Tijd voor een nieuwe overheidsprovider

Dit is een gastbijdrage van Derek.

Project RevolutionCake: tijd voor een nieuwe overheidsprovider

Waarom geven wij geld aan een overheid die maar wat aan rommelt, belastinggeld verspilt, multinationals voortrekt, geen toezicht kan houden, slechte banken financiert en onze samenleving verstikt met stupide regels en wetten? Waarom accepteren we zoiets nog?

Ik denk dat we het accepteren, omdat we denken dat we geen alternatief hebben. Maar we hebben wél een alternatief. We moeten de overheid op een andere manier bekijken. Niet als een almachtige monopolist, die voor ons zorgt en over ons waakt, maar als een ordinaire dienstverlener, die broddelwerk levert tegen torenhoge tarieven.

Mijn oma vertelde mij vroeger al: ‘als je er niet tevreden mee bent, dan moet je het zelf doen’. Ze had gelijk.

Wij, (in de zin van wij, het volk) moeten een nieuwe ‘overheidsprovider’ oprichten. Een onderneming die dezelfde soort diensten aanbiedt als de overheid, maar dan veel beter, goedkoper én leuker. Een private onderneming van het volk, voor het volk, die essentiële collectieve diensten aanbiedt, zoals zorg en inkomenszekerheid. Met als missie om de beste overheidsprovider van Nederland te zijn.

130530-buckminster-fuller

Wij hebben een keuze. Wij hebben een alternatief. Echt. Wie doet er mee met project RevolutionCake?

Wie heeft er zin om mee te brainstormen, de denken en te doen?

 

31 gedachten over “Tijd voor een nieuwe overheidsprovider

 1. Douwe Beerda Bericht auteur

  Wat zijn de belangsrijkste diensten die de overheid ons verleend. Je zou zeggen dat veiligheid nr 1 is maar als je dan ziet dat de politie minder dan 2% van de misdaden in Nederland opgelost dan falen ze daar best keihard in. Het leger zou ons zogenaamd moeten beschermen maar in de praktijk wordt dat vooral gebruikt om invasies van de VS te steunen om lichtbruine mensen in hun eigen land om zeep te helpen. Hoe zouden we dat thema van de overheid kunnen overnemen of met elkaar op een betere manier organiseren?

  1. Lacsap

   Het is wel het leger die een staatsgreep kan plegen en zo de regering kan afzetten, dus misschien moeten we in het leger infiltreren.

   1. Douwe Bericht auteur

    Misschien is dat niet eens nodig. Hoeven we alleen de mensen daar maar te laten inzien wat ze aan het doen zijn en voor wie ze eigenlijk werken. 😀
    Als iedereen die iemand bij de politie of het leger de boeken van Larken Rose – Het meest gevaarlijke bijgeloof, en Jeremy Locke – Het einde van al het kwaad eens in PDF vorm opstuurt?

    Het idee van Derek is volgens mij vooral om niet het oude te bevechten maar om zelf betere systemen op te zetten zodat we het oude systeem gewoon kunt negeren om zo maar te zeggen.

    Je ziet dat mensen tegenwoordig al veel meer zelf actief zijn om zichzelf en hun buurt te beschermen. Daarnaast zie je dat GeenStijl wel regelmatig filmpjes van diefstallen laat zien om zo mensen in te schakelen bij het oplossen van misdaden. In die zin is er wellicht met internettechnologie ook wel wat mogelijk in de misdaadpreventie en bestrijding.

    1. Lacsap

     juist die (regering) mensen die daar zitten die deugen niet en die laten zich niet even buitenspel zetten (die ingezet zijn door de elite). Ze hebben regels en wetten die hun beschermd hiertegen, via demonstraties referendums etc kom je ook niet van ze af, moge duidelijk zijn. Mensen bewust maken waarvoor ze werken of aan meewerken (politie b.v.) is heel moeilijk en naar mijn inziens onmogelijk. Een regering moet je afzetten. Hierbij heb je het leger nodig omdat de NL regering weer wordt beschermd door collega’s uit het buitenland en je dus een leger achter je moet hebben om die af te weren.

     1. Douwe Bericht auteur

      Ik zal niet zeggen dat ik het met je oneens ben.

      Maar er is volgens mij ook wel een weg eromheen. Als ik gewoon naar een heel belangrijke basis kijk namelijk gezond voedsel op lange termijn perspectief dan is permacultuur daarin een heel handige oplossing. En dat is iets waarmee mensen zelf lokaal direct al aan de gang kunnen. Ze kunnen lokaal hun bodems gezond en levend maken, ze kunnen lokaal via gemeenschapstuinen en eetbare voedselbossen vol biodiversiteit lokaal vers en gezond voedsel produceren voor zichzelf en de buurt. Als mensen daar gewoon massaal mee aan de gang gaan is er geen overheid die je nog in de weg kan zitten toch.

      Hetzelfde voor het zelf opzetten van lokale geldsystemen, of veiligheidssystemen etc. http://www.spullendelen.nl vind ik bijvoorbeeld nog steeds een prachtig initiatief net zoals de LETS systemen en transition town bewegingen overal lijken te groeien.

     2. Lacsap

      Dat is te doen alleen is dat het punt niet, het gaat er volgens het artikel om om de huidige regering te vernieuwen en niet om op een klein stukje terrein zelfvoorzienend te worden. Dit is dan ook op kleine schaal waar een regering (de elite) niet echt wakker van ligt. En hoe ver kom je als je het wilt gaan uitbreiden. Een regering kan ook opeens verklaren dat je niet meer op dat terrein voedsel mag verbouwen, je bent als je hun een gevaar gaat opleveren zo buitenspel gezet, desnoods op een (niet te bewijzen) illegale manier.. Zo las ik dat er in Amerika een staat is waar men wiet mag kweken en er opeens helikopters aankomen en hieruit een prive commando club (camouflage uitrusting) zich laat zakken en alle wiet planten omhakt en weer vertrekt. Hetzelfde geldt voor een eigen geld systeem waarnaast je met jou systeem nog niet koppelt aan de ‘officiële’ en kun je er alleen onderling mee handelen wat nooit een meerderheid zal vinden omdat het gros van de bevolking de huidige systemen als veilig of stabiel ziet en er geen (nieuwe) auto of iets mee kan kopen. De Amish zijn een voorbeeld, die zijn zelfvoorzienend maar afgesloten van de rest en dat lijkt me niet het doel wat je wilt bereiken. Een optie naast een staatsgreep is een revolutie maar (ook) hier moet je de meerderheid achter je krijgen (in Frankrijk erg populair).

      PS onder je laatste reactie is de reactie mogelijkheid niet aanwezig.

     3. Douwe Bericht auteur

      Helder inderdaad.
      Zolang de overheid het geweld op monopolie opeist en dat gebruikt om oppostie neer te slaan is het idd zeer moeilijk om goede alternatieven te kunnen implementeren.

      Reageren kan 5 reacties diep, denk dat die grens bereikt is. 😀

     4. Lacsap

      Kijk anders eens hoe Hitler aan de macht kwam.. of gewoon de zittende elite.. Beide via politiek. (als ik mij niet vergis).

     5. Douwe Bericht auteur

      Maar ik geloof niet meer in een heersende klasse. In mijn ogen kan een heersende klasse alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij…

      http://achterdesamenleving.nl/het-geloof-in-overheid-voegt-continue-geweld-toe-aan-de-maatschappij/#.VC8LdfmSyac

      Ik geloof vooral in mensen die massaal hun eigen verantwoordelijkheid gaan nemen en dat we zo gewoon betere alternatieven kunnen worden aangeboden en je de heersende klasse overbodig kunt maken.

      Het einde van al het kwaad. En dat zal in mijn ogen toch moeten plaatsvinden door verandering in bewustzijn.

      http://achterdesamenleving.nl/het-einde-van-al-het-kwaad-het-tijdperk-van-de-oorlogen-op-aarde-is-voorbij/#.VC8L5fmSyac

     6. Lacsap

      Daar ben ik het mee eens hoor we hebben die ‘gasten’ helemaal niet nodig en zijn we beter af zonder hun maar helaas is de heersende klasse nog aanwezig en daar moeten we eerst vanaf om de samenleving te veranderen/verbeteren. Als mensen bewuster worden en het genoeg zijn die bewust worden dan kun je samen het beest aanvallen dmv een revolutie en is de zaak zo gepiept (het afzetten iig).
      En daar zit nu de moeilijkheid. Veel mensen willen niet weten dat het systeem verrot is en ze willen liever het leukste of beste uit de dag halen, zijn bezig met huisje spelen (dus huisje boompje beestje (kindje). Ik scheef dit al op visionair meen ik. Ik heb het ervaren dat als ik ze bewust wil maken ze uiteindelijk zeggen “ik wil het niet weten laten we het [voortaan] over wat anders hebben”. En een heeft universiteit en kinderen en dat en de andere heeft een laaggeschoolde baan en ook kinderen. Zo pas ik dan ook niet in hun wereldje zoals ik ook niet in het systeem pas. Maar ik weet dat als er meer bewust worden zij automatisch mee gaan lopen, het schaap gedrag dus vertonen gaan.

     7. Rage_NL

      Het leger is zo klein en uitgedund dat deze de overheid niet meer kan beschermen indien de burgers daadwerkelijk de regering willen afzetten. Daarbij komend dat er een fiks aantal in het leger zullen zitten die net zoals u en ik niet blij zijn met de stand van zaken (met name op de werkvloer). Dit houdt echter ook in dat het de essentiele middelen mist om een staatsgreep te plegen. Als de Nederlandse burgers het massaal wensen, dan maakt de overheid ook al is zij gesteund door de financiele elite geen enkele schijn van kans 😉 ze zijn wel “ingedekt” door allerlei regeltjes, maarja, regels tellen niet meer wanneer je 7 milioen woedende burgers hebt die willen dat je oprot. Maar om dit probleem (de regering) op te lossen zal men er eerst voor moeten zorgen dat alle gezichtjes dezelfde kant op staan, wat in deze tijden van financiele onzekerheid en individualisme de grootste uitdaging is. Dit weet ons kabinet en de daaraan gelieerde organisaties natuurlijk ook, en spelen hier dus ook goed op in, de paar mensen die al acties proberen te voeren worden snel opgespoord en “buitenspel” gezet om escalatie te voorkomen, dit laatste houdt echter in dat men wel degelijk bang is om afgezet te worden en daarmee al hen financiële voordelen te verliezen. Zelfs wanneer de regering met succes wordt afgezet komen daarna pas de echte problemen want iemand moet dat stokje natuurlijk wel overnemen en de enigen met een compleet overzicht van wat er gaande is zijn de mensen in het kabinet en brussel die ons allen lopen uit te kleden, dus nu is de vraag van mij: hoe en wat gaan we doen om dit op te lossen? niet veel mensen spreken er openlijk over maar de meerderheid van dit land is de politiek in z’n geheel meer dan zat, maar wie heeft de noten om op te staan en dit te leiden? Want we weten inmiddels dat dit niet langer meer zo kan, en linksom of rechtsom er zal wat moeten gebeuren mits wij allen nog dieper de stront in zakken!

     8. Douwe Bericht auteur

      Ik denk dat het ten eerste op een vrijwillige basis zal moeten. Dus de dwang en (de dreiging van) het geweld eruit halen.

      En veel is momenteel veel decentraler en peer to peer te organiseren en regelen.

      Maar dat lukt alleen als meer mensen zelf meer verantwoordelijkheid gaan nemen.

 2. Robin

  Dit idee snijdt hout!
  Collectief werken aan een beter alternatief. Dit doet me denken aan een anecdote van een Australisch boer die ik sprak ten tijde van een zoveelste referendum of Aus. inderdaad eindelijk een republiek moest worden.
  Deze boer stemde tegen een republiek, niet omdat hij zich zo graag met Groot-Brittannië verbonden voelde, integendeel, maar omdat ’t alternatieve republikeinse programma bar slecht was. Hij vervolgde, zodra er een goed plan is, dan stem ik voor een republiek!
  Robin.

 3. Jan S

  Onzin afschaffen door geen gebruik te maken van onzin.
  En burgerlijke ongehoorzaamheid is het enige middel om onzin af te schaffen.

  Ook daar zijn mensen voor nodig. En wel een meerderheid.
  Verder is het probleem dat de huidige overheden burgerlijke ongehoorzaamheid die een gevaar voor het systeem vormt met geweld beantwoord.

  De enige mogelijkheid is onvoorwaardelijke liefde blijven geven en geduldig wachten op de zekere goede afloop verdergaande en eisende gehoorzaamheid van de voor iedereen steeds duidelijker wordende corrupte roverheid die regeert uit puur eigenbelang.
  Eens zal de minderheid een meerderheid worden.

 4. twix

  Pas wanneer het te laat is, zal de minderheid de meerderheid worden.
  Verleden jaar een stukje vertaald uit het Duits wat nooit helemaal af is gekomen, dus excuus voor de gebrekkige vertaling.

  “Het is opmerkelijk wat Carl Friedrich von Weizsäcker, de oudere broer van voormalig President van Duitsland, 25 jaar (!)” geleden schreef in zijn laatste boek, .Carl Friedrich von Weizsäcker ‘De bedreigde vrede – , Hanser, München 1994, ISBN 3446176977 Von Weizsäcker Hanser Verlag voorspeld in zijn laatste grote werk “De bedreigde vrede” in1983, de ondergang van het communisme binnen Sovjet Unie binnen een paar jaar (hij werd hierom uitgelachen) .Zijn voorspelling op welk niveau van beloning, -Gehaltsabhängige terug zou vallen als het communisme niet meer bestaat, was schokkend. Weizsäcker beschrijft de gevolgen van een beginnende mondialisering (hoewel in die tijd dit woord er nog niet was?)

  Citaat:1. ..De werkloosheid zal wereldwijd onvermoede proporties aannemen.
  2.De.. lonen zullen dalen tot een ongekende minimum
  .3.Alle sociale stelsels zullen instorten met het faillissement van de staat. Pension betalingen eerst. De trigger is een wereldwijde economische crisis van enorme dimensie, die wordt veroorzaakt door speculanten.
  4… 20 jaar na de val van het communisme, lijden mensen weer honger in Duitsland
  .5. Het gevaar van een burgeroorlog stijgt dramatisch over de hele wereld.
  6. De heersende elite is gedwongen om zich met privé-legers te beschermen.
  7.Om hun heerschappij te handhaven zullen deze elites in een vroeg stadium gebruik maken van de totale controle staat,, invoering van een mondiale dictatuur.
  8. De handlangers van de elite zijn corrupte politici.
  9. De kapitaalwereld dwingt een ongekend nationalisme (fascisme) af, als garantie tegen een eventueel opnieuw opkomend communisme.
  10. Met het oog op behoud van zijn macht, zal u de wereldbevolking tot een minimum beperkt worden. Dit wordt gedaan door middel van kunstmatig geproduceerde ziekten. Dit kan door bio-wapens maar ook door middel van gerichte hongersnoden en oorlogen. Omdat de meeste mensen niet langer in hun eigen onderhoudkunnen voorzien zullen de rijken tot steun werden gedwongen, waardoor voor hen een enorm, gevaarlijke potentieel voor conflict ontstaat
  11.Vanwege grondstof bezit en onderhouden van de eigen macht, zullen grootmachten bereid zijn tot het voeren van oorlog met kernwapens en andere massavernietigingswapens.
  12.De mensheid zal na de ondergang van het communisme, het meest scrupulose en onmenselijke systeem ervaren zoals de mensheid nooit tevoren heeft meegemaakt , hun Armageddon.

  Het systeem, dat verantwoordelijk is voor deze misdaden is heet “ongecontroleerd kapitalisme”

  .C. F. von Weizsäcker (25 jaar geleden) zei dat zijn boek, die hij beschreef als zijn laatste grote werk, met zekerheid niet door de bevolking begrepen zou worden, en deze dingen dus zijn beloop zullen nemen! Hij omschreef het Duitse volk weinig vleiend als volgt:Absoluut Obrigkeitshörig, van denken gespeend, typische ordertakers, een held uit de vijand, maar een totaal gebrek aan morele moed De typische Duitser verdedigt zichzelf pas als hij niets meer heeft, het is de moeite waard iets om zich te verdedigen. Wanneer hij echter wakker wordt uit zijn slaap dan zal hij alles in blinde woede kort en klein slaat, ook dat gene wat hem nog had kunnen helpen. De enige hoop die Weizsäcker nog heeft is of deze planeet nog steeds bewoonbaar is na deze onvermijdelijke onrust. Het feit is, , dat de kleine kliek die denkt dat de wereld van hun is een eenvoudige en duidelijke slogan heeft.: “Een wereld waarin wij het niet alleen voor het zeggen hebben , die hoeven wij de toekomst ook niet te geven”
  Zoals hierboven reeds vermeld wilde Weizsäcker niet worden geassocieerd met deze kleine club.

  Wat volgens mij ertoe leidde dat hij het hem aangeboden Bondskanselierschap weigerde..

  1. Douwe Bericht auteur

   Zodra iemand voor de eerste keer post wordt dat in de wacht gezet, dit ivm spam. Zodra een gebruiker is goedgekeurt verschijnen posts daarna direct.

 5. twix

  Zag dat mijn volgende reactie er meteen stond.
  Effe wennen aan goedgekeurd zijn.

  Voor wat jullie willen is nogal een organisatie nodig, iets wat er helemaal niet is.

  Denk dat ons individualisme onze ondergang zal worden.
  Een en al verdeeldheid en los zand..

  Dat is waarom ik deze vertaling plaatste, maar heb behoorlijk wat meer noten op mijn zang om duidelijk te maken dat het weldra echt afgelopen is met ons.

  Heb bovenaan gekeken wat jullie doelstelling is, maar is mij niet geheel duidelijk vanuit welke visie hier gedacht wordt.
  Lijkt een beetje op wishfull thinking new age en zo.

  Reageer omdat ik ook wat inspirerende gedachtes zag.
  Zien wel wat er van komt.

 6. Pieter Stuurman

  Geen enkele regering en geen enkel gezag kan uiteindelijk in stand blijven zonder de steun, het vertrouwen en de medewerking van de bevolking. Om die reden moet gezag altijd liegen en manipuleren.

  De manier om de macht van het gezag te laten verdwijnen, is dan ook het opzeggen van het vertrouwen en het niet langer steunen van dat gezag. Dat gaan mensen pas doen als ze beseffen dat het bestaande gezag niet deugt. Dat is dus stap 1. Bewustwording. In die fase zitten we nu.

  Vervolgens is het opzeggen van de steun erg eenvoudig: gewoon niet meer gaan stemmen. Stemmen is niets meer dan iemand (een politicus) machtigen om voor jou te beslissen. Wanneer (vrijwel) niemand meer komt opdagen omdat mensen beseffen dat het geen goed idee is om een politicus te machtigen, is er geen basis meer voor de macht van de regering.

  Natuurlijk zal de gevestigde orde zich niet meteen overgeven, en zal deze zich verzetten en proberen in het zadel te blijven, maar zonder de medewerking (stemmen) van de bevolking kan het gezag zich niet handhaven op termijn.

  1. searano

   Interessant hier aan is dat je niets hoeft te doen. Niet stemmen is niet doen. Niet doen is al een revolutie.

 7. Han Peeters

  De 1 procent regeert omdat ze de macht heeft over het geld. Dat is dus het eerste dat moet veranderen, een munteenheid waarin de 99 procent het voor het zeggen heeft. Niet zoals de bitcoin, want dat is meer van hetzelfde, maar een munt die niet onderhevig is aan koersschommelingen en waarover geen rente wordt betaald of men rente is verschuldigd. Als wij, de 99 procent, zo’n eigen munt in het leven roepen, dan verlopen de betalingen alleen via de eigen bank van het volk/de leden. Als dit aanslaat, dan zullen bijvoorbeeld de supermarkten ook op de nieuwe munt overstappen. Er zal aanvankelijk concurrentie ontstaan tussen de nieuwe en de oude munt, waarbij de oude valuta het zullen afleggen omdat de nieuwe munt keihard is en er niet mee gesjoemeld kan worden. De nieuwe munt kent geen baar geld, dus geen muntjes en biljetten.
  Zodra het de nieuwe standaard wordt is de huidige schaduweconomie, die o.a. drijft op contant geld, verdreven. De nieuwe munt bestaat niet als baar geld. Dat wil zeggen dat de criminaliteit spectaculair zal afnemen omdat geld dan niet langer anoniem is. Alle transacties in de nieuwe munt zijn dan transparant omdat de betalingen alleen nog via één door de leden gecontroleerde bank verlopen.

  Maar hier hoort wel een andere democratie bij. Een die niet langer de speelbal is van politieke leiders, maar waarin de leden beslissingen nemen op basis van de meeste stemmen gelden in doorlopende referenda door middel van een super smartphone. De techniek is er klaar voor. De leden kunnen zelf bepalen over welke onderwerpen ze willen stemmen.

  Omdat de oude munt dan niets meer waard is geworden, geldt dat tevens voor alles wat ermee is aangeschaft. Waarden worden omgezet in de nieuwe munt. Bijvoorbeeld bij een hypotheek op een huis. Daarvoor wordt in de nieuwe munt niets betaald. De leden worden gezamenlijk eigenaar, terwijl men gewoon in het huis blijft wonen. In plaats van de hypotheek in euro’s af te lossen betaalt men in de nieuwe munt aan de enige nog bestaande bank. Dit vormt het gemeenschapsgeld waarmee de nieuwe economie ruimschoots op een sociaal waardige wijze kan worden gefinancierd. Belasting kan dan grotendeels worden afgeschaft.

  Deze visie kan alleen werkelijkheid worden als er nieuwe wetten komen die niet langer de oude machtsstructuren ondersteunen. Om te beginnen met het herschrijven van de grondwet. Dit kan worden voorbereid in een virtuele wereld totdat de nieuwe beweging zoveel leden heeft dat de aanval op de 1 procent kan worden ingezet.

  Power to the people.

 8. Lacsap

  Niet stemmen zal niet helpen want ze vinden altijd een paar aanhangers (of door manipulaties) die wel stemmen en zo ben je niet van ze af. Gaat er niemand stemmen moeten regeringen tot drie keer nieuwe verziezingen houden, stemt er dan nog steeds niemand dan blijft de huidige partij zitten! Je komt alleen van ze af door een staatsgreep of een revolutie, je moet ze dus afzetten en niet proberen weg te stemmen, dit laatste lukt dus nooit (helaas).

  1. Lacsap

   Daarnaast is er geen partij die werkelijk voor het volk is of dit alleen zo lijkt en deze eenmaal aan de macht het roer gauw omgooit. Ben je voor het volk en kom je aan de macht dan ben je zo dood gemaakt..

   1. Douwe Bericht auteur

    In mijn ervaring zijn we vrije wezens, altijd geweest en zullen het altijd zijn. Wel is het zo dat we een groep mensen hebben die continue zichzelf verrijkt via ons. We worden kortom continue bestolen via het geldsysteem en er wordt ons verteld hoe we ons dienen te gedragen via overheden en hun wetten en geweld. Zie ook Het Patroon van Tirannie.

    Maar als we begrijpen dat we ondanks dat deze onethische club mensen er is nog steeds vrij zijn dan zijn we wel degelijk in staat gewoon zelf een nuttig en plezierig leven te leiden. Zie ook
    Een einde aan de slavernij, deel 4: Vrijheid & Controle

    Het beste wat je kunt doen is een zo goed en plezierig mogelijk leven leiden en wat je daarnaast kunt doen is andere mensen wijzen op de groep mensen die continue geweld initieert naar ons toe en hoe deze club op ons parasiteert. Daarnaast kun je simpelweg niet gehoorzaam meer zijn aan deze mensen. Banken kun je niet betalen, belasting is te ontwijken en zo zijn er tal van mogelijkheden om je te onttrekken aan de wil van deze maffia. Ga je eigen koers varen qua gedrag in wat jou wel en niet goed, verstandig en wenselijk lijkt.

    Het probleem met het omverwerpen van iets is, is dat jij het dan zelf moet gaan doen. En als jij de nieuwe heersende klasse wilt worden dan zul jij uiteindelijk de persoon zijn die niets anders kan doen dan geweld toevoegen om je positie in stand te houden.

    Zolang mensen niet tot stap 3 in hun bewustzijn zijn gegroeid kun je ze daarnaast wel bevrijden maar ze zullen dan altijd weer een externe autoriteit scheppen. Je zult dus kortom met het vervangen van een heersende klasse nooit echte vorderingen maken. Hooguit start je een nieuwe cyclus op. Je zult hem echter nooit overstijgen.
    Een einde aan de slavernij, deel 3: Soevereiniteit & Verwarring

    In die zin is volgens mij de meest zinvolle stap jezelf te ontwikkelen, je eigen leven zo goed en plezierig mogelijk te leiden en je medemensen te informeren en die ook het pad laten zien hoe zij hun eigen bewustzijn kunnen groeien, zodat ze die mogelijkheid hebben als ze willen.

    Het enige wat je met het gezag hoeft te doen is het te negeren zo goed als je kan en hun geweld zo effecient en slim mogelijk te vermijden.

    1. Lacsap

     Je kan wel het systeem een beetje ontwijken maar niet genoeg. Je krijgt niet voor niets netto uitbetaald en zo is de medewerking weer geschied. Als je b.v. je ziekenfonds niet betaald wordt het er beslag gelegd op een stuk loon, heb je geen rekening dan komen ze wel even aan de deur om te kijken waar ze beslag op kunnen leggen enz. In het bos wonen mag niet, geen stroom en gas afnemen dan kan je woning onbewoonbaar verklaard worden en ga zo maar door. Je geeft het probleem ook eigenlijk aan en dat is het geld. Het geld maakt de tirannie/onderdrukking mogelijk, zonder geld valt de macht compleet weg want niemand is dan nog te koop en afhankelijk van een regering en bank, want wat doet een regering hoofdzakelijk dat zijn de financiën (met bijhorende wetten/regels). Ik pleit altijd voor geen geld en een grotere verdeeldheid waar soort soort kan vinden (alles automatiseren, aarde geeft alles om niets, samen opzetten). Democratie werkt sowieso niet omdat die wil dat en die wil zo en zo is er nooit eendracht. Ben je zo en wil je zo dan is daar een stuk land/stad voor en zo kun je later als je van mening veranderd een andere ‘samenleving’ benaderen. Nu is de ‘elite’ bezig met precies het tegenovergestelde: iedereen op een hoop en aanpassen aan de regering die zit (die zogenaamd door stemmen van een meerderheid regeert).

     1. Douwe Bericht auteur

      Uiteraard doet de elite dat. Hoe meer je de boel kan centraliseren hoe gemakkelijker het is voor ze.

      Maar kun je zelf misschien oplossingen bedenken om het geldsysteem te ontwijken?

      Zelf kan ik bijvoorbeeld zaken vinden als http://www.spullendelen.nl gewoon gratis de boel met elkaar delen, dan kan niemand er tussen gaan zitten en een percentage afpakken.

      Zwart werken is ook een prima manier om de staat en hun diefstal te ontwijken. En Jeremy Locke ziet een boel in de nieuwe cryptotechnologie om zo het uitwisselen van zaken tussen mensen te registeren op een manier waar banken en overheid er ook niet tussen kunnen komen.

      Verder ben ik het helemaal eens met je analyse. Het huidige geldsysteem waar een elite geld uit het niets mag scheppen als schuld en daar rente over mag vragen is totaal absurd. En dat systeem vormt het belangrijkste controle mechanisme van deze elite.

      Maar goed als we nu met zijn allen eens nadenken over wat we wel willen en hoe we dat kunnen bouwen en hoe we ons daarnaast zo goed mogelijk aan dat wat we niet wenselijk vinden kunnen onttrekken. Uiteindelijk is het allemaal niet zo moeilijk.

     2. Lacsap

      Ik was laatst zo aan het denken (het is een gedachte en nog niet doordacht of ‘het’ idee): We kopen met een club die op een lijn zitten (soortgenoten) een eiland dit geld lenen we bij de bank maar betalen het gewoon niet terug (of eigen geld/sponsers) en beginnen op dat eiland een eigen samenleving of Utopia en worden daarmee hopelijk een voorbeeld ‘een hit’ wat anderen alleen kunnen krijgen als ze hun systeem omgooien (wij kunnen maar beperk mensen toelaten, dus niet iedereen kan naar ons die het ook zo wilt). Zo krijg je dan uiteindelijk vrije maar verschillende samenlevingen (verdeeldheid). Iets wat je hierbij moet meerekenen is dat het grootste gedeelte van de mensheid goed is en de slechte altijd in de minderheid zijn. En ook veel die slecht zijn zo zijn door het huidige systeem.

 9. Hydra

  Je vraagt “wie doet ermee?” Eerst maar meedenken….Bijvoorbeeld over vormen van samenwerking van onderaf aan. Het vormen van Cooperaties. Hoe meer mensen leren om met elkaar samen te werken. In je eigen buurt, in je eigen straat, door samen dingen te organiseren, hoe meer we leren minder individualistisch te zijn. Samen een moestuin of samen zorgen voor onze ouderen en hulpbehoevenden in onze straat. Elke buurt in de Nederlandse samenleving zou een eigen website moeten hebben. Op die website staan allerhande informaties. Bijvoorbeeld ruilhandel en dingen die georganiseerd gaan worden. Elke Nederlander wordt zo gestimuleerd om mee te gaan denken in de eigen omgeving. Hoe doen we dat? Door voorlichting in buurthuizen en door de vrijwilligers van dorps- en buurthuizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *