Contrast ervaren en Dualiteit loslaten – Channeling van The Arcturian Collective

Een nieuwe channeling van The Arcturian Collective. In deze channeling komen een aantal vragen voorbij over onder meer het licht vs. het duister en hoe mensen hiermee om kunnen gaan. Uit de channeling komt naar voren dat proberen neutraliteit te handhaven het meest praktisch is.

Door te leven ervaren we. In een strategie om ons beter te laten voortbestaan labelt ons verstand onze opgedane ervaringen in een duale manier, als bevorderend voor het voortbestaan en als niet bevorderend voor het voortbestaan; als prettig en als onprettig; als preferabel of als niet preferabel; als goed en als slecht; als licht en als duister, etc. Het maakt hiermee een kaart van de realiteit.

Dit heeft aan de ene kant het voordeel dat het de mogelijkheid schept om een bepaalde richting te geven aan ons leven, we proberen vanuit de duale kaart die ons verstand aan eerdere ervaringen heeft gegeven de ‘goede’ ervaringen meer en meer op te zoeken en de ‘slechte’ ervaringen meer en meer uit de weg te gaan.

Het heeft echter als nadeel dat we te veel het leven vanaf de kaart gaan leven en als we dat doen kunnen we verdwalen in de wereld van de door ons verstand geschapen dualiteit.

Door onszelf eraan te herinneren dat alle ervaringen waardevol en belangrijk zijn, kunnen we de dualiteit, het oordeel van ons verstand over onze ervaring, meer los laten.

Door in de neutraliteit van ervaring te blijven en niet te verdwalen in de kaart van het duale oordeel van ons verstand over de realiteit kunnen we onze weg open en gebalanceerd houden.  Door in plaats van het spel van ‘goed’ en ‘kwaad’ te spelen is het in die zin verstandiger om het spel van ervaring en het accepteren van alle ervaring te spelen.

Hier de channeling:


00:00 Hello / Introduction.

00:30 When people cough or yawn, is it possible for other energies to enter their body?          Reference to article about breathwork: https://tinyurl.com/y5vqyht4
Investigate your own thoughts, beliefs & belief systems: https://tinyurl.com/y6hsubab

08:16 How can I heal parallel realities / past lives of myself?
More info on opening up timelines: https://youtu.be/uDQcEd44lw0

19:35 Do you have any techniques on how people can take these broader perspectives?
Start from the neutrality of – All That Is – and understand that all experience is valid.

25:06 Do you know of some school(s) to grow faster spiritually?
See the Outer Joy section of the website: https://tinyurl.com/y59f8x66
Lecture on Natural Law from Mark Passio: https://tinyurl.com/yxdfnjrg

31:38 Do you have something to say about the full moon?

32:31 I want to learn to channel myself, what can I do?
Article on how to connect to your own guides: https://tinyurl.com/y2u5hkk3 34:40

Goodbye!


Edited channeling in Oslo, Norway from the 17th of April 2019.
For entertainment purposes only. 😉
Aanverwante artikelen en informatie:
-) Eerdere Channelings van The Arcturian Collective
-) Website – InnerPeaceOuterJoy.com

Zelf leren channelen oefeningen
-) Oefening 1 van 7: Een relaxte staat van zijn bereiken
-) Oefening 2 van 7: Concentratie en focus vasthouden
-) Oefening 3 van 7: Afstemmen op levensenergie
-) Oefening 4 van 7: Postuur en positie
-) Oefening 5 van 7: De eerste ontmoeting met je gids
-) Oefening 6 van 7: Je gids verbaal channelen
-) Oefening 7 van 7: Vragen voor je gids

Ervaringen van mensen die al langere tijd contact hebben met hun gids:
-) Langdurig contact met buitenaardse/multidimensionale wezens – Jacqueline Fiolet & Joël
-) Langdurig contact met buitenaardse/multidimensionale wezens – Pim Smit & Lamané
-) Langdurig contact met buitenaardse/multidimensionale wezens – Miranda van der Beek & Gopal

5 gedachten over “Contrast ervaren en Dualiteit loslaten – Channeling van The Arcturian Collective

 1. Douwe Bericht auteur

  Een mooi verhaal wat ditzelfde concept mooi illustreert.

  Maybe (Taoist story)

  There is a Taoist story of an old farmer who had worked his crops for many years.

  One day his horse ran away. Upon hearing the news, his neighbors came to visit. “Such bad luck,” they said sympathetically. “Maybe,” the farmer replied.

  The next morning the horse returned, bringing with it three other wild horses. “How wonderful,” the neighbors exclaimed.”Maybe,” replied the old man.

  The following day, his son tried to ride one of the untamed horses, was thrown, and broke his leg. The neighbors again came to offer their sympathy on his misfortune. “Maybe,” answered the farmer.

  The day after, military officials came to the village to draft young men into the army. Seeing that the son’s leg was broken, they passed him by. The neighbors congratulated the farmer on how well things had turned out. “Maybe,” said the farmer.
  ——-
  Deze docufilm legt het hele gebeuren ook prachtig uit en heeft Nederlandse ondertitels.

 2. Pietje

  Ik heb het stuk gelezen. Het gaat uit van een vrij naief wereldbeeld. Als mens heb je te maken met dualiteit, met goed en kwaad. Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele situatie die je klakkeloos moet accepteren en ervaren. De schrijver van het stuk moet niet accepteren als hij morgen misdadig in elkaar geslagen en verkracht wordt. Gewoon omdat dat geen prettige ervaring is. Is dat nou zo moeilijk te begrijpen? Ik heb het vermoeden dat hier New Age achtige overtuigingen gedeeld worden die mijlenver van de realiteit staan. Denk goed na mensen.

  1. Douwe Bericht auteur

   Het is een reflectie, een gezichtspunt, een invalshoek op een thema. Doe ermee wat je wel of niet wilt.

   Gebruik je eigen verstand en onderscheidingsvermogen. En gun anderen diezelfde ruimte.

   Wees je bewust dat je verstand die ruimte van goed en kwaad schept. Als jij je comfortabel voelt in die wereld geniet er dan van met volle teugen. Maar sommige mensen worden op een gegeven moe van die wereld omdat het altijd – meer willen – en lijden met zich meebrengt. Op het moment dat je genoeg hebt van die twee zaken, van de eeuwige strijd, van samsara, dan kan er een ruimte en een begrip ontstaan hoe je op een andere manier in de wereld kunt zijn.

   Als je eenmaal begrijpt dat op een bepaald niveau alles onderdeel is van All That Is, dat niets daarbuiten kan vallen. Dat alle druppels onderdeel zijn van dezelfde waterkringloop en dat altijd zullen zijn dan kan er een heleboel angst wegvallen. En als er een boel angst wegvalt valt er vaak automatisch ook een boel strijd weg. Zowel richting onszelf als richting anderen.

   Dat is waar deze channeling naar verwijst.

 3. pietje

  Mijn opvatting is ook een reflectie, een gezichtspunt een invalshoek op een thema. Ik gun een ieder de ervaring die mijn schrijven jullie oplevert of je die nou accepteert of niet. Dát is pas ruimte.

  1. Douwe Bericht auteur

   Soms lees je een boek wat je 10 jaar geleden ook gelezen hebt en lees je totaal nieuwe dingen, begrijp je zaken op een volledig nieuwe manier en haal je inzichten uit iets wat je 10 geleden niet deed. Toch is het niet het boek wat verandert is.

   Hoe wij iets horen en hoe wij iets interpreteren is sterk afhankelijk van waar we zelf zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *