Patronen van Bedrog – Hoe is Nederland verweven met de Deep State?

Recent kreeg ik het boek Patronen van Bedrog – Niets is wat het lijkt, toegestuurd van mede auteur Tim Dollee, hij schreef dit boek samen met Willem Middelkoop.

Het boek is in mijn ogen een heel heldere samenvatting van de huidige machtsstructuren die de wereld daadwerkelijk besturen.

Het boek gaat uitgebreid in op de centralisatie van het bankensysteem via de Bank of International Settlements (BIS), met daaronder de centrale banken met daaronder de private banken die geld in de vorm van schuld uit het niets scheppen via leningen aan burgers, bedrijven en overheden. En aangezien die partijen daar rente over dienen te betalen laat dat eigenlijk direct al zien dat de echte macht al heel lang niet meer bij de politiek ligt. Maar dat het de banken en trans-Atlantische corporaties zijn die een sterke controle uitoefenen over o.a. de politiek in ons land.

Ook wordt er uitgebreid ingegaan op hoe de mainstream media werkt en waarom die totaal onbetrouwbaar zijn, de rol van geheime diensten en genootschappen met onder meer valse vlaggen en andere pressiemiddelen om landen die uit de pas lopen terug te krijgen in de greep van deze deep-state.

Het is een helder overzicht geworden en ik vond het zelf juist omdat het nu allemaal bij elkaar opgeschreven staat een indrukwekkend boek. Hieronder een interview met Middelkoop bij Café Weltschmerz over Patronen van Bedrog.

Het boek is zeker de moeite waard om zelf nog eens een helder overzicht te krijgen en daarnaast is het leuk om het eens weg te geven aan een familielid, vriend of kennis om hen iets verder wakker te maken. Veel leesplezier!

[bol_product_links block_id=”bol_5c1283e43ffaa_selected-products” products=”9200000086495447,1001004005988830,9200000026449318,9200000009681345″ name=”jiljl” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”550″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Via YouTube zijn meerdere interviews te vinden over het boek. Veel hiervan zijn ook zeker de moeite van bekijken waard.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website – www.patronenvanbedrog.nl
-) De wereld als slavenkolonie
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) De VS zet Europa en Rusland tegen elkaar op om de petrodollar in stand te houden
-) Verschil arm en rijk in Nederland – 30 jaar werken vs. 18 dagen voor een dak boven je hoofd
-) Oud NOS medewerken klapt uit de school
-) 10 aantoonbare grote leugens van de zichzelf benoemde ‘mainstream’ media
-) De mainstream media verspreidt al meer dan 50 jaar nepnieuws
-) Met wat voor duistere zaken houden geheime diensten zich bezig?
-) Goed bedoelende mensen financieren bijna al de onderdrukking in de wereld

13 gedachten over “Patronen van Bedrog – Hoe is Nederland verweven met de Deep State?

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is vooral wat de VS in hun psychopatische denken wil inderdaad om wederom een wig te drijven tussen Rusland en Europa want de VS is bang dat als Europa gaat samenwerken met Rusland en het Midden-Oosten, India, China, etc. zij economische wat buiten de boot gaan vallen.

   Nederland, Europa en Rusland zouden heel onverstandig zijn hierin de lead van de VS te volgen. De VS heeft hier heel duidelijk andere belangen. Nederland, Europa en Rusland dienen hier voor hun eigen belangen te kiezen en oorlog schept alleen maar verliezers hier op het continent.

 1. only you

  Steeds duidelijker wordt dat het volk gepeepeld wordt en ze tuinen erin, de gele hesjes zijn een reactie op het gebeuren?

 2. Douwe Bericht auteur

  Nog een leuk gesprek van Willem Middelkoop met Herman Wijffels.

  Willem Middelkoop in gesprek met Herman Wijffels; “Amerika wordt bestuurd door Wall Street”

  Willem Middelkoop in gesprek met Herman Wijffels. De heer Wijffels was van 1981 tot begin 1999 bestuursvoorzitter van de Rabobank, daarna voorzitter van de SER, in de periode 2006/2008 werkzaam bij de Wereldbank en nu Hoogleraar ‘duurzaamheid en maatschappelijke verandering’ aan de universiteit in Utrecht.

  Het gesprek gaat over: politiek, het misbruik van mensen, middelen en grondstoffen, aandeelhouderskapitalisme. Maar ook over Amerika en haar honger naar macht en olie, de scrupules van Dick Cheney, het verhaal van Wesley Clarck en de politieke volgzaamheid van Nederland.

 3. Douwe Bericht auteur

  Willem Middelkoop Interviewt Nout Wellink; “ECB maakt het systeem kapot!”

  Nout Wellink (71) zat bijna 30 jaar in de directie van De Nederlandsche Bank, waar hij als president in 2011 door Klaas Knot werd opgevolgd. Momenteel is hij alleen nog commissaris bij de Chinese Staatsbank Bank of China. Na de crisis van 2008 werd hij, mede door Willem Middelkoop, verantwoordelijk gehouden voor het tekort schieten van het toezicht op de financiële sector. De waakhond was volgens Willem een schoothond geworden.

  De tijd van het grote afrekenen is nu wel voorbij. Daarom nu een bijzonder open gesprek tussen de voormalige financiële beleidsmaker en zijn criticus, die elkaar nooit eerder direct getroffen, over de huidige stand van zaken.

 4. Douwe Bericht auteur

  Geldcreatie is schimmig; Willem Middelkoop en Martijn Jeroen

  Slechts 3% van de totale geldomloop wordt door de DNB in omloop gebracht en slechts 10 economen begrijpen geldcreatie nog.

  Geld heeft volgens Van der Linden 3 essentiële functies: als ruilmiddel, als middel om te investeren en als een manier om belasting te betalen.

  Veel economieboeken voor het middelbaar en hoger onderwijs leggen het geldscheppen verkeerd uit. Banken worden daarin afgeschilderd tot een financieel intermediair. In de praktijk gaat dat door middel van een wederzijdse schuldaanvaarding. De bank creëert in haar boekhouding het bedrag en leent dat dan uit.

  Slechts 3% van de totale geldomloop wordt door de De Nederlandse Bank in omloop gebracht. Het feit dat er door de DNB en banken geen openheid wordt gegeven over het systeem van geldcreatie lijkt te betekenen dat er grote belangen zijn om het schimmig te houden.

  1. Douwe

   Ik vind het niet echt een sterk artikel. Er wordt vooral op de auteur(s) gespeeld of op de potentiele lezers. Komt op mij vooral over als een hitpeace.

   Zaken als de BIS, de rol van centrale banken en private banken blijft volledig overeind staan en kunnen mensen gewoon zelf checken via wikipedia etc.

   Dan de rol van de mainstream media en hoe dat vooral vakkenvullers en overtypers van persberichten van persbureaus zijn blijft ook overeind.

   Dan zaken als valse vlaggen en de chantage van belangrijke personen in belangrijke instituten als overheid, rechtbank etc. blijft ook overeind staan.

   Ik heb het boek zelf gelezen en bijna alles waar over wordt geschreven is gewoon door mensen zelf te controleren. Vond het bijna een beetje een voorzichtig boek om eerlijk te zijn. Maar goed ik zou zeggen lees het vooral voor jezelf door, doe je eigen onderzoek vervolgens.

   Denk zelf na, gebruik je eigen onderscheidingsvermogen maar in dit ene boek staat meer controleerbare waarheid dan dat er de afgelopen 50 jaar in de mainstream media is verschenen op het gebied van social engineering.

   1. Treowd

    Precies ,helemaal met je eens daarom deelde ik het ook, meer als voorbeeld dienende…
    Zo zet men de media ook in en dat in een poging om zaken die gewoon feitelijk te verifieeren zijn te downplayen door op de man te spelen en weg te leiden…
    Dat alleen al maakt het juist een aanrader… lees het dus wel!

    1. Douwe Bericht auteur

     Denk dat we daar van mening verschillen, ik zou je aandacht en tijd vooral besteden aan zaken die met jezelf resoneren. Steek je tijd in waar je zelf nieuwsgierig naar bent, interesse in hebt en enthousiast van wordt. Ik zou het niet verspillen aan mensen die duidelijk een andere intentie hebben dan waarheidsvinding voor hunzelf en hun lezers.

     Er zijn namelijk ook best leuke interviews met Willen Middelkoop te vinden waar hij juist nog wat dieper of breder ingaat op zaken die ook in het boek worden besproken.

     1. Treowd

      Okay, is zie dat je mij mogelijk wat verkeerd begrijpt , ik doelde juist op het boek om dat juist wel te lezen. Het aangehaalde artikel contra het boek (eerdere reactie) is inderdaad een zwakke poging om lezers ervan weg te houden. Daarmee illustreert het juist hoe men de media in wenst te zetten om mensen ervan weg te sturen , daarbij zag ik ook aan de reacties onder dat artikel dat men absoluut geen goed onderzoek gepleegd kan hebben. Een ieder die voldoende onderzoek heeft gedaan kan de inhoud van het boek onderschrijven als een ware afspiegeling van wat plaats heeft gevonden en zich nog steeds aan het voltrekken is. En ben het met je eens dat het best nog wat steviger had gemogen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *