New Age Bullshit – Mark Passio

Nog een interessante presentatie van Mark Passio waarin hij 10 mythes van de New Age beweging weerlegt in deze zichzelf uitleggende titel: New Age Bullshit.

The title says it all. Mark Passio will challenge any belief system you hold dear!
Learn more: http://whatonearthishappening.com/
Get Weird Stuff! http://freemantv.com/weird-stuff-part-2/

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Mark Passio lezing over The Natural Law
-) Slides van de lezing over The Natural Law
-) Het einde van al het kwaad door Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke geloof door Larken Rose
-) Verantwoordelijkheid is Vrijheid
-) Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven
-) De soevereinde mens beweging in Nederland
-) Het geloof in overheid voegt alleen maar geweld toe aan een maatschappij

-) In het licht van voortbestaan
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) Leer hoe je elk onderwerp kunt bestuderen
-) Verantwoordelijkheid is vrijheid
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Wat drijft de psychopaat?
-) Het Patroon van Tirannie
-) The Power of Speech

10609655_313115492202492_7667568439814776321_n

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.Spreading-the-Word

Een nieuw gezichtspunt leren kennen? Iets geleerd en/of gelachen?
Overweeg een donatie. Voor details kijk op: La-La-La-La, geld? :)

15 gedachten over “New Age Bullshit – Mark Passio

 1. Tim Aarde

  Ik werd zo’n 2 jaar geleden bekend met Mark Passio’s werk. Daarvoor had ik al een aantal waarheidsvinders bestudeerd. Mij viel toen op dat Mark toch wel een van de meest relevante kennis heeft die wij nodig hebben voor een betere wereld. Hij legt de vinger echt op de zere plek zonder sugercoating. En dat vind ik zo goed aan Mark, ik denk dat het zo ook beter binnenkomt, althans bij mij wel. Ik dacht toen hier moet ik wat mee gaan doen, want dit is de kennis die wij als burgers nodig hebben. Ik deelde deze kennis en iedereen was het er mee eens. Maar zij schijnen het niet zo belangrijk te vinden of ze zijn bang. Maar ik geef niet op en blijf zijn boodschap en kennis uitdragen. Nu heb ik dus laatst een soort van extentie van Marks werk gevonden, namelijk het boek “het meest gevaarlijke bijgeloof” van Larken Rose. Na dit boek gelezen te hebben word alles nog duidelijker en kan ik voorbeelden geven van hoe het werkt in deze wereld en hoe het zou kunnen werken. Ik ben de auteurs van deze site daarvoor enorm dankbaar. Ik blijf mezelf inzetten voor een beter wereld en jullie maken dat mede mogenlijk. Ik vind dit dus ook een van de betere websites, alles wat hier staat is niets van gelogen. Ik waardeer het feit dat dit geen complot theorieën site is, daar zijn er te veel van afgezien van het feit of ze nu waar zijn of niet. We moeten geen complotten willen ontrafelen, we moeten de juiste kennis vergaren en die naar buiten brengen, iets wat deze site dus wel goed doet. So keep up the good work guys!

  1. Douwe Bericht auteur

   Graag gedaan, ik vind het werk van Mark Passio ook erg interessant. Hij refereert in zijn lezing naar twee boeken die inmiddels beide in het Nederlands beschikbaar zijn en ik iedereen aan kan raden. Van beide zijn zowel papieren versies te koop via print on demand en daarnaast zijn er gratis PDF versies van beschikbaar.

   Het boek wat jij al noemde en wat het geloof in overheid (een heersende klasse) volledig fileert.
   -) Het meest gevaarlijke geloof door Larken Rose

   En daarnaast ook het boek van Jeremy Locke wat heel helder op wat bredere zaken ingaat zoals vrijheid van meningsuiting, cultuur, wetgeving, het patroon van tirannie en het patroon van vrijheid. Eenieder met interesse in Mark Passio zou ik zeker aanraden om deze beide boeken ook minimaal 1 maal te lezen.
   -) Het einde van al het kwaad door Jeremy Locke

   En sowieso is het zeer interessant hoe al deze mensen van Mark Passio tot de schrijvers van deze boeken en de vertalers van de boeken naar het Nederlands al deze kennis gratis beschikbaar maken zodat mensen het zo gemakkelijk mogelijk zo breed mogelijk kunnen delen. 😀 Voel je dus vrij dit vrij beschikbare materiaal zo breed mogelijk te verspreiden binnen je eigen netwerken.

   Gebruik je Power of Speech 🙂

 2. Wat is waar

  Ik heb die speech eens geluisterd.
  Mark Passio zit duidelijk nog in de derde fase van bewustwording.
  Hij ziet vooral en voornamelijk alles door een zwarte bril. Alles wat niet stookt met zijn eigen opvattingen is bullshit. Het lijkt me beter voor hem en voor ons allen om te kijken naar wat ons verbind dan wat ons verdeeld. De manier waarop hij zijn waarheid presenteert is alleen aantrekkelijk voor mensen die in de tweede en derde fase van bewustwording zitten. Zijn focus ligt op wat er allemaal fout met anderen en de mening van anderen. Zijn oplossing ligt het bewust maken mensen die zijn mening/waarheid ontkennen door ze dat door de strot te duwen en mensen die zijn soevereiniteit aantasten met geweld te bestrijden.

  Wil niet zeggen dat hij niets te melden heeft, maar hij zet het wel dik aan. Dat vind ik jammer. De verdeeldheid die hij tentoonspreid is alleen maar in het voordeel van de zittende machten. Zo helpt hij mee aan het verdeel en heers principe en de status quo van de huidige machten.
  Om mensen werkelijk verder te helpen zul je een oplossing moeten hebben . Helaas die vind ik niet bij hem. En dan zul je toch bij jezelf te rade moeten gaan in plaats van constateren wat anderen allemaal fout doen. Daarom zie ik meer in Byron Katie, Abraham Hicks en natuurlijk de Bijbel, de Tao en al die andere oude geschriften die de tand des tijd overleefd hebben. En natuurlijk zonder de voorgeprogrammeerde uitleg van “Farizeeërs en schriftgeleerden” van allerhande geïnstitutionaliseerde organen (kerk etc.,) die menen de wijsheid in pacht te hebben.

  1. Douwe Bericht auteur

   Helemaal eens met je analyse. Mark Passio is zeer geschikt voor fase 3 van bewustwording.

   Zijn boodschap in the Natural Law series werkt ontzettend goed om mensen te laten beseffen dat hun geboorterecht vrijheid is en dat niemand het recht heeft dat van mensen af te nemen en jij dus ook automatisch niet het recht hebt het van een ander af te nemen. Binnen die stap van bewustwording ben ik nog geen betere boodschap tegengekomen dan hoe Mark Passio het uitlegt. Maar sta altijd open voor tips. Hij hamert idd op de waarheid maar dat is in mijn ogen volledig terecht. Je kunt zijn stijl wellicht niet leuk vinden maar de inhoud vind ik heel sterk van Mark Passio. Overigens geeft hij wel degelijk een oplossing in mijn ogen namelijk dat mensen zich harmoniseren met Natural Law en ophouden met onderdrukken en ophouden met gehoorzamen. Als mensen ophouden hun eigen slavernij te co creëren is de slavernij morgen verleden tijd. Kortom iedereen geeft elkaar de ruimte zijn of haar eigen leven te laten leven. Wat hij presenteert is een einde aan de slavernij waar de mensheid in zit.

   Maar vervolgens na die realisatie moeten mensen leren inzien dat hun slavernij altijd een cocreatie is geweest en dat het dus een illusie was. Mensen zijn altijd verantwoordelijk en dus ook vrij, er is niets anders mogelijk. Mensen kunnen alleen maar geloven dat ze niet verantwoordelijk en dus onvrij zijn. Het is een illusie dat je je verantwoordelijk en vrijheid weg kunt geven. En zodra je dat ziet is het dan heel zinvol om je tegen iets te verzetten?

   Houd gewoon op met het cocreeeren van wat je niet wenst en ga datgene creeeren wat je wel wenst.

   Voor stap 4 zie ik zelf dan ook veel meer in Byron Katie, Abraham Hicks en Bashar en ook hier zijn vast idd nog vele ander bronnen. The law of attraction, deliberate creation en specifiek the Law of Allowance zijn goed aanvullend materiaal om verder te gaan nadat mensen de boodschap van Passio goed hebben begrepen.

   Maar goed, daarom ook de 5 delige serie. Ik vind zijn natural law een prachtige structuur bieden waarin al deze verschillende filosofien prachtig met elkaar te integreren zijn. En in mijn ervaring zijn mensen pas toe aan stap 4 als ze stap 3 volledig snappen.

   1. Douwe Bericht auteur

    Weet niet aan wie je de vraag precies stelde maar ik refereer naar dit lijstje:

    -) Een einde aan de slavernij, deel 1: Liefde & Angst
    -) Een einde aan de slavernij, deel 2: Kennis & Onwetendheid
    -) Een einde aan de slavernij, deel 3: Soevereiniteit & Verwarring
    -) Een einde aan de slavernij, deel 4: Vrijheid & Controle
    -) Een einde aan de slavernij, deel 5: Orde & Chaos

  2. rc

   zelfverdediging is geen geweld, en ja absoluut noodzaakelijk.Werkt het ? absoluut ervaring verschillende vormen van bully’s permanent gestopt. Bully’s die door kregen dat je jezelf wilt verdedigen direct gestopt. Diefstal, gestopt gestolen goed terug of in een geval in een winkel afgerekt. En ja iedereen die kop in het zand steekt zijn de oorzaak vh probleem door dat ze door die keuze zichzelf vrijwillig als instrument laten gebruiken voor de wereld die ze cocreeren. En in die wereld worden soevereien geweld aangedaan bv dmv belastingen etc.en mark zegt zelf dat hij niet zijn presentaties maakt voor de baby’s die hebben melk nodig maar wij hebben ook zo’n uitdruking : zachte heelmeesters maken stinkende wonden. of is het voor jouw alles alleen maar een ervaring?

 3. niels

  Mark Passio heeft iets te vertellen, jullie helemaal niks. Je komt met fases van ontwikkeling die je hebt gekopieerd van internet en gebruikt om kennis dmv argumentatieloze stellingen onschadelijk te maken. Je komt met bashar en katie zonder ook maar iets in behandeling te nemen. Jullie stellen je eigen standpunten in absolutie op basis andermans stellingen, terugvallend op een fases van ontwikkeling die enkel bevestigd wordt door mensen die zelf niks weten en enkel begrepen kan worden door mensen die jullie bevestigen in je argumentatieloze bullshit. Kennis, en zeker de kennis van passio is een aanslag op jullie realiteit, echter kom je niet verder dan argumentatieloze woorden van de ander omdat je zelf niks weet. Byron katie heeft niks te maken met passio, zij geeft geniale methoden om het ego onder controle te krijgen en meer metale rust te vinden. Passios kennis is een aanslag op de bijbel, het verhelderd meteen je gebrek aan kennis op dat gebied. Maargoed jullie staan natuurlijk een fase “hoger” waarin je mentale vrijheid claimt in een wereld van dwangarbeid. Waarin kennis plaats maakt voor geloof en de bevestiging van je mede new agers die eveneens niks weten.

  Als je zo graag wat Wilt vertellen vertel zelf dan wat ipv informatie kopiëren en terugvallen op een new Age besef dat niks te maken heeft met een groter bewustzijn. Jullie zijn het typische voorbeeld van de echte new ager, slap argumentatieloos en het verwerpen van kennis omdat het een aanslag pleegt op jouw (extreem) beperkte bevatting van realiteit.

  Maargoed, ik zal het waarschijnlijk niet snappen want jij zit een “fase” hoger, zonder jezelf daarin te verklaren.

  1. Douwe Bericht auteur

   Elk geloofsysteem is waar. En bijna elk geloofsysteem sluit het geloof in andere geloofsystemen uit. En elk geloofsysteem levert in mijn ervaring stress op.

   Ten eerste moet je je niets van mij aantrekken. Het enige wat ik heb proberen te doen is mijn persoonlijke leerpad wat voor mij werkte weer te geven en als dat mensen kan helpen in hun eigen zoektocht is dat fijn. Als het je niet helpt in je zoektocht dan is dat ook prima, het is immers jouw zoektocht waar jij de verantwoordelijkheid voor hebt. Als iets wat ik schrijf niet met je resoneert dan betekend dat simpelweg dat het niet jouw pad is. Het identificeren van iets als niet je eigen pad is op zichzelf nuttig omdat je dan weer terug kunt keren naar je eigen koers.

   In mijn ervaring is het veroordelen van andere mensen altijd stressvol en daarom zo bruikbaar en nuttig. Byron Katie zegt niet voor niets Judge your Neighbour, dus als je mij of een artikel hier wilt veroordelen doe dat vooral, het is een prachtig begin om je stressvolle gedachten in beeld te krijgen die je vervolgens als je ze als stressvol ervaart kunt gaan onderzoeken. http://thework.com/do-work
   Dat is precies waar de eerste stap over gaat: http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VBMbvvmSyac

   Maar doe dat alleen als je veroordeling onplezierig voelt. Als je veroordeling plezierig en in alignment voelt met wie en wat je bent ga dan gewoon verder met het volgende wat goed voor je voelt.

   Ik deel materiaal van de personen wat voor mij werkte, maar het is volledig aan mensen om zich daar dan zelf wel of niet in te verdiepen. Het is totaal onbelangrijk wat mijn persoonlijke mening over iets is. Het gaat in mijn ogen slecht om de gereflecteerde ideeen en dan is het in mijn ogen beter om gewoon de bron zelf weer te geven zodat mensen met interesse de informatie in pure vorm tot zich kunnen nemen en niet mijn interpretatie ervan. Ik acht het bronmateriaal meer van nut en waarde dan mijn mening erover. En ik kan mensen aanraden om volledig hun eigen pad te maken en hun eigen plan te trekken. Het gaat om jouw leven en jouw begrip van jezelf en het universum. Niemand kan dat voor iemand doen. Dat is stap 2: http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-2-kennis-ontwetendheid/

   Mark passio is in mijn ogen van essentieel belang om mensen te laten begrijpen dat ze vrij zijn, altijd vrij geweest zijn en altijd vrij zullen zijn. Als mensen onvrijheid ervaren dan kan dat alleen maar door hunzelf vanuit volledige vrijheid geschapen zijn. Hij laat mensen zien dat ze zelf de sleutel in hun zak hebben om zichzelf uit hun zelfgebouwde gevangenis te laten. Passio is van enorme waarde daarin, ik ken niemand die dat beter heeft verwoord dan hij. Zie ook stap 3 en deze hele 5 delige serie die aan de hand van zijn werk gestructureerd is. Zie daarvoor dit artikel: http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-soevereiniteit-verwarring/#.VBnhDfmSyac

   Nadat Passio mensen laat zien dat zij zelf de scheppers van hun leven zijn kan het praktisch zijn om te leren hoe je vervolgens dan je eigen leven zo praktisch mogelijk kunt vormgeven. Dus inplaats van je onvrijheid scheppen switch je in deze stap naar je leven vanuit bewustzijn van je vrijheid en verantwoordelijkheid te scheppen. En vrije mensen begrijpen dat het altijd volledig hun keuze is iets wel of niet tot zich te nemen en de daaruit volgende consequenties. In mijn persoonlijke zoektocht en studie ben ik een paar zaken tegen gekomen die in mij persoonlijk enorm geholpen hebben om mijn eigen leven vanuit begrip van mijn eigen vrijheid zo constructief en harmonieus mogelijk vorm te geven, te scheppen. Abraham Hicks, Bashar en recent ook Bentinho Massaro zijn daar op dit moment mijn drie belangrijkste bronnen in die daarover zinvolle ideeen reflecteren. Zie daarvoor dit artikel:
   http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-4-vrijheid-controle/#.VBwhUvmSyac

   Op een level zitten zegt niets over de waarde van een mens, het is geen hierarchie of een waarde oordeel over iets of iemand of wat dan ook, ik heb het zo ingedeeld omdat dit in mijn ervaring de meest logische en meest integrative manier is om door deze stappen heen te gaan om vanuit een gevoel van slavernij tot een gevoel van creator van je eigen leven te komen. Dit is de volgorde waarin het in mijn ogen het meest handig is om te doorlopen omdat het elkaar dan het beste aanvult. Maar voel je vrij om het achterstevoren en ondersteboven te doorlopen als dat meer met je resoneert.

   Voel je kortom vrij het te gebruiken als het met je resoneert, voel je vrij om het te gebruiken om je stressvolle gedachten op te projecten zodat je die kunt gaan onderzoeken en voel je vrij om het volledige lulkoek te vinden en volg dan vooral op eigen integriteit je eigen pad wat voor jouw werkt en wat voor jezelf goed voelt.
   Iedereen doet zijn uiterste best in mijn ervaring en elk onderdeel van the all that is is van onschatbare waarde. Het meest belangrijke is dat mensen hun eigen waarde weer leren kennen en hun eigen scheppende kracht. Hoe meer mensen weer zelfscheppende wezens worden hoe meer voordeel we daar allemaal van ondervinden.

   There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
   ~Bashar – Quest for Truth

 4. Wat is waar

  ±±Elk geloofsysteem is waar. En bijna elk geloofsysteem sluit het geloof in andere geloofsystemen uit. En elk geloofsysteem levert in mijn ervaring stress op.++

  Kan ik mij wel in vinden. Om het nog wat scherper te stellen:
  Elk geloofsysteem is waar voor degene die er in gelooft.
  Iedereen die zijn geloof tot dogma verheft sluit andere geloven uit.
  Als het geloof)systeem in strijd is met de WAARHEID (of dat wat IS , de Bron, God of hoe je het ook wilt noemen) levert stress op.

  Ik ben wel benieuwd hoe jij tegen meditatie, vooral transedente meditatie aan kijkt. Naar mijn idee is het ook een wezenlijk onderdeel om mezelf te leren kennen, maar ik mis nog een aantal stukjes van de puzzel.

  Grappig dat jij zoveel van Marc Passio geleerd hebt, terwijl hij mij in wezen niets nieuws vertelde.

  Mijn ervaring is dat als ik van mijn geloof een dogma maak, ik slaaf wordt van mijn geloof. En dus niet meer vrij ben. Dat is het 2e gebod ; Gij zult geen gesneden beeld maken van God, om die te dienen. (vrij vertaald’

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik heb zelf heel weinig ervaring met meditatie. Ik doe het zo nu en dan om een nieuw verkregen inzicht te integreren. Maar over het algemeen ben ik er te ongeduldig voor.

   Wat werkt goed voor jou binnen de trancendale meditatie. En als je een introfilmpje hebt kijk ik daar graag eens naar.

   Passio heeft mij veel geleerd, ik was een braaf gehersenspoelde slaaf van mijn eigen geloven. 🙂

   Nu ben ik echter vooral met Bashar, Hicks en Massaro bezig om van te leren en zij zeggen ook idd bouw geen gouden kalveren. Ga altijd vanuit je innerlijke guidance system te werk. Volg je passie, Seek joy etc.

 5. rc

  In dat opzicht door kennis en ervaring weet ik dat mark passio het gelijk aan zijn kant heeftniet alleen met natural law maar zeker ook met new age bullshit. En nee geen enkel geloof systeem is waar Het heet niet voor niks GELOOFsysteem. En ja er bestaat wel degelijk absolute waarheid. Het kost tijd inzicht en veel moeite om die te vinden, maar hij bestaat weldegelijk. Dus op het moment dat iemant beweert alle geloofsystemen zijn waar lult ie uit zijn nek.

  1. Douwe

   @RC

   Elk geloofsysteem is waar in dat als je er geloof aan hecht je er een realiteit mee schept die dat geloof reflecteert. Een geloofsysteem hoeft niet in overeenkomst te zijn met de daadwerkelijke realiteit. Je kunt dus ook zeggen dat geen enkel geloofsysteem waar is, het helpt alleen om mensen uit hun geloofsysteem te krijgen door aan te geven dat hun geloofsysteem idd waar is, net zoals elk ander geloofssysteem. Daarmee voorkom je dat mensen hun geloofssysteem boven het andere gaan plaatsen en er ik noem maar iets, oorlogjes over gaan voeren om hun geloofssysteem te verdedigen als ze dat bedreigt zien. In mijn persoonlijke ervaring is het het meest comfortabel om elk geloofsysteem af te breken met bijv. The Work van Byron Katie. Elke identiteit is overbodig. Zodat je continue in het nu kunt zijn om daar de realiteit te observeren.

   Mark Passio heeft zeker een van de regels van hoe ons universum werkt blootgelegd en dat hoef je niet te geloven je kunt dat simpelweg altijd observeren in het nu. Niet voor niets dat ik Mark Passio hier deel zodat mensen dit nog helderder kunnen krijgen want ik vind Mark Passio en zijn lezingen bijzonder waardevol en leerzaam. Bashar noemt het zelfs 1 van de 5 waarheden die opgaan voor alle universa die zijn tot nu toe gevonden hebben. Zij verwoorden het alleen wat anders. What you put in is what you get out. Hier zijn de andere vier wetten die in mijn ervaring net zo waar zijn als Natural Law van Mark Passio.

  2. Wat is waar

   /////In dat opzicht door kennis en ervaring weet ik dat mark passio het gelijk aan zijn kant heeftniet alleen met natural law maar zeker ook met new age bullshit. ////

   Naar mijn idee heeft hij ook gelijk, maar gelijk hebben is niet het eindpunt. (NB gelijk hebben is de waarheid vertellen/kennen). Al durf ik niet te beweren dat hij zelf nooit ¨bullshit¨ verkondigd.

   /////En nee geen enkel geloof systeem is waar Het heet niet voor niks GELOOFsysteem. En ja er bestaat wel degelijk absolute waarheid. Het kost tijd inzicht en veel moeite om die te vinden, maar hij bestaat weldegelijk. Dus op het moment dat iemant beweert alle geloofsystemen zijn waar lult ie uit zijn nek.////

   De mensen hebben van alle oude boeken/geschriften/overleveringen geloofsystemen gemaakt. Die geloofssystemen worden bewaakt en uitgewerkt en vastgelegd door theologen van de verschillende religieuze instituten. Het vastleggen van wat er gelooft dient te worden in een bepaald geloofsysteem, zijn dogma´s.

   En daar gaat het mis. DE WAARHEID valt niet in dogma´s te vangen. Uiteindelijk is het doel van al die boeken/geschriften/overleveringen enkel om uit te leggen wat WAARHEID is. En die WAARHEID valt niet te beredeneren, maar enkel te ervaren herkennen. En als alles kent of ervaren heb wat er te kennen of te ervaren valt, ken je de ABSOLUTE WAARHEID.

   Ik ben het met je eens dat alle geloofsystemen zoals die door religieuze instituten opgelegd worden, niet waar kunnen zijn, omdat ze elkaar tegenspreken.

   Maar de leer zoals die oorspronkelijk in al de oude boeken/geschriften/overleveringen bedoelt is, bevat allemaal aspecten van één en dezelfde ABSOlUTE WAARHEID.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *