Kies de best voelende gedachte waar je toegang tot hebt in het moment

10931327_644656032327722_7211451131061490838_nZoals Pieter Stuurman eerder prachtig verwoorde in de 5 stappen cyclus van creatie ligt er aan de basis van emotie en gevoel een gedachte ten grondslag. Hoe iemand zich voelt is sterk afhankelijk van de gedachten waar iemand geloof aan hecht.

Als er negatieve emotie wordt ervaren dan komt dat omdat iemand geloof hecht aan een gedachte die hen niet langer dient.
Vind de gedachte, onderzoek en keer de gedachte om en zo kun je het geloof wat eraan wordt gehecht loslaten. Met het loslaten van het geloof in de stressvolle gedachte verdwijnt de negatieve emotie. Hier werd eerder al uitgebreid op ingegaan in het artikel – Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar persoonlijke groei en meer vrijheid.

Interessant genoeg kun je de kennis van deze 5 stappen cyclus van creatie ook nog op een heel andere manier gebruiken.

10612963_754522537926654_2553256348184269299_nAls je je goed wilt voelen kun je dat doen door je best voelende gedachte waar je toegang tot hebt op het moment te kiezen. Kies de best voelende gedachte die je kunt vinden, focus erop en voila, je voelt je goed. Het klinkt idioot simpel en dat is het ook, en daarbij is het buitengewoon effectief in mijn ervaring.

Door dit uit te testen voor jezelf en ervaring mee op te doen kun je erachter komen dat je jezelf altijd goed kunt laten voelen door deze simpele techniek. En als je dit systematisch gaat doen zul je merken dat je groei in bewustzijn sterk toeneemt.

Bentinho adviseert in zijn video – Een simpele manier om je frequentie/vibratie te verhogen – dat mensen deze simpele techniek 2 uur lang doen en elke minuut op zoek gaan naar een nieuwe best voelende gedachte. Hier een timer op YouTube ter assistentie. Het is zeker de moeite waard er eens voor te gaan zitten en te kijken wat er in 2 uur zoal voorbij komt zetten.

how_to_create_a_law_of_attraction_vision_board_2

Kies de best voelende gedachte waar je toegang tot hebt in het moment, focus erop, baad erin, en als je het genoeg tot je hebt genomen ga dan op zoek naar een nieuwe best voelende gedachte waar je op dat moment toegang tot hebt, enzovoort, etcetera.

En wees verder vrij om dit simpele proces een eigen creatieve invulling te geven. Zelf heb ik nooit veel met meditatie gehad maar ik zet hier regelmatig dagelijks even 20 minuten voor opzij om me te focussen op de best voelende gedachte die ik kan vinden, daarin te gaan baden en dan op zoek te gaan naar een nieuwe best voelende gedachte en daarin te baden enzovoort. Ik gebruik zelf geen 1 minuut timer maar laat de goed voelende gedachtes natuurlijk op elkaar overgaan gedurende de 20 minuten. En ik gebruik het proces ook regelmatig als ik ergens moet wachten, of voordat ik in slaap val.

Persoonlijk heeft dit simpele proces me enorm vooruit geholpen. Ik ben heel benieuwd naar andere mensen hun ervaringen als ze die willen delen.

vibrationss

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

12346380_985443308179337_5550623438610514287_n

Aanverwante artikelen en informatie: 
-) Timer op YouTube om 2 uur lang elke minuut de best voelende gedachte te kiezen
-) De 5 stappen cyclus van creatie
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Omarm je positieve gevoel, het is je wegwijzer naar meer persoonlijke groei en vrijheid
-) Zelfonderzoek – Zelfkennis – Zelfrealisatie
-) Wij zijn niet onze conceptengenerator

maxresdefault

Zet dagelijks 20 minuten van je tijd opzij en gebruik dit proces en je zult je na die 20 minuten bijna altijd beter voelen en vaak kom je ook tot nieuwe inzichten over jezelf, life, the universe and everything. 🙂

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht!qv2ej

32 gedachten over “Kies de best voelende gedachte waar je toegang tot hebt in het moment

 1. Kirsten Erstster

  Ik denk dat hier zeker wat zit! Mediteren e.d. is ook nooit zo mijn ding geweest waarschijnlijk m.n. vanwege de vele rituelen die velen er omheen hangen die gewoon niet voor mij zijn… maar ehh er wel degelijk veel wetenschappelijk bewijs voor dat meditatie goed voor je gezondheid is, het boek the relaxation response is zeer inzichtvol op dat vlak.

  En hoewel 20 min nemen voor positieve gedachtes zeker niet helemaal hetzelfde is, kan ik daar ook wel de positieve kanten van inzien 😉 Zeker niet alles maar heel veel in het leven is perceptie, het is maar hoe je het ziet, en als het je dan lukt de positieve gedachtes te denken… is het geheel positiever geworden.

  De verhalen die we met elkaar vertellen hebben ook een grote invloed op de werkelijkheid de toekomst… Charles Eisenstein is een van mijn favoriete schrijvers, hij zegt altijd we need a different narrative.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja volg je eigen resonantie zoals altijd uiteraard. 😀 Als mediteren met iemand juist heel sterk resoneert doe dat dan vooral.

   Ik deel specifieke deze techniek even omdat ik denk dat naast The Work van Byron Katie, dit simpele proces van je best voelende gedachte kiezen in het moment mij het meest vooruit heeft geholpen op mijn pad.

   Vooral de combinatie bevalt me erg goed, ik merk dat als je in positieve expansie zit er vanzelf stressvolle geloven komen aankloppen die klaar zijn om weg te vallen voordat je verder kunt expanderen.

   Probeer deze techniek in ieder geval goed uit voor jezelf zou ik zeggen en kijk dan als je wat ervaring ermee hebt of het wel of niet met je resoneert.

 2. Treowd

  Een bevestigend filmpje voor me thanks voor het delen ervan 🙂
  jammer dat net dat kleine gedeelte wegviel betreffende de benoeming van de valkuilen.
  Loslaten is de hoogste vorm van ZIJN, (daarmee wens ik niet automatisch te degraderen) .
  Het is zoals het IS.

  1. Douwe Bericht auteur

   Wat ik begreep is het antwoord van Bentinho dat alles waar je geloof aan kunt hechten een potentiele valkuil is.

   Zijn oplossing ervoor om 2 tot 5 seconden alles te relaxen. Doe dat regelmatig zodat je er ervaring mee opbouwt en dat is volgens hem het beste middel tegen die valkuil.

   Relax for 2-to-5 Seconds! – Bentinho Massaro
   https://www.youtube.com/watch?v=9yG2INLOgdA

   1. Douwe Bericht auteur

    En zo nu en dan in een valkuil lazeren is ook niets mis mee. Leer je bijvoorbeeld weer van hoe je uit valkuilen kunt klimmen. 😀
    Niets mis met negatieve emotie ervaren, je hebt het al duizende keren gedaan en bent er nog steeds dus je bent prima bestand tegen negatieve emotie/valkuilen.
    En als je daarbij weet hoe je negatieve emotie op een constructieve manier kunt gebruiken kun je het hele idee van valkuilen loslaten en herdefinieren naar onvoorziene groeimogelijkheden. 🙂
    http://achterdesamenleving.nl/omarm-je-negatieve-emotie-het-is-je-wegwijzer-naar-meer-vrijheid-en-persoonlijke-groei/#.VYBRi_ntlBc

    1. Douwe Bericht auteur

     Ja dat is waar maar definities zijn wel belangrijk omdat hoe jij iets kleurt heel belangrijk is in hoe je het denkt te kunnen hanteren.

     Bashar noemt het permission slips, ik vind herdefinieren soms heel nuttig als permissieslip omdat ik dan gemakkelijker iets kan integreren door het anders te benoemen.

   2. Treowd

    ” Wat ik begreep is het antwoord van Bentinho dat alles waar je geloof aan kunt hechten een potentiele valkuil is. ”

    Oke dank je, dat viel volgens mij weg in het tweede gedeelte van de door Budh aangedragen video dat was een list van 3 video’s.
    Dat vind ik nog wat moeilijk in relatie tot jezelf uitdrukken in woorden of taal, maar ik kan me zeker wel invoelen in hetgeen hij bedoelde. Vandaar ook de conclusie betreffende het loslaten, die conclusie heb ik al jaren geleden getrokken uit bepaalde ervaringen. En dat kwam niet voort uit geloof dat voelt ook meer als weten. Alhoewel dat ook een overtuiging is behoort die toch tot een waarheid vandaar dat het voelt als weten, best moeilijk om dat over te brengen omdat je gebonden bent aan woorden. Inderdaad die 2 tot 5 seconden relaxen trekt je uit de focus van het moment en creeert als het ware een space dus wat ruimte waardoor je weer aarding vindt met je ZIJN. Zelf zie ik dat als het innerlijke weten de aansluiting met de Bron.

    1. Douwe Bericht auteur

     ja het is ophouden met identificatie met een concept, ophouden geloof te hechten aan welk concept dan ook. Voor mij was Byron Katie daarbij heel handig omdat ik er toen achter kwam dat ik A kan geloven en net zo gemakkelijk B kan geloven maar dat noch A noch B geloven nog relaxter, opener, meer in mijn eigen kern voelde.

     Dus hecht nooit meer ergens geloof aan, dat is volgens mij wat Bentinho als oplossing aandroeg maar geloof dat ook niet 😛

 3. Treowd

  Inderdaad Budh dat is een correcte statement.
  Dan kun jemeer in het Nu zijn zodat je je ware Zelf steeds beter kent 🙂

 4. Douwe Bericht auteur

  Concepten zijn prima zolang je er maar geen geloof aan hecht. Zolang er maar geen misidentificatie mee plaatsvindt.
  Je moet alleen eerst wel concepten scheppen omdat je dan meer inzicht en ‘controle’ krijgt over de fysieke realiteit, het resulteert echter in lijden wat dan automatisch de zoektocht opstart om je identificatie los te weken en als je dat gedaan hebt heb je de voordelen van inteligentie, zonder de nadelen van misidentificatie.

  Het is een vrij perfect systeem volgens mij. 😀

  Wij zijn niet onze conceptengenerator
  http://achterdesamenleving.nl/wij-zijn-niet-onze-conceptengenerator/#.VYCIJ_ntlBc

  1. Douwe Bericht auteur

   Volgens mij was het advies van Bentinho om idd niets te geloven. Precies zoals je zegt.

   Vrije wil gaat boven alles en de enigie die jou wat kan laten geloven ben jezelf.

   Denk voor jezelf en gun anderen dezelfde vrijheid.
   Er is maar 1 persoon verantwoordelijk voor je leven en dat ben je zelf.
   Er is maar 1 persoon die toegang heeft tot je innerlijke sturingssysteem en dat ben jezelf.
   Er is maar 1 persoon die weet wat de best voelende gedachte is waar je toegang toe hebt in dit moment en die persoon ben je zelf.

   Jij hebt je vrije wil, jij bent in staat te bepalen hoe je je voelt en jij bent in staat te herkennen welke gedachten/definities wel en niet resoneren met jezelf via je innerlijke sturingsmechanisme.

   Neem die verantwoordelijkheid want geloven dat je die weg kunt geven is niets minder dan jezelf van je eigen scheppende kracht beroven. En ook niemand anders dan jezelf kan dat dus doen. De enige persoon die je tot slaaf kan maken ben jezelf.

   1. Douwe Bericht auteur

    Ik weet soms niet precies wat je zegt of wilt zeggen via je rijmreacties.

    Dus zo nu en dan schrijf ik maar gewoon op hoe ik de materie zie. Niet per se als reactie op jouw reactie maar meer om de rode lijn nog eens duidelijk uit te zetten.

    Zelfeigaarschap en anarchie zijn voor mij het inzicht dat ik altijd vrij ben geweest, altijd vrij ben in het nu en altijd vrij zal zijn in de toekomst. Het betekend niet dat er geen psychopaten zijn die mijn vrijheid en vrije wil proberen te onderdrukken maar ik herken wel dat zij dat alleen kunnen doen als ik ze daarin toesta. Gandhi heeft dat in mijn ogen prachtig laten zien. Onderdrukking vraagt een heersende klasse en een overheerste klasse. Als de overheerste klasse simpelweg niet langer die rol meer vervult is het spelletje over. Mensen in de slachtofferrol zijn net zo veel co-creator als mensen in de dader rol.

    Als ik dan stukjes oppik in je reactie over wat mij de indruk geeft dat je die verantwoordelijkheid en daarmee je eigen scheppende kracht lijkt te ontkennen. Dan reageer ik op zo een manier maar goed het kan goed zijn dat mijn reactie de plank volledig missloeg omdat ik je reactie niet goed begreep.

    En wat jij verder van mij vindt lijkt me prima, mooi materiaal om The Work eens op los te laten.
    Ik zeg gewoon hoe ik de materie zie en sta open voor anderen maar ik ben gewoon eerlijk vanuit mijn eigen begrip en vrij compromisloos in die materie.
    Je bent niet de eerste en vast ook niet de laatste die dat ziet als arrogant.

    Verder gaat het om de inhoud van de ideeeen zelf. De reflecties van Bentinho, Bashar, Elan, Abraham Hicks, Teal Swan, etc. spreken mij aan vandaar dat ik ze hier deel. Het is aan iedere persoon zelf om daarin te bekijken wat wel en niet met ze resoneert. Het enige wat het oplevert dat ik zou doen alsof ik al mijn eigen reflecties zelf verzonnen zou hebben is dat mensen je gaan haten aan ene kant en mensen die je als guru gaan zien aan de andere kant. En alleen mensen die zelf stap 1 en stap 2 niet begrepen hebben gaan dat doen. Je krijgt dus angstige, niet zelf nadenkende mensen die dan iets over je vinden. Of het nu positief of negatief is wat ze vinden, beide keren zit het mij alleen maar in de weg. Ik heb dan liever dat ze wat van Teal Swan of Bentinho of Bashar vinden. Kan ik mijn tijd leuker besteden.

    Daarnaast lijkt het me alleen maar eerlijk en nuttig om te laten zien dat dezelfde concepten door verschillende bronnen worden gereflecteerd. Beetje diversiteit in paden kan mensen wellicht van dienst zijn.

   2. Douwe Bericht auteur

    Ik vind het verder prima dat je in rijmvorm reageert, heeft wel een bepaalde flair. Maar ik sluit niet uit dat ik daardoor niet altijd 100% begrijp wat je wilt zeggen.

    Over verantwoordelijkheid. Dat hangt van je definitie van verantwoordelijkheid af wellicht maar in mijn ervaring is verantwoordelijkheid hetzelfde als vrijheid.
    Pieter Stuurman heeft er een mooi artikel over geschreven:
    http://www.mensenrechten.org/verantwoordelijkheid-is-vrijheid/#.VYKM3PntlBc

    Jij hebt persoonlijk net zo veel krachten als elke scheppende archont. Elk mens heeft dat. Zolang mensen echter continue zichzelf bang laten maken scheppen ze onbewust een leven dat die archonten dient. Maar het is altijd een co-creatie. Archonten kunnen ons systeem in een bepaalde mate hacken door ons continue angst en geweld te voeren maar alleen als wij daar in meegaan. Op het moment dat wij ons bewust worden van de 5 stappen cirkel van creatie en bewust onze eigen wereld gaan scheppen vanuit wat wij wenselijk vinden dan is er geen mogelijkheid dat de Archonten ons nog kunnen hacken.

    Ik vind Mark Passio, Jeremy Locke en Larken Rose heel fijn als je wat meer actie wilt. 😀
    Zij wijzen heel duidelijk het probleem aan en geven aan dat de archonten de heersende klasse per definitie het kwaad vertegenwoordigd omdat een heersende klasse altijd de vrijheid en vrije wil van de mensen die overheersen moeten onderdrukken en vernietigen om te kunnen blijven voortbestaan.

    Als je die club eenmaal geidentificeerd heb kun je aan oplossingen gaan werken en daarnaast ook je eigen leven op een zo plezierig mogelijke manier vormgeven.

 5. Treowd

  Disolving the Ego.
  IK = LIEFDE omdat IK heeft geleerd om onvoorwaardelijk te ZIJN, geleerd heeft om geen
  voorwaardes meer te stellen aan Al-Wat-Is. Ik kan alles laten zijn wat IS.
  Daarom = Loslaten uiteindelijk de hoogste vorm van LIEFDE, dan hoeft HET namelijk niks te worden
  of te zijn dan accepteer ik alles wat IS zoals het is en kan ik laten ZIJN, leeg en vrij van enige wensen ,
  dan kan ik het als vormloos zoals leegte accepteren zoals het IS.
  In dat ZIJN vrij van iedere wens is de potentie aanwezig alles te kunnen worden, de basis de oorsprong van
  creatie waar in IK mij bewust kan manifesteren in het ZIJN en het niet zijn, de dualiteit, de Yin en Yang
  het negatieve en het positieve kunnen zijn en ZIJN. De dualiteit, de keuze, de oplossing van het ego
  komend vanuit het EGO omdat ik me alleen dan kan manifesteren.

  1. Douwe Bericht auteur

   @ Treowd
   Mooi verwoord.

   Byron Katie verwoord hetzelfde volgens mij op de volgende manier.

   When I say “I love you,” it is always self-love. There’s no personality talking: I only talk to myself, so of course I must hear you as me. “I” am the listener, I am all of it, as it turns out.

   Love is self-absorbed and leaves no room for any other. Love is the affect of self-consuming, the consumed. There’s not a molecule separate, outside of itself. In the apparent world of duality, it can be seen as a you and a me, but in reality there is only one. And even that isn’t true. I call it the last story, the one in the moment. The voice I love from within is what I’m married to. All marriage is a metaphor for that marriage.

   When I make a commitment, it’s to my own truth, and there’s no higher or lower. “I love, honor, and obey you—and I may change my mind.” I’m married only to God—reality. That’s where my commitment is.

   http://www.byronkatie.com/newsletter_fe09.html

   1. Treowd

    ” Byron Katie verwoord hetzelfde volgens mij op de volgende manier. ”

    // Byron Katie ” When I say “I love you,” it is always self-love. There’s no personality talking: I only talk to myself ” //

    Vind dat dat op zich , die uitleg op zich, wat verwarrend kan zijn Douwe.
    Waarom zal ik proberen te verwoorden vanuit mijn perceptie, ik hoop dat ik het duidelijk genoeg kan overbrengen: ik heb me al los moeten maken voor me te kunnen manifesteren. Geboorte, leven etc Als ik mijn Liefde wil uitdrukken – brengen moet ik die manifesteren. Byron Katie heeft in principe wel gelijk, als ik door mijn en ieders manifestatie ” heenkijk ” dan geef – breng – wens ik uiteindelijk mezelf Liefde maar in deze ge-aanvaarde manifestatie kies of koos ik voor die afscheiding juist om die manifestatie te kunnen zijn – ervaren en te leren omgaan met mijn duale bestaan en vanuit die uitgangs-positie te leren herkennen dat er uiteindelijk slechts heelheid bestaat. Dit bestaan – manifestatie welke ik dan en alleen en slechts dan kan beleven als anderen om mij heen diezelfde dualiteit aangaan en beleven ter ferfure van de manifestatie. Juist omdat LIEFDE omnipotent is kan het iedere duale afscheiding helen (heelheid laten her-kennen) door haar omnipotente werking in dit duale mogelijke al dan niet van te voren gekozen bestaan. Dus mijn commitment gaat meer richting het EGO het hogere Zijn wat zich manifesteert in mezelf en Anderen, daarmee nurture ik ook indirekt mezelf maar dat is niet mijn hoofd-intentie in deze manifestatie van het duale zijn, hoe kan ik anders emoties beleven en dus de essence van het “leven” waardoor ik juist leer omgaan met het duale en leer mijn creatie te fijn- tunen. Dus de gestuurde Liefdevolle intentie richting mijn ” aanhoorder- voeler ” draait niet om mijn ego (note, kleine letters ) in dit verband. Sorry het gaat wat diep, ik hoop dat ik nog te volgen ben en me op die wijze goed genoeg heb uitgedruk.

    1. Douwe Bericht auteur

     Ik weet idd niet of ik dat helemaal begrijp.
     Er is niets behalve liefde zou je kunnen zeggen volgens mij.
     Liefde is de eerste en laatste leugen om het zo te zeggen.

     Ik had het idee dat wat jij zei overeenkwam met wat Byron Katie ook zegt.
     Soms is verschillende pointers hebben naar hetzelfde handig maar wellicht brengt het soms alleen maar verwarring.

 6. Treowd

  Beste Budh, het is moeilijk om het in woorden te duiden, maar het staat er echt en het is niet zoals jij het leest, hebt gelezen of in je reactie tracht te brengen als zijnde een miscommunicatie, van waaruit ik kan lezen – opmerken dat daar geen verdere sturing – motivatie- intentie in zit dan verwijzing tot een mogelijkheid van correctie ; Er staat:— de oplossing van het ego — klein en nederig met kleine letters , dus een nederig gehouden ego zoals het behoort te zijn 🙂 daarna bij en richting manifestatie zijn hoofletters gekozen, vanwege de manifestatie, daarom staat er dan EGO. Het lijkt miereneukerij op zich, maar dat is het niet. Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb toegelicht (hetgeen ik oprecht bedoel zonder enig denegrerende motivatie, omdat ik een ieder tracht te accepteren in zijn of haar manifestatie) Dank je voor de oprechte waarschuwing !

 7. Hans

  Herinner je er zelf continu aan dat wat al de leraren aanbieden concepten, vingerwijzingen, pointers, tipjes van de sluier enz. zijn om iets in te laten zien.

  De toepassing hiervan is een mentaal concept op zich.
  Het resultaat van de toepassing is het resultaat van het concept wat weer een mentaal concept is op zich…

  Juist DIT inzien is wat er bedoeld wordt met in-zicht..
  De uitkomst van zo’n lering, dus het resultaat van zo’n concept is wie je bent, dus er is geen uitkomst, geen resultaat want dat ben je al..
  Denken dat je het nu snapt als je bv. the Work ed. met succes hebt toegepast is een concept wat je bedenkt.
  Er is namelijk geen uitkomst, geen resultaat van toepassing, de uitkomst is altijd al wie je NU bent..

  HERINNEREN dmv leringen, dus concepten die in-zicht geven.
  In-zicht is herinneren is bewustworden.
  Het middel en dus ook de directe uitkomst daarvan om tot inzicht te komen is een concept.
  Al die (integere) leraren zijn een concept en ze willen (integer) zo graag dat je dat in de gaten krijgt zodat ze overbodig zijn.

  Dat concept dient er voor om jou in te laten zien, te herinneren, dat alles concept is, behalve jezelf.
  Ze leren je dat je jezelf leert om jezelf af te leren…

  1. Douwe Bericht auteur

   In het Buddhisme komt ergens het kill the Buddha principe op je pad.
   Elk extern concept waar geloof aan wordt gehecht dient te worden ‘omgebracht’ inclusief je belangrijkste leraar of lering en jezelf vervolgens ook.

   Bashar en Elan noemen het permission slips, elke pointer, elk symbool, elk concept is een permission slip om jezelf toestemming te geven te veranderen.

   Byron Katie zegt het ook wel mooi:
   The Work doesn’t help anyone; it’s your answers that help you.
   ~ Byron Katie

   Aangezien mensen volledig hun eigen lijden scheppen door geloof te hechten aan concepten kunnen ook alleen mensen zelf hun eigen lijden weer ontdoen. Mensen dienen het geloof wat ze hechten aan hun zelfgeschapen concpeten te ontmantelen als ze willen ophouden met lijden.

   En als mensen dat willen is het wel handig te begrijpen hoe het een en ander werkt. Hoe je je innerlijke sturingssysteem kunt gebruiken bijvoorbeeld, als mensen dat snappen hebben ze opeens toegang tot een kompas wat ze kan helpen. Begrijpen hoe je systematisch je geloof aan een concept kunt ontmantelen is een geweldig gereedschap ter aanvulling.

   Als de wil er is zullen mensen er vroeger of later altijd uitkomen. Hebben ze een kompas en het juiste gereedschap dan kunnen ze er sneller komen. Je kunt de weg effectiever begaanbaar maken maar mensen moeten zelf de weg belopen en ze moeten dit volledig uit vrije wil en uit eigen interesse doen.

 8. Hans

  // En als mensen dat willen is het wel handig te begrijpen hoe het een en ander werkt. Hoe je je innerlijke sturingssysteem kunt gebruiken bijvoorbeeld, als mensen dat snappen hebben ze opeens toegang tot een compass wat ze kan helpen. Begrijpen hoe je systematisch je geloof aan een concept kunt ontmantelen is een geweldig gereedschap//

  Iedere “leraar” heeft zijn of haar manier om uiteindelijk hetzelfde te bewerkstelligen.
  Dus die gereedschappen zijn eveneens concepten die dienen om in te laten zien dat je die concepten om concepten te kunnen ontmantelen niet nodig hebt.
  En hoe “beter” het gereedschap resoneert, hoe eerder je dat inziet.
  Zeg maar het “opperconcept”.

  Het echte gereedschap is niet een manier om je concepten aan te pakken maar door ervaring, door beleving ervan in te zien dat juist het gereedschap ook een concept is.
  De pointer, het gereedschap is de anticonceptiepil..
  En een concept dat een concept killed is en blijft concept.
  Zolang je neukt heb je die pil nodig..
  Als je dat inziet, dat voelt, dan heb je geen gereedschap meer nodig.
  Je hebt uiteindelijk geen gereedschap nodig om jezelf te maken, te vinden, te realiseren.
  Je BENT al, compleet en al.

  Dat bedoel ik steeds met jezelf niet proberen te verliezen in al die leringen, die pointers.
  Het zijn wegwijzers, geen oplossingen.

  Jezelf totaal concept vrij willen maken door “EGO” killen is het doel voorbij schieten.
  Dat is een concept.
  Als je werkelijk weet hoe het gereedschap als bijv the Work en het innerguidingsystem van Bentinho werkt, wat het dus doet, maakt het zichzelf overbodig.
  Het laat namelijk zien dat je helemaal geen concept bent of hebt, maar alleen dat je erin geloofde dat het er was.
  Dat is tenslotte het resultaat van elke keer het gereedschap toepassen!
  En als je er niet meer in gelooft hoef er ook niets specifieks meer gesloopt te worden.
  Anders hou je het “opperconcept” in stand.. omdat het zo lekker werkt..

  Misschien logica voor gevorderden, maar zijn we dat uiteindelijk niet allemaal NU AL??

 9. Treowd

  ” Jezelf totaal concept vrij willen maken door “EGO” killen is het doel voorbij schieten.
  Dat is een concept.”

  Beste Hans, hoe kun je anders iets verwoorden zonder dat je er een concept van maakt ?
  Als je refereert naar een eerdere reactie hetgeen ik uit je reactie opmerk, het EGO wordt niet gekilt, het ego lost op, het disolves…
  Je verzetten tegen het zijn van een EGO is gelijk aan je verzetten tegen het leven dat roept weerstand op
  terwijl het lagere ego ( komend vanuit het carnal mind) loslaten bevrijdend kan werken en dat kent zelfs een omnipotente uitwerking. Alle info tot zich nemen het filosoferen het trachten te bevatten, omschrijven gebeurd vauit de carnal mind, het ZIJN kun je alleen bereiken door loslaten dan kom je in het hogere denken uit en kun je uiteindelijk verlichting bemerken door je er bewust van te worden.

 10. Treowd

  Excuus , hogere denken moet zijn hogere weten. En dat is niet als classificatie bedoeld het is eerder een duiding. Beestje moet toch een naam hebben 🙂

 11. Hans

  Hallo Treowd, beetje late reactie..

  Of het “EGO” nu gekilled wordt, oplost of hoe je het ook wilt noemen is mij om het even in deze.
  Het gaat me in deze context niet om wat het “EGO” is en of het sowieso wat is, maar om het geloof in de manieren om het “op te lossen” die toegepast worden.

  MensenMind is een trouwe sluwe rakkert.. je laat jezelf continu geloven dat je denk dat je weet wat je (niet) worden wilt.
  Zodra je over jezelf gaat nadenken beleef je jezelf niet meer, maar beleef je alleen de gedachte van wie je denkt te zijn, je geloof.

  Alles wat je als mens doet is concept, is illusie.
  Je denkt dat je fysiek wat doet.
  Je herinner je het en daardoor ervaar je het.
  Het bestaat allemaal al daarom kan je het je herinneren.
  Je hiervan bewust worden is een beetje meer weten wie JE bent.
  Je herinner JE wie JE bent allemaal.
  We weten en geloven dat de “ENE” zichzelf wilt herinneren en dus ervaren door ons.
  Wat denk je dat WIJ willen en doen?

 12. Treowd

  ” Het gaat me in deze context niet om wat het “EGO” is en of het sowieso wat is, maar om het geloof in de manieren om het “op te lossen” die toegepast worden. ”

  Hoi Hans , 🙂

  Ik begrijp je en lees ook dat jij geen gereedschap meer nodig hebt, hetgeen je in je vorige reactie naar voren bracht, je ageren daar tegen of allergie lijkt wat op frustratie maar het zijn meer zorgen volgens mij. Wellicht is hoe je het brengt en misschien wel omvat met een randje van zelfbescherming hetgeen je mogelijkerwijs vanuit jezelf spiegelt en daarin meeneemt. Mooi dat je dan vanuit die pure bedoeling ageert tegen mogelijke ” foute goeroes” of wilt aangeven dat die weg veel korter genomen zou kunnen worden. Niet iedereen kan dat zien…..
  Toch zijn de aangereikte concepten verpakt in de gereedschappen waartegen je ageert soms juist een goed referentiekader of kunnen het de eyeopeners zijn die je zouden kunnen helpen om uiteindelijk die leer-concepten los te kunnen laten , door als het ware te stoeien met de concepten ze eigen te maken en door die ervaringen te leren ervaren en jezelf over te geven om uiteindelijk los te kunnen laten en je ware Zelf te voelen of vinden. Uitkomend bij de kern , de aansluiting met de BRON die er altijd is maar die moet je wel ervaren die connectie om HET te beleven.
  Ik zie wat je bedoelt maar dat is mijn perceptie in deze reactie en mijn zicht op jouw reacties, mischien is het leven juist zo ontworpen en wordt die vanuit iedere unieke Zelf anders ervaren. Een ieder zal daarin zijn eigen weg vinden, voelen, en zien misschien wel, maar dat direkte zien is niet voor iedereen weggelegd. Dat laatste dat zien slaat op de tekens in je leven die je kunt gaan zien die de keuzes mede of zelfs zouden kunnen bepalen genomen in het moment, de afslagen in het leven of juist niet. Who knows…Mogelijk ook dan alleen pas als je kunt leven in het Nu bevrijdt van die concepten die je eerst de weg wijzen. zodat je daadwerkelijk hebt ervaren hoe het voelt die energieen, That’s Life…..

  Mvg Treowd.

 13. Hans

  Dank voor je reactie Treowd,

  Het is niet mijn intentie om te ageren tegen mogelijke “foute goeroe’s”en het door hun gegeven gereedschap.
  Het is meer bedoeld om niet eindeloos blind te staren op het gebruik van het gereedschap en dat je volledige vertrouwen te geven en het als zodanig gaat zien als oplossing op zich ipv. als vingerwijzing, methode naar de oplossing.

  En gereedschap blijf je altijd nodig hebben, het klussen zelf stopt nooit 🙂

 14. Douwe Bericht auteur

  Ik ben wel beniewd of mensen deze methode/dit gereedschap/deze permission slip van je best voelende gedachte kiezen in het moment en dat een tijdje achter elkaar doen hebben uitgeprobeerd en wat hun ervaringen ermee zijn.

 15. Tess Doucet

  Wat een geweldige oefening Douwe.
  Kies de best voelende gedachte waar je toegang toe hebt in het moment!
  Wauw.

  Dankjewel voor het delen.
  En voor het delen van de YouTube video lijst van Bashar (zo kwam ik op je website).
  Inspirerend!

  Lentegroet,

  1. Douwe Bericht auteur

   Graag gedaan, ik heb zelf ook een boel geleerd van zowel Bentinho als Bashar. 😀
   En deze specifieke oefeningen van Bentinho heeft me enorm vooruit geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *