Reïncarnatie, karma en trauma met Maarten Oversier en Ferdinand van der Neut

Er buitengewoon interessant gesprek van Maarten Oversier met Ferdinand van der Neut van Podcast LuMens.

Voor deze opname gaan wij op bezoek bij Maarten Oversier in het Drentse dorpje Roden, vlak bij de grens met de provincie Groningen. Maarten is regressie- en reïncarnatietherapeut, leraar, een veelgevraagde spreker en auteur van het populaire boek ‘Bestaansrecht’. Het boek is inmiddels al toe aan zijn vierde druk.

Door het succes en de enorme belangstelling rondom zijn boek, is zijn vakgebied stevig en volwassen op de kaart komen te staan. Ook bekende Nederlanders, waaronder Doutzen Kroes, hebben de weg naar Maarten gevonden. In de ruim 25 jaar dat Maarten zijn praktijk runt kwam hij erachter dat vrijwel alle menselijke trauma’s terug te voeren zijn naar dezelfde drie bronnen: oorlogen, de kerk en de onverwerkte ervaringen van onze voorouders.

Als therapeut heeft hij meer dan 15.000 sessies gedaan die evenzovele verhalen en inzichten naar de oppervlakte brachten. Zo ontdekte hij dat onze klachten in de basis vrijwel altijd oorzakelijk te relateren zijn aan het leven van onze voorouders.

Maarten heeft diverse leraren gehad, waaronder stamoudsen, medicijnmannen- en vrouwen en ‘Elders’ uit de Noord Amerikaanse en Canadese Indiaanse bevolking. Zij hebben hem geleerd over het belang van het werken met voorouders, en het uitdragen van kennis in de huidige tijd van immense veranderingen. De indianen weten al eeuwen dat hun invloed op ons huidige leven enorm wordt onderschat. De rol van voorouders is bij hen volkomen vanzelfsprekend. Bijna alles is terug te vinden bij onze voorouders, daarom is het zo belangrijk om met een hernieuwde blik je familiesysteem te bestuderen.

Waren het vroeger vooral de fysieke kenmerken die van de ene in de andere generatie overgaan, tegenwoordig wordt er ook energetisch naar ons DNA gekeken. Steeds vaker wordt verondersteld dat wij trauma’s en emoties via DNA doorgeven aan ons nageslacht. De traumatische gebeurtenissen zijn dus als het ware in het DNA opgeslagen. Voor Maarten gaat het er dus niet zozeer om of je gelooft in ‘vorige levens’, omdat trauma’s dus ook worden doorgegeven via ons DNA. Hij spreekt dan over DNA ongeregeldheden (defect genoom) als gevolg van traumatische gebeurtenissen uit vorige en huidige levens, die geheeld kunnen worden door ons weer te verbinden met onze voorouders.

Hij maakt deze voorouderlijke inzichten toegankelijk en legt, aan de hand van de vele voorbeelden, uit hoe dit werkt en hoe dit is te helen.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Website Maarten Oversier
-) Angstporno moe – hoe psychopaten de mensenheid met angst en trauma contoleert
-) De wijsheid van trauma – hoe een ongezonde maatschappij chronische ziektes bij individuen veroorzaakt – Gabor Maté
-) Trauma begrijpen en doorwerken met Giel Beelen en Robert Bridgeman
-) Familie systemen en de familie schaduw – Marjolein Berendsen in gesprek met Els van Steijn
-) Trauma, kern verwondingen en narcisme met Lars Faber en Jorn Luka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *