Kenneth O’Keefe geeft de sleutel voor werkelijke verandering en wereldvrede

Kenneth O’Keefe geeft een prachtige mooie samenvatting met oplossing over de huidige problematiek in de wereld.

En voor de liefhebbers hier de totale lezing van hem over zijn eigen leven van soldaat naar wereldverbeteraar!


Open Mind Conference 2015. Ken O’Keefe’s original marine conservation work has been somewhat overshadowed by his non-violent, but fully confrontational work for human rights. He is an ex-US marine and Gulf War Veteran, who formally renounced his US citizenship in 2001.

O’ Keefe’s activities to date include founding Human Shield Action to Iraq (2003), serving as a captain on the first Free Gaza Mission (2008), surviving an Israeli attack on the ship Mavi Marmara (2010) and becoming Social Enterprise Managing Director of Aloha Palestine CIC and the Samouni Project.

O’ Keefe is a published author and lecturer who now holds Irish, Hawaiian and Palestinian citizenship, but his ultimate allegiance is to his ‘entire human family’ and ‘Planet Earth’. His style of activism is characterised by his involvement in disarming two Israeli commandos as nine of his fellow Mavi Marmara passengers were executed.

The Israeli military later claimed O’Keefe was a “terrorist operative of Hamas”. O’Keefe has repeatedly stated that Israeli Mossad and its assets, along with traitorous elements within the US, are directly responsible for the ‘false flag’ 9/11 attacks.

Aanverwante informatie: 
-) Website www.worldcitizen.uk.net

17 gedachten over “Kenneth O’Keefe geeft de sleutel voor werkelijke verandering en wereldvrede

 1. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Dit is het dus. Eindelijk, na vele jaren, kunnen we het nu benoemen. Ik ben hier trouwens ook zelfstandig achter gekomen maar dat heeft mij best veel tijd en onderzoek gekost. Maar de kaarten liggen op tafel: onze politici -geen enkele uitgezonderd- en onze “kwaliteitsmedia” zijn slechts de vertegenwoordigers van een ongedacht gevaarlijk en misdadig wapen: ons geperveteerde wettige betaalmiddel. En als je dit wapen naast het “sociaal contract” legt (je weet wel, dat contract waarin staat dat je eigendom van de overheid bent “omdat we dat nu eenmaal met z’n allen zo hebben afgesproken”) dan weet je precies waar ze de mensheid mee kapot maken. Wereldwijd. Soldaten sterven niet voor een geloof of voor het vaderland. Die sterven voor een geperveteerd wettig betaalmiddel. Opnieuw staan onze politici op de drempel om in NATO-verband oorlog te gaan voeren in Syrië. En onze politici “voelen daar wel iets voor”. Want ons geperveteerde wettige betaalmiddel moet gered.

  Maar beste mensen: schieten helpt niet. Want wapens spreken niet, die doden. En dat weet dat vieze tuig in Den Haag natuurlijk ook wel. En daarom moeten we van deze levensgevaarlijke bende organisatie-criminelen af zien te komen.

  ECHT: ZE MOETEN WEG UIT ONZE REGERINGSGEBOUWEN

  Politici zijn erger dan “gewone” misdadigers. Want behalve het misbruiken van hun bevoegdheden hebben zij ook een enorme schade aangericht in de verhoudingen tussen de nederlandse onderdanen en haar overheid. Nogmaals: méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat uit het misbruiken van bevoegdheden door overheidspersoneel. Daarmee is deze zorgvuldig verzwegen vorm van georganiseerde misdaad een grotere bedreiging voor de nederlandse samenleving dan alle “gewone” misdaad in ons land bij elkaar.

  En sorry dat ik het woord “onderdanen” hier gebruik maar dat is helaas precies wat wij zijn.

 2. Monty

  Het probleem is pas verholpen zodra mensen volledig begrijpen dat de 2 functies van geld (ruilmiddel en spaarmiddel) nooit samen kunnen gaan.

  Werner heeft in een eerder artikel al eens uitvoerig beschreven waarom goud nooit geld (ruilmiddel en spaarmiddel tegelijk) kan zijn en een goudstandaard dus ook tot de onmogelijkheden behoort. ( de wereldbevolking groeit sneller dan de aanwas van fysiek goud waardoor er altijd een tekort aan goud is )

  Maar ook fiatgeld kan nooit ruilmiddel + spaarmiddel tegelijk zijn zoals we nu zien. De mensen die fiatgeld sparen of er zelfs mee gaan gokken op de beurs zijn het probleem geworden voor de werkelijke economie.

  Er is natuurlijk een hele eenvoudige oplossing waardoor zowel de spaarders als de mensen die lenen geholpen kunnen worden.

  Zijn er knappe koppen op deze website die de oplossing zien?

  1. Werner

   Zo is dat Monty, het vinden van oplossingen is op zich geen probleem, er zijn zelfs meerdere oplossingen te bedenken waardoor de sleutel ligt in het vinden van een consensus daarover. In werkelijkheid hebben we dus een luxeprobleem, het vergt wel de bereidheid tot samenwerking in functie van het algemeen belang, ver over de landsgrenzen heen. En hier stopt het verhaal doorgaans, hoe kan je politiek charmeren om ook de beschikbare alternatieven op te nemen in hun besluitvormingsproces? Wat een verschrikkelijk pijnlijke toestand, niet waar?

  2. Johan Bosman (werktuigkundige)

   Onze oosterburen, vanouds de beste economen ter wereld, hebben natuurlijk precies dezelfde problemen als wij hier en die hebben er al ruim aandacht aan besteed (zie b.v. het duitse onderzoekbureau “Wissensmanufaktur”) hoe geld de mensheid kan dienen inplaats van dat wij het geld moeten dienen.

   Hun conclusie is dat voor het gebruik van gezond geld moet worden voldaan aan de voorwaarden die het gebruik van gezond geld nu eenmaal aan zichzelf stelt. En die voorwaarden zijn dat er geen rente op het geld zit en dat het niet de mogelijkheid heeft tot onzinnige (want economie-ontwrichtende) ophopingen. Dat betekent dat mensen ook heel gewoon kunnen sparen zei het tot een vastgesteld plafond. Dus eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Maar ja, bankiers en politici hebben heel mooie inkomens en ze hebben ook liever eelt op de kont dan op de handen. Dus die reigers krijg je niet zomaar weg.

   1. Werner

    Inderdaad Johan, het is een zwaar moreel dilemma, het is kiezen om miljoenen mensen nog verder in de waan te laten dat er geen alternatieven zouden bestaan, of toegeven dat die bevolking heel de tijd werd voorgelogen, en misschien zichzelf ook. Men spreekt over wakker worden?

  3. Werner

   Overigens Monty, niet dat het noodzakelijk zou zijn maar een goudstandaard kan blijven bestaan door flexibel om te springen met de verschillende parameters. Waarderingen zijn steeds subjectief en bepaald door de menselijke keuze. Op basis daarvan heb je twee opties om de goudstandaard te behouden bij een wassende bevolking:

   (1) aanpassing waarde ‘goud in de kluis’ => legitimatie vergroting geldhoeveelheid ifv bevolkingsgroei
   (2) deflatie waarden in de reële economie => relatieve vergroting geldhoeveelheid ifv bevolkingsgroei

   Hoe dan ook, je komt steeds uit bij het monetaire beleid. Het systeem wordt malafide of bonafide gebruikt, de ‘kop van de slang’ zoals O’Keefe het mooi verwoordt.

   http://achterdesamenleving.nl/goudstandaard-vs-bevolkingsgroei/#.VmLE_HooDtR

   1. Monty

    Een goudstandaard betekent een vaste fiatgeldprijs voor fysiek goud. Het grappige is dat aanhangers van de goudstandaard, de zogenaamde libertariers, van de OVERHEID willen dat deze de prijs van goud bepaalt.

    Libertariers zijn in wezen hardgeldsocialisten. Nu ze veel goud hebben gespaard willen ze dat de waarde d.m.v. OVERHEIDS ingrijpen wordt bepaald.

    De oplossing ligt inderdaad in een VRIJE fiatgeldprijs van goud. Alle bubbels in de financiële industrie ( staatsobligaties, aandelen en derivaten) zullen uiteindelijk opgeslokt worden door fysiek goud.

    Dit valt uiteraard niet in goede aarde bij de industrieën en politieke partijen die dankzij fiatgeld productie van werkenden kunnen claimen zonder zelf te produceren.

    De links/rechts tegenstelling is daarmee een valse.

    1. Werner

     Zoiets Monty, finaal hebben we economie omgetoverd tot een soort van poppenspel, we hoeven maar ergens in het systeem iets te veranderen en de ene of de andere partij begint op en neer te wippen. Het systeem heeft de mensheid overgenomen en de bevolking is het ideale stootkussen om de economische onkunde op te vangen. Tja, zeg vervolgens dat het crisis is, zelfs een kind van zes begrijpt waarom.

    2. Werner

     //Alle bubbels in de financiële industrie ( staatsobligaties, aandelen en derivaten) zullen uiteindelijk opgeslokt worden door fysiek goud.//

     Hoe bedoel je dit precies?

     1. Monty

      Ik heb het hier over een reset in de menselijke perceptie van waarde en de manier waarop wij met elkaar willen samenleven.

      Geld, een schuldverklaring van iemand anders moet je niet sparen want dan kan er niet terugbetaald worden.

      De beurs is ooit ontstaan als crowdfunding. Nu is het een gokpaleis. Een aandeel stijgt in waarde als de werknemers ontslagen worden en er meer winst gemaakt kan worden.

      Pensioenfondsen kunnen dus geen aandelen meer kopen want dan belonen ze de aandeelhouders om mensen te ontslaan. Daarom hebben we negatieve renstestanden op staatsobligaties in de EU.

      Verzin maar wat anders om te sparen voor je oude dag. Ik kan maar 1 ding verzinnen.

     2. Werner

      Dank Monty, ik neem aan dat je goud (edelmtalen in algemene zin) bedoelt als spaarmiddel, dit in de veronderstelling dat het z’n waarde behoud. Economisch gezin bestaat hier geen garantie over, die veronderstelling berust slechts op een aanname die gedragen wordt door de massa, net zoals dat idee kunstmatig in stand gehouden wordt om andere redenen. Om dit aan te tonen kan je bv denken aan ideeën zoals een ‘voorwaardelijke lotto’, het fenomeen ‘sparen’ komt hiermee in een ander daglicht te staan.

 3. Werner

  O’Keefe zegt het goed, we kunnen het hedendaagse systeem tot het einde der dagen beschrijven, het zal tot niets baten als we ook niet de sociale alternatieven effectief gaan toepassen. En dat is werkelijk geen raketwetenschap zoals hij terecht stelt, het is een kwstie van logisch boerenverstand, meer ook niet.

 4. Richard11

  Tot die exact zelfde conclusie was ik jaren geleden ook al gekomen. Maar daarnaast moeten we onszelf ook bevrijden van fossiele brandstoffen. Geldcreatie en Fossiele brandstoffen gaan hand in hand. Zonder fossiele brandstoffen als onderpand is geld waardeloos. Fossiele brandstoffen in handen van een paar mensen kunnen op zich ook weer gebruikt worden als middel van onderdrukking.

  Voor degenen die het nog niet weten. Er is een nieuwe Nederlandse rentevrije munt in aantocht. Ik raad iedereen aan om zich aan te melden.

  https://betalenmetflorijn.nl/

  1. Monty

   We hebben al rentevrij geld hoor!. Het eurobankbiljet is de naam. Alleen over digitale euro’s die gecreëerd worden door private banken wordt rente berekend.

   Daarnaast berekenen de meeste Nederlanders ook rente over hun gespaarde euro’s door een spaardeposito aan te gaan bij deze private banken en klagen dat de euro in waarde daalt.

   Wat de meeste mensen maar niet kunnen of willen begrijpen is het feit dat geld ook in waarde moet dalen, anders gaan mensen het hamsteren en daalt de omloopsnelheid van het geld waardoor de overheid extra liquiditeit moet inbrengen d.m.v. staatsschulden om de economie draaiende te houden.

   Kortom, de verzamelaars van schuldverklaringen zorgen door hun gedrag uiteindelijk economische neergang en een grote overheid. 🙂

   Leuk initiatief die florijn, maar hoe gaan jullie ‘m goedkoper maken zodat de omloopsnelheid omhoog gaat? Zit er een houdbaarheidsdatum op?

   1. Werner

    Hebben het snel even berekend, binnen 4 à 5 generaties kost een gemiddeld brood ongeveer 4.000.000 €. Omwille hiervan zullen we steeds bredere computerschermen nodig hebben, een aantal blijven zich wel hardnekkig econoom noemen. Houdbaarheidsdatum? 🙂

    1. Monty

     Houdbaarheidsdatum jazeker.Een briljant econoom, Silvio Gesell genaamd, heeft een geldsysteem Freigeld ontwikkeld. Dit was geld met een houdbaarheidsdatum om de omloopsnelheid te bevorderen.

     Als mensen geen geld sparen maar het continue blijven uitgeven dan voorkomt dit crisissen en oorlog.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Silvio_Gesell

     In zekere zin is de euro ook een soort Freigeld. De ontwaarding van de euro wordt ge-target op gemiddeld 2% per jaar. Iemand die een schuld heeft gemaakt in euro’s voor een woning of bedrijf is na 50 jaar dus schuldenvrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *