faciliteren in beginsel het bestaansrecht van de mensheid, volledig.
  Door een scheiding aan te brengen in onze verbinding van eenheid met de aarde staan wij los van het besef dat alles wat de mens nodig heeft om in overvloed te kunnen leven aanwezig is in de vorm van onze eenheid met de aarde.
  Wordt ook mooi aangeduid als het ontbreken van de universele vrouwelijke energieën in onze beleving.

  Door dit ontbreken van besef ontstaat er dus een vacuüm wat heel slim wordt ingevuld door niet organische vormen van “vrouwelijke” energieën.
  Dit kan je dus zien als de kunstmatige omgeving waarin we nu leven en wat zich uit dmv alle vormen van intelligentie wat ons in onderdrukking houdt.
  Angst, oorlog, geld enz. zijn allemaal vormen en uitingen van deze kunstmatige intelligentie, kunstmatige energieën dus die ons puur weghouden van ons natuurlijk besef van wie wij zijn.

  Kunstmatige energieën, dus de onderdrukkende omgeving waarin wij leven, dankt zijn kracht en macht aan het feit dat wij er ons bewustzijn aan geven.
  Want we weten niet wie en wat we zijn, wat onze oorsprong is, we hebben dus totaal geen benul van het feit dat we kunstmatige intelligentie niet nodig hebben om te kunnen leven in vrijheid en vrede.
  Het is juist hetgeen wat ons hiervan afhoudt!

  Waarom zoveel energie schenken aan verbeterde vormen van kunstmatige systemen terwijl het hoe dan ook kunstmatig blijft?
  Waarom niet zoveel energie schenken aan het (her)ontdekken van bestaansvormen gebaseerd op de natuurlijke aanwezigheid van alles wat we nodig hebben om te kunnen leven van waaruit we oorspronkelijk uit ontstaan zijn?
  Laten we ons hart weer verbinden met de aarde, daar is geen geld voor nodig..

  1. Werner

   Inderdaad Hans, een economie kan ook draaien zonder geld, geld is maar een idee dat we in tastbare vorm hebben omgezet. Of zo Schopenhauer nog zei, geld is geluk in abstractie, vervolgens hechten en spiegelen we ons aan dit illusoire geluk. Het gevolg daarvan is manifest, wat we technisch kunnen oplossen leggen we op de schouders van de bevolking en dat alsof er nog nooit een boek geschreven werd. Het is bijna onwaarschijnlijk maar toch gebeurt het.

   1. Hans

    De mens is nu alleen in staat om vanuit het huidige realiteitsmodel de werkelijkheid te beleven.
    De wereld zoals die aan ons verschijnt is de wereld die bestaat.
    De mens verleent zijn identiteit op basis van deze werkelijkheid, alle normen en waarden en betekenissen die wij aan iets kunnen geven zijn gebaseerd op onze werkelijkheidsbeleving.
    Als wij dus een nieuwe invulling van een bestaand fenomeen willen implementeren zal dit altijd gebaseerd zijn op en vanuit het huidige paradigma.
    Dat is tenslotte onze werkelijkheid en dat is werkelijk..

    Punt is dat een verandering die niet binnen het huidige werkelijkheidsmodel past, bijv. een “eerlijker” geldsysteem, nooit in deze werkelijkheid zal kunnen bestaan.
    Daar is namelijk deze werkelijkheid niet op gebaseerd.
    Het is niet dat deze maatschappij in deze werkelijkheid bestaat, HET IS ZO DAT DEZE MAATSCHAPPIJ DE WERKELIJKHEID IS, het bepaald de totale werkelijkheid zoals wij het beleven, het is de realiteit.

    Zolang wij denken en beschouwen binnen de parameters van deze werkelijkheid zullen we altijd qua macht afhankelijk zijn van diegene die boven ons staan op deze maatschappelijke ladder.
    Als diegene niet bereidt zijn tot die verandering zal het er nooit van komen.
    Om tot een situatie te kunnen komen waarin we vrij zijn van de onderdrukkende mechanismen van deze maatschappij dienen we vanuit onze positie op die ladder een realiteit als zodanig te gaan opbouwen.
    We moeten anders gaan denken, niet inhoudelijk anders gaan denken maar op een nieuwe manier gaan denken.
    Vanuit een ander paradigma, zoals Werner in een eerdere reactie al min of meer aanstipte.

    Een nieuwe (betere) maatschappij bouwt men op vanaf de basis, vanaf de fundering.
    Door anders te denken en te kijken naar de mogelijkheden die er zijn om vorm te geven aan een gewenste en natuurlijke beleving van de werkelijkheid.
    En mi maakt bijv. geld daar geen onderdeel van uit, want geld maakt onderdeel uit van deze werkelijkheid, het bepaald voor een groot gedeelte deze werkelijkheid, het IS voor een groot gedeelte deze werkelijkheid.

    Zolang wij geloven in een maatschappij waarin de fundamentele peilers gebaseerd zijn op kunstmatig toegevoegde waarden zijn wij nooit vrij en zullen wij dat ook nooit als zodanig ervaren.
    Zolang wij blijven denken in het veranderen van vormen van die toegevoegde kunstmatige waarden dan zal er inhoudelijk in onze beleving, dus in werkelijkheid, niet veel veranderen.

    Kunstmatig toegevoegde waarde is een fundamenteel onderdeel van het verdeel en heers principe.
    Of er nu goeie of slechte aan het bewind staan, er dient altijd vanuit een heersende positie verdeeld te worden, two sides of the same coine.

    1. Werner

     Wat je hier mooi omschrijft, vinden we ook terug bij de psychologie van paradigmaverschuivingen, vreemd genoeg staat dit bij complottheorieën op wikipedia …

     Het merendeel van de complottheorieën is, net als met de meeste overige theorieën door de eeuwen het geval was en is, niet juist. Historisch gezien zijn de meeste theorieën inmiddels door de feiten achterhaald. Waarschijnlijk vanuit een basisbehoefte aan zekerheid en vastigheid gaat men er desondanks het liefst van uit dat al onze huidige theorieën kloppen, en hooguit nog verder verfijnd moeten worden. Toch is het tempo waarin wetenschappelijke ‘zekerheden’ worden vervangen door nieuwe inzichten nog nooit zo hoog geweest als in de afgelopen decennia.

     Men is zo overtuigd van het eigen wereldbeeld, dat men feiten die daar niet in schijnen te passen (anomalieën) gedurende zeer lange tijd negeert of anders probeert te interpreteren. De op den duur onvermijdelijke aanpassing van het wereldbeeld, wanneer dit gefalsificeerd is geraakt door de anomalieën, is een vaak een groepsproces waarvan de timing niet goed voorspelbaar is. Onderzoekers die met alternatieve theorieën komen worden vaak weggehoond, tot hun zaak dermate duidelijk is dat men zich niet meer kan voorstellen of herinneren dat men er ooit anders over dacht.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Complottheorie

     1. Treowd

      ” Het merendeel van de complottheorieën is, net als met de meeste overige theorieën door de eeuwen het geval was en is, niet juist. Historisch gezien zijn de meeste theorieën inmiddels door de feiten achterhaald.”

      Blijkbaar lopen ze dan een beetje achter in tijd, een aantal decennia op zijn minst….

      Ja , het maakt de dissonantie mogelijk in beide gevallen zichtbaar, 😉 haha

     2. Werner

      We blijken ook vergeetachtig te zijn 🙂

      Vergeten kan verschillende oorzaken hebben. Het kan een gevolg zijn van een gebrekkige opslag van informatie (ook wel codering of inprenting genoemd), het niet kunnen vasthouden of niet meer kunnen kunnen terugvinden van informatie. Informatie wordt beter opgeslagen of ‘gecodeerd’ als het een bepaalde betekenis voor ons heeft (bijvoorbeeld door een woord met iets anders te associëren). Het vasthouden van informatie kan op twee manieren worden belemmerd. Indrukken of kennis kunnen passief vervagen, of kunnen op een meer actieve manier door interferentie met andere informatie uit het geheugen verdwijnen. Iets wat recent is geleerd kan bijvoorbeeld iets anders dat wij vroeger hebben geleerd weg- of onderdrukken. Men spreekt dan van retroactieve inhibitie. Ook het omgekeerde, proactieve inhibitie geheten, kan plaatsvinden.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Vergeten

 3. Leen

  Ik vrees dat het kunstmatige systeem waaronder niet alleen de vrije mens maar alle mensen gebukt gaan, werkt als een niet te stoppen vliegwiel omdat het in de menselijke aard zit om zich door te ontwikkelen.
  Geef mij a.u.b zonder wollig te zijn van repliek.

  1. Werner

   Wat vliegwiel betreft, een en ander vind ik ook terug in een exploot van Manuel Castells. Helemaal niet wollig, het is alsof ‘het systeem’ de mensheid heeft overgenomen.

   Het eindresultaat van het proces van financiële mondialisering zal misschien zijn dat we in de kern van onze economieën een automaat hebben gecreëerd die in beslissende mate ons leven conditioneert. De grote nachtmerrie van de mensheid – er getuige van zijn hoe machines onze wereld gaan beheersen – lijkt op elk ogenblik werkelijkheid te kunnen worden, niet in de vorm van robots die banen overbodig maken, of grote regeringscomputers die ons dag en nacht bewaken, maar als een elektronisch systeem van financiële transacties.

   Deze automaat functioneert volgens een eigen logica die niet de logica is van de regels van onze traditionele markt. Overheden, ondernemingen en financiële instellingen hebben vrijwel geen greep op de dynamiek van de door de automaat in beweging gebrachte geldstromen, ondanks hun rijkdom en macht. Toch is een effectieve regulering van de wereldeconomie technisch denkbaar. Het schort niet aan technologie, maar het draait om menselijke (en dus ook om politieke) waarden. Deze menselijke waarden kunnen veranderen, het zijn geen natuurwetten. Dezelfde elektronische netwerken van informationele en financiële stromen kunnen worden afgestemd op andere waarden.

   http://nl.wikipedia.org/wiki/Manuel_Castells

 4. Nexus

  Ik vrees dat de elite die sowieso achter de vluchtelingenstroom zitten, deze maximaal zullen gaan uitbuiten. De eerste berichten van vermomde IS strijders zijn al een feit en hoe prachtig zou het zijn voor de mensen van de NATO, verantwoordelijk voor aanhoudende angst middels operatie Gladio, als ze hier en daar een betaalde extremist in Europa iets ergs kunnen laten doen. Een perfect plaatje voor onze elite waarmee de vreemdelingenhaat nog meer aangewakkerd zal gaan worden.

  Ik verwacht de komende weken dus behoorlijk wat chaos…..en wat stellen die lui van de elite al decennia lang? Uit chaos zullen wij de nieuwe wereld orde creëren. Het lijkt erop dat de chaos niet te overzien is.

  1. Albertina

   Helaas zijn er nog steeds te weinig mensen wakker, men denkt dat het toch wel allemaal mee zal vallen. Zo lang de massa nog steeds het nieuws volgt op NOS etc., komt het niet goed en die media wordt geregeerd door de elite. Mochten de journalisten, zoals de Duitse journalist Ulfkotte, de kant kiezen van de bevolking, de moed hadden om de waarheid te vertellen, dan zou het tij misschien gekeerd kunnen worden, maar dat zal niet gebeuren, althans dat denk ik niet…
   De 1% heeft alles in handen, zij hebben de macht en het geld, hoe willen wij hen dan ontmachten? Ik vrees dat er binnenkort toch een derde wereldoorlog staat aan te komen en ik zou echt niet weten hoe deze te voorkomen ook al zijn we massaal wakker en dan wat te doen?

   1. Douwe Bericht auteur

    Ze hebben jou niet in handen. En jij bent zelf een communicatiekanaal. Ik zou zeggen deel de informatie die je belangrijk vindt met de mensen om je heen en als we dat allemaal doen dan gaat het enorm hard.

    Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!

  2. Douwe Bericht auteur

   @ Nexus

   Jeremy Locke omschrijft het in zijn boek heel duidelijk. Op het moment dat de cultuur van de heersende klasse wordt vernietigd. En dat is op dit moment heel hard het geval. Mensen doorzien het bankensysteem, geloven de mainstream media nog maar amper etc. dan zal een heersende klasse altijd op geweld terug moeten grijpen om hun controle te herstellen.

   We kunnen dus zeker nog wat vuurwerk en ellende vanuit deze club verwachten. Echter door het internet en de informatie die daar nu beschikbaar is is het heel moeilijk om het Patroon van Tirannie weer uit te laten kristaliseren in een nieuwe cultuur van gehoorzaamheid aan die heersende klasse.

   Zeker als mensen de boeken, het einde van al het kwaad en het meest gevaarlijke bijgeloof hebben gelezen, dan hersteld dat volgens mij nooit weer.

   Ik denk oprecht dat het game over is voor de huidige heersende klasse. In die zin zou het fijn zijn als de heersende klasse gewoon zelf wakker wordt zodat we op een vredige constructieve manier met zijn allen onze toekomst in kunnen gaan richten op voet van respect voor eenieders vrije wil en vrijheid. Als we als maatschappij echt willen doorstoten moeten we sowieso van overheersing over elkaar met geweld af. Lijkt me een mooi moment om daar nu mee te gaan beginnen. 😀

 5. Chant

  Wie is de grootste kapitalist op aarde geworden door oorlogen.
  Wie financiert de regeringen?
  Van wie zijn de banken IMF, FED, etc.
  Wie is een van de grootste vijanden van Putin?

  ROTHSCHILD!! Vermogen $490.000.000.000.000.000,-

  Zij hebben niet altijd een frisse rol gespeeld in de ruim 250 jaar dat de Rothschilds dit Centrale bankenspel spelen. Zo organiseerden de Rothschilds haast alle grote beurscrashes van de afgelopen 200 jaar en waren zij de geldschieters van beide partijen in talrijke oorlogen waaronder de Engels-Amerikaanse oorlog (1812-1814), de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en de Tweede Wereldoorlog (1940-1945) met de bedoeling om daaruit te voorschijn te komen als de financiële overwinnaars. Ook waren de Rothschilds de oorzaak van de Londense beurscrash na de val van Napoleon Bonaparte, en de crash op Wall Street in de jaren 20 van de vorige eeuw. Op slinkse wijze zijn zij in het bezit gekomen van de Federal Reserve System omdat in december 1913 op achterbakse en stiekeme wijze de oprichting ervan door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden werd geloodst toen alle dwarsliggende Senatoren en Afgevaardigden op Kerstverlof waren. Bij alle Centrale Banken verkregen zij het alléénrecht om uit het niets geld te mogen creëren. Dat de Rothschilds weten hoe ze geld moeten maken is voldoende aangetoond door de enorme fortuinen die ze de afgelopen eeuwen bij elkaar hebben geschraapt.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/02/alan-greenspan-noemt-mayer-amschel-rothschild-hoofdslechterik/
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/07/rothschilds-geldmachine/
  http://www.ninefornews.nl/de-ijzeren-greep-van-bankiershuis-rothschild/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *