Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum

070112_1452_FollowYourP2Bashar geeft als rode draad in al zijn lezingen aan dat het beste wat je kunt doen je persoonlijke passie volgen is, met integriteit en zonder verwachtingen. Dit is volgens hem simpele natuurkunde, het is zowel het organiserende als het sturende principe van het universum.

Het is echter veel voorkomend dat als mensen dit horen of lezen, dat dit botst met hun huidige geloofssystemen. Vaak is ons aangeleerd dat onze natuurlijke nieuwsgierigheid volgen,  onze innerlijke interesses verder uitzoeken en onze persoonlijke passies actief volgen onverstandig is of zelfs zelfzuchtig en egoïstisch zou zijn.

Bentinho legt dit principe daarom ook nog eens rustig uit in deze 6 minutenen durende YouTube. Wat je nieuwsgierigheid, interesse en passie is komt 100% overeen met wat je het beste kunt doen voor het universum.

Mocht dit idee enorm botsen met je eigen geloofsysteem probeer dan eens uit te zoeken wat dat geloofsysteem is en hoe je eraan gekomen bent. Bashar geeft aan dat we een boel geloofsystemen onbewust overnemen van ouders, omgeving, school, etc. zonder dat we ons afvragen of dat geloofsysteem eigenlijk wel bij ons past en waar is voor ons.

Onderzoek botsende geloofssystemen grondig met bijv. The Work van Byron Katie. En zoals Bashar het zegt, don’t be a belief thief. Als je erachter komt dat je een geloof bij jezelf vindt wat je van iemand anders hebt opgepikt, geef dat geloofsysteem dan terug als je merkt dat het niet met jezelf resoneert.

11539604_960021040730554_6026800478720690438_n

Voor mensen die meer willen weten van Bentinho:
-) Een overzicht van alle video’s van Bentinho zijn YouTube kanaal.
-) Op zijn website zijn o.a. verschillende gratis podcast te downloaden.
-) Een Engelstalige Facebookgroep waarin mensen elkaar vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen met deze materie (rond de 8900 leden).
-) En hij heeft ook een eigen online academie waar hij alles stapje voor stapje uitlegt op:
www.trinfinityacademy.com. Je kunt deze academie een maand gratis uitproberen en daarna altijd opzeggen.

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

11227945_1185278018153976_8494705302118669945_n

There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to be hurt, having to hurt yourself, or having to hurt anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
~Bashar – Quest for Truth

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Volg je nieuwsgierigheid, interesse en passie met integriteit en zonder verwachtingen
-) De volledige formule om je natuurlijke nieuwsgierigheid te volgen
-) Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum!
-) Volg het broodkruimel pad van je innerlijke interesses
-) Handout Bashar bij The Formula (lezing van 7 November 2015)
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Bentinho legt het innerlijke sturingsmechanisme uit
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Omarm je positieve gevoel, het is je wegwijzer naar meer persoonlijke groei en vrijheid
-) Van zelfonderzoek naar zelfkennis tot zelfrealisatie
-) De moeder van alle stressvolle gedachten, de gedachte dat gebrek kan bestaan
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) Er is maar 1 persoon nodig voor vrede, en die persoon ben jij
-) De 5 stappen cyclus van creatie

11896131_10205622116444996_7841255946233126468_n

31 gedachten over “Waarom je persoonlijke passie volgen het beste is wat je kunt doen voor het universum

  1. Douwe Bericht auteur

   Het is volg je passie met integriteit en zonder verwachtingen. De meeste mensen hebben 0 behoefte om de vrije wil en vrijheid van andere mensen te breken, laat staan dat ze er gepassioneerd over zouden zijn. Sterker nog het onderdrukken en vernietigen van de vrije wil en vrijheid van andere mensen voelt voor de meeste mensen ronduit slecht. Als ik mag kiezen tussen iemand helpen en iemand zijn vrijheid en vrije wil onderdrukken dan voelt voor mij iemand helpen tig maal beter.

   Als jij zegt dat je gevoel je zegt dat je kinderen tegen hun wil in seksueel zou moeten misbruiken dan zou ik als ik jou was je geloofssysteem eens aan een heel grondig onderzoek onderwerpen want ik kan het me werkelijk niet voorstellen dat dat daadwerkelijk je passie is. Daarnaast kan ik me ook niet voorstellen dat dat in lijn ligt met je persoonlijke integriteit maar goed dat kun je wellicht beter voor jezelf beantwoorden.

   1. Douwe Bericht auteur

    Wat is je definitie van vertrouwen?

    Mensen doen wat ze doen in mijn ervaring, daar kun je 100% op vertrouwen.

    Maar om even terug te gaan naar de inhoud. Als je niet je passie etc als je kompas gebruikt om je leven in te richten, wat gebruik je dan wel? Als mensen niet op hun innerlijke sturingssysteem zouden kunnen vertrouwen, waar zouden mensen dan wel op moeten vertrouwen voor sturing in hun leven volgens jou Budh?

    Op wat hun ouders ze vertellen, op wat ze is aangeleerd door docenten op school, op wat de prediker zegt in de kerk, op wat de mainstream media en de overheid zegt wat goed voor je is? Uiteindelijk is op je eigen vrije wil en innerlijke sturingsmechanisme vertrouwen het enige logische en zinvolle kompas om richting te geven aan je leven. En je doet het altijd al, als jij ervoor kiest je emotionele sturingsmechanisme te negeren en je vrije wil te gebruiken om braaf orders te volgen van je meester in welke vorm dan ook dan kies je bewust je eigen slavernij.

    1. Douwe Bericht auteur

     Als je de vrijheid en vrije wil van je medemens respecteert en daarnaast je eigen passie volgt heb je toch al een vorm van eenheid? Je kunt de rest dan aan synchronisiteit overlaten. Of wil je dat iedereen vrolijk op dezelfde trommels hun stapjes tegelijkertijd zet? Dat laatste klinkt mij vooral als totale conformiteit aan de een of andere (nieuwe) autoriteit en heeft weinig met vrijheid te maken.

     Heb je ooit deze video van Bentinho gezien?
     How to use Parallel Realities – Shift into an alternate Universe!
     https://www.youtube.com/watch?v=6NYEthP0rh4

     Bashar zegt ongeveer hetzelfde met what you put in is what you get out.
     Circumstances don’t matter, State of Being Matters.
     Jezelf afhankelijk maken van het collectief houdt je vast in het probleem.
     Het collectief is totaal onnodig om je eigen vrije wil en innerlijke sturingssysteem te gebruiken. Sterker nog door daar zelf mee te beginnen kun je de wereld om je heen wellicht inspireren hetzelfde te doen.

    2. Douwe Bericht auteur

     De enige plek waar je ooit eenheid kunt vinden is in jezelf in mijn ervaring. Proberen dat in je fysieke omgeving voor elkaar te krijgen zal nooit lukken want je fysieke omgeving is een spiegelbeeld van jezelf. Als je zelf chagerijnig in de spiegel kijkt en wacht tot de spiegel ophoudt met chagerijnig kijken kun je letterlijk tot het einde der tijden wachten.

     Echter als jij vanuit jezelf begint te glimlachen kan de spiegel niets anders doen dan dit naar je reflecteren. Lees het artikel van Pieter Stuurman over de Cyclus van Creatie nog eens door waarin hij heel helder uitlegt hoe als we ervaren dat er iets mis is in de realiteit dit voorkomt uit een gedachte van gebrek die wij hebben en gebruiken als input voor deze cyclus van creatie.

     http://achterdesamenleving.nl/5-stappen-van-de-cyclus-van-creatie/#.VdixhPbtlBc

   2. xadner

    Ben het mee eens Douwe. Als kinderen helpen zonder seksuele bijbedoelingen je passie is, en het is voor je bestemd, en hebt talent. Zolang je niks misbruikt, dan mag een passie zelfs kinderen zijn.

    praktiserende pedofilie is tegen morele principes, en is daarom dom.

 1. Douwe Bericht auteur

  Als het jouw passie om de vrije wil en vrijheid van andere mensen te onderdrukken en te vernietigen dan denk ik serieus dat je je eigen geloof en definitie systeem eens grondig moet onderzoeken. Technisch gezien ben je dan namelijk gewoon een psychopaat, en it takes a victim to make a victim. Ik zou op zoek gaan naar waar je geloof vandaan komt dat het beperken van een ander zijn vrije wil en vrijheid jou gelukkig zou maken.

  Ga lekker de wereld rondreizen, een prachtig voedselbos inrichten, een zelfvoorzienend huis bouwen, ruimtevaart ontwikkelen, in vrijheid en vrijwilligheid samenwerken met je medemensen. Er is zo verschrikkelijk veel moois en interessants te doen in deze wereld wat de vrije wil en vrijheid van anderen prima respecteert. Ga daar eens naar graven zou ik zeggen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Het is een video van Bentinho zoals je ziet…
   Daarnaast wordt ik wat moe dat je te pas en te onpas overal maar met woorden als nazi en pedo etc strooit vandaar dat je reacties in de moderatie hangen. Maak gewoon inhoudelijk je punt zou ik zeggen zonder continue al dat gescheld.

   Niemand kan wie dan ook dwingen je vrije wil en innerlijke sturingssysteem te gebruiken. Dat kunnen mensen alleen zelf bepalen. Als mensen tegen hun eigen vrije wil en gevoel in liever naar een externe partij dan naar hunzelf luisteren is dat hun keuze. Vrije wil wordt daarin altijd gerespecteert. Van de andere kant waarom zou je als je je innerlijke sturingsmechanisme begrijpt deze informatie niet meenemen in je besluitvormingsproces?

   En leg mij dan eens uit wat je dan wel bedoelt. Jij lijkt tegen het idee te zijn dat mensen hun vrije wil met innerlijke sturingssysteem kunnen vertrouwen.
   Wat is het alternatief in je ogen, naar wie of wat zouden mensen dan moeten luisteren?

   En waarom zou jij niet in staat zijn een passie te hebben die de vrijheid en vrije wil van je medemensen respecteert?

   1. Douwe Bericht auteur

    Bentinho, Bashar, Teal Swan en ook Abraham Hicks zijn het op dit punt allemaal met elkaar eens volgens mij. Ik geef de verschillende gezichtspunten omdat dat de materie vanuit verschillende hoeken belicht en mensen het zo het beste kunnen begrijpen. Bentinho legt het in deze 6 minuten video in mijn ogen heel helder uit.

    Uiteraard respecteer ik de vrije wil van mensen zoals Demmink, net alsof ik daar een keus in zou hebben. Ik keur de daden die ze doen echter niet goed. Kindermisbruik gaat per definitie in tegen de vrije wil van het betrokken kind en dat is een schending van Natural Law. Eenieder heeft in mijn ogen het volste recht daar actie tegen te ondernemen.

    Waar volgens mij echter de oplossing op de lange termijn ligt is erachter komen waarom bepaalde personen continue natural law breken want in mijn ervaring voelt dat nooit goed. In die zin kan ik dan ook niet geloven dat mensen echt met plezier in hun eigen kern dat soort zaken kunnen doen. Ik geloof dat die mensen zelf dusdanig veel stressvolle gedachten geloven, dat ze zo afgeknepen zijn van zichzelf en hun bron dat ze de raarste dingen uitvreten in de hoop zich weer een beetje beter te voelen. Maar in mijn ervaring kan ik je garanderen dat zodra je de ramen van de vrije wil en vrijheid van andere mensen ingooit je daarmee ook automatisch je eigen ramen aan het ingooien bent. Zie eventueel ook dit artikel over Wat drijft de psychopaat. http://achterdesamenleving.nl/wat-drijft-de-psychopaat/

 2. Hans

  De kern van deze discussie is echt een heel belangrijke.. vrije wil.
  Stel jezelf nu eens echt diep de vraag met alle informatie, kennis en inzicht die we hebben..

  Heb IK hier in dit leven wel echt een vrije wil en kan ik daar wel echt op vertrouwen en er daardoor gebruik van maken?

  1. Douwe Bericht auteur

   Vrije wil is een beetje glibberig begrip maar ik zie de materie als volgt.

   Mensen hebben het idee dat ze keuzes hebben en kunnen maken. En mensen worden gemotiveerd door in de richting te bewegen van wat ze denken dat ze plezier zal brengen en juist weg te gaan van wat ze denken wat ze pijn zal brengen.

   Byron Katie zegt het heel mooi wanneer het aankomt op stressvolle gedachten, you either beleif a thought or you inquire it. Oftewel je gelooft de stresvolle gedachte en gebruikt deze als input voor je cyclus van creatie of je onderzoekt en ontmanteld de stressvolle gedachte en gebruikt deze dan niet als input voor je cyclus van creatie. In mijn ervaring ervaar ik meer plezier als ik stressvolle gedachten ontmantel inplaats ze als input voor mijn cyclus van creatie te gebruiken.

   Eenzelfde strategie kun je ook gaan toepassen voor het vertrouwen van je innterlijke sturingsmechanisme en je passie gaan volgen met integriteit en zonder verwachtingen. Ik ontvang continue sturing in de vorm van emoties. Als ik ergens heel blij en enthousiast van wordt in de kern van mijn zijn dan kan ik dat signaal wel gaan volgen of ik kan het niet gaan volgen. In mijn ervaring levert het wel volgen van dat innerlijke signaal me meer plezier op dan wanneer ik het niet volg. Maar het is belangrijk om dus wat persoonlijke ervaring onder de pet te krijgen met beide mechanismen. Ik zou mensen aanraden het zelf een tijdje uit te proberen en te kijken met eigen integriteit of de resultaten bevallen of niet.

   Stressvolle gedachten ontmantelen inplaats van ze te geloven en wel reageren op je passie en innerlijke sturingssysteem inplaats van positieve gevoelens te negeren blijken voor mij in de praktijk simpelweg meer plezier op te leveren en dus is het niet meer dan logisch dat wel te gaan doen. Ik weet niet of je hier ergens van vrije wil kunt spreken maar door eigen ervaring is het niet meer dan logisch om op die bepaalde manier te gaan handelen. Waarom zou ik ervoor kiezen om me slecht te voelen op een bepaald moment als ik de gereedschappen heb me goed te voelen?

   Dan wat archonten betreft, in de kern komt alles van dezelfde bron af, dat heeft Hans volgens mij ook heel duidelijk verwoord in zijn eerste deel. Als we allemaal daadwerkelijk één zijn, dan zijn archonten dus onderdeel van ons en wij van hen. We zijn intrinsiek onderdeel van elkaar. Veel mensen spreekt het idee van eenheid erg aan, oh dan ben ik dus deel van god, deel van jezus, deel van mijn favoriete voetballer en ja dat klopt allemaal. Je bent alleen ook deel van Adolf Hitler en van kindermisbruikers en van mensen die eekhoorntjes martelen. Zolang we bepaalde delen van onszelf blijven ontkennen of buiten onszelf willen houden dan genereer je je eigen dualiteit. Het punt is volgens mij dat je erkent dat je ook negatieve keuzes kunt maken maar dat je vanuit je ervaring en vanuit je eigen vrije wil kiest om dat niet te doen. Maar het is altijd een optie. In die zin breng je je schaduw en lichtzijde in balans. Door de schaduwzijde echter te ontkennen of te veroordelen en zo weerstand ertegen te genereren schep je er echter juist meer van en dat is ook logisch want daar zit je leercurve op dat moment. Blijkbaar is er een onderdeel wat je nog dient te integreren en dat zal het fysieke universum naar je toe spiegelen.

   1. Hans

    De grote vraag is dan ook denk ik, wanneer weet je of je vrije wil werkelijk vrij is en wie of wat bepaald wat die definitie van vrije wil hier in dit leven is, en is het dan de vrije wil van je Hogere Zelf/ziel of van jou hier als menselijke uiting..

    1. Douwe Bericht auteur

     Als alles sowieso ook één is, is er dan uberhaupt te spreken van een vrije wil om te beginnen? Vrije wil kan volgens mij alleen bestaan in een staat van dualiteit en dus afgescheidenheid en dus egobewustzijn.

     Maar even los daarvan is er in mijn ervaring continue emotie/gevoel. En die emotie/gevoel kun je gebruiken als sturing of niet. Vrije wil staat hier in die zin boven. Je bent vrij om wel of niet naar je emotionele sturingssysteem te luisteren net zoals je vrij bent je hand in het vuur te houden of hem eruit te halen als je pijn voelt.

     Bentinho en Bashar etc leggen uit dat deze sturing wat het innerlijke sturingsmechanisme geeft vanaf je hogere zelf komt, een breder perspectief dan je fysieke gezichtspunt. A more blended part of yourself noemt Abraham Hicks het. Of je dat kunt vertrouwen is iets wat mensen voor zichzelf moeten bepalen. Maar in mijn ogen is het het meest rationele wat je kunt gebruiken als sturing. Ik kan geen beter alternatief vinden maar sta open voor suggesties.

     Wellicht dat deze video van Bentinho ook nog wat aanvullende informatie en inzichten kan geven.
     What is Higher Self? What is Beyond Consciousness?
     https://www.youtube.com/watch?v=DDLphR4bipY

     En dit stukje van Bill Hicks blijft ook briljant in mijn ogen.
     Bill Hicks On The Nature Of Reality
     https://www.youtube.com/watch?v=bDw9ryl1cgg

 3. Douwe Bericht auteur

  Tuurlijk mogen mensen dingen doen die ik niet prefereer.
  Sterker nog het gebeurt op grote schaal. Welkom op planeet aarde.
  Daar kan ik 100% op vertrouwen.

  Ik heb nog steeds niet helder wat je definitie van vertrouwen is maar als je gewoon observeert is er geen vertrouwen nodig. De dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Daar kun je 100% op vertrouwen.

 4. Hans

  //Als alles sowieso ook één is, is er dan uberhaupt te spreken van een vrije wil om te beginnen? Vrije wil kan volgens mij alleen bestaan in een staat van dualiteit en dus afgescheidenheid en dus egobewustzijn. //
  Juist de Ene IS vrije wil om te beginnen en ZIJN wij in onze essentie dus de vrije wil.
  Dualiteit, afgescheidenheid en egobewustzijn kunnen alleen maar in en door ons bestaan in dit bestaan.

  //In de praktijk kan ik geen vrije wil vinden en alleen maar oorzaak en gevolg. //
  Inderdaad, oorzaak en gevolg is een mindset, een onderdeel/gevolg/oorzaak van ons lineaire tijdsbesef wat een oneigenlijk fenomeen is in het universum.
  In de manier hoe wij de realiteit denken te beleven hebben we dus een keuze binnen oorzaak en gevolg wat we willen beleven, dat is dus geen vrije wil maar een keuze binnen een opgelegd kader van mogelijkheden.

  //Maar even los daarvan is er in mijn ervaring continue emotie/gevoel. En die emotie/gevoel kun je gebruiken als sturing of niet. Vrije wil staat hier in die zin boven.//
  Precies, dus de keuze die we maken uit die sturing (of niet) is geen vrije wil maar een reactie, een keuze waarvan we op dat moment in de situatie op basis van oorzaak en gevolg analyse denken dat dat voor ons het beste is.

  //Bentinho en Bashar etc leggen uit dat deze sturing wat het innerlijke sturingsmechanisme geeft vanaf je hogere zelf komt, een breder perspectief dan je fysieke gezichtspunt.//
  Dat ben ik met ze eens, daar waar oorzaak en gevolg niet zijn is sprake van sturing vanuit vrije wil..

  ///Die vrije wil is van de ~ UNIE v/d VERRE ZIEL
  oftewel = Uni Ver Seel. De Spiegel v/d collectieve Zie-EL.///
  Zie hierboven 🙂

 5. Hans

  Het is mi juist door het volledige aanvaarde besef en onderkenning dat wij het IDEE hebben dat wij in dit leven over een vrije wil beschikken dat we weer over die vrije wik kunnen gaan beschikken.
  Vrije wil in deze realiteitsbeleving is een idee, een illusie in een door ons zelf gecreerde omgeving wat ons het IDEE geeft dat wij dus wel degelijk zelf verantwoordelijk zijn en de regie van ons leven in handen hebben.
  Dat is juist wat maakt dat we door blijven gaan zonder in de gaten te hebben dat we in werkelijkheid niet onze wil volgen maar de agenda volgen van een aan ons opgelegde wil.
  Daarbinnen in die volledig gecontroleerde context volgen wij onze wil, onze keuzes, wat geen VRIJE wil is maaar een IDEE van vrije wil.

  Het hele proces van geloofssystemen ontmantelen dmv de diverse technieken en leringen is om tot inzicht te komen dat al onze overtuigingen gebaseerd zijn op deze misvatting.

  Het moment van bewustwording van deze misvatting is het begin van het weer opeisen van de oorsronkelijke vrije wil.
  Want als men inziet dat het idee van vrije wil puur een gecontroleerd kader is waarbinnen wij keuzes mogen maken, dan ziet men dit in vanuit een hoger perspectief en word je wakker uit die illusie, die misvatting.

  1. Douwe Bericht auteur

   Helder idd, en dat is ook mijn ervaring. Zolang we vanuit ons afgescheiden perspectief leven en ons motivatiesysteem van op zoek naar plezier en weg van pijn zien als vrije wil systeem dan is dat een val omdat we daarmee enorm te manipuleren zijn. Als je dat loslaat en je je sturing dus niet vanuit je fysieke realiteit laat komen maar vanuit je eigen innerlijke kern/hogere zelf dan kan je andere beslissingen gaan nemen gebaseerd op wat goed voelt inplaats van op angsten en verlangens die je wordt aangepraat door de externe wereld.

   In hoeverre je die sturing vanuit je hogere zelf overigens vrije wil kunt noemen? Het is meer een stimulus respons mechanisme in de zin dat in overeenstemming met je hogere zelf zijn beter voelt. In die zin werkt dat systeem dus ook ergens met het zoeken naar plezier. Maar zoals Bentinho het in deze video uitlegt is dat prima. En ik heb zelf nog niets beters weten te vinden tot nu toe. 😀

 6. Hans

  En ik denk dat er niets te vinden valt, wat valt er te zoeken? Je bent zelf de keuze, je bent zelf compleet één en al DE vrije wil.

  //Het is meer een stimulus respons mechanisme in de zin dat in overeenstemming met je hogere zelf zijn beter voelt. In die zin werkt dat systeem dus ook ergens met het zoeken naar plezier.//

  Inderdaad, en wat voor je Hogere Zelf goed kan zijn kan voor jou als mens helemaal niet goed voelen vanuit moralistisch menselijk oogpunt.
  Wat is dan goed en slecht en wat maakt jou dan goed of slecht?

  //Zolang we vanuit ons afgescheiden perspectief leven en ons motivatiesysteem van op zoek naar plezier en weg van pijn zien als vrije wil systeem dan is dat een val omdat we daarmee enorm te manipuleren zijn. //

  Precies, we zijn allemaal op zoek naar onze vrije wil, dat betekend vrijheid.
  Maar wat als we daar al zijn, wat als we dat al hebben? Wat als iets ons het idee geeft dat we het niet hebben en dus zodoende zoekende zijn naar iets wat niet te vinden valt omdat het is wie we al zijn?
  Is dat niet de ultieme illusie?
  En wat is dan dat idee? Wat is het dat ons gevangen houdt binnen onze eigen vrije wil?
  Een concept van denken, van beleving wat ons naar buiten stuurt in oorzaak en gevolg ipv naar binnen stuurt in vrijheid en heelheid, de Vrije Wil.

 7. Me

  I am only one….

  The Bhagavad Gita is a scripture on the topic of Self realization. Self realization is the hard and fast understanding that there is only one Self and that it is free of the crippling sense of limitation imposed upon it by a mind conditioned to believe in incompleteness, separateness, and inadequacy. An individual in whom this non-dual vision is established is untouched by existential suffering as he or she looks out through an ever-changing body at an ever-changing world

 8. Hans

  Zelfrealisatie, Zelf-realisatie, ZELF realiseren…

  De B.Gita, de Tao, Boehdha, Bentnho, Bashar enz. wijzen allemaal in hun leringen de weg naar vrijheid en zelfrealisatie.
  Ze onderwijzen ons de weg, ze geven wijsheden mee voor op weg, ze hebben een stukje pad geplaveid voor ons.
  Maar jouw afslag zal je zelf moeten nemen, zelf onderzoeken, zelf realiseren.
  Zij zijn niet wijzer dan jij, ze hebben alleen hun afslag gevonden en zich herinnerd wie ze zijn.
  Het is herinneren, niet iets nieuws leren, eerder iets afleren.

  Wat zijn ons (af)leren is hun pad, is hun weg naar de afslag van hun zelfrealisatie maar jouw zelfrealisatie kunnen zij jou niet leren, ze hebben hun opleiding op papier gezet.
  Totaal vertrouwen in een wegwijzer is geen zelfrealisatie, je blijft rondjes draaien op hun rotonde.
  Het is jouw zelf-realisatie, het is jouw werkelijkheid.
  Durf op jouw pad de TomTom eens uit te zetten, zelf in jouw afslagen te duiken om te ontdekken en te herinneren wie je bent en waar je bent.
  Schrijf je eigen cursus voor de anderen en ontdek je vrije wil, ont-dek jezelf.

  1. Wat is waar

   He zou ook kunnen zeggen dat we de Tom Tom bijna nooit aan hebben en daarom zo verdwaald zijn.
   Een leraar is dan iemand die je onder weg tegenkomt en die je weer op weg helpt naar je bestemming, zeg maar wegwijzers.
   Ieder weet wel uit ervaring dat niet alle leraren goede wegwijzers zijn. Daar kom je achter als je hun aanwijzingen opvolgt en je niet bij je bestemming uitkomt, maar juist verder van huis raakt.
   Ik pleit voor de ¨tom tom¨ de innerlijke wegwijzer. Die is alwetend. Probleem is alleen dat ik hem zo slecht hoor tussen al het lawaai wat wat er in deze wereld wordt geproduceerd.

 9. Me

  De beste Goeroe is de goeroe die zegt volg me niet, aanbidt me niet en geloof vooral niet wat ik zeg. Je bent namelijk je eigen goeroe en hebt mij niet nodig. En als je dat hebt gedaan kletsen we wel verder….

  1. Hans

   Inderdaad.. een ietwat strakke stelling maar er zit een diepere waarheid en meer kennis achter dan je zou vermoeden..

 10. Me

  @hans

  We verschillen uiteindelijk niet zo veel denk ik, ik zeg het alleen anders.

  Punt is dat inzicht, verlichting en het begrip hiervan niet in woorden te vatten is en het houdt niet op. Bewustzijn en alles gaat door. Probeer maar eens bewust te worden van iets wat je nog niet kent. Iets wat er al is, maar je nog niet gekend.
  Ik vertel bijvoorbeeld bewust iets niet aan vrienden, omdat dit buiten hun ervaring ligt en alleen maar als abracadabra zou zijn.
  Er zijn mensen die 30 jaar mediteren en niet verder komen. Er zijn mensen die het zomaar ontdekken.

  Bv. hoe leg je uit aan iemand “Hoe een banaan smaakt..” als je nog nooit een banaan gezien/geproefd hebt.
  Als iemand ergens niet aan toe is, lukt het voor geen meter en krijg je allerlei complicaties.

  Maar ik denk dat uitwisseling van ideeën/ ervaring wel kan helpen om zo je eigen waarheid over jezelf te ontdekken.

  1. Hans

   Hallo Me,

   Heb je helemaal gelijk in, wie de schoen past trekt hem aan.
   Vandaar mijn reactie dat op een geven moment iedereen zijn eigen weg zal moeten kiezen en van het geplaveide pad van de “leraar” af zal moeten stappen om zijn EIGEN inzicht, verlichting en het begrip hiervan te kunnen ervaren.

   Ik probeer het besef te verwoorden dat een “leraar” beschrijft wat zijn banaan is in de bedoeling dat iemand zelf zijn eigen banaan gaat zoeken, vinden, zien en proeven.
   Op het pad en in het stramien van de “leraar” komt het moment van besef dat men op die manier op zoek blijft naar ZIJN waarheid.
   Je denkt dat je zijn pad volgt om JOUW waarheid te vinden maar je zal van het pad af moeten (op het moment dat je het inzicht hebt gekregen van de leraar hoe een banaan eruit ziet) en dan de afslag nemen omdat jou waarheid, jouw banaan aan het eind van JOUW pad ligt.
   Dat men daarin feeling blijft houden met de materie van de mentor is perfect maar dat moet men meenemen zijn eigen pad, zijn eigen betekenis eraan geven.

   Het klinkt allemaal heel vingertjes wijzend maar dat is zeker zo niet bedoelt, het is de omslag van het beleven en denken vanuit het hoofd naar het hart.
   Want alleen in jouw hart vind je jouw banaan, in je hoofd zoek je jouw voorbeeld banaan van de leraar.
   Vanuit het hoofd denken is matrix, vanuit het hart denken is waarheid.

 11. bernadette

  Heb zo even geleden Jef Staes van hierboven nog eens aangehoord.
  van 2 D fictieve realiteit naar 3D echte realiteit ,

  Hoe zit dat in elkaar en hoe halen we dat uit elkaar ,

  https://vrijemens.wordpress.com/2014/11/15/ken-jezelf/

  Max Igan heeft het o.a ook over de Map van Nederland op ongeveer 34.30 minuten

  https://www.youtube.com/watch?v=rd5ySJXSC7M

  What Happened to The World?

  https://exituitdematrix.wordpress.com/

  https://vrijemens.files.wordpress.com/2014/05/babylon-is-gevallen-folder-nl.pdf

  https://vrijemens.wordpress.com/2015/09/29/birth-certificate/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *