Iemand beschuldigen van antisemitisme (zonder bewijs) en vervolgens vrijheden ontzeggen, is dat verstandig?

Ik kwam een mooie tekst tegen van Pim Smit die ik hier graag breder onder de aandacht breng.

ANTISEMITISCH? NEE!

Nu David Icke als antisemiet en holocaust ontkenner is weggezet in de gecentraliseerde media, worden deze beschuldigingen steeds gemakkelijker gebruikt.

Maar wat betekenen deze beschuldigingen eigenlijk? Holocaust ontkenning is eenvoudig te definiëren. Dat is het ontkennen dat de holocaust heeft plaatsgevonden. Antisemitisme betekent volgens het CIDI jodenhaat. Volgens Amnesty International betekent het de afkeer en vervolging van joden. En volgens Wikipedia betekent het de discriminerende en racistische behandeling van Joden op basis van hun etniciteit of religie.

Antisemitisme is een serieus probleem. Maar het onterecht beschuldigingen van antisemitisme is ook een probleem. En een probleem dat steeds groter wordt.

Een antisemiet haat een Jood alleen maar vanwege het feit dat hij Jood is. En kijkt dus niet naar het handelen van iemand. Een arts op de kinderafdeling van een ziekenhuis die tientallen kinderen het leven heeft gered, en een ontzettend liefdevol leven leidt, zal toch gehaat worden door een antisemiet als deze arts Jood is.

Het beschuldigingen van George Soros of Jacob Rothschild van het uitrollen van een duister plan, is géén antisemitisme. Het zou pas antisemitisme zijn als je zegt dat zij doen wat ze doen omdat zij Jood zijn. Of als je zegt dat alle Joden hier schuldig aan zijn bijvoorbeeld.

Ik heb nergens in de gecentraliseerde media een quote kunnen vinden van David Icke die bewijst dat hij een antisemiet is of een holocaust ontkenner. Nergens ook een link naar een video of blogpost of zo, waarin David Icke laat zien dat hij een jodenhater is of een holocaust ontkenner. Misschien omdat ze deze beschuldigingen niet hard kunnen maken?

David Icke is door niemand van de mainstreammedia benaderd. En heeft in een recent interview gezegd dat de holocaust absoluut wél heeft plaatsgevonden. Ik heb geen rectificatie in de gecentraliseerde media gezien.

Iemand beschuldigingen van antisemitisme of holocaust ontkenning is geen kleinigheidje. Zeker als je dat doet als media platform. Met zoveel mensen die je berichten lezen én vaak ‘gewoon’ voor waar aannemen.

Wat je zelf kan doen is vragen stellen. Als iemand met de labels antisemitisme of holocaust ontkenner smijt, kun je vragen of iemand wel begrijpt hoe ernstig die beschuldigingen zijn. Je kunt vragen of iemand daar ook bewijs voor heeft. En je kunt mensen uitnodigen om jouw bewijs te zien waarin David Icke zelf zegt dat de holocaust wel degelijk heeft plaatsgevonden.

Als je Joe Biden ergens van beschuldigd, betekent dat dan dat je een oude mannen hater bent?
Als je Sigrid Kaag ergens van beschuldigd, betekent dit dan dat je een vrouwenhater bent?
Er zijn mensen die het heel normaal vonden om ons te discrimineren. En ons nu beschuldigen van discriminatie.

Er zijn mensen die alle Russen wilden buitensluiten. Ongeacht wat zij denken of vinden. Als je Rus bent mag je niet meedoen met sportevenementen. En Russische boeken worden uit de bibliotheek verbannen. Ongeacht hun inhoud. En sommige van de mensen die dit gedrag lieten zien beschuldigingen ons nu van discriminatie.

Mensen worden bang van de dingen die wij geloven. En daarom hebben sommige mensen het nodig om ons omlaag te halen. Als wij ‘slecht’ zijn, is onze boodschap vast onwaar. Dat is wat zij zichzelf onbewust wijs maken.

Sommige mensen gaan er stapje voor stapje achter komen dat ze hebben meegewerkt aan de agenda die wij al zagen. En dat is een pijnlijk besef. Want de meeste mensen hebben geen idee dat ze dit doen. En denken echt dat wat ze doen het beste is, ook voor hun medemens.

Blijf je richten op de dienstbaarheid van dat wat er is. En blijf een grens trekken naar mensen die deze grens verdienen.

Discriminatie hoort niet thuis in een liefdevolle samenleving. En dat begrijpen wij uit eigen ervaring.

Heb een magisch Nu,
Pim Smit 💚
https://t.me/pimsmit

 

4 gedachten over “Iemand beschuldigen van antisemitisme (zonder bewijs) en vervolgens vrijheden ontzeggen, is dat verstandig?

 1. Oebele van der Lei

  Dat David Icke sommigen(velen) van de bankiersfamilies(die alleen met elkaar kinderen verwekken) etiketteert als Joods,, is gewelddadig. Anderen etiketteren hem dan verder als antisemiet. Zo kom je niet verder. Stoppen met etiketteren, generaliseren en met vooroordelen is de oplossing. En excuses aanbieden.

  1. Douwe

   Waar zou hij dat precies doen?

   En als ze nu Joods zijn van geloof deze bankiers zoals the Rothschilds? Waarom zou dat niet genoemd mogen worden? Of Zionistisch.

   Het enige wat ik David Icke hoor zeggen is dat we allemaal een unieke gezichtspunt van alles dat is zijn en dat jezelf identificeren met etiketten alleen maar tot verdeling kan leiden.

   1. Oebele van der Lei

    De fenomenen van geldschepping en machtsuitoefening zijn op zich genoeg om het perverse van dit geldsysteem te illustreren.Andere etiketten er bij halen heeft als consequentie dat bewust of onbewust de boodschap van de fenomenen wordt afgeleid,

    1. Anoniem

     Ben ik op zich met je eens hoor. Maar ik heb volgens mij David Icke ook nergens anti semitische opmerkingen horen maken. Ik hoor hem kritisch zijn over de architectuur van ons geldsysteem maar ik hoor hem nergens zeggen dat je welk mens dan ook zou dienen af te keuren op iets anders dan zijn of haar eigen gedrag.

     Dus niet op kleur, religie, geaardheid, etc. etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *