The Phoenix Lights; de UFO waarneming met meer dan 10.000 ooggetuigen

583379fe-b58c-4408-b9a1-17e66b6acc94.Large_Zoals mensen hebben gemerkt ben ik momenteel de wereld van het buitenaardse en het interdimensionale wat aan het verkennen. Uiteraard horen daar ook UFO’s bij.

Het internet staat vol met zogenaamde UFO waarnemingen. Persoonlijk vind ik het erg moeilijk om in te schatten wat ik ervan moet geloven zeker in dit tijdperk waarin digitale manipulatie gemakkelijker is dan ooit.

Vandaar dat deze documentaire me erg raakte. Voor zover ik weet is dit de grootste ufo waarneming van de laatste eeuw met meer dan 10.000 ooggetuigen. Het fenomeen staat bekend als The Phoenix Lights en vond plaats op 13 maart in 1997 waarbij een grote ufo werd waargenomen gedurende  3 uur tijd over grote afstand van Phoenix; Arizona tot aan Sonora; Mexico door heel, heel veel mensen.

Deze onderstaande documentaire is hierover gemaakt door burgers die het belangrijk vonden deze bijzondere gebeurtenis te kunnen delen met het nageslacht, aangezien de autoriteiten volledig leugenachtig en idioot met deze gebeurtenis omgingen. Een indrukwekkende documentaire over voor zover ik weet de ufo waarneming met de meeste ooggetuigen ooit. 

UFO buffs call it the most documented and important mass sighting ever recorded.
Celebrating the historic and still unexplained Arizona mass sighting of 1997 this critically acclaimed and internationally award winning Documentary is based on the bestselling book, “The Phoenix Lights…A Skeptic’s Discovery That We Are Not Alone“.

11079522_770936132974844_417404270886015346_nOver 30 credible eyewitnesses, children, scientists, military, pilots and experts give compelling testimony to the reality of these mysterious global visitations, including former AZ Gov. Fife Symington who discloses that he witnessed the event and it wasn’t military! Astronaut and moon walker Dr. Edgar Mitchell, Sc.D. confirms that these phenomena are real! A Commercial & Vietnam pilot witnessed the silent, mile wide craft glide above his head. A Veteran 911 Phoenix Police operator tells all about that fateful night. NASA footage confirms that these phenomena are here.

Many experts and witnesses insist that what appeared in the Arizona skies was something beyond this world. But there is much more to the story! What were they? How did they affect the witnesses? What do they mean?

For more information visit: thephoenixlights.net

Ik ben benieuwd wat mensen van deze documentaire vinden. Deel gezichtspunten, kanttekenigen en vragen vooral in de reacties.

Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je een boek koopt via de onderstaande link gaat 6% van de aankoop naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

[bol_product_links block_id=”bol_56a7fc25529dc_selected-products” products=”9200000009985136,9200000002049443,1001004009482894,1001004000767663″ name=”ufo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Bashar on the purpose of the Phoenix Lights
-) Bashar, The Yahyel are “Shalanaya” = Those Who Come First
-) Aliens vragen specfiek aan jou persoonlijk, wil je dat we ons laten zien?

-) Wordt de huidige mensheid gehybridiseerd met Zeta aliëns? – Deel 1
-) Hybridisatie van de mensheid met Zeta aliëns – Deel 2
-) The Pleiadian Collective over aliën hybridisatie – Deel 3
-) Aridif over het Zeta hybridisatie programma – Deel 4
-) Barbara Lamb over aliën/mens hybrides – Deel 5
-) Mary Rodwell over aliën/mens hybridisatie – Deel 6
-) Dolores Cannon over aliëns en hybrisaties – Deel 7

35 gedachten over “The Phoenix Lights; de UFO waarneming met meer dan 10.000 ooggetuigen

 1. Werner

  De mens zou mi redelijk arrogant zijn om te denken dat er geen buitenaards leven bestaat, gedenk hiervoor enkel het aantal sterren aan het firmament. De confrontatie met deze wezens is nog een andere zaak natuurlijk, idealiter – net omwille van hun vergevorderde technologie – getuigen ze van een hoger ethisch besef en kennis die leidt tot meer harmonisatie, dit is echter geen zekerheid. Hoe dan ook, die aliëns (in welke vorm dan ook) komen de mensheid helpen, dit in lijn met wat Dolores Cannon daarover stelt:

  “Third wave volunteers, many of which are children with incredible talents, abilities and memories, are literally the gift to the world. They possess the knowledge and wisdom that will help humanity complete the transition and overcome the many obstacles that lie ahead.”

  1. Douwe Bericht auteur

   Hoe mensen tegen contact met buitenaards leven aankijken hangt een boel af van hun eigen gedachten, geloven en geloofssystemen. Het is dus goed om je daarvan bewust te zijn en in staat te zijn jezelf daarin flexibel op te stellen door te leren hoe je je gedachten kunt onderzoeken, omkeren en transformeren als dat nodig mocht zijn. Het kan een hele plezierige en fijne ontmoeting zijn en er hoeft weinig confronterends aan te zijn.

   Maar hoe ik het begrepen heb is het contactprogramma al een hele tijd geleden uitgerold. Bashar spreekt al via 1985 door Darryl Anka om mensen bekend te maken met hun filosofie/levensvisie/begrip van het universum. Inmiddels toch al ruim 30 jaar. 😀

   Als mensen nieuwsgierig zijn naar die visie dan is dit boek gratis te downloaden en kunnen ze er een indruk van krijgen: Quest for Truth – 100 insights that might change your life. Ik vond het zelf erg interessant en heb een boel van die reflecties geleerd.

   Het zijn meer psychopatsiche overheden die hun positie als heersende klasse instand willen houden die bang zijn voor buitenaardse wezens omdat het hun zogenaamde superieure positie nogal aantast. Gelukkig is daar momenteel al weinig tot niets meer van over dus in die zin gaat het de goede kant op.

   Wat ik van Dolores Cannon, Barbara Lamb en Mary Rodwell heb begrepen en daarnaast wat ikzelf van Darryl Anka & Bashar en Andrew Bayuk & Elan heb geleerd via hun reflecties is er weinig te vrezen van buitenaardse wezens. Daarnaast wachten ze rustig af tot de mensheid er klaar voor is en daar heeft ieder individu zelf een invloed op door eens goed over deze materie na te denken en als je nieuwsgierigheid en interesse er ligt daar actie op te nemen met integriteit en zonder verwachtingen. 🙂.

   1. Werner

    Het komt met veel voorwaarden waaraan voldaan moet worden, malicieuze aliëns hebben enkel interesse in deze planeet en hebben de mens niet nodig. Misschien kan men ze nog gebruiken als slaven, je zou dan te maken krijgen met psychopathische aliëns. Gelukkig weten we niets met zekerheid, spannende tijden.

    1. Douwe Bericht auteur

     Als je interesse hier ligt zou ik mezelf er gewoon oprecht verder in gaan verdiepen. Volg je nieuwsgierigheid, volg je interesse. Lees boeken, bekijk YouTube kanalen, wissel uit met mensen in facebookgroepen. Luister eens naar de reflecties van Bashar en kijk of je wat met die informatie kunt.

     Overigens geeft Bashar aan dat The Phoenix Lights inderdaad een buitenaards ruimteschip was van de YahYel. De YahYel is één van de zes hybride rassen die zijn voortgekomen uit het hybridisatie programma van de mens en de Zeta aliëns. De YahYel is het hybride ras wat het meest op aardse mensen lijkt en daarom zijn zij volgens Bashar de eerste van de hybride rassen die openlijk contact zullen maken met de mensheid.

     Geen idee wat er van te geloven maar hier de reflecties van Bashar op The Phoenix Lights en de Yahyel:
     -) Bashar on the purpose of the Phoenix Lights
     -) Bashar, The Yahyel are “Shalanaya” = Those Who Come First

     1. Werner

      Inderdaad Douw, geloof verzet bergen en met een computerscript zijn morgen alle (financiële) schulden weg, de hoorzitting daarover heeft op 14/10/15 plaatsgehad. Wat betreft UFO’s en ingezetenen, maak je zelf een verschil tussen aliëns en de zielen die uit de dood herrijzen (cfr Dolores Cannon). Dit verhaal bestaat al heel lang, hierin wordt een onderscheid gemaakt waardoor het niet voor iedereen goed nieuws zal zijn.

      Dan zullen alle doden uit hun graven herrijzen om samen met de dan levenden het loon voor hun levenswandel te ontvangen. Naast de duivel en zijn gevallen engelen, worden de mensen die de genade van God hebben afgewezen, verbannen naar de ‘buitenste duisternis’, waar het ‘geween is en het tandengeknars’, en zij voor altijd zijn afgesneden van Gods tegenwoordigheid.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Dag_des_oordeels

     2. Werner

      Leuke filmpjes, die hybriden komen ons dan helpen, kunnen ze de mensheid al een concreet plan voorleggen van hoe het mondiale herstel zal verlopen? We nemen dan even aan dat politiek (ea) ook al vriend is geworden met deze verlossers. Heb je daar meer info over? Mensen hebben graag meer concrete data, anders zullen ze dit alles maar vage praat vinden, denk ik.

     3. Douwe Bericht auteur

      Het is vage praat.

      Het enige zinvolle wat ik heb begrepen is dat mensen verantwoordelijkheid dienen te leren nemen voor hun eigen leven. Hun denken, emoties en doen.
      En de snelste manier om je eigen bewustzijn te vergroten is door je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie te gaan volgen met integriteit en zonder verwachtingen.

      Zolang mensen niet begrijpen wat ze zelf zijn en niet gaan handelen naar dat begrip, dus niet in de praktijk gaan handelen dan zal er geen buitenaards wezen landen. Omdat we daar dan simpelweg nog niet klaar voor zijn.

      Het is tijd voor de mensheid om volwassen te worden, en daarin worden we op vele manieren ondersteunt maar het werk zullen we zelf moeten doen. Dat is hoe ik de materie begrijp. Zoek dus niet buiten jezelf voor oplossingen maar binnen jezelf. Kijk niet naar anderen om de wereld te veranderen maar kijk naar jezelf om je eigen wereld meer naar je eigen voorkeur vorm te geven. Lees het gratis downloadbare boek van Bashar er eens op door zou ik zeggen. Ik neem aan dat de Engelse taal geen al te grote barrière voor je vormt.

     4. Werner

      Grotendeels met je eens Douwe, wat Dolores (ea) aangeeft is dat er al velen ‘geland’ zijn. Dit kan je makkelijk zien wanneer je over straat loopt, gewoon eens op letten en je zal het slechts kunnen beamen. Vandaar m’n vraag of je zelf een verschil maakt tussen zielen en aliëns, dit is mi voor verschillende interpretaties vatbaar.

      Los van deze nuanceringen die tot extra verwarring kunnen leiden, dat ‘werk’ wordt volop gedaan maar niet altijd gezien of begrepen. Interesse, aandacht en ontvankelijkheid zijn dan – zoals je terecht aangeeft – primaire voorwaarden tot succes. Op deze manier wordt ‘vaagheid’ een relatief begrip, ook hier wordt naar verwezen in de teksten van Dolores (ea). Nu, dit weet je natuurlijk ook wel, dat begrip ‘amnesie’ speelt hierin een voorname rol. Het zit in kleine dingen, zo klein dat het bijna ongeloofwaardig wordt, om dezelfde reden kunnen we zeggen dat we tegen windmolens strijden met een draconische sociale impact. Kortom, die aliëns hoeven echt niet langer te wachten.

 2. YHA van der Veen

  Ik heb vorig jaar 5 amberkleurige bollen gezien die langzaam in een formatie vlogen. Mijn vriend zag de eerste en zei kijk eens. Een super-nuchtere Fries die niet zomaar van alles ziet. Het was gewoon in Friesland ’s avonds in het donker. Het duurde wel een minuut of 2 en ineens verdwenen ze achter elkaar in het niets. Ik heb nog gegoogeld toen op oranje bollen /ufo’s maar kon weinig vinden. Nu zie ik het eerste stukje van die documentaire en herken ik die oranje bollen.

 3. twix

  Is idd redelijk arrogant om te denken dat er naast ons geen leven is in het universum, het krioelt hiervan.
  Nog arroganter is het, om te denken dat alles om ons draait.
  Het draait om het universum zelf, dat moet oneindig voortbestaan, en leven heeft hier zeker een nuttige functie in, maar zal helaas ook steeds weer gerecycled moeten worden, om dit te garanderen.
  Vrees dat onze recycling zeer nabij is.
  http://web.archive.org/web/20111231165620/http://www.wetenschap-eindtijd.com/index.html
  Deze man is officieel gek verklaard, en evenzo ben ik dat ook, daar ik al ver voordat ik met hem in contact kwam tot min of meer de zelfde conclusie was gekomen.
  Deze man is niet meer, ik nog wel, ben toch wel benieuwd hoe hier gedacht wordt over zijn nalatenschap.

  1. Werner

   Een mens is pas normaal zolang hij zich aanpast aan de gekte van de maatschappij, en al wie anders zegt verklaart men voor gek. Vond hierover laatst nog een leuk weetje over Einstein:

   Einstein had ADD, wisten jullie dat? Als Add’er zie je de verbanden tussen situaties enz. als geen ander. De meesten van ons kunnen plots in films al voorspellen, zinnen van anderen afmaken, intenties van anderen doorzien, haarfijn aanvoelen wat er moet gebeuren en problemen oplossen. Einstein leerde pas op z’n vijfde praten, is voor dom, traag en gek versleten. De man kon nog niet eens de dop op een tube tandpasta draaien! Men zei altijd dat het noooooit wat met hem zou worden! De goede man is zelfs een groot deel van leven depressief geweest. Dit alles terwijl hij met de meest geweldige ideeen rond liep! Hij had de meest geweldige inzichten maar omdat niemand hem serieus nam werd hij voor gek verklaard. Uiteindelijk heeft iemand eens goed de tijd genomen om te kijken naar zijn ideeen en heeft hij een heel nieuw gebied in de wetenschap blootgelegd. Einstein zei altijd dat zijn vermogen om zo geweldig te dromen hem zo ver heeft gebracht. En Add’er zijnde kunnen we dromen als geen ander. Niet dat ik (of de meesten van ons) nou een potentiele Einstein ben. Maar het toont wel aan dat het hebben van add(h)d nou ook weer niet het einde van de wereld is.

   http://www.levente.nl/hebikADD.htm

  2. Werner

   Wat betreft die interessante link, de man verwijst naar cycli waarvoor Nobelprijzen werden uitgereikt. Zo gezien zouden we dan de Nobelprijzencommissie ook voor gek moeten verklaren? Ik denk dat veel afhangt van hoe iets gebracht wordt, net zoals een aantal hardnekkige obstakels dit natuurlijke evolutieproces stagneren. Om bij het topic te blijven, in een volgend tijdperk (cfr cyclus) trekken we de ruimte in.

   Iedere nieuw gevormde sociaal-culturele organisatie omvat en integreert de vroegere vormen en transformeert deze gedeeltelijk. Dit leidt tot een nieuw en hoger systeemniveau waarbinnen de eerdere systemen functionele subsystemen vormen. De totstandkoming van hogere ‘suprasystemen’ ten gevolge van de integratie van voorheen relatief autonome systemen (die voortaan als subsystemen fungeren) is in de systeemtheorie een bekend begrip. Zulke suprasystemen ontstaan als gevolg van het creëren van ‘hypercycli’ waarin de subsystemen in elkaar grijpen onder invloed van cycli die elkaar wederkerig katalyseren : de zogeheten ‘kruiskatalytische cycli’. Hierdoor worden de subsystemen in toenemende mate afhankelijk van elkaar, terwijl het suprasysteem dat ze gezamenlijk vormen zijn structuur en autonomie verwerft.

   De met de Nobelprijs voor natuurkunde onderscheiden fysicus Manfred Eigen heeft aangetoond dat de vorming van suprasystemen onder invloed van auto- en kruiskatalytische cycli de grondslag vormt van de evolutie van alle levensvormen op aarde. In de rijke moleculaire ‘soep’ der oeroceanen werden kruiskatalytische cycli door de natuur verkozen boven andere vormen van samenhang, omdat ze in een turbulente omgeving stabieler waren dan ieder ander moleculaire organisatievorm. De fysisch chemicus en expert in thermodynamica Ilya Prigogine werd onderscheiden met de Nobelprijs nadat hij de wijze waarop kruiskatalytische systemen tot de evolutie van complexe systemen leiden had uitgewerkt. Kruiskatalytische systemen zijn ook in de menselijke samenleving werkzaam.

   http://www.bol.com/nl/p/het-chaos-punt/1001004004464047/

  3. Werner

   Interessant Twix, dit zou mi betekenen dat ook UFO’s ‘onwaar’ zijn, wat niet wil zeggen dat ze niet bestaan. 🙂

   Tenslotte werd voorzegd dat geloof en wetenschap elkaar aan het einde der dagen zouden hervinden als zijnde beide de illusie, waar de waarheid in het midden ligt. Dat dit rauw op de maag zal liggen moge duidelijk zijn. Hoe triest het er menselijk gesproken ook uitziet, de reden van het geheim houden van die waarheid is zeker niet voor niets geweest. Mag ik U meenemen in een zoektocht in de spelonken van ons zijn, die mij terugvoerden naar die Oude Wijsheid van weleer over “Waarom wij mensen uit kosmisch stof werden geboren en weer tot kosmisch stof zullen weerkeren” . Een ding werd mij meer dan duidelijk! De Bijbel is een ware biblografie des levens en geschreven op verschillende niveaus van kosmische cycli, die alle elkaars gelijke zijn. Het beschrijft het pentagram des levens en niets meer. Het leidde tot verwarring, die ons zodanig bezig hield dat wij tot het bittere einde bleven zoeken naar de onbuigzame waarheid.

   http://web.archive.org/web/20111231165620/http://www.wetenschap-eindtijd.com/index.html

  4. Hans

   Twix,

   Ik verklaar je allesbehalve voor gek.. en hoe gek is het om voor gek te worden verklaard voor een afwijkende mening of gedachtegang.
   Je wordt voor gek verklaard door diezelfde mensen die al sinds mensenheugenis onderwerp van complete misleiding en waanzin zijn, zei de gek.
   Zie het als een compliment, je bent authentiek en integer naar jezelf door je mening en overtuiging publiekelijk te verkondigen.
   Een goed verstaander neemt je verhaal serieus in overweging, een slecht slapende verstaander zal je verwijten nachtmerries te verkondigen.

   Het einde der cycli, de apocalypse.. dat jaagt de mens de stuipen op het lijf.
   De mens die voorbij zijn gekte durft te kijken weet dat het woord apocalypse niet het einde van de mensheid betekend zoals is aangeleerd maar de einde van een realiteit en de geboorte van een nieuwe.
   Wat ook de betekenis van een kosmologische cyclus is.
   Evolutie stopt nooit, ook al wilt de mens dat nu graag tegen beter weten in.
   Angst is een slechte raadgever, zelfvertrouwen en eigen visie de beste, het maakt van elke keuze een zelf bewuste.

 4. twix

  Fijn dat er toch wat reacties komen, doorgaans slaat alles dood wanneer ik hiermee kom.
  Als niet wetende blijft het bijna een onmogelijkheid om te achterhalen wat nu de grote waarheid is.
  Kan slechts zeggen dat deze man er zeer dicht tegen aan schurkt, maar ook hij was maar een mens waarbij af en toe een luikje is opengegaan.
  Voor de echte waarheidszoekers zou ik willen zeggen dat je in de nalatenschap van deze man alle antwoorden zult vinden, want hij komt met verklaringen, en hij komt met antwoorden.
  Probleem is echter dat deze antwoorden nu precies is wat we niet willen horen, en dan gaan mensen een beetje gek doen.
  Hoop doet leven nietwaar?
  Wat nu wanneer er geen hoop meer is?

  1. Douwe Bericht auteur

   Volgens mij ligt waarheid vooral in jezelf niet in reflecties van de externe wereld.

   Niets is in die zin ooit waar. Gebruik je eigen gezonde verstand en onderscheidingsvermogen en volg verder zo goed mogelijk je emotionele sturingssysteem en volg je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen zou ik zeggen.

   Je mag het zo complex en duister maken als je zelf wilt maar ik zou persoonlijk voor simpel zo goed mogelijk voortbestaan en open plezier gaan.

  2. Hans

   Twix,
   Wanneer er geen hoop meer is, hoop doet leven…
   Als die hoop voortkomt uit de angst dat er geen hoop meer is, maakt dat een hoopvol leven.
   Een hoopvol leven is altijd vol van de hoop op beter, hoop is wat je wilt en niet wat je hebt.
   Hopen is wachten op, waarop?
   Wie of wat gaat die hoop brengen en waar maken?
   Hoop bevestigt waar je niet op hoopt, hoop op leven is bevestigen dat je gelooft dat er (straks) geen leven meer is.

   Hoop doet leven… dat denken we, dat geloven we en dat verwachten we.
   Op het moment dat er geen hoop meer is ga je leven, hoe kan leven er ooit niet zijn?

  3. Werner

   Inderdaad Twix, spreken over een ‘verkalkte brug’ wil nog niet zeggen dat de ‘kalk’ plots opgelost is, dit vergt catharsis wat in praktijk toch veel moeilijker blijkt dan de theorie laat vermoeden.

   De mens werd geboren met een verkalkte brug tussen de grijze stof van de linker- en rechter hersenhelft. Vreemd genoeg – het woord zou zuiver blijven – heeft die “missing link” zijn exacte naam behouden en heet in vakjargon van de “elite dokters” het corpus collosum en/of de verkalkte brug. Met zekerheid weet ik dat ook dit weten minstens 6000 jaar oud is na lezing van de vele sprookjes, sagen en legendes uit lang vervlogen tijden! Men noemde deze twee hersenonderdelen niet voor niets ooit het denken en het weten en/of het Ik-bewustzijn en het Collectief bewustzijn! Men had er vele namen voor, die allemaal tot magische ideeën leidde en nog steeds leiden.

   http://web.archive.org/web/20120304105001/http://www.wetenschap-eindtijd.com/uniciteit_mens/uniciteit_mens.html

 5. twix

  http://wetenschapeindtijd.blogspot.nl/
  Ook wel aardig om eens te bekijken, er is vrij veel te vinden over deze man.
  Overigens is het gebruik van mijn eigen gezonde verstand de reden dat onze paden elkaar gekruist hebben, ben geen “volgeling” die zomaar daar achter aan is gaan lopen.
  Die verkalkte brug waar hij het over heeft verklaard volgens mij zeer veel.
  De grote reden dat wij van onze geschiedenis niet leren, en waarom ons werkelijk alles “wijs” gemaakt kan worden.
  In elke leugen moet wel een stukje waarheid zitten, daar deze anders geen stand houd, dat geldt ook voor het gedachtengoed hier, maar resulteert wel in rustig blijven in een gekke wereld, en niet willen zien wat er op ons afkomt.
  Is verders niet erg, want dat is ook de bedoeling.
  Mijn persoonlijke ervaring met deze man is dat hij op een moment dat het werkelijk niet goed ging met mij, hij me bij de enkels heeft gepakt en weer terug op aarde heeft gezet. Niet leuk, maar kan er weer mee dealen.
  Beter dan hoe hij het uitlegd kan ik toch niet, vind wel dat het hier aangenaam is er iets over te delen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Twix je hebt een ontzettende teringbende aan negatieve gedachten, geloven en geloofssystemen bij elkaar verzameld.

   Snap je hoe belangrijk gedachten, geloven en geloofssystemen zijn? Snap je hoe gedachten dingen zijn en de input vormen voor de fysieke wereld die je om je heen gereflecteerd ziet?

   Lees dit artikel van Pieter Stuurman er eens over door:

   -) De 5 stappen cyclus van creatie
   http://achterdesamenleving.nl/5-stappen-van-de-cyclus-van-creatie/#.VqVCeyrhCUk

   Daarnaast raad ik je aan ervaring op te doen met het onderzoeken, omdraaien en zo ontmantelen van gedachten. Op die manier kun je alle rotzooi die je over de jaren heen verzameld hebt eens rustig doorspitten en flikker alsjeblieft elke gedachte die niet goed voelt het raam uit. Als je gedachten en geloven overneemt van mensen die totaal depressief zijn en zelfmoord plegen dan heb je precies diezelfde route voor jezelf uitgestippeld. En tenzij je daar heel blij van wordt zou ik een hele heftige koersverandering in zetten.

   Hier een artikel met 7 redenen waarom mensen hun gedachten dienen te onderzoeken en een hele serie artikelen over hoe mensen dat vervolgens kunnen doen.

   -) 7 redenen om je stressvolle gedachten te onderzoeken
   http://achterdesamenleving.nl/7-redenen-om-je-angst-en-gebrek-gebaseerde-gedachten-en-geloven-te-demonteren/#.VqVC9CrhCUk

   Daarbij verzoek ik iedereen om ontopic te reageren. Wat je hier deelt heeft niets met het originele artikel te maken.

 6. twix

  Douwe, ben echt niet achterlijk hoor, weet heel goed wat ik verzameld heb.
  Ben nu 53 en mijn zoektocht begon toen ik een jaar of 6 was.
  En wat is nu eigenlijk zo negatief?
  Nogmaals , zoals ik hier heb proberen neer te zetten is mijn conclusie over het nu werkelijk zit.
  Of het nu werkelijk zo is, tja weet ik niet, maar los van alles en puur je ver-stand gebruiken, dan moet het toch duidelijk zijn dat wij als mensheid niet de goede kant opgaan.
  WAT IS DAAR MOEILIJK AAN?
  Een kind kan het nog zien.

  1. Douwe Bericht auteur

   Waarom ga je de wereld niet gewoon beter maken inplaats van erover te zeuren?

   Jij hebt de controle over aan welke gedachten je geloof hecht en hoe je dat laat voelen. Als jij ervoor kiest om geloof te hechten aan gedachten die je niet goed laten voelen dan ben jij de veroorzaker van je eigen lijden, niet iemand of iets anders. Als jij je jezelf continue slecht laat voelen zonder de achterliggende gedachten op te sporen, te onderzoeken, om te keren en te transformeren dan neem je gewoon geen verantwoordelijkheid voor je eigen denkwereld. Dat kan ontwetenheid, luiheid of koppigheid zijn maar de enige persoon die je mentale lijden kan laten ophouden ben jezelf. Val daar anderen niet mee lastig.

   Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor je handelen. Ga gewoon aan de slag de wereld beter te maken volgens je eigen inzichten en inspireer zo anderen om ook aan de gang te gaan. Ik heb hier net een hele serie permacultuur artikelen gedeeld waarmee eenieder gewoon praktisch aan de gang kan gaan om de wereld een stukje beter te maken. Volg je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen.

   Dus ophouden zeuren en ga bezig met de wereld beter te gaan maken. En inspireer anderen met je handelen!

 7. twix

  grgggg, zo werkt het nu eenmaal niet en zo is het niet, was het maar zo.
  welnu, ik heb ben boodschap geplaatst doe ermee wat je wilt.

 8. Douwe Bericht auteur

  Voor de duidelijkheid.

  Ik ga vanaf nu strenger modereren. Ik ben het eerlijk gezegd spuugzat dat mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen denkwereld hier continue hun op angst en gebrek gebaseerde gedachten blijven rondstrooien.

  Op dit blog zijn inmiddels zoveel artikelen verschenen die dit helder uitleggen dat mensen zich niet meer op onwetendheid kunnen beroepen. Als ze het kunnen weten maar het voor zichzelf nog steeds niet toepassen dat is hun eigen zaak maar dat past niet langer bij dit blog.

  Dus voor de duidelijkheid, reacties die niet op de inhoud van het originele bericht ingaan en reacties die overduidelijk op angst en gebrek gebaseerde gedachten bevatten worden in de toekomst niet langer toegelaten.

  Als mensen geen verantwoordelijkheid willen nemen voor hun denkwereld is dat hun eigen zaak maar aan dat soort gebrek en op angst gebaseerde denkbeelden wil ik hier geen ruimte meer bieden.

  1. Werner

   De beste manier voor transformatie is om alle negatieve emoties/berichten in je op te nemen, en ten dienste staan van het geheel.

   Bij tonglen staan we in dienst voor de ander of anderen. We zuiveren de negatieve energie van anderen door er Liefde ervoor in de plaats te brengen. Tonglen is het innemen van pijn en uitstralen van liefde, gekoppeld aan de ademhaling. In de beoefening van tonglen nemen wij, door de kracht van mededogen, alle verschillende mentale en fysieke vormen van lijden van alle wezens op ons: hun angst, frustratie, pijn, boosheid, schuldgevoel, bitterheid, twijfel en woede en geven we door de kracht van liefde, al ons geluk en welzijn, al onze gemoedsrust, geneeskracht en vervulling. Maak je niet druk over wat lijden is. Start met wat jij als lijden ervaart. Om tonglen te kunnen doen, hoef je alleen maar verdriet en geluk te hebben ervaren, al was het maar één seconde.

   http://www.vipassana-meditatie.nl/tonglen-meditatie.asp

   1. Douwe Bericht auteur

    //De beste manier voor transformatie is om alle negatieve emoties/berichten in je op te nemen, en ten dienste staan van het geheel.//

    Dat is totaal niet mijn ervaring.

    Negatieve emotie is gewoon een signaal dat je een gedachte hebt, een definitie hebt die je niet langer dient. Negatieve emotie moet je leren begrijpen en gebruiken voor wat het is.

    Net zoals fysieke pijn een signaal is dat je dient te gebruiken.

    Als je je hand op een te hete kachel legt ga je de pijn ook niet koesteren en opnemen. Je haalt gewoon je hand van de kachel. Zo dien je negatieve emotie ook te gebruiken. Begrijp dat het een signaal is wat aangeeft dat je iets denkt wat niet in harmonie met je innerlijke zelf is.

    Waar ik me behoorlijk aan erger is dat ik telkens dezelfde zaken opnieuw uitleg aan dezelfde personen.

    En ik krijg het gevoel dat die personen totaal niet daadwerkelijk ooit iets wat hen wordt aangeraden uitproberen.
    Er zijn hier tientallen berichten voorbij gekomen over hoe mensen hun gedachten kunnen onderzoeken. Er zijn hier zeker een vijftal berichten voorbij gekomen over het emotionele sturingssysteem.

    Dit is geen materie die ter discussie staat. Dit zijn zaken die tienduizenden mensen gewoon voor zichzelf inclusief mezelf hebben uitgeprobeerd en keer op keer laten zien dat dit gewoon is zoals het werkt.

    Nu is het prima dat bepaalde mensen het niet voor zichzelf willen uitproberen omdat ze het blijkbaar beter weten of weet ik wat hun motivatie ook maar is. Maar goed ik heb geen zin om deze stappen opnieuw en opnieuw te herhalen aan dezelfde mensen die dit niet voor zichzelf in de praktijk willen uitproberen.

    Ik stel voor dat je dan gewoon verhuist en afscheid gaan nemen van dit blog.
    Bentinho heeft op een gegeven moment ook gezegd, als mensen dit voor volgende week niet snappen hoeven ze niet terug te komen.
    Ik denk daar hetzelfde over. Als mensen niet begrijpen dat hun denken hun mentale lijden veroorzaakt en als ze daar geen verantwoordelijkheid voor willen nemen dan hoef je hier niet meer terug te komen.

 9. bernadette

  Ben het volkomen met jou eens Douwe !

  Er passeren gemiddeld zo’n 30.00 gedachten per dag door ons hoofd ,
  vanaf dat we s’morgens ontwaken totdat we sávonds weer naar bed gaan,
  Zeker drie kwart van onze piekergedachten kunnen rechtstreeks de vuilnisbak in.
  Tja…de mens met zijn gedachten….
  We kunnen beter een voorbeeld nemen van de Panda wezendjes / Yin Yang
  Die leven volledig in het NU moment .
  En maken zich totaal niet druk over wat komen zal.
  Zij , ZIJN in het leven .
  Zij hebben niet te kampen met stress gedachten.
  De mens doet zichzelf dit aan.
  Piekeren , angstgedachten (wat als dit en dat staat te gebeuren ? ) hebben totaal geen nut .
  Leef gewoon happy in het Nu. Thats it .
  Leef gewoon je Leven , en als het kan de natuur in . in plaats van almaar achter de PC te zitten .
  Kijk eens hier hoe simpel 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=JB_iS4i3bus

 10. twix

  Ik laat het er maar bij, en teveel godendrank maakt mij ook niet echt genuanceerd, excuus hiervoor.
  Wanneer de koplampen op je afkomen, kun je je ogen openhouden, en misschien nog wegspringen, maar denk dat het niet zoveel uitmaakt daar het erop lijkt dat alles al vast ligt en vrije wil een illusie is.
  Hoop toch dat ik hier iets heb kunnen toevoegen, wens een ieder veel wijsheid toe in het volgen van zijn eigen pad.

  1. Douwe Bericht auteur

   Als er koplampen op je afkomen is het tijd om je eigen gedachten wereld onder de loep te nemen.
   Je hebt dan namelijk een expliciet oordeel dat er iets anders zou moeten gebeuren in de wereld dan wat de realiteit laat zien.
   Je denken is kortom in strijd met wat de realiteit is.

   When I argue with reality, I lose—but only 100% of the time.

   Ik ben me heel bewust dat ik kortaf en wellicht zelfs wat bot tegen je ben Twix maar het punt is dat jij je eigen lijden veroorzaakt omdat je allemaal angst en gebrek gedachten in de toekomst projecteert. En dat los je niet op door er nog meer concepten bovenop te stapelen maar dat los je op door de concepten die je nu bij je draagt te leren doorzien en los te laten. Je moet van je hoofd naar je hart migreren en dan kan alleen maar door al je op angst en gebrek gebaseerde gedachten te onderzoeken en te transformeren.

   En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dus je stressvolle gedachten, overtuigingen op papier te zetten en te onderzoeken om te kijken of het wel waar is.
   -) Onderzoek je stressvolle gedachten en leer ervan
   -) Zelfonderzoek, zelfkennis, zelfrealisatie

   Het punt met zoekers zoals jou is echter dat ze vaak volledig geidentifeerd zijn met hun denken omdat ze namelijk ook hun waarde aan hun intelligentie verbonden hebben. En die groep mensen weet het vaak toch beter omdat ze idd inteligenter zijn dan 95% van de mensheid en gaat niet zelf daadwerkelijk op onderzoek uit omdat het oplossen van hun stressvolle gedachten dan tegelijkertijd waardeverlies van het ego oplevert. De intelligentie van deze groep mensen is ook hun grootste valkuil. Ik heb dit inmiddels een aantal keren meegemaakt en slimme mensen denken dat ze zich gelukkig kunnen denken en dat werkt in mijn ervaring niet.

   Het punt is dat ik daar niet op zit te wachten op dit blog. Intelligente mensen die ongelukkig zijn omdat ze geloof hechten aan hun eigen stressvolle gedachten maar te ego geidentificeerd zijn met hun inteligentie dat ze de bron van hun egowaarde niet durven los te laten.

   Als jij gewoon je stressvolle gedachten gaat onderzoeken dan ben je altijd vrij om hier te reageren maar als jij doemscenarios blijft zien en niet de verantwoordelijkheid ervoor wilt nemen dat jij die zelf schept door geloof te hechten aan bepaalde gedachten dan heeft het totaal geen nut om hier te blijven reageren. Want het enige wat je dan doet is andere mensen besmetten met stressvolle gedachten. En ongelukkige mensen zijn er wat mij betreft genoeg in de wereld.

 11. twix

  Douwe, ongelooflijk hoe snel je met een reactie komt nadat ik op verzenden heb gedrukt, had ook geen reactie meer verwacht
  Wellicht dat ik daarom hier ben reageren, absoluut geen domme mensen en er gaat een soort van geruststellend gezoem vanuit.
  Alle zaken die hier worden aangedragen zitten zeker principes die gewoon werken en zal dat hierom zeker niet bagatelliseren.
  Hoop dingen die je aandraagt zijn helaas voor mij allang een gepasseerd station, zie dingen nu anders en durf ze ook te zien.
  Denk dat we het hier maar gewoon bij moeten laten.

 12. Douwe Bericht auteur

  Het boek wat Lange Frans in zijn liedje Kamervragen 2 noemt:

  UFO’s bestaan gewoon van Coen Vermeeren.

  Pleidooi voor een wetenschappelijke houding t.o.v. onverklaarbare verschijnselen. Wanneer gaat het echte ufo-dossier open? Valt er iets zinnigs te zeggen over zo’n beladen onderwerp als ufo’s? Verstandige mensen geloven er niet in. Maar waarom eigenlijk niet? Als je je verdiept in de uitgebreide literatuur, de vele getuigenverslagen en offi ciële rapporten, dan valt één ding op: we weten inmiddels ongelooflijk veel van ufo’s! Waarom spreken we er dan niet over? Zijn we bang de feiten onder ogen te zien? Gedegen rapportages van experts, getrainde waarnemers,verantwoordelijke bestuurders en onverschrokken wetenschappers.
  Recensie(s)

  Ufo’s (unidentified flying objects, ongeïdentificeerde vliegende objecten) vormen al zestig jaar lang een beladen dossier. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het aantal waarnemingen van ufo’s dramatisch gestegen. In de Verenigde Staten wordt strikte geheimhouding gepraktiseerd; in andere landen heerst grotere openheid. De auteur, lucht- en ruimtevaartingenieur, verbonden aan de TU Delft is terzake deskundig. Op wetenschappelijke wijze geeft hij inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van ufo’s van de laatste zestig jaar. Van de neergestorte ufo in Roswell, New Mexico in 1947 naar de vliegende driehoeken in België in de jaren negentig van de 20e eeuw. Van de gemanipuleerde rapporten van de Amerikaanse overheid naar de duizenden waarnemingen van ufo’s door duizenden getrainde waarnemers, zoals piloten en astronomen. De hypothese dat de ufo’s afkomstig zijn van buiten de aarde is het meest valide, aldus de auteur. Tijd voor onbevooroordeeld wetenschappelijk onderzoek! Voor het Nederlandse taalgebied een uitzonderlijk boek. Prettig geschreven, helder en humoristisch. Bevat een literatuurlijst (zonder plaats van uitgave) en twee registers (personen en afkortingen). Kleine druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *