Het militair industrieel complex – Geld verdienen aan massamoord

180213-arms

De top 10 bedrijven die flink geld weten te verdienen aan de waanzin van oorlog.

Onderstaande documentaire geeft een duidelijke inkijk in de internationale wapenhandel van vandaag de dag.

Het aparte is vooral dat er helemaal niets schimmigs aan is. Gewoon een grote tent middenin – in het jaar van de opnames van deze documentaire – Jordanië waar wapenfabrikanten van de VS, Rusland, China, etc. vrolijk naast elkaar staan en hun wapentuig aan generaals van over de hele wereld proberen te verkopen.

SOFEX is where the world’s leading generals come to buy everything from handguns to laser-guided missile systems. It stands for “Special Operations Forces Exhibition Conference” and it’s essentially a trade-show where just about anyone with enough money can buy the most powerful weapons in the world.

Wat daarbij opvallend is, is dat de VS een boel “ontwikkelingsgeld” geeft aan een flink aantal landen in deze regio, en dat die landen er vervolgens hier wapens van kopen van voornamelijk producenten uit de VS. Wat vervolgens nog vervreemdender is, is dat die wapens niet zozeer tegen andere naties worden gebruikt maar vooral worden gebruikt tegen de eigen bevolking om deze zo te onderdrukken… Een bijzondere manier kortom van het geven van ontwikkelingssteun door de VS… Al met al een verbijsterende inkijk in het hedendaagse militair industriële complex.11221456_520963934720647_1711497928064003405_n

Dat oorlog een goede handel is, is overigens niet nieuw. Triest genoeg wordt het telkens duidelijker dat de 2de wereldoorlog ook een paar grote profiteurs kende. Internationale bankiers maar ook grote corporaties steunden vrolijk de oorlog aan beide kanten en verdienden zo ook aan beide kanten flink. In het boek van de Belgische auteur Jaques Pauwel: Big Business met Nazi-Duitsland (2009) komt in detail aan bod hoe deze bancaire en corporate belangen lagen. Om een indruk te krijgen van dat boek is dit online artikel een goede introductie: “Geen Blitzkrieg zonder Ford, IBM en General Motors“. Hieronder een korte omschrijving van het boek zelf.

Hitler kwam aan de macht dankzij de steun van de traditionele elites, vooral die van de grote industriëlen en bankiers. Duitslands big business werkte nauw samen met Hitlers regime en profiteerde van zijn oorlogspolitiek. Het Derde Rijk was een hel voor de gewone mens, maar een Shangri-La voor het grootkapitaal.

Ook in andere landen snakte big business naar de komst van een ‘sterke man’. In Frankrijk bijvoorbeeld, in België en in Nederland. En ook in de Verenigde Staten, waar de grote bedrijven dankzij Hitler grof geld verdienden met de export van brandstof en rubber naar nazi-Duitsland. Nog meer winst leverden hun filialen in Duitsland zelf, zoals de Fordfabriek in Keulen, waar oorlogsmaterieel voor de nazi’s werd geproduceerd.

De bedrijfsleiders hadden al snel door dat nog meer geld verdiend kon worden door leveringen aan álle oorlogvoerende landen, inclusief Engeland en de Sovjet-Unie. Oorlog betekende winst, van welke kant het geld ook kwam. Big business met nazi-Duitsland legt uit hoe Amerika’s big business verslaafd raakte aan oorlog, en dat tot op de dag van vandaag gebleven is.11222455_865904613478507_7956310859232097962_n

Kortom oorlog voeren is al een hele tijd gewoon duidelijk aanwijsbaar in het belang van een vrij selecte “toplaag”. De middenklasse mag betalen voor de oorlogen via directe belastingen en rente op de opgelopen staatsschuld door de oorlog, en de onderklasse mag het kanonnenvoer leveren… Iedereen blij… toch?

Heeft Costa Rica het dan toch beter bekeken met de afschaffing van het leger en de focus op hernieuwbare enerige, natuurbescherming en het aantrekken van toeristen?

Op de hoogt blijven van nieuwe berichten? Like ons op facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Snelcursus – Wie verdienen er aan oorlog?
-) The war on ISIS already has a winner: The militairy industrial comlex
-) Hoe goede mensen het kwaad financieren
-) Vice homepage – SOFEX: The Business of War
-) SIPRI – Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy
-) Why we Fight – Documentaire
-) ISIS als ‘Psy-op’ – 10 punten die vragen oproepen wie er achter ISIS zitten

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.

11807681_10152957599211680_7027628487775666529_o

26 gedachten over “Het militair industrieel complex – Geld verdienen aan massamoord

 1. Robin

  Duidelijk verhaal. Helaas dat ook ’the good guys’ aan deze handel meedoen.
  Voorbeeld: Nelson Mandela, Zuid-Afrika heeft dankzij de boycot-erfenis tegenwoordig een grote wapenindustrie. Mandela had om zijn verkiezings beloften om binnen 5 jaar een miljoen huizen te bouwen voor de onderklasse heel veel geld nodig.
  Kort na zijn inhuldiging als eerste democratisch gekozen president maakte hij dan ook een lange rondreis naar o.a. Libië, Syrië, Iraq om daar heel veel wapens te verkopen.
  Niets verkeerd over Mandela maar helaas zijn er ook keerzijdes aan blinkende medailles. Overigens heeft hij jammerlijk niet de doelstelling gehaald van een miljoen huizen binnen vijf jaar.

 2. Treowd

  De achterliggende agenda van de aanstuurders van dit alles is van onder een religieuze mantel, het zionisme, een groot israel proberen te verkrijgen vandaar ook al die toegepaste hegelian dialectics (problem, reaction, solution ) van de afgelopen jaren. De verbinding van dat zionisme als een religie met dat plan van dat grote israel en daarmee de wereld te besturen vanuit die nieuwe wereld orde wordt in onderstaande video-link redelijk nauwkeurig beschreven; Een geschiedenis les one on one over de ontwikkeling en het ontstaan van het zionisme i.v.m. de huidige vooruitgang richting die N.W.O.
  (E14) The fake Jews of the Synagogue of Satan and the Battle of Armageddon of World War III
  https://www.youtube.com/watch?v=ziwiKoMOB-0

  1. Douwe Bericht auteur

   Vond dit ook wel een interessant artikel, ter aanvulling.

   “Greater Israel”: The Zionist Plan for the Middle East
   http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

   When viewed in the current context, the war on Iraq, the 2006 war on Lebanon, the 2011 war on Libya, the ongoing war on Syria, not to mention the process of regime change in Egypt, must be understood in relation to the Zionist Plan for the Middle East. The latter consists in weakening and eventually fracturing neighboring Arab states as part of an Israeli expansionist project.

    1. Hans

     Welkom in de wondere wereld die Zion heet…
     En er zijn nog wel wat meer samenzweringen die uiteindelijk allemaal van dezelfde agenda gebruik maken om de wereld te onderwerpen.
     We zijn populair 🙂

    2. Douwe Bericht auteur

     Zionisme en het Jodendom zijn twee verschillende zaken. Wikipedia maakt dit verschil wel aardig duidelijk:

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Zionisme & https://nl.wikipedia.org/wiki/Jodendom
     Als ik dat zo lees zijn de meeste Joodse mensen totaal niet Zionistisch.

     Zionisme is een nationale beweging en ideologie die een Joods thuisland of Joodse staat ondersteunt in het gebied waar in vroegere tijden de Israëlitische koninkrijken Israël en Judea lagen.

     Aanvankelijk had het zionisme maar weinig aanhang onder Joden in Europa en Amerika. Vooral religieuze Joden vinden dat herstel van de Joodse heerschappij in ‘het land van Israël’ pas na het verschijnen van de Messias kan plaatsvinden, en dat het bijna godslasterlijk is om dit op seculiere gronden te willen bereiken.

     Maar de oprichting van Israel en het Zionisme zijn wel nauw verweven en ook direct verbonden aan de Rothschild familie. Dit is onder meer terug te vinden in de Balfour declaration. https://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration

     De Protocollen van Zion waar je naar verwijst zijn interessant om eens door te lezen maar volgens mij wordt algemeen aangenomen dat dat counterpropaganda van Franse en Russische kant zou zijn geweest.

     Het plan waar het gelinkte artikel naar verwijst is wat anders. Volgens mij wordt het The Zionist plan for Greater Isreal genoemd en zou als ik het goed begrijp een soort geopolitieke visie van Isreal zijn vergelijkbaar met een plan zoals The Project for the New American Century van de VS zijn.
     https://en.wikipedia.org/wiki/Project_for_the_New_American_Century

     Maar volgens mij is het artikel van Global research wel aardig compleet en heeft goede bronnen, mocht je meer willen weten kun je je eens in de bronnen verdiepen die zij geven.

     1. Treowd

      Inderdaad Douwe daar zit zeker een verschil.
      De videolink die ik aangedragen heb legt daar ook veel over uit over het ontspringen van het zionisme met historische beelden ook over de balfour declaratie e.d. interessante video dat wel. http://achterdesamenleving.nl/het-militair-industrieel-complex/#comment-25762
      In het laatste gedeelte wordt het mythologische bijbelse verhaal van jezus erbij gehaalt en dat jezus zal wederkeren, maar dat verwijst als het ware symbolisch naar de verhoging van het bewustzijn dus het ontwaken van de mensheid i.v.m het nieuwe tijdperk waarin we zijn aangekomen vanaf 21 dec 2012 na het eindigen van de Maya-kalender gingen we dat nieuwe tijdperk in. Over van het ijzeren tijdperk naar het bronzen tijdperk.

 3. Pieter Stuurman

  -Oorlog
  Oorlog dient twee doelen: één daarvan is angst zaaien, waardoor de bevolking om bescherming vraagt en bereid is te betalen voor een leger of om zelf deel uit te maken van dat leger.
  Maar een ander belangrijk doel is: het vernietigen van (de resultaten van) arbeid (producten). Zo wordt voorkomen dat die producten bij de bevolking terechtkomen en dat dit zal leiden tot (meer) financiële vrijheid van die bevolking.
  Dit vernietigen gebeurt zowel voor de oorlog, als tijdens de oorlog, als na de oorlog. Voor de oorlog vindt die vernietiging plaats door het produceren van wapens. Deze grote industrie vraagt veel arbeid, en dat is zinloze arbeid, in die zin dat het niet leidt tot het produceren van producten waar de bevolking iets aan zou kunnen hebben. Diegenen die werken aan een vliegdekschip of een tank, kunnen zich gedurende hun inspanning niet inzetten voor zaken die de bevolking ten goede komen, zoals het bouwen van huizen, het maken van voedsel of kleding. Het is dus een efficiënte manier om de resultaten van arbeid te vernietigen.
  Tijdens de oorlog vindt de vernietiging plaats door de destructie van arbeid uit het verleden, zoals gebouwen, fabrieken, wegen en infrastructuren, etc. die dan na de oorlog allemaal opnieuw moeten worden opgebouwd.
  Verder beperkt het toekomstige productie door het doden van een deel van de beroepsbevolking. Soldaten zijn jonge mensen in de kracht van hun leven, en vormen, buiten oorlogstijd, de kern van de beroepsbevolking. Door deze groep uit te dunnen (laten sneuvelen) in de oorlog, neemt de naoorlogse werkkracht af, en zal de overgebleven bevolking harder moeten werken om het hoofd boven water te houden.
  Een bijkomend voordeel van oorlog is dat het veel geld kost en dus leidt tot schuld van alle betrokken partijen. Het geld voor de te voeren oorlog wordt uitgeleend door de machthebbers, en daarmee wordt de afhankelijkheid van alle oorlogvoerende partijen aan die machthebbers groter, hetgeen weer tot meer macht leidt.
  Het is dus noodzakelijk om voortdurend oorlogen uit te lokken, te stimuleren en te financieren. Het mooiste zou natuurlijk zijn, een oorlog tegen een fictieve tegenstander. Een oorlog die nooit gewonnen kan worden en dus altijd kan blijven voortduren (‘War on Terror’).
  Het is daarbij absoluut noodzakelijk dat de machthebbers in de top van de piramide, de totale zeggenschap hebben over al het geld.

  Uit: http://pieterstuurman.blogspot.nl/2009/09/de-architectuur-van-de-macht-volgens.html

 4. Douwe Bericht auteur

  Een reactie van facebook:

  Je ‘Markt Creëren’ heet dat. Zet ISIS op, financier ze met wapentuig van jouw wapenfabrikanten en creëer zo een fikse marktgroei voor het Militair Ind. Complex. De economie van de USA krijgt zo weer wat stimulans.

  Volgens het marketingboekje. Een soort van productsampling dus: je zet een beperkt hoeveelheid gratis producten uit, om daarna de omzet van een veelvoud te oogsten. Hoe doorzichtig.

 5. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Ik vind het verschrikkelijk wat er in Syrië gebeurd. Het is daar één kluwen van elkaar bevechtende partijen die de weg naar de oliekraan en de goudvoorraad voor de amerikanen vrij moet gaan maken. Dit is niets anders dan zware criminaliteit. En ieder zinnig mens kan weten dat wapens ons niet kunnen helpen want wapens die spreken niet maar doden. Maar als het dan toch nog heel erg uit de hand moet gaan lopen (de russen hebben net 150.000 man grondtroepen naar Syrië gestuurd) dan hoop ik dat de NATO een enorm pak slaag van de Russen gaat krijgen. Een pak slaag dat ze nog lang zal heugen.

 6. Monty

  Heeft Costa Rica het dan toch beter bekeken met de afschaffing van het leger en de focus op hernieuwbare energie, natuurbescherming en het aantrekken van toeristen?

  Volmondig JA!

 7. formidabele

  Zou het niet beter te doen om met de wereld om tafel te gaan zitten en om de wapenindustrie tot het verleden te gaan laten behoren?

 8. bernadette

  Ik typte eergisteren avond in ;

  Living Off the Grid in The Caribbean | Beyond Vitality TV

  Omdat ik graag in slaap wil vallen met een droomvisie van
  vrij en gelukkig op een tropisch eiland te verblijven met allemaal soevereine mensen om mij heen.
  Ik genoot van deze video opname … die gemaakt is op 17 Januari 2017
  Wat mooi om zo off grid te kunnen leven .
  Dit jonge gezin vroeg of er nog meer mensen waren om met hen gezamenlijk
  in een soort van tribe samen te leven .. gewoon Happy Together in Life.
  Ze hadden een stuk grond gekocht op dit caribbean eiland.
  Vele gelijk gestemde mensen hadden de video opname bekeken , en sommige
  hadden ook interesse om met hen op dat eiland samen ( zelfvoorzienend ) te gaan leven.
  Zie filmopname + reacties eronder ;

  https://www.youtube.com/watch?v=hb_kIvLzJF4

  Groot was mijn innerlijke verbijstering toen ik een kijkje ging nemen op hun website ,
  Toen ik vernam wat er in de nacht van 18 September 2017 zich een Ramp voltrok in
  The night of September 18th, 2017, Hurricane Maria evolved from a category 1 to a category 5 storm in less than 18 hours (one of the fastest strengthening on record), just before it made landfall on Dominica and completely devastated the island. It thrashed the country with extreme winds and rain and destroyed all in its path. At the time of landfall, sustained winds, which were reported to be 260 km/h, affected the entire population.

  Zie hier hun uitgebreide foto reportage Before – After

  http://beyondvitality.com/hurricanemaria/

  Willen mensen ver weg van government – off Grid leven.
  Worden zij dan gestraft en ontheemd van hun bestaan op een stukje grond .
  Het Weer systeem o.a genaamd HAARP als massa vernietigingswapen
  tegen de mensheid te gebruiken lijkt een onopvallend .. maar zeer evil wapen te zijn,
  om al het leven van de Aarde weg te blazen.

  https://www.youtube.com/watch?v=JpRlxZQAKlY

  https://www.youtube.com/user/WeatherWar101/videos

  Weather Warfare Woodstock 1969

  https://www.youtube.com/watch?v=T-KjEon8sCc&feature=youtu.be

 9. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Oorlog voeren is een zeer kostbare zaak. Maar gelukkig is daar de Federal Reserve, het kartel van 14 banken. De FED installeert of verwijdert niet alleen regeringen maar leent ook graag geld uit voor oorlogen èn voor de wederopbouw erna. De FED is eigenaar van alle schulden en wie de schulden bezit die heeft ook onze “democratie” volledig in haar macht. Hoe dan ook: het kapitalisme draagt de oorlog in zich zoals de wolken de regen. Oorlog komt altijd uit de koker van de banken en de politiek en de mainstream-media moeten het volk er rijp voor maken. Momenteel worden de Duitsers er weer helemaal voor klaargestoomd: in veel Duitse steden een door “Otto Normalverbraucher” druk bezocht charme-offensief van de Wehrmacht. En dan te bedenken dat ik nog nooit door een land ben gereisd -en de lezer ook niet- waarbij ik dacht “nou, het zou best goed zijn om hier eens flink oorlog te voeren”.

  Opdat we allemaal goed beseffen waar die viezigheid vandaan komt.

 10. Ilse

  Het militair-industriële complex speelt toch ook een grote rol in het geheim houden van ufo ‘s en buitenaards contact?

 11. bernadette

  Karen Hudes
  Gepubliceerd op 26 jul. 2018
  Today’s program is called “Humanity’s Legacy”. Let’s talk about the legacy that José Rizal left. We have been talking about this big legacy for the last three years. This Series is called “The Network of Global Corporate Control” because that is the name we are using for the group that has been trying to keep us from our legacy. Our legacy also has a name, it is the “Proclamation and Declaration of the Gift of Love.”

  José Rizal is the name of the man who gave us our legacy, and Ferdinand Marcos was his lawyer. José Rizal gave us this legacy in 1949, but kept it secret to keep it safe for today and prevent anyone from stealing it. You can read the document where José Rizal deposited the world’s assets in the trust for our legacy. https://s3.amazonaws.com/khudes/Twitt
  What is in the legacy? The world’s monetary gold reserves. We are going to use these reserves in our money. There is also art, gemstones, silver and other precious metals, and other treasures in our legacy. Above all, there is over 2 quadrillion worth of Treaty of Versailles Bonds owed by the Federal Reserve Bank. The Federal Reserve Bank cannot pay the money owed to the Global Debt Facility and it is bankrupt. When an entity is bankrupt, the people who are the creditors of that entity can take it over and wind it down. This is the mechanism that we have to establish our relationship with the Banking Cartel, and assures us of victory.

  We are beneficiaries of the trust that contains the Bonds owed by the Federal Reserve. The Banking Cartel has a huge problem with the fact that we see the corruption in the money system so clearly, and that we know that José Rizal has laid all the groundwork for us to unwind this corruption peacefully by collecting the money owed to us. In next week’s segment, we are going to talk more about the peaceful way to transition. In the meantime, I just want to point out how everything the Banking Cartel tries, when we know so much, only points out that they are vulnerable and on the way out.

  So we have established that there is a hidden reality, and that much of what is hidden from us is corruption. The best part, though, is that one of the things that is hidden from you is the wealth of the world The day after reporting major corruption, I asked your permission to represent you in this matter. We have been working on this problem in these weeks now. There is a cumulative effect to the Banking Cartel’s corruption being exposed.

  When the Expeditionary Unit of the Marines attacked the CIA’s branch office on November 18, 2017, and nobody was disciplined for that, or when the airforce continues to give me fly-by’s and military salutes, and nobody is disciplined, and there is no denial, this undermines the Banking Cartel. They are no longer credible. Teleprompter: https://s3.amazonaws.com/khudes/dctvt

  Vanaf 1.40 minuten probeert Karin Hudges wat uit te leggen ;

  https://www.youtube.com/watch?v=_w-MmPht65Y&feature=youtu.be

  The HIS-Story of Our Enlsaver’s ~ Who “They” Are…and it’s not the “Joo’s”

  https://www.youtube.com/watch?v=9zwUbZOpPBE&feature=youtu.be

 12. bernadette

  Switzerland has enjoyed a reputation for honest, hardworking, craftmen and bankers
  who provide quality products like watches, chocolate and banking services.

  Zwitserland – Genéve what else ..

  It is in fact known that Switzerland has a widespread underground infrastructure…
  which Switzerland has demonstrated skill in building…

  …like the 35 mile long, 8,000 foot deep Gotthard Rail Tunnel…

  …which was started in 1992…

  …and completed last year (2016)…

  …after 24 years of construction…

  …which has led to speculation that something else besides just a 35 mile tunnel
  has been built there…

  …and why did the tunnel have to be…not one thousand…not five thousand…
  but 8,000 feet underground?

  In short, there is A LOT more to Switzerland than meets the eye.

  And much of it is underground.

  Nobody talks about this, but how else could tiny Switzerland fit all those ‘headquarters and offices’
  in that lilliputian country?

  A lot of it is under ground, of course!

  Wanna bet it’s all bomb-proof as well?

  https://endofwesternciv.blogspot.com/2017/01/switzerland-core-of-new-world-order.html

  Cern – Genéve

  http://www.physics-astronomy.org/2018/04/breaking-researchers-at-cern-break.html?m=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *