Introductie tot Reiki – gratis YouTube introductie cursus

Sinds ik met mijn eigen multidimensionaliteit aan het verkennen ben hoor ik vanuit verschillende hoeken dat Reiki een goede manier kan zijn om jezelf verder in alignment te brengen. Dat het een goed pad is om jezelf open te stellen voor subtielere multidimensionale contacten.

Het blijkt dat er qua basis informatie een boel goede informatie online te vinden is. Vandaar dat ik die hieronder graag deel met mensen.

Verder de vraag of er hier wellicht mensen zijn die zelf al uitgebreidere ervaring met Reiki hebben opgedaan en of zij nog goede tips hebbben hierover. Alle informatie, tips en trucs en persoonlijke ervaringen zijn van harte welkom!

Hieronder een vrije introductie tot Reiki wat ikzelf interessant en leerzaam vond:

En hieronder een handige video waarin iemand Reiki op zichzelf toepast om zo beter in alignment te komen.

[bol_product_links block_id=”bol_58524e1c630a2_selected-products” products=”9200000036496357,1001004006529861″ name=”Reiki” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
En nog nogmaals alle informatie, tips en trucs en persoonlijke ervaringen zijn van harte welkom in de reacties!

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Onderzoek je stressvolle gedachten, leer ervan en verbeter je leven
-) Leer je kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten om kunnen gaan
-) 7 redenen om je op angst en gebrek gebaseerde gedachten te transformeren
-) Ho’oponopono – een snelweg via je hart naar innerlijke vrede
-) Superkorte introductie tot mediteren – een heldere uitleg in 2 minuten
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei

 

11 gedachten over “Introductie tot Reiki – gratis YouTube introductie cursus

 1. Henri

  Mijn gevoel komt in ieder geval meteen in opstand als ik Reiki hoor en ik bekijk het met argusogen. Mijn persoonlijke mening is dat 8 van de tien reiki mensen niet weet waar ze mee bezig zijn. Het zijn de (in mijn ogen en zoals Sadghuru het ook vaak omschrijft) zoekers die onder de new age groep geschaard kunnen worden, die hun weg hierin openen.
  Jawel het werkt, maar of het zuiver is? Ik betwijfel het. Ieder mens is mooi, maar ik heb ondervonden dat mooie mensen ook fout bezig kunnen zijn met… reiki en daar heb ik dan weer de nadelen van ondervonden. Gelukkig ken ik weer mensen die in het spirituele actief zijn en de misere van Reiki eenvoudig onschadelijk hebben kunnen maken. Te laat, maar nooit te laat!

  1. Douwe Bericht auteur

   Mag ik vragen wat voor nadelen je er van hebt ondervonden?

   Ik ben nu zelf met Reiki leren toepassen op mezelf bezig en dan vooral om mezelf in die zin verder in alignment te brengen. En vooral omdat een aantal mensen in de ET wereld aangaven dat dit een handig gereedschap kan zijn om jezelf af te stellen en in te tunen op de hogere frequenties.

   En de weinigie ervaring die ik ermee heb is tot nu toe positief te noemen maar goed ik heb alleen de twee video’s die ik hier gedeeld heb gekeken en gedaan. Dus nog supergroen.

   Maar daarom ben ik juist wel benieuwd wat er mis zou kunnen gaan met Reiki.

   1. wunjo

    Middels Reiki (en andere technieken) leer je je eigen frequentie te beheersen. Je kan dit zo sterk maken dat dit de frequentie van anderen in je omgeving (of niet) beïnvloed, men gaat meetrillen. Dit is ook de bedoeling voor b.v. een healingsessie. Je zou dit echter ook voor minder zuivere doeleinden kunnen gebruiken, zoals mensen voor je eigen karretje spannen. (goeroe spelen)

    1. Henri

     Heb diep nagedacht over hoe te antwoorden en ben blij met Wunjo’s uitleg. Zoals ik ook trachte uit te leggen het werkt wel en is aan te leren, maar kan ook gebruikt worden voor m.i. verkeerde doeleinden. In een project van mij wilde het maar niet lukken en via een sessie (niet bij met of over reiki 🙂 ) onderging ik wat reiniging en toen wist men mij te vertellen waarom het project geblokkeerd was, plus de bron en hoe… met o.a. reiki dus! (ik heb nog meer aanvaringen mogen beleven op andere tijden, maar dan wordt het persoonlijk en een hoop oprakelen van zaken uit het verleden)

     Hoop dat dit wat licht werpt op het geheel. Ik bezie het zo: als je zoekt dan kun je wel vinden, maar wie ben jij? Ik ben. Als je dat in alle zuiverheid kunt zeggen, dan zeg ik, joh ga ervoor. Persoonlijk ken ik slechts een handjevol mensen die zo zuiver zijn en daartoe behoor ik niet.

     1. Douwe Bericht auteur

      Dank voor je antwoord.

      Hier kunnen mensen het zichzelf leren. Op die manier is iemand wellicht ook minder vatbaar voor manipulatie van anderen als die minder zuivere intenties mochten hebben?

      Wordt trouwens in de online cursus ook aangeraden om eerst op jezelf te oefenen met Reiki.

    2. Douwe

     @ Wunjo.

     Oké helder en dank voor de uitleg.

     En is het niet zo dat welke beïnvloeding dan ook altijd een co-creatie is van beide of meerdere partijen?

     En is het ook niet zo dat hoe hoger de frequentie is hoe minder behoefte er zou moeten zijn aan goeroe willen spelen? Of goerievereerder als co-creerende tegen partij?

     Maar ik begrijp idd dat zo een techniek dan idd bepaalde schaduw zijden met zich mee kan brengen.

 2. Marcel

  Met jezelf in Allignement komen,

  Tja…waarom zou je jezelf zo benaderen. Jezelf zijn is geen concept. Het is jouw idee over allignement wat je out of allignement zou laten ervaren. Met andere woorden, als er storm is is dat ook in allignement zijn en heeft dat een rede om jezelf te leren kennen en ervan te leren. Perfect in allignement also
  Het is maar hoe je ernaar kijkt en welke idee je erover hebt. je essentie blijft essentie ookal veranderen omstandigheden, gedachten.
  Keep it simple. Gewoon bewust van jezelf, aandacht aan je lichaam en mind en de rest gaat zoals het gaat.

  Ik denk dat mindfullness, yoga, meditatie en de hele mieterse kraam allemaal uiteindelijk tot hetzelfde leiden.

  1. Douwe Bericht auteur

   Je bent nooit niet in alignment, je kunt de alignment echter altijd versterken en uitbreiden als die wens er is.

   Door jezelf meer/verder te alignen krijg je gemakkelijker en meer contact met je `hogere` multidimensionale delen van jezelf.

   En als dat het doel is kan dit dus een handig gereedschap zijn.

 3. Marcel

  Is dat zo?

  Je gaf aan supergroen te zijn met reiki en nu weet je al dat je meer/verder alligned en ook nog met je andere dimensie.

  Je bezit kennis en ervaringen over een onderwerp waarvan je de ervaring nog niet hebt dan.

  1. Douwe Bericht auteur

   Volg gewoon je eigen nieuwsgierigheid, interesses en passies met integriteit en zonder verwachtingen.

   Dit is een interessante permission slip voor mij en tot nu toe werkt het prima.

   Met de video’s in het artikel kan iedereen verder voor zichzelf de materie bekijken en zien of het met ze resoneert of niet. 🙂

 4. Marcel

  Tja….voor sommige is het erg lastig om te bergijpen wat ik zeg..LOL

  Okee ik heb al 20 jaar geleden ook ervaring met reiki opgedaan en ooit een 1graad initiatie gehad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *