We vertrouwen elkaar steeds meer en de huidige gevestigde autoriteiten steeds minder

Rachel Botsman legt in deze TED Talk helder uit hoe vertrouwen op het moment de wereld verandert. Wereldwijd verliezen mensen steeds meer vertrouwen in autoriteiten als overheden, mainstream media en grote corporaties. En tegelijkertijd vertrouwen we elkaar steeds meer en maken telkens meer mensen gebruik van o.a. platformen als UberAirBNB, Bitcoin en Tindr.

thinking-slide-21-860x484En dit is pas het begin van een geheel nieuwe wereld volgens Rachel Botsman. De Blockchain kan als meer en meer mensen dit leren kennen en vertrouwen om het te gebruiken autoriteiten op heel veel andere plaatsen gaan vervangen in de maatschappij.

Een interessante TED Talk over hoe vertrouwen de wereld al aan het veranderen is en dat dit pas het begin is van een nieuw tijdperk van vertrouwen en wat voor enorme voordelen dat kan hebben voor zowel mensen als planeet aarde!

Something profound is changing our concept of trust, says Rachel Botsman. While we used to place our trust in institutions like governments and banks, today we increasingly rely on others, often strangers, on platforms like Airbnb and Uber and through technologies like the blockchain. This new era of trust could bring with it a more transparent, inclusive and accountable society — if we get it right. Who do you trust?


Naast deze interessante TED TALK heeft Rachel Botsman eerder ook al 2 andere Ted Talks gegeven die ook over vertrouwen gaan en die ook zeer de moeite waard zijn. Deze zijn allemaal vanaf haar TED Profiel te bekijken. http://www.ted.com/speakers/rachel_botsman En ze heeft ook een interessant boek geschreven over hoe vertrouwen ons allen rijker en welvarender maakt.

[bol_product_links block_id=”bol_580682d5898d7_selected-products” products=”1001004010498355,1001004009803557″ name=”555″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”009900″ width=”555″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Er worden een aantal voorbeelden genoemd van dit soort nieuwe platformen die op vertrouwen werken. Zelf heb ik meer malen gebruik gemaakt van verschillende online reis netwerken zoals Couch Surfing en de Esperanto versie daarvan Pasporta Servo. Ook is WorkAway een mooi voorbeeld om vrijwilligerswerk te gaan doen terwijl je op reis bent. Wellicht kennen andere mensen ook nog interessante peer to peer netwerken. Deel die vooral in de reacties.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) TED profiel – Rachel Botsman
-) www.collaborativeconsumption.com

37 thoughts on “We vertrouwen elkaar steeds meer en de huidige gevestigde autoriteiten steeds minder

 1. Ed

  Frapant dat hier nog niemand heeft gereageerd! ben ik dan de eerste, goh!?

  Empowerment en vrije wereld creeren komt met dit soort initiatieven,
  en ik moedig hierbij iedereen aan om je hier in te verdiepen en eraan mee te doen.
  Stoppen met klagen en vooral zoeken naar de waarheid, ga het zelf doen en vertrouw op je medemens.
  weg van ondoorzichtige bedrijven en regelgeving.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dank, heb de bovenste link van je ook even opgenomen onder het artikel. Mooi om te zien hoe ze dit soort platformen verzamelen zodat het gemakkelijker beschikbaar is voor mensen.

 2. Budh

  Vanuit ‘n-aards nazistische lomp monarchies wantrouwen is het logisch dat ’t volk hier door ‘t-hierarchisch koninklijk systeem de meeste onbewusten als wel “bewusten” in een minderwaardigheidscomplex heeft doen laten wegstouwen met ’t gevolg dat er voor en door autoriteiten ‘n-simpel menselijke noodzakelijkheid weg gedirigeerd is namelijk Het-Vertrouwen. En neem van mij maar aan dat dit wantrouwen in elkaar vertrouwen een bilderberg zaak is waar elke bilderbergsloerie zijn/haar maatschappelijke “zekerheid” heeft doen laten opbouwen. ‘k-Zou hier aangelegenheden kunnen omschrijven waardoor ‘n-zekere justitiële en corporatieve maffia mij hier niet meer kan laten blijven doordat ik kan bewijzen dat zij met zaken bezig zijn die verre van respectvolle menselijke logica zijn maar als ik dit nu hier doe wordt een waarlijk echt eerlijk en nobel mens hier zeer levensmoe. Om hier ‘n-meterslange scrol over mij te gaan schrijven doet elke nederlandse christen, moslim en hindoe ambtenaar zijn/haar spirituele onwetendheid inwrijven. Allen die koninklijk groot en valselijk beroemd zijn, zijn in feite onvertrouwelijk en mensonterend klein …!!!
  halloffame
  Hall Of Fame lyrics
  https://www.youtube.com/watch?v=NH7I79fLiSw 11,469,575

  1. Douwe

   Wat je wel en niet wilt onthullen is natuurlijk aan jezelf.

   Maar hoe voorkomen die mensen dat jij zelf je nieuwsgierigheid gaat volgen? Dat is me niet duidelijk geworden uit je verhaal.

   Mensen geloven soms dat iemand anders verantwoordelijk zou zijn voor dat zijzelf wel of niet hun eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie zouden kunnen gaan volgen. In mijn ogen is dat de slachtofferrol. Je alignment ophangen aan iets in je externe universum en claimen dat je niet gelukkig zou kunnen zijn zonder dat die externe omstandigheid eerst is verandert is jezelf op slot zetten.

   Daarom hameren zowel Bashar als Bentinho als Abraham Hicks erop dat mensen eerst hun innerlijke staat van zijn dienen te veranderen en om dat niet afhankelijk te maken van de externe wereld. Zodra mensen gelukkig kunnen zijn onafhankelijk van de externe wereld, oftewel mensen kunnen een staat van zijn met hoge frequentie handhaven ondanks een laag frequente omgeving dan pas kunnen er dingen gaan shiften omdat de hoog frequente mensen vanuit die positie beginnen te scheppen en dan kan de externe wereld niet anders dan dat op termijn reflecteren.

   Mensen zijn uiteraard vrij te doen en laten wat ze willen en als mensen zichzelf graag verschuilen achter dat andere mensen slechte dingen doen en dat zij daarom niet gelukkig zouden kunnen zijn, of daarom niet hun nieuwsgierigheid, interesse en passie zouden kunnen volgen dan mag dat uiteraard. Maar besef dat die mensen hun innerlijke staat van zijn een reflectie laten zijn van hun externe wereld. Als die externe wereld van een lage frequentie is dan nemen ze dus zelf een lage frequentie aan en vanuit die lage frequentie kunnen die mensen alleen maar meer van hetzelfde scheppen.

   Kijk eventueel naar Abraham Hicks, Bashar en Bentinho op de YouTube voor meer details hierover. Hier ligt in mijn ogen wel de sleuten mensen zelf empoweren zodat ze vanuit een hogere frequentie hun scheppende rol vervullen.

   Wees je er echter van bewust dat die mensen nooit gelukkig zullen zijn, maar dat doen ze zelf omdat ze hun geluk conditioneel aan externe omgevingsfactoren maken. Geluk of in ieder geval innerlijke vrede komt van binnenuit.

   1. Budh

    Maar hoe voorkomen die mensen dat jij zelf je nieuwsgierigheid gaat volgen? Dat is me niet duidelijk geworden uit je verhaal.
    Met alle respect hoor Douwe maar ik begrijp niet dat iemand iets voorkom om mijn nieuwsgierigheid te volgen, uit welk gedeelte van m’n tekst haal/lees je dit dan uit? Als ik dit weet leg ik ‘t-wel uit. Maar eerlijk gezegd snap ik niet waar je dit uit extraheert want als er iemand is die zijn eigen nieuwsgierigheid volgt, ben ik dat wel want er is nog nooit zo’n christelijke nazi geweest die mij aan het werk kreeg. Daar zijn die ambtelijke orders opvolgende hollanders te simpel voor.

    ‘t-is goed dat je anderen erbij schrijft betreffende die slachtofferrol, De meeste mensen zijn slachtoffer in dit monarchies “christelijk” nazistisch systeem… Maar omdat je mijn verhaal niet kent speel ik dus juist niet die rol maar beuk verbaal terug… Afhankelijk van je antwoord denk ik dat ik een voorbeeld zal geven. Niet dat het veel voorstelt maar ‘t-bewijst dat je autoriteiten niet kan vertrouwen.

    Ik zal later “onthullen”😉 waarom ik dit⬇️ plaats.
    https://www.youtube.com/results?search_query=never+trust+the+police

    GELUK? Kan vele oorzaken hebben…. Een Autogene hypnose toestand die je jezelf kan opleggen, idd door gemoedsrust, het aanvaarden van normen en waarden buiten jezelf om, simpel & dom willen blijven al dan niet bewust, Je hebt ‘t-in vele soorten & frequenties zoals met dieren,Natuur,hobby,Lotto & gok, Liefdes & Sex etc, enz. e.d. ‘t-is een waan toestand van uiterste tevredenheid die kortstondig maar ook langdurend kan zijn.

    1. Douwe Bericht auteur

     Als er niemand is die jou en mij tegenhoudt om onze eigen nieuwsgierheid te volgen dan zijn we het volgens mij eens.

     Je verhaal wees echter opnieuw naar duistere krachten in de externe wereld. Voor de duidelijkheid ik ontken die krachten niet. Onze gecentraliseerde private bankensysteem, een mainstream media in de handen van een paar magnaten die zo hun leugens aan miljoenen mensen tegelijkertijd verkopen en politici als leugenachtige loopjongens van deze globale pscyhopaten.

     Echter niets van dat alles kan ons tegenhouden om zelf de veranderen beginnen te scheppen die wij willen en om onze eigen dromen en visies na te streven en daar zoveel mogelijk energie en tijd in te steken als we hebben om zo aan die wereld te gaan bouwen. Soms het ik het idee dat we een beetje te veel blijven hangen in het negatieve en teveel met het vingertje wijzen. Na het aanwijzen waar de fouten zitten is het de verantwoordelijkheid van mensen zelf om te gaan scheppen wat ze dan wel willen.

     En daar komt in mijn ogen het volgen van je nieuwsgierigheid, interesse en passie om de hoek zetten. Dat mensen hun eigen scheppende kracht realiseren en vanuit hun hart en vrije wil die gaan gebruiken. 🙂

     1. Budh

      MOOI ! We zijn het ook met elkaar eens.. Enkel velen die nog in dat “kwaad ” zitten, kunnen o.a. hier terecht om dus ten 1e dat kwaad te herkennen en ten 2e ermee om te gaan in de hoop dat dat kwaad eens aangepakt wordt. Juist om onze eigen nieuwsgierigheid te volgen door dat zelfde “kwaad te exposeren…Doe je dit dan is het juist o.a. de politie & justitie die een schepje bovenop doet omdat dit zulke onbewuste lieden zijn die aangespoord worden door de bronnen v/h “kwaad” zo dat spanningen verergerd worden…Waardoor het volk tegen elkaar ophitsen een plan is en wordt die uitgevoerd wordt gelijk het plan van -Silent weapons for a quiet war-;
      https://www.youtube.com/results?search_query=Silent+weapons+for+a+quiet+war+

      Ik zal een voorbeeld geven die ik zelf heb meegemaakt met mijn woningbouwereniging. Een Corporatie waar ik al vaker mee van doen heb gehad doordat zij menen alles te kunnen doen waar zij dan maar ook zin in hebben ook al stelen ze de boel voor zich zelf bij elkaar. o.a. mijn 2 hekken… Ten eerste een filmpje hoe ze d.m.v. een nep/fake/hoax-nieuws reclame maken, je ziet hier een filmpje waar een “Dame” een woning zoekt…Ik ken haar persoonlijk en WEET dat ze een koophuis heeft. Deze zelfde “Dame” heeft ervoor gezorgd dat ik die hekken terug kreeg, Nadat hulpverleners de politie 6 a 7 stuks op mij afstuurden om mij te verplichten hulp te aanvaarden van deze “Dame” Zij is van Roemeense afkomst en is een bekende v/d Goudse elite die vrijwilligers voor niets laat werken en haar eigen broer (ook vrijwilliger) wel goed betaald van gemeenschapsgeld. Wat verderop in dit zelfde filmpje zie je de “huismeester” van deze zelfde woningcorporatie waar ik een benedenflat huur en een aanvaring mee gehad heb omdat “Men” mij keihard beschuldigde van het spugen in mijn trapportaal d.m.v. een brief die van deze huismeester (een Marokkaan) afkomstig zou zijn volgens deze brief… MAAR deze Marokkaan (een goede man) wist van niets dat deze brief gestuurd werd naar mij. Hier ben ik achter gekomen doordat ik hem een ZEER BOZE mail stuurde omdat Hij en/of “Men” mij bedreigde met het betalen van kosten voor het schoonmaken en het vals beschuldigen zoals ZEER DUIDELIJK in die brief stond met zijn naam eronder.
      Hier een foto van deze “Dame” naast de burgemeester van gouda;
      D&Burgemeester
      Deze “Dame” is er ook verantwoordelijk voor dat ik een nazidolk ben kwijtgeraakt aan de politie waar een hakenkruis op staat en in beslag is genomen door de politie zonder een of ander bewijs dat zij die in beslag hebben genomen. zij hebben dit in beslag genomen doordat deze “Dame” mede verantwoordelijk is voor een aanklacht tegen mij, een oude zaak waar ik 2 weken voor heb moeten zitten in de gevangenis in Alphen a/d Rijn… Hier zie je haar ZOGENAAMD een woning zoeken precies vanaf de 2e minuut… Die Marokkaan zie je vanaf 8.48 min. op die scooter…
      Bedrijfsfilm Mozaïek Wonen 2015
      https://www.youtube.com/watch?v=h8X7PFQzndo 781
      Deze Marokkaan zie ik niet meer nadat Mozaiek wonen hem verplichtte met medewerking van de politie om een aanklacht tegen mij in te dienen wegens belediging (BOZE MAIL) waar ik hem al mijn verontschuldigingen voor aanbood nadat hij mij telefonisch verklaard had dat hij niets wist van deze brief …Wat Mozaiek al 1 keer eerder geflikt had bij hem, volgens hem.
      Toen ik voor deze zaak bij de politie kwam vroeg de desbetreffende rechercheur of ik een advocaat wou, waarna ik hem vroeg of dit nodig was…NEE zei hij…Toen moest ik voorkomen…Wat ik niet deed en kreeg een straf van 500 euro die ik nu maandelijks mag aflossen 43.41 euro per maand. Als ik wist dat ik moest voorkomen had ik wel een advocaat genomen. Nu kan ik dus niet in beroep gaan door dit smerige justitie trucje.
      DUS VERTROUW de politie NOOIT…!!!

      ‘k-Hoop dat ik duidelijk hier ben want ik heb een verschrikkelijke hekel aan typen, ik lees dit zelf over en zal mogelijk nog hier en daar veranderingen in aanbrengen indien nodig want ik heb niet alles verteld vanwege complexe aangelegenheden. Verder sta ik niet te boek bij de politie alszijnde een geweldadig figuur met losse handjes o.i.d. wat deze “rechercheur” v/d V. ook aan mij beaamde.

     2. Douwe Bericht auteur

      Overheid, justitie, politie. Allemaal dienaars van het kwaad, ze beperken en vernietigen de vrije wil en vrijheid van mensen om hun eigen keuzes te maken.

      Helaas geloven veel mensen dat dit goede en eerbare mensen zijn door alle propaganda en hersenspoeling van de gemiddelde Nederlander.

     3. Budh

      !!! ZEER JUIST !!!😄

      Toch nog ‘n-scrolletje geworden van bijna een meter als ik alles zou schrijven zou het minstens 3 meter worden.😄

      Het zal die hollandse goudse ambtelijke nazi-boeren nooit lukken om mij zoals die marokkaan voor het karretje te spannen zoals woningcorporatie mozaiek dus wel bij hem doet door mij een brief te sturen onder zijn (die marokkaan) z’n naam terwijl hij van niets weet/wist. JAJA. Die brief is nog in mijn bezit…

     4. jan

      T lukte die nazi boeren waarschijnlijk wel om je te laten betalen.
      Boete
      Huur
      Verzekering
      Gas water licht
      Voedsel
      belasting
      Enz……
      Je woont zelfs in hun huis.
      Zeg maar gevangen in t systeem.

     5. Budh

      IDD. Woonwijken in verNeder.land zijn ook een soort
      naziconcentratiekampen. Maar uiteraard niet voor
      Bilderbergsloeries…!!! In Dienst van Zijne.Maaienschijtelijke orde van oranje nazi. Hollanders & Nederlanders zouden zich mogen schamen als zij nog nooit een gevangenis van binnen hebben mogen aanschouwen…!!! Hoe “onbewust” ROT kan een Volk zijn ???

      Er was ooit hier zo’n nazi-christenhond premier die de V.O.C mentaliteit terug wou hebben. die nazi orde van zijne maaienschijt. TOCH ? Door zijn politieke fratsen kwam ik via de ziekenfondstoestanden in de problemen, en om daaruit te komen moest ik via de huisdokter naar een psychiater om mij op autogenehypnose manier voor gekke henkie te laten verklaren, voordat ik bij zo’n christelijke nazi.orde mij kon laten behelpen. Dus toen ik mij voor borderliner liet verklaren door een psychiater die niet geloofde dat Aliëns bestaan omdat hij zelf ze nooit gezien heeft, wat ik niet gek vindt want in hem kan nooit een gezonde geest zitten vanwege het feit dat ik er wel 3x inpas zo’n vetkwal is dat (en zelf ben ik ook niet bepaald mager) kreeg ik een licentie om me bij weer zo’n goudse christen maffia bende in te schrijven. ik vertrouwde dat ze mijn financiën zouden doen ….Had ik dat maar nooit gedaan, ze zouden mijn scooterverzekering betalen maar omdat ze dat “vergeten” waren kreeg ik een bekeuring van 330 euro. Toen ik haar mailde dat ik haar zou opensnijden van clit tot strot in naam van hun debiele christenhonden god ging ik ook na akkefietjes met die “Dame” van de nonfoodbank 2 weken achter slot… Die vrouwspersoon hebben ze uit gouda laten verhuizen vanwege angst dat ik haar iets zou aandoen… Alsof ze dat van mij gewend zijn die schijnheiligen… Ondertussen heeft de reclassering die staat van borderliner weer opge-eist…Stelletje DropLuLLen. Alsof ik mij door die simpele onbewuste christelijke nazi-stumperds zou laten begrenzen, HA-LOL🤣
      Dat roemeense wijf dat je hierboven naast de goudse burgemeester ziet waant zich een Helderziende, komt zeker door haar heiligen naam _Dymphna Bazen (stichting De-Kring)… voor mij heet ze Domphna maar als ik daar iets over schrijf ben ik zeker 3 meter verder dus hou/laat ik het hierbij…Want dat verhaal zal gaan stinken als een varkensvlees vretende christendrol…😷 Precies zoals zij eruit ziet met dat Trump Kapsel😂 Wat een volk, Wat een christenvolk🖕 Kijk die Smoelbek van die burgemeester eens ? Milo Schoenlepel. Die denkt beslist zoiets van “Daar lusten de varkens geen brood van en Domphna maar slijmen als een biggetje…Daar zakt je broek toch van naar je enkels…!

 3. bernadette

  Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig.

  Kijk eens wat hier allemaal naar boven komt …

  https://www.youtube.com/watch?v=RqLZrVU-KJc

  Investgations .. zou ook hier in Nederland op de hoogste prioriteit moeten staan.

  Postcode Loterij gaat ook naar de Clinton Foundation .
  Giro 555 is ook een Scam als ook de jaarlijkse Serious Request opbrengsten

  Impossible Dreams , Promises …. still I hear nothing.
  All we can do is sit and wait , thats what They Say ,

  https://www.youtube.com/watch?v=DbsdwQ_6WAg

  1. Budh

   Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig.
   Zombies met elkaar maken elkaar voor de hellensferen klaar.
   Hier doe ik al niet aan mee vandaar want ‘k-wil op mijn ziel geen blaar.

   All we can do is sit and wait , thats what They Say ,
   Dit geldt niet voor ’n Magiër Hoezee.

   ???~ATTENTION~CREATURES~OF~NIBURU~???
   greenLight
   ⚕️Greetz..🙏..Budhy !

  2. Douwe Bericht auteur

   // Connectie maken en met elkaar verbinden is zeker nodig. //

   Dat is een geloof en als het kan je ontzettend op slot zetten namelijk geloven dat jij niets kunt doen zolang anderen niet eerst veranderen. De meeste pioniers beginnen gewoon en worden wel of niet begrepen in hun tijd en soms pas een paar honderd jaar later. Ga uit van je eigen frequentie, van je eigen verbinding met je hogere zelf en daar hebben andere mensen weinig tot geen invloed op.

   Politiek is per definitie corrupt, elke heersende klasse zal moeten liegen, manipuleren, dwang en geweld moeten gebruiken om hun positie te handhaven. Dat is zo in Timboektoe, in de VS en hier in Nederland. De rode lijn is heel simpel elke heersende klasse voegt dwang en geweld toe aan een maatschappij. Zie de artiklen hierover op deze site van o.a. Larken Rose, John Locke, Mark Passio, etc. Het is mij wat onduidelijk waarom als je dit eenmaal weet je je zo opwindt over kleine reflecties van dat principe.

   Daarnaast is er voor elk probleem, iets wat we niet willen, ook de andere kant, wat we dus wel willen.

   Als je geen vervuilde luchten wilt dan wil je dus schone luchten. Prima als je dat eenmaal weet wat voor acties kun je dan nemen om schonere luchten te krijgen?
   Wil je geen corrupte politieke bolwerken, wat wil je dan wel? Bijv. een transparant systeem waar alle interactie gebaseerd is op vrijwillige interactie tussen personen. Wat kun je doen om die wereld te helpen bouwen.

   Problemen oftewel het ervaren van contrast is nodig en nuttig om helder te krijgen wat we dan wel willen. Het is in mijn ogen echter productiever om als je eenmaal weet wat je wel wilt om je focus en energie daarin te gaan steken.

 4. bernadette

  // Daarnaast is er voor elk probleem,
  iets wat we niet willen, ook de andere kant, wat we dus wel willen. //

  //Problemen oftewel het ervaren van contrast is nodig en nuttig om helder te krijgen
  wat we dan wel willen. Het is in mijn ogen echter productiever om als je
  eenmaal weet wat je wel wilt om je focus en energie daarin te gaan steken . //

  Ja, waar maken we ons eigenlijk druk om .
  Ga gewoon Happy weze 🙂

  https://stralingsbewustzuidkennemerland.nl/2017/12/31/5g-komt-er-in-sneltrein-vaart-aan-maar-is-onze-gezondheid-dan-niet-belangrijk/

  1. Douwe Beerda

   Vanuit gelukkig zijn en weten wat je wel wilt kun je veel beter concreet acties nemen richting wat je wel wilt.

   Het is prima dat je je druk maakt om zaken. En het is heel verstandig om een gezonde leefomgeving te willen. Dus als jij een leefomgeving wilt die stralingsarm is met schone lucht, schoon water en schone grond wat kun jij dan zelf doen om dat voor jezelf en de mensen die je liefhebt te realiseren? Ik ken mensen die naar het platteland van Portugal zijn verhuisd om daar een permacultuur project te beginnen waarbij ze al die dingen die jij wellicht wenst nu zelf hebben gerealiseerd. Door zelf actie te nemen op wat ze wel willen, door zelf hun nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen met integriteit en zonder verwachtingen.

   Als je ook die richting op wilt kun je bijvoorbeeld met WWOOF eens een tijdje in ecodorpen in Europa gaan meewerken en daar gaan wonen en kijken of het je bevalt of niet.
   https://gen-europe.org/home/index.htm

   Door te blijven hangen in het probleem en te geloven dat iemand anders dat voor je op moet lossen en dat jij voordat die ander dat opgelost heeft jij niet gelukkig mag zijn dan ben je effectief gezien je eigen leven aan het vergallen, geef je andere mensen daar de schuld van en zit je zelf door je lage frequentie en doordat je alleen maar over de problemen praat je eigen lage frequentie af te geven om je omgeving. Wie schiet daar wat mee op? Je verziekt op die manier je eigen leven en dat van de mensen om je heen.

   Dat is precies waar de elite mensen wil hebben, in angst, in boosheid, in wanhopigheid, mensen die zichzelf verdrinken in stressvolle gedachten, geloven en geloofssystemen die zij de mensen voeren en zij voeden zelf weer van de lage frequentie die door deze mensen wordt afgegeven.

   Het is echt niet zo moeilijk er is een overvloed aan alles in dit universum. Een overvloed aan oorlog en een overvloed aan vrede, als je een overvloed aan oorlog wilt ervaren dan kan dat en als je een overvloed aan vrede wilt ervaren dan kan dat ook. Maar net waar je jezelf wilt positioneren. Er is een overvloed aan schone lucht en er is een overvloed aan smerige lucht. Wat wil jij? Align jezelf met wat je wel wilt. Neem zelf verantwoordelijkheid voor je leven en neem actie op je nieuwsgierigheid etc.

  1. Douwe Bericht auteur

   Je kunt nu nog even goed oefenen, zodat je het in een volgend leven al goed onder de knie hebt zodra je opgegroeid bent. 🙂

   1. Budh

    Yep.! Neem van mij maar aan dat ze dit in die visie ook wel krijgt,
    ‘t-Is ‘t-lichaam en de materiële Wil die Mens eigenlijke zijn bedreigt.

    Feitelijk heeft Mensenziel maar 1 zo goed als wel oneindig leven
    die de persoonlijke ziel doet doorleven
    in verschijdenheden van het fysieke die vele keren aan Ziel kleven.

    Of Mens wederom tot Mens zal incarneren
    is zeer afhankelijk hoe Mens NU met
    Brein & Geest in’t tegenwoordige doet verkeren.

    Iedereen is de Magiër van haar/zijn eigen ware Zijn.
    Slechts door het onwetend handelen krijgt Mens zichzelf
    meer vaker dan soms klein.
    soul
    The sadhu and the stock exchange – Shpongle
    👽 https://www.youtube.com/watch?v=MWQBtf7Ov_E 👽 943

 5. bernadette

  Ja, onze Liefdeslicht Energieën zullen elkaar zeker nog eens gaan herkennen ,
  in welke vorm dat zal gaan zijn , who knows.
  Misschien dit maal weer eens in de onder water wereld,
  waar geen tijd besef is , noch pin automaten of andere slaafse ( geld ) systemen.

  See you Guy’s as Dolphins ,

  https://www.youtube.com/watch?v=k6hlbchmScw

  Alles hier her ontdekken, in de Zeeën des Levens ,

  https://www.youtube.com/watch?v=grfWhSQla-c

  https://www.youtube.com/watch?v=SzMP7mrrGWc

  Alvast een test Jump , hoe fascinerend dat zal zijn ,

  https://www.youtube.com/watch?v=vSYqDdY2VEY

  What a Wonderful World ,
  Mermaid Melissa Swims With Giant Manta Rays
  https://www.youtube.com/watch?v=h7PEGTu-uZ4

 6. Budh

  Heya!?👩Ben.d’r.net Wil je met’n Meerman in bed?
  Is dit wat je wil? Incarneren met een mooie schubbenbil?
  Deze 800 jarige Yoda kan je dan kiezen want ‘t-heeft vliezen.
  Hij lust nog wel ‘n-jong blaadje. Toch ‘n-leuk plaatje?😅
  yoda
  https://www.theguardian.com/careers/careers-blog/2015/apr/16/was-yoda-medieval-monk-museum-curator?utm_content=buffer979ec&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
  Hij eet Paella maar dan met kip. Hihi-Wat heeft 1 Lip?-💄 ‘n-halve kip.😵!!!
  Deze chick heeft ‘n-heleboel lipjes maar niet van kipjes.
  lipmaid
  Kan je’n Meerminnen pakje van maken maar dan moet je ze haken.
  http://www.hottopics.nl/ze-maakte-met-6-328-bliklipjes-een-jurk-voor-het-eindexamenfeest-het-resultaat-is-geweldig/

 7. bernadette

  Wat een ijverige Klipjes Creatie .
  Het laat dus weer zien dat alles hergebruikt kan worden ,
  het is maar waar je inspiraties liggen .

  Steve Brown spreekt ook vanuit innerlijke inspiraties ,
  wat hij in petto heeft voor het Nederlandse volk.
  Hij oppert o.a een Leugen detector te gaan inzetten voor de politieke acteurs garde ,
  De stem van de straat; Esther van Fenema en Steve Brown‬
  https://www.youtube.com/watch?v=enittoyzT9k

  1. Douwe Bericht auteur

   Het gaat niet om de poppetjes maar om het systeem. Een leugen detector test gaat dus niets helpen. Een systeem van het hebben van een heersende klasse kan ondanks welke poppetjes je erin zet altijd alleen maar dwang en geweld toevoegen aan de maatschappij.

   Zie eventueel ook dit artikel waar dit principe heel helder wordt uitgelegd in de twee bijgevoegde video’s. Het probleem is daarbij niet een corrupte overheid, maar mensen die geloven dat ze een overheid nodig hebben en via dat geloof legimiteit aan hun eigen slavernij en die van hun buren verlenen.

   -) Het geloof in een rechtmatige heersende klasse kan alleen maar geweld toevoegen aan de maatschappij

  1. Douwe Bericht auteur

   Iedereen kan gewoon nog een eigen website beginnen en zijn/haar artikelen beginnen te publiceren. Mensen kunnen dat zelfs als de sociale media volledig gecensureerd worden door de stasi ook nog gewoon aan elkaar doormailen of uitprinten en bij de buren in de brievenbus stoppen met een weblink erbij.

   Dat hele fakenews en censuur wat de elite probeert op te tuigen is alleen maar het bewijs van het afsterven van hun geloofwaardigheid doordat de mainstream media telkens minder bekeken wordt en de meeste mensen die nog wel kijken het niet meer serieus nemen.

   En als je mensen niet langer je leugens succesvol kunt verkopen dan is het een stuk moeilijker om je heersende klasse stabiel in stand te houden.

   Het klinkt wat raar wellicht maar hoe harder de autoriteiten de fake news en censuur proberen erdoor te dringen hoe blijer ik wordt omdat het in mijn ogen perfect laat zien hoe desperaat deze groep aan het worden is.

 8. bernadette

  @ Douwe ,.. Correct

  Amerika loopt in ontwikkelingen verder voor als Europa.
  So, we can see whats coming op front.

  Mensen die hier in Nederland voor Energie en Telecom Monopoly bedrijven werken,
  kunnen allemaal de opdrachten weigeren om 5G masten te plaatsen in Dorpen en Steden .
  Who Stop the Train …

  https://www.youtube.com/watch?v=YXtqbVc5tn4

 9. bernadette

  We vertrouwen autoriteiten steeds minder .
  Er wordt maar over Mensen en Kinderen en Dieren beslist ,
  zonder dat wij daar inspraak op hebben ,
  wat zijn de gevolgen daar van..

  5G Netz bedeutet mehr Strahlung und Krebs Gratis und Frei Haus. Aber wer von den voll verblödeten Technik Nerds interessiert sich schon dafür Hauptsache die Videos sind schnell downgeloadet.

  5G Internet/Netz ist tödliche Strahlung und totale Überwachung

  https://www.youtube.com/watch?v=y63BagtUaPs

  5G Netz in Deutschland mehr Strahlung und Überwachung GRATIS

  https://www.youtube.com/watch?v=_9JyRCcSrZU

  Proximus, the first to test 5G in Belgium
  We kunnen landen gewoon Laboratoriums gaan noemen,
  deze Belg spreekt over Labofases die langzaam uitgebreid gaan worden ?
  Wordt door hem gewoon vanzelfsprekend gebracht ,
  zodat Mensen het gewoon maar moeten kunnen accepteren.

  ,, The day After ,,

  https://www.youtube.com/watch?v=fLtu11ITF68

 10. Budh

  Hmm! Kunnen we’m nu pas vertrouwen?
  Dan maggie ‘n-nieuw kruidjointje bouwen.
  van8
  Former Dutch prime minister Dries van Agt (86) smokes cannabis for the first time in his life, 42 years after he introduced the famous Dutch tolerance policy for cannabis. He was awarded the Koos Zwart Award by https://twitter.com/InfoPCN today.

 11. bernadette

  Is men straks nog veilig in de Auto.
  Komt men nog veilig thuis van buitenlandse Autovakanties – Prive Reisjes.
  Auto van de zaak – bedrijf – geleast – of gewoon gekocht .
  Elektrische Auto’s met Technische snufjes een Hype ?
  Kan er extern … over Mensen Levens worden beslist ?
  Hoezo…

  Hackers Remotely Kill a Jeep on the Highway—With Me in It

  https://www.youtube.com/watch?v=MK0SrxBC1xs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.