Oud NOS medewerker klapt uit de school

Irma Schiffers heeft op haar website een interessant interview gepubliceerd met Janneke Monshouwer een oud medewerker van de NOS die vorig jaar een boek uitbracht over haar ervaringen met de NOS en het mainstream nieuws onder de titel: Ander Nieuws; Wat het Journaal niet uitzond.

Het lijkt erop dat Nederland hiermee nu ook haar eigen nieuws klokkenluider heeft, zoals Udo Ulfkotte in Duitsland de leugens en manipulaties van de mainstream media daar bij een breed publiek liet zien met zijn boek: Gekochte Journalisten.

Hier een aantal fragmenten uit het zeer lezenswaardige interview:

Heb jij meegemaakt dat je een persbericht binnen zag komen, en dat het na verwerking gecensureerd werd?

12509890_478955815609309_5732959228317524263_n

Binnenkort zal het volk niet langer in staat zijn om zelf na te denken en te redeneren. Ze zullen alleen in staat zijn de informatie die ze de vorige avond op het nieuws hebben gehoord na te praten.

In de begintijd was het Journaal nog klein. We waren een hecht team. Daardoor maakte ik het hele proces op alle afdelingen mee. Alles was in die tijd al voorgecensureerd omdat het Journaal toen alleen geabonneerd was op bepaalde Westerse persbureaus: de RVD (overheid en koningshuis), Algemeen Nederlands Persbureau ANP (binnenlands nieuws), UPI United Press International Washington, AP Associated Press New York, VIS-News, BBC en Reuters Londen.

Alle nieuws was dus pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby), anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby), pro-Israël. Uit al die voorgeselecteerde berichtgeving werd door het Journaal geselecteerd, waardoor het de schijn had dat het Journaal zelf kon kiezen en objectief was/is.

Een paar keer per week kwam een hoge militair -een heel aardige man met wie ik goed kon opschieten- koffie drinken en vertellen wat het leger nu weer voor nieuwtjes had.. Pas veel later drong tot me door dat dit bewuste lobby was vóór het leger en vóór de NAVO (de kijker/belastingbetaler bereid maken om meer overheidsgeld uit te geven aan Defensie).

In mijn werk voor de omroepen en in de periode dat ik met mijn ex-man een eigen filmbedrijf runde, (70-er jaren) maakte ik veel censuur mee in andere vorm: ieder item van welke omroep dan ook uit alle “achter-het-nieuws-rubrieken”, moest voor uitzending eerst getoetst worden door de eindredacteur of zelfs wel het hoofd van de omroep. Ik heb veel van die gesprekken in montagekamers (bij mij thuis) bijgewoond. En weer iets anders: lange tijd gold bij IKON-TV dat de naam van de directeur bijna op alle titelrollen stond, als eindredacteur. Ik zei: dat wil ik niet, want hij heeft hier niets aan gedaan…

6oclock

Goedenavond, het is 6 uur en hier is wat we willen dat u denkt.

Wanneer begon jij het gevoel te krijgen dat de zaken die je kreeg aangeleverd op het journaal niet klopten met de werkelijkheid?

Ik was net 21 toen ik als productie assistente op 1 januari 1965 bij het Journaal kwam. Ik was een van de jongsten. Ik heb daar genoten. Ik raakte bevriend met mensen van alle afdelingen: nieuwsdienst, redactie, films maken en montage (alles ging nog op film). Er was toen een zeer goede teamgeest en er heerste een strak bewind onder een strenge niet vrouw-vriendelijke hoofdredacteur. Op het Journaal werkte ik dus niet op de redactie, maar deed ik productie. Daar was ik een spin in het web voor alle afdelingen plus de contacten met het NOS-bestuur en andere omroepen. Na 3 jaar stapte ik over naar IKON-TV omdat ik genoeg had van het nieuws, want alles herhaalde zich, vond ik, er was geen onderzoeksjournalistiek, ik wilde documentaires leren maken, meer de diepte in. En al gauw deed ik freelance werk voor wel 3 omroepen tegelijk. Al doende leerde ik journalistiek, filmen, monteren, presenteren, regisseren, studio programma’s maken, reportages maken, documentaires maken, enz. En steeds als het Journaal me nodig had dan vroegen ze me of ik wilde invallen, dat bleef ik zo’n 25 jaar lang doen t/m de Golfoorlog in 1990.

Het gevoel dat iets niet klopte, dat had ik wel, zoals bij de moord op de Kennedy’s en de
burgerrechtenbeweging in de VS met de dood van Martin Luther King Jr en Malcolm X (die valselijk als een groot misdadiger was afgeschilderd), de verschrikkelijke Vietnamoorlog waar steeds meer mensen tegen in opstand kwamen, en ja die 6-daagse oorlog in Israel. Ik hoorde toen bij een generatie en een groep die overal vraagtekens bij zette: de tijd van de flower power, krakers en provo’s. Dat was een zeer belangrijke tijd waarbij er voor het eerst vragen werden gesteld en mensen in opstand kwamen.

what_can_we_do_to_lessen_the_grip_of_fear_from_terrorism-156063

Wat kunnen we doen om de grip van angst voor terrorisme te verminderen?

We kennen de anti-Poetin propaganda die zeer ergerlijk is. Ik neem aan dat je het ‘onverkwikkelijke verhaal’ hebt meegekregen -dat gelukkig is uitgelekt- dat Poetin de BBC verslaggever John Sweeney genegeerd zou hebben terwijl laatstgenoemde hem vragen stelde. Dat heeft het NOS-journaal bewust zo ‘verknipt’. Een slap excuus van Marcel Gelauf ‘dat het niet zo handig was’ kon niet meer verhinderen dat op grotere schaal bekend werd dat de propaganda-molen op volle toeren draait. Als ik jouw boek zo lees is dit geen incident. Kun je een soortgelijk concreet voorbeeld geven van het bewust ‘verknippen’ van nieuwsfeiten of video’s wat je nog levend voor de geest staat?

In mijn tijd waren buitenlandse nieuwsitems al “ruw voorgemonteerd” en kwamen ze via de sluis van Westerse grote nieuwsmedia en de Eurovisie het Journaal binnen. Nu komen nieuwsitems ook via satellieten, “the cloud”, internet en andere kanalen binnen, en wordt het, getuige het Poetin-item, aangepast- en zelfs nog op een klunzige manier ook. Goed dat dit bekend is geworden! Het zet een mens wel aan het denken, mijn vraag is nu: is het Nederlandse nieuws nog “gekleurder” dan in de rest van Europa?

555014_331948613521524_200068713376182_856529_2047051503_n-1

Een krant is gemakkelijk op te zeggen en je TV is simpel te verkopen op marktplaats of mee te geven met de recycling.


Dit zijn slecht 3 vragen uit een veel uitgebreider interview wat ik eenieder kan aanraden om in het geheel door te lezen en wat te vinden is op: In gesprek met journalist Janneke Monshouwer: Ander nieuws!

Het boek van Janneke Monshouwer Ander Nieuws; Wat het Journaal niet uitzond gaat op heel veel zaken in veel details in. Op hoe de NOS en andere mainstream media het nieuws volkomen verdraaien bijvoorbeeld. Het is een aanrader voor eenieder die interesse heeft in de waarheid.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website Irma Schiffers: In gesprek met journalist Janneke Monshouwer: Ander nieuws!
-) Boek Janneke Monshouwer via Pumbo: Ander Nieuws; Wat het Journaal niet uitzond
-) NOS liegt Nederlanders voor via hun eigen belastinggeld
-) De mainstream media verspreidt al meer dan 50 jaar nepnieuws
-) 10 aantoonbare grote leugens van de Nederlandse mainstream media
-) NOS bedriegt Nederlandse volk en stuurt aan op conflict met Rusland
-) Nederlandse mainstream media: Wie betaalt, bepaalt!
-) Drie door de wol geverfde journalisten: “De mainstream media voeren ons ten oorlog”.
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Udo Ulfkotte; mainstream media liegen bevolking voor onder druk van geheime diensten
-) Angstporno moe

NOS

De NOS verkoopt al meer dan 50 jaar oorlogen aan het Nederlandse volk.

Op het internet hebben de lezers de macht. Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! 

39 gedachten over “Oud NOS medewerker klapt uit de school

 1. Douwe Bericht auteur

  Nog een leuk stukje uit het langere interview wat laat zien hoe lang de bankensector zijn klauwen al in de Nederlandse media heeft zitten, zelfs die van de publieke omroep.

  En ik wist niet wat ik zag: opeens kwam er een ING-directeur die plotseling hoofd NOS werd. Ik dacht nog: wat doet die man daar? Een nieuw tijdperk was aangebroken. De opkomst van Net-managers volgde. Omroepen werden in een Net geperst: Net 1, Net 2 en Net 3. Er kwamen zelfs nieuwe grote gebouwen voor één net. (AKN, VARA/VPRO enz.) Alweer een nieuwe “sluis”, ik noemde de Netmanagers ‘Big Brothers’, die moest goedkeuren of iets werd uitgezonden. De rol van omroepen wordt steeds kleiner en alles wordt op die manier gecontroleerd. Ik praat nu over het publieke bestel.

  Daarnaast is het ook nog steeds een aanrader voor wie het nog niet gezien heeft om de documentaire: Het grote complot – De Wereld Verklaard te kijken en dan specifiek over media. Andere delen zijn ook zeer de moeite waard. Daarin komt ook al voorbij hoe de bankensector een enorme macht heeft in de mainstream media.

 2. NumoQuest®

  In verschillende hoedanigheden ben ik met media bezig en je ziet hoe de Nederlandse media naar willekeur zaken verkleurd alleen al als je ziet waar het politieke zaken betreft. Er is in Nederland weinig sprake van enige afstandelijke nieuwsgaring en menig ‘journalist’ heeft hier haar/zijn graantje van meegekregen en heeft gebogen voor het held uit de belastingruif.

  Iemand die uiteindelijk, mag ik dit hier zeggen, jawel, ik zeg het even zo, sorry Arnold Karskens, die wakker is geworden en zich heeft afgekeerd van de ‘gekleurde’ vooral leugenachtige media. Even voor uw beeldvorming, er zijn twee manieren waarop politiek door de ‘elite’ wordt bedreven. De eerste is het bespelen van zg media. Als je verkeerd schrijft krijg je geen enkele aandacht meer van ons en …. ‘lig je er uit…’ En de tweede tactiek is het spammen en hypen van een bepaalde visie die niet klopt waardoor er een ware hose in de sociale media uitbreekt en dat nieuws zo verwaterd dat er geen enkele fatsoenlijke nieuwsgaring meer blijkt.

  Men maakt dus gebruik van de kracht van het hypen en kan zelfs niets meer met gewone en fatsoenlijke weergave en oprecht geven van antwoorden

  Er is een zeer eenvoudige manier dit te pareren. Deze heet gewoon een Cordon Sanitaire. Het simpelweg afwijzen van nieuwsmedia waarvan wij weten dat deze vrij onbetrouwbaar is doordat a: men zich bedient van vage feitjes die er niet toe doen, of b: dat zij iets stellen wat als waarheid word gebracht doch feitelijk een totaal ander gezicht heeft.

  Indien u beiden volkomen negeert, zou het wel eens zo kunnen zijn dat u voor uw nieuwsgaring actueler gebruik zult maken van de mogelijkheden van de sociale media. En ook daar moet u zelfs op uw tellen passen.

  Enkele media die vrijwel geen betrouwbaar nieuws weet te brengen……
  NOS journaal
  Pauw
  Eén vandaag
  RTL nieuws
  CNN
  BBC
  ZDF
  DRF
  Al Jazeera
  Turkse nieuwszenders

  Zenders die geen consistente en verifieerbare nieuws brengen. U als kijker hoeft zich alleen maar af te vragen of het nieuws dat u verneemt door u zelf kan worden geverifieerd. Als dat niet het geval is kunt u dit ter zijde schuiven. Ditzelfde geld uiteraard ook de politici en journalisten die vinden nodig te zijn om de vertaalslag te maken vanuit de politiek naar u en mij.

  De politiek word door u en mij betaald en het minste wat u en ik hier van terug mogen verwachten is open begrijpelijke informatie en vooral ruggengraat en verantwoordelijkheid. Is dit niet het geval dan kunt u de woorden van een politicus of kamerlid gewoon als ongeloofwaardig beschouwen. De democratie en nieuws bent u, en niemand anders.

  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/author/irma2014/ en
  https://irmaschiffers2014.wordpress.com/2014/09/30/journalist-onthult-we-worden-omgekocht/

  Het moet u als gewoon en gezond nadenkend mens en journalist aan het denken zetten dat nieuws gewoon weer controleerbaar nieuws moet worden dat elk id van de garde die pretendeert u en mij nieuws te brengen de ogen kapot uit de kassen moet schamen voor zoveel amateurisme en onbenul!

  1. Douwe Bericht auteur

   Wat ik vooral ook wel schokkend vind is dat hieruit duidelijk wordt dat de hele opzet van de NOS nooit is geweest om enigzins objectief nieuws te geven. Jezelf abboneren op allerlei Engelse persdiensten en die uit de VS en dan hun stukjes vrolijk overtypen en van Nederlandse tekst voorzien en dat vervolgens nieuws durven te noemen is gewoon te treurig voor woorden.

   En dat daar belastinggeld naartoe gaat is van den zotte in mijn ogen.

 3. Karel Oosthof

  Media: wapens van massa misleiding:
  http://www.youtube.com/watch?v=wkkAXkhKg98

  Voor de geinteresseerde bezoeker hier: hieronder een overzicht van de systematische wijze waarop media ten doel hebben perceptie-management te bedrijven. Het product is beeldvorming en angstpsychosen te produceren. De resultaten van de invloed op de publieke opinie wordt voordurend en nauwlettend getoetst, gemonitord, en bijgestuurd.

  Maurices de Honden, Intomart, seo, noem maar op. Spybots. cookie’s en surfgedrag monitoren en data-mining van. Ze doen het niet voor niks; hebben er een vette boterham van.

  O.a. over ‘Operatie Mockingbird’ – CIA mediamanipulatie:
  http://carlbernstein.com/magazine_cia_and_media.php

  Controle op. en massa manipulatie van social Media – heeft alle aandacht van de globalisten: http://www.theguardian.com/technology/2011/mar/17/us-spy-operation-social-networks

  The propaganda efforts mirror those previously and currently being carried out by Soros, the U.S. National Endowment for Democracy’s (NED), and U.S. Institute for Peace’s efforts to utilize social networking technologies such as Facebook, Twitter, YouTube, podcasts, mobile phone instant messaging, on-line chats, Android and I-Phone applications, and micro-blogs to stage “themed revolutions” in Ukraine, Georgia, Moldova, Tunisia, Egypt, Libya, Syria, and other countries.

  DE V.S. betaalt vele omroepen vooral in die landen die zij van binnenuit willen corrumperen. Ook in Nederland worden de omroepen en dagbladen gebruikt om de verkiezingen te beinvloeden: Electioneering.
  ‘Soft Power’ infiltreren en exploiteren van de landen die het doelwit zijn.
  These stations include Radio Free Europe’s/Radio Liberty’s Radio Farda
  http://www.opednews.com/articles/George-Soros-and-the-Neo-by-Wayne-Madsen-120427-138.html

  A Soros foundation now runs CIA-created Radio Free Europe/Radio Liberty jointly with the U.S. and RFE/RL, which has expanded into the Caucasus and Asia.
  Soros is the founder and funder of the Open Society Institute.
  He created and maintains the International Crisis Group (ICG) which, among other things, has been active in the Balkans since the destruction of Yugoslavia.
  Soros works openly with the United States Institute of Peace-an overt arm of the CIA
  http://shugdensociety.wordpress.com/2010/07/07/the-dalai-lama-and-george-soros/

  On April 30, 1994, President Clinton signed the Foreign Assistance Authorization Act, which established the Broadcasting Board of Governors to oversee all non-military U.S. foreign broadcasting services, including Radio Free Europe and Radio Liberty (RFE/RL).
  The bill transferred control of RFE/RL to private hands and the stations, headquartered in Prague, are now billed as �private, international communications services to Eastern and Southeastern Europe, Russia, the Caucasus, Central Asia, the Middle East, and Southwest Asia.�
  Both stations were set up in the post-World War II years as private corporations that received funding primarily from the CIA and private donations.
  RFE/RL are still funded by Congress but in effect operated by Soros� Open Society Institute (OSI), first, until 1997, through the Open Media Research Institute (OMRI) based in Prague and then, quasi-independently through an interlocking network involving OSI, the neocon Freedom House, the Eurasia Foundation, the National Endowment for Democracy, the Orwellian-named U.S. Institute of Peace, and the CIA-connected U.S. Agency for International Development (USAID), and the Broadcasting Board of Governors.
  These organizations and agencies use an array of NGOs working in tandem with RFE/RL to direct propaganda against the Russian government.

  RFE/RL was placed into the hands of Soros courtesy of the lobbying for passage of the Foreign Assistance Authorization Act by a K Street group called the Central and Eastern European Coalition (CEEC).
  Not surprisingly, the CEEC, comprised of 19 anti-Russian Central and Eastern European national organizations, such as the Georgian Association, the Estonian American National Council and the American Hungarian Foundation, is funded by Soros and formed with the help of Obama adviser Zbigniew Brzezinski.
  Other key CEEC supporters are Obama�s other top foreign policy adviser, Anthony Lake, former National Security Adviser to Bill Clinton; Albright; and Brzezinski�s son Mark.

  It is clear that Soros� network is now turning up the heat on Russia.
  On October 27, a Soros-funded Belarussian front called �Malady Front� or �Young Front,� registered in Prague as a Belarussian opposition youth party and with close links to Soros-funded �Orange Revolution� organizations in Ukraine, called on the United States and European Union to answer Russia�s recognition of South Ossetia�s and Abkhazia�s independence by immediately recognizing the independence of the Russian Federation�s autonomous republics of Chechnya, Dagestan, and Ingushetia.
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread663604/pg1

  En de NOS frame ’t deze subversieve activiteiten als burgeroorlogen – tegen verschrikkelijke dictaturen. De oorlogen tegen die zgn. dictaturen als humanitaire onbaatzuchtigheid . . . . .
  Terwijl in werkelijkheid de doelwit landen zonder uitzondering worden leeggeroofd door de globalisten.

  Als we in het proces een paar 100.000 burgers bombarderen heeft dat overmijdelijke en zelfs noodzakelijk – van geen belang – in het belang van onze ‘superieure’ normen en waarden.

  Woensdag 30 Juli, Ned. 2 , 21:10 – 22:00 ‘Hollandse Zaken’, olv. Cees Grimbergen: hierin zagen we Soros’ Radio Liberty, Radio Free Europe (nb.: belachelijke naam!) in actie. Pure propagande. Ook Joris Voorhoeve was tussen het deskundige publiek geparkeeerd om propaganda te zaaien.
  (Geeft blijk van hoezeer onze politieke partijen door de fascist Soros zijn geinfiltreerd). De fascist heeft ook z’n ei gelegd in Leiden Universiteit. Voor onze regering geen probleem. Voila.

  Subversieve (media-/propaganda-) netwerken in Europa: http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=1237

  “Er is in het Verenigd Koninkrijk een officieel overlegorgaan waarbij hoofdredacties van o.a. de BBC, The Financial Times en een hoop anderen op regelmatige basis contacten onderhouden met o.m. de Britse veiligheidsdiensten.
  Ontkennen dat de Britse media het verlengstuk zijn van de Britse buitenlandse politiek is dan ook verloren moeite. De perikelen rond MH17 bewijzen dat trouwens nog maar eens overvloedig.”
  Willy Van Damme
  oud AIVD-‘bullebak’ Joustra n.b. leidt nu dat ‘onderzoek’ cq. ‘story telling operation’.

  USGLC: U.S. Global Leadership Conglomerate – congsi van ruim 400 multinationals en globalisten die de oorlogsdoctrine van de VS aansturen en van geld blijven voorzien: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uV3ElZS9paY#t=287

  Joyce Nelson is an award-winning Canadian freelance writer/researcher and the author of five books, including ‘Sultans of Sleaze: PR & the Media’
  Deze is ook ontluisterend: “Feit is dat sinds 1998, de officieren van de US Army Psychological Operations Unit (PSYOP) zijn geplaatst in CNN. Sindsdien is deze praktijk uitgebreid door de NAVO naar andere strategische mediakanalen.
  Die fabriceren vals ‘nieuws’, uitgaande van een ‘story-telling’ script dat is ontwikkeld door het team van Ben Rhodes in het Witte Huis.
  Een procedure over en weer overnemen van de leugens van de andere deelnemende media is geïnstalleerd bij ieder van deze media, dit om ze geloofwaardig te doen lijken voor de TV-kijkers.
  De 2de vergadering was belegd voor ingenieurs en technici hoe beeldmateriaal te fabriceren, mixen van een deel in een veldstudio, het ander deel met ‘computer animations’. Gedurende de afgelopen weken zijn er studio’s opgezet in Saoudi-Arabië met replica’s van de 2 presidentiële paleizen in Syrië en de hoofdpleinen van Damascus, Aleppo en Homs. Dergelijke studio’s bestonden al in Doha (Qatar).
  De operatie dient een dubbel doel: Ten eerste valse informatie verspreiden, ten tweede alle mogelijke reacties censureren.
  Het storen van TV satellieten voor militaire doelen is niet nieuw. Onder druk van Israël, hebben de VS en de EU Libanese, Palestijnse, Iraakse, Libische en Iraanse TV kanalen geblokkeerd.
  Het verspreiden van leugens is ook niet nieuw. Maar er zijn 4 enorme stappen genomen in ‘the art of propaganda’ in de laatste 10 jaar. During the battle of Tripoli, NATO produced fake studio films, then transmitted them via Al-Jazeera and Al-Arabiya, Nowadays the media do not only support a war, they produce it themselves. http://www.voltairenet.org/article174585.html
  Omkopen van journalisten hoeft niet eens (met geld); dreigen met ontslag/laster/liquidatie (van familie) blijkt volstrekt effectief te werken.
  De meeste omgekomen journalisten worden zijn nog geen berichtje in de media waard. Alleen als het de globalisten zo uitkomt wordt er enorm ophef over gemaakt.
  Journalisten waaronder met werkervaring bij CBS, The Guardian, Observer, New York Times, enkele winnaars/genomineerden van de ‘Pullitzer Price’ over voorbeelden van Media ‘cover ups’. Media in dienst van de globalisten, tegen de bevolking. http://www.wanttoknow.info/massmedia
  Hier nog eens hoe alle media in dienst staan van de globalisten en tbv. hun fascistische Wereldregering worden aangewend: http://mediachecker.wordpress.com/2013/01/06/the-technique-of-a-coup-detat/

  Hier wat liegen en misleiden van het parlement door het Kabinet op een rij gezet: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2014/08/18/the-ukraine-corrupted-dutch-journalism-and-the-atlanticist-faith-in-tokkies-propaganda/
  Het wordt voor ons nu echt wel link. Uitstekend onderbouwde documentaire ‘Operation Paperclip to The Fourth Reich’:
  https://www.youtube.com/watch?v=-bi4o1uteiM&spfreload=10

  Goed voorbeeld onlangs nog wat hoe de omroepen de beelden zo hebben gemonteerd dat het echt leek alsof de betogende burgers in Geldermalsen redeloze hooligans zijn.
  Ik heb een live opname gezien. De werkelijkheid was totaal anders.
  De ME reed met 3 bussen door de massa. ?! de ME gingen schouder aan schouder staan tussen de hekken en de betogers. 2 charges; ze gingen raak slaan op de betogers. Duidelijk vanuit het commandocentrum erin gestuurd – met als doel de mensen gek te maken. De reactie was dan duidelijk precies zoals die bedoeld was. Media erboven op zetten, beelden manipuleren, story tellen.
  En simultaan – de sociale media overspoelen met ‘meningen’ van afschuw – tegen n.b. de betogers!

  Geen woord over de kern van de zaak.
  nl. hoe B&W de eigen burgers misleidt.
  Nl, dat heel zo’n raadsvergadering nep is. Puur voor de bühne. De beslissing was al lang gevallen. Nl. in Den Haag. Taakstelling aan de betreffende gemeenten. de VNG was met een road show al langs de gemeentes geweest met een WORKSHOP hoe de doelstellingen er soepel doorheen te hameren.
  De media hebben de taak dat alles te verzwijgen, toe te dekken of desnoods te verdraaien.
  De media doen ons land, en onze normen en waarden meer schade dan een Putin, Syrie, en al onze zondenbokken bij elkaar.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dank voor je uitgebreide reactie vol met bronnen zodat mensen voor zichzelf verder onderzoek kunnen doen! Wordt zeer gewaardeerd.

   1. Anton Theunissen

    Degenen die terdege onderzoek kunnen doen hebben allang gezien hoe het zit. De meute baseert zich op overheidspropaganda, het is niet anders. Hoe bereiken we de misleiders? Waar vinden we meer klokkenluiders, maar dan de namen die iedereen kent? Wanneer bekeert Tijs zich? Als iedereen zich kritiekloos laat leiden, stort uiteindelijk alles in.
    Maar is de social collapse eigenlijk wel af te wenden? https://virusvaria.nl/vertrouwen-in-de-overheid-vanwege-desinteresse-in-de-samenleving/

 4. Maarten Horst

  Getracht aangifte tegen de NOS te doen te Coevorden in augustus. Hier mijn email aan de politie Coevorden na het lezen van dit prima artikel.

  Geachte Mensen,

  Oud NOS medewerker klapt uit de school

  http://achterdesamenleving.nl/oud-nos-medewerker-doet-een-boekje-open-de-mainstream-media-in-nederland/#.VoQiyvkX79N

  Dit na aanleiding van de aantekening in mijn dosier na mijn bezoek op jullie kantoor waarbij wij zonder success aangifte tegen de NOS wilden doen.
  De oorzaak is waarschijnlijk (onbedoelde) onwetendheid van jullie personeel.

  Beste wensen voor 2016,

  Groeten,

  Maarten Horst,
  Peter Bruisten.

 5. Peter van den Berg

  Hier blijkt maar weer dat verzwijgen net zo erg kan zijn als liegen. Het zou de huidige journalisten sieren meer onderzoek te doen naar de feiten en niet alles klakkeloos te kopiëren. Indien de feiten worden wegelaten deze te publiceren op een ander medium.

 6. jos van veen

  Het vieze wat er in zit is is dat er steeds steeds ideologische getint materiaal losgelaten wordt om de massa op het been te zetten van de verkeerde visie en verkeerde moraal
  bijv
  Èuropa synoniem verklaren aan de EU
  Gepolitiseerde economische asielzoekerrs en asieltoeristen labelen als `vluchteling`en in verkeerde volgorde afwerken /eerst binnenlaten,loslaten en dan pas uitzoeken-screenen
  De continue anti/Poetin kwesties terwijl de VS evidente de kwaadzaaier is
  de continue aanvallen op de PVV terwijl die regelmatig de beste analyses produceert..het cordon van de afgunst,walging,braak en zedenleer
  de steeds herhaalde pogingen om met eigenbouw stromannetjes zinloze charges uit et voeren richting anderen..de eigen fantasie op stromannetjes plakken en aanvallen als ondeugdelijk..
  Te gek om los te lopen
  De eeuwige manipulatie bij het Gutmenschfascisme en de hulpverleningswanen..

  Terecht dat recent iemand zei dat niet de denkers maar de opiniemakers /met hun afvalproducties/ de dienst uitmaken in de EU..
  de eurofiel neoliberale politiek vooraan..de brengers van ongelijkheid, winsten en armoede/ hetmarktdenken.de veranderde moraal en mensvisie, doelen voor het bestaan zoals geld, macht, aanzien en grote sier..Decadente bende. de doelen heiligen de middelen..
  veel voor weinigen en weinig voor velen

  De gevolgen blijven niet uit…de pathologie slaat overal toe..
  media zijn show geworden en de verkoop is primair.
  Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn wat wereldvreemd geworden als je op andere manieren meer geld kunt ritselen..

  1. Robert

   de PVV is part of the problem. Het enige wat die partij doet is zich afzetten tegen ‘de andere kant’, schermen met onderbuikgevoelens, angst en populistische termen als ‘het volk’. Dat is net zo destructief als eender welke andere partij doet en roept in ons zogenaamde democratische stelsel. Als je jezelf nu echt onafhankelijk wil informeren stop dan eerst eens met het volgen van anderen of het aanhangen van een door iemand anders bedachte ideologie.
   Werkelijke oplossingen zijn pas te vinden als het polariserende ‘wij-zij denken’ wordt losgelaten. Dat is voor elk weldenkend mens bereikbaar. Het vraagt slechts om een ander, boven alle partijen verheven perspectief en het aanschouwen van de wereld als een geheel.

 7. Werner

  Voor wie twijfelt, een praktisch voorbeeld van nog niet zo lang geleden. Het is niet enkel ‘niet rapporteren’ maar ook het in diskrediet brengen van diegenen die getuigen van maatschappelijke verantwoordelijkheidszin. Wat betreft de financiële ongeletterdheid van een financieel dagblad, het zou natuurlijk ook kunnen dat ze het niet eens begrijpen waardoor de malaise zowaar nog erger wordt.

  Er is een grote discussie gaande over de fundamenten van ons geldsysteem. Een financieel dagblad dat stelt over alles te publiceren dat te maken heeft met financiën vindt ons standpunt “onzin”, publiceert wél een mening van een systeemexcusant, weigert onze repliek te publiceren, en weigert bovenal aan te geven waarom zij het standpunt onzin vindt.

  http://onsgeld.nu/repressie/het-fd-censureert-discussie-over-het-geldstelsel-wij-vinden-het-onzin/

 8. math

  Enerzijds vind ik het dapper dat ze toegeeft dat msm gemanipuleerd . Anderzijds heb ik de indruk dat Mevrouw een spijtoptant is. De balans van je geweten heb jezelf in de hand.

  1. Douwe Bericht auteur

   //Anderzijds heb ik de indruk dat Mevrouw een spijtoptant is.//

   Een spijtoptant is in het algemeen iemand die een keus heeft gemaakt, en daar later op terug wil komen omdat hij spijt heeft van die keus. Het woord is samengesteld uit twee delen, spijt en optant: iemand die spijt heeft van een keuze of door spijt een nieuwe keuze maakt.

   Ik denk zeker dat dat waar is en dat lijkt me zeer bewonderingswaardig. Als mensen iets doen en zich later realiseren dat wat ze hebben gedaan heeft bijdragen aan een wereld die niet naar hun voorkeur is dan lijkt het me heel verstandig en goed dat mensen spijt krijgen en vervolgens anderen gaan waarschuwen zodat die mensen niet dezelfde fout hoeven te maken. Is dat niet de essentie van het leven, dat je door te leren telkens betere keuzes maakt.

   Als je ziet dat het journaal systematisch oorlogen op valse gronden aan het Nederlandse volk heeft verkocht waar zowel Nederlanders het leven hebben verloren als miljoenen mensen in de landen waar die oorlogen hebben gewoed dan mag ik hopen dat elke mainstream media journalist spijt krijgt van wat ze hebben gedaan en uit de school klappen.

   De NOS heeft letterlijk heel Nederland proberen op te zetten tegen Rusland op volledig bewust verdraaid materiaal. Dat is schandelijk en potentieel had dat tot een gewapend conflict kunnen leiden. Als je als journalist begrijpt dat je dat doet en daar geen spijt van hebt dan ben je een totale pscyopaat.

   Klokkenluiders zijn altijd mensen die iets fouts gedaan hebben, dat achteraf inzien en vervolgens zich daarover uitspreken. Ik heb ontzettende bewondering voor dat soort mensen al zou het fijner zijn geweest als ze de fout in het begin niet hadden gemaakt. 😀

   Op MetaNoia films heb je een prachtige documentaire met allemaal mensen die voor geheime diensten hebben gewerkt en achteraf ook inzien dat wat ze gedaan hebben niet ok was en nu ook uit de school klappen daarover om zo proberen de richting van de mensheid om te buigen in een vreedzamere en meer respectvolle samenleving. http://metanoia-films.org/counter-intelligence/

   Hoe meer spijtoptanten, hoe beter want hoe sneller we dan van de gemaakte fouten leren en een betere toekomst kunnen uitzetten.

 9. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Slechte journalistiek en slechte politiek hebben alleen maar succes bij een slecht publiek: het nederlandse.

  1. Treowd

   Inderdaad Johan Bosman , de grootste onafhankelijke nieuwsgaarder oke – en dat zonder te blikken of te blozen….?

 10. Peter Pals

  Bij de geschreven pers was het niet anders. het krantenconcern PCM is zelfs voor lange tijd 90.3% eigendom van Stichting Democratie&Media geweest, welke voor de volle 1005 uit prominente PvdA’ers bestond.

  ““En wat is de SDM? Weinig meer dan een PvdA-dependance waarin de voormalige voorzitter (thans interim-voorzitter) van de PvdA, Ruud Koole, en de linkse activiste Marjan Sax bestuurslid zijn. Andere PvdA-kopstukken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de SDM of in PCM, zijn Ed van Thijn, Marjanne Sint, Eberhard van der Laan, Annemieke Roobeek, Schelto Patijn en Wim Meijer. Ook bij de Stichting de Volkskrant is het links wat de klok slaat. De vakcentrale FNV benoemt zelfs twee van de acht bestuursleden! Andere bestuursleden van die Stichting zijn PvdA-prominent Frans Leijnse, FNV-voorzitster Agnes Jongerius, de linkse hoogleraar Jenny Goldschmidt en Seddik El Harchaoui, directeur van het multiculturele instituut Forum.” (bron Weekblad Opinio 2007 )”
  “De aandeelhouders van PCM zijn:
  Stichting Democratie en Media – 90,3 procent
  Stichting de Volkskrant – 7,2 procent
  Stichting ter Bevordering van de Christelijke Pers – 2,5 procent
  Stichting Lux et Libertas – één aandeel http://www.pcmmedia.nl/nieuws/18.html
  ( Nieuwsbericht van PCM is van maart 2009 na verkoop aan de Persgroep zal dit belang verwateren tot 49 procent en prioriteitsaandelen en extra zeggenschap)”

  https://sevenxseven.wordpress.com/2009/06/23/krantensubsidies-en-internettax-stichting-democratie-en-media-pvda-vult-haar-zakken/

  Objectieve media bestaat niet.

 11. D.Van Dessel

  In Vlaanderen is het geen haar beter, laat dat een schamele troost wezen. De staatzender met de misleidende benaming V(?).R.T. is in feite een van OIKOFOBIE bolstaande allochtonofiele, xenofiele, filosemietische, sossenrode propagandatoeter S.R.T. , die grossiert in politiek-correct ontaarde DESinformatie op kosten van de Belastingbetalende Burgers, OVERbevolkt met politiek-benoemd personeel bijna exclusief uit Gent en omgeving afkomstig. Alle “experten” die mogen komen opdraven met als “wetenschap”(sic) gecamoufleerde gauchistische propaganda zijn bijna exclusief van de Loge univ Gent, net of Vlaanderen zou niet tal van andere univs rijk zijn.

 12. jolo

  Ze zijn inderdaad bezig zichzelf op de borst te kloppen hoe goed ze het wel niet gedaan hebben, van de andere kant kun je het ze niet kwalijk nemen, een slager snijdt toch ook niet in eigen vlees?

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is zo maar slagers worden niet betaald met belasting geld.

   Wat hier zo pijnlijk aan is, is dat mensen onder dwang en bedreiging van een heersende klasse hun geld wordt afgenomen. Dit geld wordt vervolgens door die heersende klasse toebedeelt aan specifieke partijen zoals de NOS. En vervolgens promoot die NOS constant de standpunten van de heersende klasse.

   Kortom je wordt eerst bestolen en met dat geld wordt je vervolgens bewust voorgelogen.
   Lees eventueel ook dit artikel eens door, dat gaat wat dieper in op de materie van heersende klasses.
   -) Het geloof in een rechtmatige heersende klasse kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij.

 13. Werner

  In the meantime, bij IS lachen ze zich dood 🙂

  Onze reactie daarop is: you got punked. In Raqqa en Mosul hebben ze een heel mooi nieuwjaar: “zelfs als we niks doen, maken die Westerse politici nu reclame voor ons” moeten ze daar denken. Of: IS als product placement in de nieuwe politieke cultuur. Zeg dan eens: wie is hier zo stilaan de grote lul aan het worden in het verhaal? De tweede grote headline was meteen dat ook in New York een aanslag was verijdeld. Ook hier even de feiten weergeven. Het gaat om een geesteszieke man, met een verleden in psychiatrische instellingen, die op Facebook contact zocht met IS een paar maanden geleden “omdat hij iets wou doen”.

  http://newsmonkey.be/article/62292?u…gn=dailydigest

 14. Nexus

  Douwe,

  Op facebook vond ik een persoon met de naam Gerard de Boer die van het verzamelen van krantenartikelen zijn hobby heeft gemaakt. Met name krantenartikelen die laten zien hoe ons nieuws steeds minder ons nieuws werd. Ik heb daarvan een compilatie gemaakt en in een artikel geplaatst.

  Hier kun je dat artikel terug vinden. Een denk dat dit een waardevolle aanvulling is op het artikel van Irma over Janneke.
  http://www.bovendien.com/categorieen/geschiedenis/nos-censureert-al-tientallen-jaren-ons-nieuws

  1. Douwe Bericht auteur

   Helder artikel en fijn om het bedrog zo in details over langere tijd terug te zien.
   Hoop dat mensen die nog enige illusie hebben in onze staatsmedia het ook even gaan bekijken. 🙂

 15. yvonne hoekema

  2Doc: Shadow World

  Filmmaker Johan Grimonprez laat in ‘Shadow World’ de gang van zaken zien in de wereldwijde wapenhandel waar winst belangrijker is dan mensenlevens. In de nasleep van elke oorlog duiken er geruchten op van omkoping, belangenvermenging en onethisch winstbejag. Een schimmige wereld van wapenhandelaren, corruptie, hebzucht, smeergeld en achterkamerpolitiek. Maar ook van geheime diensten, militaire bevelhebbers, politici en wereldleiders wiens morele kompas helemaal op tilt is geslagen. Hun enige belang lijkt de oorlog zo lang mogelijk te laten duren om zoveel mogelijk geld te verdienen. Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaren, lobbyisten en politici, toont de documentaire ‘Shadow World’ hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens worden gebruikt, maar ook in het Westen waar ze worden gemaakt.

  https://www.npo.nl/2doc-shadow-world/19-04-2017/VPWON_1195997

  Een MUST see!

  1. peter

   Vraag anders voor u weer eens gaat stemmen aan uw lokale politicus wie Walter Hallstein was? Weet je ook gelijk wat de media nalaat en hoe je een loer wordt gedraaid!

   succes, ik ben weer weg………..

 16. jolo

  Zelf ga ik toch na tientallen jaren protest en oppositie voeren, al is het anoniem, toch de handdoek in de ring gooien!
  De jaren beginnen te tellen en net op het laatste benen lopen, kan ik al die trammelant er niet meer bij hebben, tenslotte alles wordt toch als peperkoek geslikt en verder wordt er niet over nagedacht of dit al consequenties heeft voor welzijn van de mens.
  Alle vanuit de staat geregisseerde zaken hebben alleen ten doel om de plannen, die zij heeft kost wat kost door te voeren en resultaat is duidelijk zichtbaar vb. gas?

  1. Douwe Bericht auteur

   Wat voor mij persoonlijk werkt is om al mijn stressvolle gedachten over de externe wereld, andere mensen en hun acties die me niet zinnigen te veroordelen en daar vervolgens The Work van Byron Katie op te doen zodat ik voor mezelf uit kan vinden of ik er eventueel nog iets van kan leren.

   Daarnaast probeer ik zo goed mogelijk mijn eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie te volgen. Zo kun je zelf vanuit je eigen vrije wil en in harmonie met je eigen hart de wereld gaan vormgeven.

 17. Douwe Bericht auteur

  Een reactie via facebook.

  Ik heb vroeger thuis gewerkt bij Fred Emmer, oud nieuwslezer van het NOS Journaal. Ik hielp daar mijn vader af en toe die weken lang in zijn huis timmerwerk uitvoerde. Dat was op de Amstelkade in Amsterdam, vlak om de hoek van de Waalstraat, bij het houten voetgangerbruggetje. Fred had ontzettend veel humor, je kon erg met hem lachen. Op een dag vroeg ik dus ook ongemerkt om die emmer ff aan te geven die stond naast mijn vader, waarop hij erg moest lachen want aan de andere kant stond Fred, ik had hem niet gezien. Mijn vader pakte Fred vast en zij mij, bedoel je deze? Later vertelde mijn vader dat Fred had verteld meermaals onenigheid en bedenkingen te hebben met en over de redactie en dat veel nieuws wordt herschreven, nog vlak voordat hij het moest oplezen. Fred gaf aan dat er belangen zijn om niet de waarheid te vertellen, dat was niet in het goede belang, gedoeld werd niet veiligheid van het volk, maar andere belangen. Fred leeft volgens mij nog, misschien is de tijd rijp voor een oprecht interview met hem, misschien verhelderend.

 18. Nederland G-een Vrijland

  Helaas is dit met wetten ook zo, Nederland is door de overheid en media al zo gehersenspoeld bij het zieke af.

  Mensen worden hierdoor tegen elkaar opgezet, en hebben hun mening voor een ander al klaar, zonder dat ze de werkelijkheid weten of weten hoe achterlijk een wetgeving is.

  Iedereen denkt dat iemand die met een bepaalde wetgeving te maken heeft een misdadiger is, terwijl ook iedereen die onschuldig is slachtoffer kan worden van de wetgeving.

  De media laat maar één kant van het verhaal zien en niet de werkelijkheid, als je de waarheid vertelt beweren de overheid en instanties maar ook de pers dat jij liegt.

  En als iemand een eerlijk en gezond mens is, die geen mening heeft maar eerst eens zelf op onderzoek gaat, komt tot schokkende ontdekkingen.

  https://nederlandg1vrijland.blogspot.com/2022/10/kinderporno-de-zondebok-en-schandpaal.html?m=1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *