Super Juice Me! 8 mensen gaan 4 weken juicen voor hun gezondheid

Na de Australische Juice Goeroe Joe Cross een paar dagen geleden, nu een leuke documentaire van Juice Goeroe Jason Vale uit Engeland; Super Juice Me!

De documentaire Super Size Me! deed een boel stof opwaaien. In die documentaire gaat Morgan Spurlock 28 dagen fastfood eten om te laten zien wat dat met zijn lichaam doet. Voor zover ik me kan herinneren maakt hij de 28 dagen niet vol omdat zijn lichaam zo bizar snel achteruit gaat en zijn dokter hem letterlijk opdraagt zijn experiment te staken.

Door te juicen kun je het sap van vele verse groenten vol voedingsstoffen binnenkrijgen zonder al die groenten zelf te hoeven kauwen.

Door te juicen kun je het sap van vele verse groenten vol voedingsstoffen binnenkrijgen zonder al die groenten zelf te hoeven kauwen.

Jason Vale doet in deze documentaire precies het omgekeerde. Hij laat zien wat er met mensen gebeurt als ze 28 dagen juist enorme hoeveelheden voedingsstoffen binnenkrijgen uit verse groenten en fruit. Hij nodigt 8 mensen met verschillende gezondheidsproblemen uit om samen met hem 28 dagen lang te gaan juicen en te kijken wat dat met de gezondheid doet.

Een leuke en leerzame documentaire die nogmaals onderstreept hoe fundamenteel voedsel is voor onze gezondheid en daarmee de levenslengte en levenskwaliteit. Bekijk de documentaire hieronder:

Voor de mensen die zelf aan de gang willen met juicen zijn hier wat websites en facebookpagina’s met recepten:
-) juicing.nl
-) bebio.nl/eten/gezonde-recepten/juices–smoothies
-) facebook.com/groentesaprecepten

En ik heb ook wat naaste familie die al langere tijd aan het juicen zijn om wat recepten gevraagd met onderstaande recepten als resultaat.

Onderstaande recepten zijn voor 2 personen.
1) 225 gr spinazie (halve zak), 500 gram wortels, halve groene paprika, stukje verse gember.
2) 1/2 chinese kool, halve komkommer, appel.
3) 500 gram tomaten, 2 stelen bleekselderij, halve gele paprika.
4) 500 gram voorgekookte rode bieten (denk dat rauw beter is, maar kan ik nooit vinden), halve knolselderij, 500 gram wortels, stukje gember, halve rode paprika.
5) 1 komkommer, 1 courgette, 1 steel van een brocilli.

Ik doe bij alle sappen altijd nog een beetje verse peterselie en nog kurkumapoeder met zwarte peper door het sap.

Mochten mensen zelf nog goede recepten of bronnen van goede recepten hebben deel die vooral in de reacties!

Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de onderstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

[bol_product_links block_id=”bol_56bf7db8b8795_selected-products” products=”9200000032754566,1001004004821974,9200000036091951,9000000012365906″ name=”jason vale” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website Jason Vale – www.juicemaster.com
-) Een gezonder leven begint bij jezelf, eet jezelf gezond en oud!
-) Vet, ziek & bijna dood – Juice jezelf weer gezond!
-) Chronische ziektes incl. kanker voorkomen en genezen met gezonde voeding! De Gerson Therapie
-) juicing.nl
-) bebio.nl/eten/gezonde-recepten/juices–smoothies
-) facebook.com/groentesaprecepten

Minimaliseer-de-hoeveelheid-chemische-stoffen-in-je-sap

Juicen is een relatief simpele manier om een boel vitamines, mineralen en zogenaamde micronutrienten tot je te nemen omdat je relatief veel groenten kunt juicen inplaats van ze te kauwen en op te eten.

3 gedachten over “Super Juice Me! 8 mensen gaan 4 weken juicen voor hun gezondheid

 1. Barry

  Ik ben een paar keer op “sapkuur-vakantie” geweest met Health Holidays.
  Het is werkelijk een enorme opkikker voor je algehele gesteldheid, en zelfs na één weekje voel je je enorm veel lekkerder in je vel.

 2. Douwe Bericht auteur

  Een reactie van Zaplog.nl

  De crisis waarin de samenleving zich in bevind heet: kapitalisme. De samenleving wordt gedwongen om naar de mate van winstgevendheid te kijken.

  De lichtindustrie is afgeweken van de beste lamp te leveren, het doel is het meeste winst te maken.
  De kleding industrie heeft het doel om de beste kleding te leveren verlaten om als doel te nemen, het meeste geld te verdienen.
  De voedsel industrie heeft het doel van het beste voedsel te produceren verlaten om het meeste geld te produceren.

  Het enigste westerse bedrijfs-doel lijkt te zijn: het produceren en verzamelen van geld … En het bedrijf dat het meeste geld heeft verzameld om dat geld op een dode bankrekening te zetten is het beste bedrijf ?

  Het huidige verse voedsel is onderhavig aan deflatie, door de kunstmeststoffen, wordt het voedsel de grond uit gejaagd (winst maken). Met als gevolg dat de planten minder vitaminen kunnen produceren en minder voedingsstoffen uit de bodem kunnen opnemen.

  Voedsel is het medicijn voor het lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *