Leer je (klein)kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten kunnen omgaan

1001004007959420-270x300

Leer kinderen op jonge leeftijd hoe ze om kunnen gaan met slecht voelende gedachten.

Kinderen die opgroeien met het internet worden letterlijk blootgesteld aan een oneindige hoeveelheid ideeën en gedachten. Sommige van deze ideeën en gedachten zullen buitengewoon constructief en positief zijn maar anderen zijn dat wellicht ietsje minder…

Nu kun je natuurlijk proberen kinderen te beschermen van alle negatieve ideeën en gedachten van de wereld maar los van of dat wel echt verstandig is, is dat in deze tijden praktisch gezien een onbegonnen taak. Daarom is het wellicht verstandig om je kinderen weerbaar te maken tegen stresvolle gedachten door ze te leren hoe ze er op een constructieve manier mee om kunnen gaan.

Door kinderen te leren dat ze slecht voelende gedachten kunnen onderzoeken, omkeren en zo transformeren geef je ze een gereedschap in handen waar ze de rest van hun leven plezier van zullen hebben. Een ideale manier om kinderen dat gereedschap aan te leren is via dit kinderboek van Byron Katie: Tijger-Tijger is het waar? 

Tijger-Tijger heeft een rotdag. Zijn ouders maken ruzie, op school wordt hij met sport als laatste gekozen en zijn beste vriend speelt met iemand anders.

Gelukkig ontmoet hij Schildpad die hem vraagt waarom hij zo verdrietig is. Schildpad stelt hem vier vragen die alles veranderen.

Tijger-Tijger leert van hem dat gedachten heel belangrijk zijn en dat hij zelf kan controleren of zijn nare gedachten waar zijn of niet door ze om te keren. Hierna blijkt dat de meeste nare gedachten niet waar zijn.

Zo ontdekt hij dat zijn problemen niet door dingen worden veroorzaakt, maar door zijn gedachten. Deze ontdekking zorgt ervoor dat Tijger-Tijger nare gedachten gemakkelijker los kan laten en weer blij door het leven gaat.

 

Met dit leuke (voor)leesboek kun je (klein)kinderen op een vrolijke en speelse manier bekend maken met hoe gedachten ten grondslag liggen aan gevoelens en hoe mensen door hun gedachten te onderzoeken en om te keren hun gevoelens kunnen verbeteren. Hier een aantal recensies van (groot)ouders die het boek hebben gekocht voor hun (klein)kinderen. Het boek is daarnaast ook in de meeste bibliotheken te leen.

“Een vrolijk boek om op een leuke manier jonge piekeraars te helpen om luchtiger te leren denken. Ik lees dit boek om met kinderen hun zware gedachten te onderzoeken en positiever te gaan denken, waardoor ze zich meteen fijner voelen. De meeste kinderen vinden het een grappig boek.”

“Mijn dochter van 7 en ik hebben samen het boek gelezen, en weer gelezen en weer gelezen…
Ze is er helemaal weg van. Leuk is dat na het lezen we erover door konden praten, en mijn dochter zelf met voorbeelden kwam en daar ook om moest lachen…
Verrassend…”

“Op aanraden aangeschaft om wat positieve feedback te geven aan onze zoon van 4 die met een ‘fixed mind’ nog wel eens wil besluiten dat hij iets niet kan. Hij krijgt het boek graag voorgelezen. En ook voor volwassenen heel goed je weer eens te realiseren dat het onze gedachten zijn die ons in de weg zitten.”

[bol_product_links block_id=”bol_571010549853f_selected-products” products=”1001004007959420,9200000050237368,9200000040846950,1001004010971037″ name=”blije kinderen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”560″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Vanuit Achter de Samenleving zijn we een partnerprogramma met Bol.com begonnen. Als je op één van de bovenstaande links klikt en vervolgens binnen 5 dagen iets via bol besteld, dan gaat 6% van het aankoopbedrag naar Achter de Samenleving. Op die manier kun je met het volgen van je eigen nieuwsgierigheid ons ook direct een beetje ondersteunen. Daarnaast kun je ons uiteraard ook direct ondersteunen via een donatie/vrijwillig abonnement. 😀

Aanverwante artikelen en informatie:
-) 7 redenen om je slecht voelende gedachten te onderzoeken
-) Leer je (groot)ouders hoe ze met hun slecht voelende gedachten kunnen omgaan
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme optimaal te gebruiken
-) Kies de beste voelende gedachte waar je toegang tot hebt in dit moment 
-) 10 veelgebruikte manieren hoe mensen zichzelf goed / beter laten voelen
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) Innerlijke vrede, je passie volgen en multidimensionaliteit

Schilpad leert tijger hoe hij zijn gedachten die hem slecht laten voelen kan onderzoeken.

Schildpad leert tijger hoe hij zijn gedachten die hem slecht laten voelen kan onderzoeken.

Eén gedachte op “Leer je (klein)kinderen hoe ze met hun slecht voelende gedachten kunnen omgaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *