Teal Swan – Synchronisatie Workshop

Ik ben inmiddels helemaal verslaafd aan Teal Swan en kwam dit voorbeeld tegen van een synchronisation workshop van haar.

Ze legt eerst heel helder uit wat ons hogere zelf precies is en hoe dat dienstbaar is aan ons en we er zo goed mogelijk mee kunnen leren co-creëren. Vervolgens gaat het over in een vraag en antwoord sessie.

Deel 1 duurt een kleine vier uur. Het duurt een half uur voordat het echt begint. Vandaar dat de video rond minuut 32 begint.

Deel 2 duurt 36 minuten.

Ik vond het persoonlijk interessant om eens te zien hoe zo een workshop van Teal Swan in de praktijk eruit ziet.

Voor mensen die meer info willen over Teal Swan hier de links naar haar werk en netwerken.

Boek I: The Sculptor in the Sky
Book II: Shadows before Dawn

Website: tealswan.com
YouTube Channel: TheSpiritualCatalyst
Facebookgroep: Teal Tribe (11.000+ leden)

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie of vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) 6 jarig jongetje laat zien hoe je je stressvolle gedachten kunt onderzoeken en transformeren
-) Leer je stressvolle gedachten onderzoeken
-) Zelfonderzoek – Zelfkennis – Zelfrealisatie 
-) Leer je innerlijke sturingsmechanisme, wat via emoties werkt, beter te gebruiken
-) Omarm je negatieve emotie, het is je wegwijzer naar meer vrijheid en persoonlijke groei
-) Omarm je positieve gevoel, het is je wegwijzer naar meer persoonlijke groei en vrijheid
-) Drie manieren om goedkoop de wereld over te reizen
-) Leer je leven meer naar je eigen voorkeur te scheppen
-) 12 praktische tips om je bewustzijn te vergroten
-) Hoe je je frequentie op een gemakkelijke manier kunt verhogen
-) Hoe je je frequentie stabiel hoog kunt houden
-) Wet 1 van 3: The Law of Attraction
-) Wet 2 van 3: The Law of Deliberate Creation
-) Wet 3 van 3: The Law of Allowance
-) De vijf wetten van creatie
-) Volg je hoogste passie met integriteit en zonder verwachtingen

57 gedachten over “Teal Swan – Synchronisatie Workshop

  1. Douwe Bericht auteur

   Neutraliteit bestaat niet. Iedereen heeft een persoonlijk gezichtspunt van waaruit de wereld wordt bekeken.

   En mijn persoonlijke mening zou sowieso niets dienen uit te maken voor jou lijkt mij. Het enige wat belangrijk is voor jou is wat jij vindt van de ideeën die ze reflecteert. Bekijk het op eigen integriteit wat volledig gratis kan omdat ze zo vriendelijk is een boel via de YouTube gratis te delen en bepaal dan voor jezelf wat je wel of niet met de informatie wil.

   Je gelinkte artikel is een groot ad hominem. Het is allemaal recht op de man/vrouw en gaat nergens op de inhoud die ze deelt in. In de argumentatie leer heet dat ook wel een drogreden. Dat is verder prima maar wat interesseert mij de mening van een ander over haar als persoon. Als iemand een leuk artikel zou schrijven over de inhoud die ze deelt en hoe die persoon daar zelf tegenaan kijkt dan zou ik er wellicht nog iets van op kunnen steken.

   Roddel en achterklap heb ik persoonlijk niet zo een behoefte aan.

   1. Elly

    Grappig. Het artikel is voor mij een synchroniciteit. Voor een groot deel in lijn met gedachten en vragen die ik afgelopen dagen had. Tot en met de geplaatste video aan toe.
    Sorry voor de manifestatie 😉 😉

     1. Elly

      @ Douwe
      De vibratie die dit artikel heeft, hing hier een week geleden ook al rond.
      Toen ging het er ook, o.a., over of het misbruik-verhaal van Teal Swan wel geloofwaardig is.
      Dat verhaal is ook deel van wat ze te vertellen heeft. Extreem contrasterend.
      Ik maak dan wel een grapje over ‘mijn’ manifestatie, maar het verschijnt ook in jouw realiteit. Wat je zou kunnen doen is proberen te achterhalen wat het in jou is dat dit gebeurd.
      Allowing als in : “oh hello there article, nice to meet you, what is it that you come to tell me about myself ? ”

      Wat denk je zelf van dit aspect ( het misbruik-verhaal) van Teal Swan ?

     2. Douwe Bericht auteur

      Grootschalig georganiseerd kindermisbruik komt ook in Nederland voor. Dit soort cirkels worden o.a. actief opgezet door geheime diensten om zo hooggeplaatsen chantabel te maken. Kijk o.a. naar Engeland en ook Nederland met de Demmink doofpot en directe connecties met koningshuis, mainstream media outlets en politiek hooggeplaatsten.

      Ik zou me eerst maar eens wat meer in dat soort kindermisbruik netwerken verdiepen. Zie onder meer de documentaire van metanoia hierover waarin mensen van de CIA vertellen hoe ze seksfeesten met minderjarigen organiseerden in het midden oosten om zo die landen onder controle te krijgen. http://metanoia-films.org/counter-intelligence/

      En verdiep je eens in de Demmink affaire.
      Dit soort kindermisbruik cirkels vind je in elk land wat onder controle staat van het wereldwijde banken/drugs/olie/wapens kartel. Geheime diensten werken voor die mensen, niet voor landen. Daarom zijn het ook die partijen die verantwoordelijk zijn voor bijna alle valse vlag aanslagen.

     3. Elly

      @ Douwe,
      Dit snap ik niet. Tenminste niet als het aan mij is gericht.
      Ik trek dat misbruik-verhaal niet in twijfel ! Mocht je dat denken.

      Ik heb een voorbeeld gehad met mijn eigen leraar die ooit een ‘dakloze heroine en drank verslaafde’ was en gezien hoe mensen zijn integriteit in twijfel trokken.
      Zijn verleden leverde mij een rechtszaak op omdat een idioot vond dat mijn kinderen gevaar liepen. Daar werd ook op de vrouw ( ik) gespeeld en niet op de inhoud. Het werd aan mij om voor de diverse instanties bewijs aan te leveren dat er niets mis was.

      Het artikel gaf me op een zilveren blaadje 2 antwoorden :
      Ik had niet ergens een uitlating van Teal kunnen vinden over Tantra, wat voor mij wel in de lijn van de verwachting lag. En dat zat in die video.
      En ik wilde een beter inzicht in de ‘bullshit-error’ van sommigen mannen als reactie op Teal. En voila : een mooie beschrijving daarvan.

      Ik maak uit deze reactie op dat je Teals verhaal niet in twijfel trekt.
      Klopt dat ?

     4. Douwe Bericht auteur

      Ik heb mezelf wel eens wat verder verdiept in satanistich en kindermisbruik door de elite o.a. omdat David Icke in Engeland dat al lang aankaart en we hier in Nederland met de Demmink affaire precies hetzelfde probleem kennen.

      Ik heb er ook verschillende artikelen over geschreven. Onder andere deze open brief aan de NOS. http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/open-brief-aan-de-nos-over-mensenhandel-en-kindermisbruik/

      Daar staan nog een aantal artikelen gelinkt en in de reacties komen ook verschillende documentaires voorbij. Het verhaal wat Teal Swan verteld kent grote overeenkomsten met een meisje wat in Frankrijk ook bijna een decennia in een van die cirkels misbruikt is. Het is werkelijk supergruwelijk, maar kinderen worden misbruikt, er wordt op gejaagd en er komen regelmatig kinderen om bij dat soort zaken.

      En je ziet telkens hetzelfde patroon opduiken in verschillende landen.
      Vanuit die achtergrondkennis, en vanuit het feit dat ex-geheime dienst medewerkers openlijk op de video toegeven dat dit zelfs standaard beleid is om zo controle te krijgen over belangrijke personen op sleutelposities, (wedereom Demmink als perfect voorbeeld) zie ik inderdaad geen enkele reden op dit moment om aan Teal haar verhaal te twijfelen.

      Sterker nog ik vind het uitemate moedig van haar dat ze dit bespreekbaar durft te maken op mainstream media TV in de VS. Dit soort beerputten spelen ook in Nederland als decennia. Maar zolang we de dialoog er niet over openen en het blijven ontkennen blijven dat soort misbruikcircuits helaas doorgaan.

     5. Anna

      Douwe, ik wil toch nog even een opmerking hierover maken.
      Als mensen slachtoffer zijn van satanisch sexueel misbruik, dan lopen ze hoe dan ook gevaar als ze dit wereldkundig maken.
      Dit is voor mij een feit om hoe dan ook mijn kanttekeningen te plaatsen bij het verhaal van Teal. Klopt dit verhaal, en/of is het mindcontrol.
      Ikzelf vind het echt een rode vlag, want dit soort doofpotten kunnen niet zomaar even onder mom van spiritueel meesterschap bekend worden gemaakt.

     6. Douwe Bericht auteur

      Juist door dit soort netwerken te blijven ontkennen lopen we het meeste risico. Verdiep je nu eerst eens in deze materie. Zelf in Nederland spelen deze netwerken via o.a. de Demmink affaire en connecties van ritueel kindermisbruik tot in het koningshuis, mainstream media outlets, het bankenwezen etc. Bekijk dit bericht en de aanverwante informatie eens. http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/open-brief-aan-de-nos-over-mensenhandel-en-kindermisbruik/ Er staan heel veel links in naar verdere verdiepende informatie.

      Door georganiseerd ritueel kindermisbruik in de openbaarheid te brengen kunnen we de boel aanpakken en veranderen voor de toekomst.
      Jouw redenering is voor mij niet zo logisch. Als ze wel misbruikt was geweest zou ze haar mond moeten houden omdat ze anders gevaar loopt. Maar omdat ze dit in de openbaarheid brengt denk je dat ze niet misbruikt is en ze een verhaal verzint… Je zegt dus eigenlijk dat mensen die ritueel kindermisbruik hebben doorgemaakt hun mond moeten houden. Ik vind dat werkelijk te walgelijk voor woorden.

      Je reageert continue vanuit je eigen angst Anna. Ik zou zeggen veroordeel Teal Swan en al haar ascpecten, zet het op papier en doe er The Work op en kijk wat er vervolgens overblijft.
      Als het daarna niet met je resoneert ga op zoek naar iets wat wel met je resoneert. Op dit moment steek je heel veel aandacht en energie in het zwartmaken van een persoon omdat jij blijkbaar nooit de moeite hebt genomen om de realiteit waarin we leven onder ogen te durven zien. Georganiseerd ritueel kindermisbruik komt veelvuldig voor, ook in Nederland. En het wordt zelfs actief opgezet en uitgerold door geheime diensten zoals onder meer in deze documentaire naar voren komt waarin ex-medewerkers dit nota bene zelf toegeven. http://metanoia-films.org/counter-intelligence/

     7. Elly

      Anna, ik wil nog dit zeggen , ter overdenking :
      Spiritueel meesterschap wordt o.a. gekenmerkt door de afwezigheid van angst.
      Uitermate geschikt dus om doofpot-affaires bekend te maken.
      😀

     8. Anna

      Douwe, verdiep je eens in de materie, zeg je.
      Nou, dat heb ik uitgebreid gedaan duszzzz….
      Vandaar mijn kritische kanttekeningen en mijn verwijzing naar Guenther.
      Hoezo mijn huiswerk doen?
      Doe jij de jouwe, ik doe de mijne…

     9. Douwe Bericht auteur

      @ Anna

      Oke je hebt je uitgebreid verdiept in georganiseerd ritueel kindermisbruik? Als dat het geval is lijkt dan lijkt het me nuttiger de discussie voort te zetten over hoe we dat kunnen stoppen in de wereld om te beginnen bij Nederland en het pedo netwerk wat hier actief is en onder meer haar klauwen meer dan een decennium in het ministerie van justitie heeft gehad en waarvan de daders tot op de dag van vandaag vrij rondlopen en met Nederlands belastinggeld worden verdedigd in de rechtbanken.

      Nederlandse rechtsstaat corrupt en chantabel?
      http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/nederlandse-rechtsstaat-corrupt-en-chantabel/

      Het parallelle universum van de 1% media
      http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/het-parallelle-universum-van-de-1-media/

      Open brief aan de NOS over mensenhandel en kindermisbruik.
      http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/open-brief-aan-de-nos-over-mensenhandel-en-kindermisbruik/

      Ik hoor graag je ideeen over hoe we dit soort ritueel kindermisbruik netwerken in Nederland en in andere delen van de wereld kunnen stoppen.

     10. Hans

      Ik geloof dat er behoorlijk langs elkaar heen wordt gebabbeld nu..

      Niemand hier ontkent of ontkracht kinderrituelen..

      Het gaat er om of mevrouw Teal hier slachtoffer van geweest is, niet meer, niet minder.

     11. Douwe Bericht auteur

      @ Hans / @ Anna

      Ik zie geen reden op dit moment om daaraan te twijfelen.
      Onder meer omdat wat Teal beschrijft helemaal niet raar is en overeenkomt met meerdere andere mensen die in die wereld hebben gezeten en helaas soortgelijke gruwelijkheden hebben moeten doorstaan. Zie onder meer de verhalen van dit meisje uit Frankrijk die net zulke gruwelijke zaken heeft meegemaakt. Ritual child abuse in France: German documentary pt. 1/5

      En ook omdat geheime diensten dat soort netwerken actief uitrollen en gebruiken om zo controle te krijgen over hooggeplaatste personen in zogenaamde democratische regiems. Zie ook de eerdere documentaire en de hele Demmink affaire in Nederland en alle rotzooi die er op dit moment in Engeland komt bovendrijven tot aan prinsen van het koningshuis daar aan toe.

      Als Anna aan het verhaal van Teal twijfelt is dat haar zaak, en als ze dat echt wil weten kan ze Teal altijd direct via haar website benaderen (http://tealswan.com/) of via de facebook (https://www.facebook.com/teal.scott.16?fref=ts) om daar meer over te weten te komen van de bron, van Teal zelf. Dan kan ze dat direct even kortsluiten met Teal inplaats van dat achter Teal haar rug om te doen.

      Inplaats van op de inhoud van Teal haar informatie te reageren probeert Anna de bron van de reflecties in diskrediet te brengen. En inplaats van haar twijfels over Teal haar misbruik direct met Teal zelf kort te sluiten strooit ze die twijfels hier uit. Anna heeft alle vrijheid ongefundeerd te roepen wat ze wil en Teal heeft 0 mogelijkheid om daarop te reageren.

      Dat Teal Swan haar nek uitsteekt door zo open over zo een duister verleden te zijn en om vervolgens ook nog eens met alle gevaren van dien georganiseerd ritueel kindermisbruik bespreekbaar maakt in de mainstream media van de VS is nogal wat. Helemaal omdat kindermisbruik netwerken in de jaren 90 in de VS ook daar al tot in het witte huis reikten. Zie deze documentaire daarover. CONSPIRACY OF SILENCE [Banned Discovery Channel Documentary] https://www.youtube.com/watch?v=AY-F5JoHoho

      Anna, als dit misbruik van Teal voor je echt zo belangrijk is dan lijkt de kortste klap dat je gewoon direct contact met Teal zelf opneemt. Dat kan via haar site of stuur haar een berichtje via de facebook. Dat lijkt me de snelste, eerlijkste en kortste weg om een einde te maken aan je persoonlijke twijfels en dan geef je Teal de kans om direct zaken die bij je spelen te verhelderen.

     12. Elly

      Volgens mij wordt er inderdaad langs elkaar heen gepraat.
      Het argument van B. Guenther is in grote lijnen dat hij, vanuit zijn jaren lange professionele praktijk ervaring, de symptomen van ernstige psychopathie en narcisme ziet bij Teal Swan.
      Hij gelooft niet dat het mogelijk is van een dusdanig misbruik te herstellen en zeker niet op zo korte termijn. Hij suggereert dus dat ze psychiatrisch ziek is. En geeft aan dat of het misbruik-verhaal uit de duim is gezogen of dat het wel waar is en ze niet is ontsnapt maar weggestuurd om ‘mind-control’ uit te oefenen. Hij benadert dat verhaal dus eigenlijk als een symptoom.
      Hij heeft zelf een praktijk waarin hij een techniek gebruikt die ( ook) Shadow-work heet . En ook daar valt hij Teal Swan op aan.
      Hij klinkt behoorlijk overtuigend en ik kan me goed voorstellen dat mensen daar in meegaan als ze toch al met een zeker wantrouwen zitten.

      Ik denk zelf dat het er hier dus niet zo zeer om gaat of dusdanig kindermisbruik en/ of mind-control programma’s al of niet bestaan.
      Eerder is de vraagstelling hoe het onderscheid te maken tussen een echte goede leraar en een narcistische psychopaat.
      Een ieder die daarin niet op zichzelf vertrouwd, dat zullen er best veel zijn, want het is een extreem contrast, zal, lijkt mij, een ander naar zijn mening vragen.

     13. Douwe Bericht auteur

      Maar dat is ook gewoon een stropop van Guenter, Teal Swan geeft zelf aan dat ze helemaal niet hersteld is van haar misbruik. En dat haar misbruik nog steeds heftige impact heeft en ze een ramp is in intieme relaties.

      Daarnaast heb ik meerdere keren aangegeven dat Anna haar eigen angsten dient te onderzoeken in stap 1, en meer vertrouwen in haar eigen denken kan krijgen in stap 2. Als mensen dat vervolgens niet doen is dat aan hun maar niemand anders dan Anna zelf kan haar angsten onderzoeken en haar zelfvertrouwen vergroten. Dat heeft niets met Teal als persoon te maken.

      Als een 6 jarig kind zijn eigen stresvolle gedachten kan onderzoeken verwacht ik dat ook lezers hier daartoe in staat zijn. Ik vind het prima om het over de reflecties van Teal te hebben. Maar over de persoon zelf praten in deze mate is in mijn ogen gewoon roddel, achterklap en speculatie. Daarnaast is de korste klap als mensen twijfelen aan het misbruik van Teal gewoon contact met haarzelf opnemen en het met Teal zelf kort te sluiten. Wat Anna doet is en blijft argumenteren op de persoon inplaats van op de inhoud en dat is en blijft een drogreden. En ik heb inmiddels genoeg ervaring om te weten dat als een persoon niet zijn of haar eigen geloven wil onderzoeken het 0 zin heeft verder te gaan.

      Hoe ik het zie wordt Anna getriggerd door Teal. Ze krijgt negatieve emotie. Dat betekend dat er een stressvol geloof bij haar opkomt. En er is maar 1 oplossing daarvoor. Dat Anna dat geloof opzoekt, onderzoekt, omkeert en integreert. En dan is het vervolgens aan haarzelf om te bepalen wat ze wel of niet met de reflecties van Teal wil. Net zoals dat aan eenieder van ons is. Er zijn met het open internet 1001 bronnen van inspirerende informatie. Als iets niet met je resoneert ga dan op zoek naar iets wat wel met je resoneert. Door aandacht te besteden aan iets wat niet met je resoneert verdoe je je eigen tijd en andersmans tijd.

     14. Hans

      Duidelijk uiteengezet Elly,
      En wanneer mensen, al dan niet terecht, zich zorgen maken en twijfelen aan haar integriteit op basis van dit soort berichtgeving en een persoonlijk gevoel is het denk ik alleen maar nuttig om dat kenbaar te maken.
      Ik denk dan ook niet dat het puur sec tegen haar als persoon gericht is maar tegen het feit dat zij als leraar veel invloed kan uitoefenen op mensen die dit onderscheid misschien niet kunnen maken vanuit hun staat van bewustzijn.

      Het is afhankelijk van jouw inzicht in en begrip van je eigen staat van bewustzijn en daarmee samenhangend jouw onderscheidingsvermogen om onafhankelijk van de boodschapper puur de boodschap als leidend aan te kunnen nemen.
      Zolang iemand dus daadwerkelijk twijfel heeft en geen geloof heeft in haar integriteit en niet dat onderscheidingsvermogen op dat nivo kan toepassen, is het de volledige overtuiging in en van die persoon die maakt dat Swan voor hun dus werkelijk en gemeend onderwerp van discussie is.

      Het mooie is als je dit principe doortrekt dat je dan eigenlijk de maatschappij in een notendop hebt.
      We hebben allemaal geslapen en komen erachter vanuit onze eigen overtuiging en voorkeuren dat de maatschappij niet echt integer blijkt te zijn..
      Dus toch prachtig als mensen tegen haar beginnen te ageren?
      Mensen worden wakker en uit zich dat dan nu door de genoemde omstandigheden richting het adres van misschien een onschuldig publiek persoon wat dat betreft.
      Zij vanuit haar rol van integer spiritueel leraar zal dit echter helemaal niet erg vinden want dit is uiteindelijk ook oa. haar doel.
      Net zoals bijv. nu een Bentinho graag heilige huisjes omver schopt om contrast te scheppen, de boel wakker te schudden, en dat deden veel spirituele leraren in de generaties hiervoor.

      Al die INTEGERE spirituele leraren hebben niet als doel om onderscheidend te zijn tov. hun collega’s door middel van hun verhaal, het is geen concurrerende business vanuit de spirituele gedachte.
      De beste leraar was over het algemeen de grootste hork en vaak waren ze onderwerp van discussie omdat er een zweem van twijfel omheen hing.
      Mensen bereiken en aanzetten tot zelfontdekking en zelfrealisatie, mensen wakker schudden, daar gaat het om, linksom of rechtsom.. en dan blijkt vanzelf voor een ieder of je te maken hebben met een goede leraar of een narcistische psychopaat… ze hebben hun nut gehad.

      En nu ben ik klaar met dat mens 🙂

     15. Douwe Bericht auteur

      Als iemand negatieve emotie ervaart dan betekend dat altijd dat er een stressvolle gedachte is waar geloof aan wordt gehecht.
      Altijd, er is geen enkele uitzondering in mijn ervaring.

      Of zoals Bentinho het mooi verwoord:

      People usually think that they feel bad because of what is happening, but you only ever feel bad because what you are thinking about what is happening is off beam—or out of alignment—with the truths of Existence. Lack feels bad because it doesn’t exist, so thinking in line with it is untrue. Abundance is All That There Is, so thinking in line with that is true and therefore feels good.

      ~Bentinho

      Byron Katie zegt hetzelfde maar net wat anders in deze quote:

      Iemand die dus negatieve emotie ervaart na het zien van Teal Swan of wie dan ook en dan niet op zoek gaat naar de stressvolle achterliggende gedachten en die vervolgens gaat onderzoeken begrijpt het eigen sturingsmechanisme niet. Ik had toen ik Bentinho voor het eerst zak ook een paar negatieve geloven die opkwamen. Geweldig, ik heb ze onderzocht en nieuwe inzichten van verkregen en zo werd Bentinho een dubbele leraar, eentje met interessante informatie en eentje om wat gebrek gedachten op te sporen en te onderzoeken, om te draaien en te transformeren.

      Iemand die Teal Swan bekijkt en niet getriggerd wordt maar ook geen interesse heeft in haar reflecties gaat gewoon verder. Oh oke, Teal Swan bestaat, het is niet voor mij maar dan heb ik dat in ieder geval geleerd. Ik ga op zoek naar iets wat meer met mij resoneert.

      En zo simpel is het gewoon. Mensen mogen 1001 andere paden gaan bewandelen, maar dit pad is het meest effectieve dat ik ken en als mensen niet hun eigen gedachten gaan onderzoeken zodra ze getriggerd worden door negatieve emotie is er niets wat de wereld voor ze kan doen behalve contrast opvoeren.

 1. Hans

  Er bestaat alleen maar neutraliteit, wij geven het allemaal een eigen gezichtspunt..
  Is het juist niet dat het daar zo’n beetje allemaal om draait?

  Er bestaat veel twijfel op basis van beschikbare informatie over haar integriteit.
  Daar is toch op zich niets mis mee en een absoluut legitieme parameter om onafhankelijk van de gegeven boodschap iemand zijn motivaties in vraag te stellen. Het is tenslotte een publiek figuur door de manier van boodschappen uitdragen.
  Ik denk dat er genoeg voorbeelden uit de recente geschiedenis te vinden zijn waar de boodschap en de boodschapper twee verschillende agenda’s dienden.
  Dus gaat de discussie voor veel mensen niet zozeer om de inhoud, maar de integriteit van de boodschapper die de inhoud vertegenwoordigt.
  En gezien de aard van de boodschap is de integriteit dus absoluut een belangrijk punt.

  Als de duivel een heilig psalm aanbiedt dan is het belang van de inhoud ook ietwat twijfelachtig.

  Iedereen naar huis sturen om die reden is dus inderdaad geen neutrale benadering meer.

  1. Wat is waar

   Zo is het Hans.

   Niemand is onfeilbaar, ook Teal niet. Dat geeft ze zelf ook toe.
   Dus is het goed om je eigen onderscheidingvermogen te gebruiken.
   Want als je beiden gelooft wat niet in alignment is met het hoger bewustzijn voel je ook een klik.

 2. Hans

  //Want als je beiden gelooft wat niet in alignment is met het hoger bewustzijn voel je ook een klik.//
  Inderdaad Wat is Waar, en om in de bijbelse vergelijkingen te blijven, Judas hoeft ‘m alleen nog maar in te koppen.

  Ik wil toch nog het een en ander kwijt over de hele controverse rond Teal Swan omdat het in mijn ogen tevens een heel pakkend voorbeeld kan zijn.
  Het gaat mij persoonlijk totaal niet om haar persoon zelf, ik heb niets met of tegen haar.
  Ik neem alleen waar dat haar persoon een behoorlijk controverse te weeg brengt wat ten koste gaat van de acceptatie van de boodschap die zij brengt
  En die controverse draagt precies in zich waar we met ons allen juist zo bedacht op moeten zijn.

  Ik denk dan ook niet dat de mensen die zo ageren tegen haar niet zozeer niet geloven dat kindermisbruik/rituelen niet bestaat, maar dat haar persoonlijke verhaal daarover niet klopt.
  Die mensen baseren zich op beschikbare en geloofwaardige informatie die voorhanden is en wanneer die informatie resoneert dan is het ook lovenswaardig dat die mensen dat kenbaar maken op een plek waar anderen zeer lovend over haar zijn.
  Want hoe waardevol de boodschap ook kan zijn, als de boodschapper niet integer is dan kan je daar dus vraagtekens bij zetten.
  Zeker in het geval van de inhoud van haar boodschap (en net als van die andere “leraren”) is integriteit van zowel de boodschapper als de boodschap van groot belang.
  Het gaat namelijk niet om een zakkie patat..

  Dus dit gaat niet zo zeer om Haar maar ik gebruik hetgeen zij teweegbrengt als voorbeeld hoe
  een controverse als deze compleet de originele bedoeling van heelheid en bewustwording voorbij schiet en een andere agenda kan gaan dienen.

  Als voorbeeld hiervan zie je op kleinere schaal hier op de site dat (zoals Elly bijvoorbeeld al aangaf) dat de “vibratie” veranderd als gevolg van de controverse rondom Teal Swan.
  Ik zie en voel dat in ieder geval heel duidelijk.
  Dus als gevolg hiervan in het groot kan je stellen dat de Elite dus niet rouwig zal zijn dat Teal Swan ten tonele is verschenen.
  Wat is er mooier als het (geslaafde) volk onderling verdeeld raakt over een eventuele oplossing voor dat volk om de tools te vinden om onder die verdrukking uit te komen!
  Sterker, dit is een strategie die veelvuldig wordt gebruikt door diezelfde Elite.
  En dat op zoveel mogelijk maatschappelijke vlakken.

  Ik zeg dus niet dat zij een trekpop is van de Elite maar het hele verhaal rondom haar en wat dat teweegbrengt past geweldig goed in dat straatje.
  Dus als voorstanders en tegenstanders van haar (verhaal) stelling innemen gaan we compleet voorbij aan de boodschap en het resultaat van die boodschap met alle gevolgen van dien.
  Het feit alleen al dat we over iemand die verlossing op haar nivo wilt brengen op de persoon in discussie gaan binnen en over het hele concept daarvan brengt dualiteit en dus afscheiding teweeg.

  Dus onafhankelijk van de intentie van de boodschapper is het aan ons om die intentie niet als een persoonlijke afhankelijkheid of persoonlijke voorkeur te gaan zien en zo te beleven maar hier altijd met onderschedingsvermogen mee om te gaan.
  Goed en slecht bestaat nu eenmaal in onze werkelijkheid, het is aan onszelf om hier bovenuit te stijgen en om die dualiteit geen identiteit van onszelf aan te laten meten.

  Dus gaat het er niet om wie gelijk heeft of wie wat gelooft, het gaat erom dat we allemaal bewust zijn dat we ergens in kunnen geloven of ergens gelijk in kunnen hebben.. ieder voor zich.
  Als ik me bewust ben van deze dualiteit, dus als ik me bewust ben van zowel de versie van de
  één als de andere zonder mijn identiteit aan één van die twee te verbinden zie en beleef ik deze controverse helder en heel en stijg ik hier boven uit.

  En dat is wat onderscheindingsvermogen echt inhoudt, niet zozeer het onderscheid tussen iets kunnen maken en daaruit de beste keuze vinden, maar er boven uit te stijgen zodat er geen keuze gemaakt hoeft te worden.
  Dan maakt verschil in voorkeur en beleving niet uit en ontmoet men elkaar in het punt tussen die twee tegenstellingen.
  En als twee tegengestelden samen komen volgt HEELHEID en in deze context geeft dat VRIJHEID.
  En uit vrijheid hoeft je geen keuze tussen twee te maken, je volgt altijd je hart met integriteit en verstand, dat IS de keuze.

  1. Douwe Bericht auteur

   Misschien dat ik wat kort door de bocht ga nu, maar als mensen om wat voor reden dan ook niet naar de boodschap/de inhoud/de concepten die worden gereflecteerd willen luisteren op grond van het communicatiekanaal an sich dan zijn die mensen zelf nog met stap 2 op hun eigen pad bezig. Namelijk vertrouwen krijgen in hun eigen denk en onderscheidend vermogen. Zie ook dit artikel. http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-2-kennis-ontwetendheid/ Mensen zijn nog te bang en hebben te weinig vertrouwen in zichzelf en hun eigen onderscheidende vermogen.

   In die zin is elke reactie op de persoon van Teal of wie of wat dan ook gewoon oftopic. Zodra mensen genoeg vertrouwen hebben in hun eigen denk en onderscheidingsvermogen is het een verspilling van tijd om op de persoon/op de bron van de informatie inplaats van op de informatie zelf te reageren. En zolang mensen dat vertrouwen in zichzelf en hun eigen onderscheidende vermogen nog niet hebben dan zijn ze met allerlei drogredenen te manipuleren.

   Hans omschrijft dat proces volgens mij ook heel mooi. Leer de bron van informatie ontstijgen, maak jezelf je hoogste guru. Wees loyaal aan jezelf en je eigen innerlijke sturingssysteem. Je loyaliteit aan je eigen sturingsmechanisme is belangrijker dan je loyaliteit aan welke leer of leraar dan ook.

 3. Anna

  Als je het niet erg vind mensen, ik heb van meet af aan een rotgevoel bij deze Teal.
  Niet om Teal persoonlijk, maar wel om haar zogenaamde inzichten.
  Kijk eens hiernaar http://montalk.net/notes/faux-spirituality
  en bedenk ook dit…
  Die inzichten worden bij de insiders van misbruik oa vanaf het prille moment van misbruik ingegoten.
  Spiritualiteit als misbruik!

  1. Douwe Bericht auteur

   Inhoudelijke weerwoorden zijn altijd zeer welkom. Dan krijg je namelijk een vergelijking van reflecties van concepten en daar valt voor iedereen wat van te leren.

   Het artikel wat je linkt maakt hele duidelijke punten die interessant zijn om te overwegen. Wat ik van Bashar begrijp is er niet 1 buitenaards ras dat iets volgens een gezette agenda met de mensheid wil. Bashar geeft aan dat er maar liefst 17 buitenaardse soorten zijn met een actieve interesse in de mensheid. Sommige van die aliens rollen al millenia hun eigen agenda uit, David Icke spreekt hier uitgebreid over, The Law of One and Bashar geven ook aan hoe de mensheid zichzelf vanuit hun slachtofferrol een match heeft gemaakt met dat soort krachten. Maar goed er zijn ook andere krachten die juist veel meer interesse hebben om op een gelijkwaardige manier uit te wisselen met de mensheid. De Essesani lijken daar in mijn ogen een voorbeeld van te zijn. En dan zijn er wellicht nog 15 verschillende soorten die ook allemaal een eigen wil en wellicht agenda met de mensheid hebben.

   1. Anna

    Douwe, wat ik nog steeds niet begrijp, waarom hebben we de buitenaardsen nodig, om ónze problemen op te lossen…
    Ik geloof daar niet in helaas.

    1. Douwe Bericht auteur

     We hebben helemaal niemand nodig.
     Ik heb vaak niet eens problemen in mijn ervaring.

     Maar er is wel interesse, vanuit mij persoonlijk om eens wat verder dan onze planeet aarde te kijken. Het universum is groter dan ons zonnestelsel zoals iedereen van ons kan zien als ze in de nacht eens even de sterrenhemel bewonderen. Ik zou daar graag meer van ervaren.

     En als ik Bashar serieus neem is er blijkbaar ook interesse van buitenaf in de aarde. Ik vind de reflecties van Bashar, Elan en Abraham Hicks buitengewoon interessant. Maar dat is pure interesse, geen noodzaak. Sterker nog zolang je gelooft dat een ander je problemen voor je dient op te lossen begrijp je niet eens wat jezelf bent en zul je nooit contact maken met die groep buitenaardsen omdat je jezelf dan niet op gelijke voet met hun ziet. Als je jezelf als minderwaardig ziet zul je gemakkelijk je verantwoordelijkheid uit handen geven en daarmee je vrijheid en maak je jezelf dus een frequentiele match voor partijen die ons komen onderdrukken waar we zelf volledige co creators in zijn… Wat toevallig.

     Als je begrijpt dat All is One and the One expresses itself through the All is dan is letterlijk alles in het universum verbonden met je. Alles, van je tafelpoot tot aan aliens. We zijn allemaal vormen geschapen vanuit hetzelfde bewustzijn. In die zin is alles dus familie in een bepaalde zin en dat begrijpen die aliens ook. Bashar en Elan babbelen graag met de aarde niet vanuit de positie dat zij ons iets zouden moeten leren maar puur vanuit hun eigen plezier in die interactie. Een praatje maken met een familielid wat je via die manier leert kennen. Gezellig 😀

  2. Elly

   Hoe weet je dat die inzichten ‘zogenaamd’ zijn ?
   Hoe weet je dat deze inzichten bij misbruik worden ingegoten ?
   Is dat jouw eigen ervaring en werkelijkheid ?

   1. Anna

    Elly, progammering geldt voor ons allen, en dit begint al vanaf de conceptie.
    Een linkje over mind control inzake Teal hou je van mij tegoed.
    Lees iig het artikel op Wanttoknow.
    En mind control gaat verder dan de gemiddelde progammering waar we allemaal als kind aan bloot staan.

    1. Elly

     @ Anna,
     Je baseert je antwoord op de aanname dat ik daar niets van weet. En dat is niet het geval.

     Je zegt ergens dat wat uiteindelijk geldt de eigen ervaring en de eigen werkelijkheid is.
     Daar is geen spelt tussen te krijgen.
     Zodoende kwam de vraag bij me op in hoeverre het jouw eigen ervaring is dat de inzichten ‘zogenaamd’ zijn. De suggestie wordt gewekt dat jij weet hoe het dan wel zit .
     En daar ben ik wel nieuwsgierig naar.

     1. Anna

      Elly, die aanname doe ik niet.
      Ik lees je reacties met veel belangstelling, juist omdat ik behoorlijk wat kennis bij je vermoed… 😉
      Ik plaatste het op de voorhand omdat vele mensen hier mee lezen.
      De links heb ik ondertussen opgezocht, maar vind het meer interessant om te verwijzen naar de FB posting van Bernhard Guenther op Facebook.
      Daar heb ik ondertussen even op gegoogled omdat hij juist veel onderzoek heeft gedaan naar schaduwwerk, maar ook psychopathologie.
      Zijn website is echt aanbevelenswaardig.
      veilofreality.com
      Maar nu even de link naar zijn FB over Teal…
      https://www.facebook.com/bernhard.guenther/posts/10204518753156426
      Ben benieuwd wat jij en anderen ervan vinden.

     2. Elly

      @Anna
      De link naar de post over Teal geeft ‘niet beschikbaar’. Ik heb wel even door zijn FB en site gekeken. Wat me wel nieuwsgierig maakt naar zijn standpunt over haar.
      Wat mijn oog heeft getrokken is het woord ‘limitation’. Hij zet een limiet aan wat menselijkerwijs mogelijk is. Dat is niemand zijn grens behalve de zijne. De vibratie is die van zijn indruk dat hij behoorlijk ver, verder dan vele anderen kan kijken, en dat hij de uiterste mogelijkheden kan zien. Dat er grenzen zijn wil hij ook aan anderen duidelijk maken. Dus iemand die beweert dat er oneindige mogelijkheden bestaan, zal hij niet geloven.
      Het zit niet in zijn ervaring. Het hele dikke boek over psychologie,- pathologie en psychiatrie bevat één alinea over “spirituele crisis”. Dat wordt vergeten en niet herkent noch erkent door het hele Ggz-veld. En de tendens is dan ook om iets ‘spiritueels’ weg te zetten als een ziekte; bipolaire stoornis of ptss bijvoorbeeld. Een moderne vorm van demonen uitdrijving.
      Je kunt bijvoorbeeld niet aangeven dat , hoe zeg ik dit… nou ja bijvoorbeeld “ik ben onder invloed van god”… zonder voor ‘gek’ verklaard te worden. Alleen een non in een klooster kan dat zeggen en dan wordt het meewarig getolereerd.

      Het viel op dat er uitspraken van Gurdijeff staan geciteerd op de site. Dat was een behoorlijk harde leraar, die veel heeft samengewerkt met Osho. Zij hebben een poging gedaan om methoden uit de psychotherapie in de spirituele ontwikkeling te integreren. Een van die dingen is het inmiddels alom bekende Mindfullness. Ook kijkt er niemand meer van op als iemand roept dat ie gaat mediteren. Dat was 30 jaar geleden wel anders. De introductie er van in de mainstream door Osho werd met de grond gelijk gemaakt, de discussies liepen hoog op.
      Alles is al een keer gebeurd 😀

      Als ik even alle tegenstanders van spirituele leraren op een hoop mag gooien : een heel algemeen tegen- argument gaat vaak over een of andere vorm van ‘mind-control’. Altijd de goed bedoelde waarschuwing niet onder invloed te komen staan of de verkeerde dingen te geloven.
      Dat is niet zo verwonderlijk : het is inherent aan een spirituele ontwikkeling om anders te gaan denken , uit vastgeroeste patronen te stappen en non-conformistisch te worden.
      Veel mensen vindend dat eng, durven dat zelf niet en zien liever ook niet dat anderen zich non-conformistisch gaan gedragen.
      Bovendien : je zou in een satanische sekte, of iets van die strekking, terecht kunnen komen. De destructieve en negatieve uitwas van het geheel.
      In zichzelf is dat wel terecht vind ik.
      Als iemand zichzelf niet vertrouwd , niet zeker of hem dat zou kunnen gebeuren, moet daar vooral ook gehoor aan worden gegeven.
      Ik kan me er echter niet zo goed in vinden dat anderen dan ook van die angst of dat geloof overtuigd zouden moeten worden.
      “Voor je aan de balk bij een ander begint haal eerst de splinters uit je eigen oog”, denk ik dan. En zeg dat dan ook maar weer eens tegen mezelf 😉

      Ik ben eigenlijk meer geïnteresseerd in jouw persoonlijke ervaringen en mening dan in de overdracht van de mening van nog weer een ander.
      Mijn aandacht heb je zeg maar vanwege “van meet af aan een rotgevoel” en je noemt de inzichten ‘zogenaamd’. Ik ben onverbeterlijk nieuwsgierig naar waar dat vandaan komt 😀

     3. Douwe Bericht auteur

      Ik krijg ook een informatie onbeschikbaar op facebook.

      Verder mooie reactie van Elly waar ik me grotendeels bij aansluit.

      Elke Nederlanders is zwaar gelovig, ze zijn zich er alleen niet van bewust. Maar 98% van de Nederlanders zijn Statisten, ze geloven in een entiteit die ze zal beschermen van kwaad en ze noemen deze entiteit de overheid.

      Statisme heeft net als de meeste religies die uitzijn op controle van hun onderdanen helemaal geen zin in concurrentie. Een heersende klasse wil altijd mensen die zichzelf niet vertrouwen, mensen die zelf niet kunnen nadenken, mensen die zelf niet begrijpen wat moraliteit is en zeker geen mensen die hun eigen vrije wil gebruiken en op hun eigen innerlijke sturingssysteem varen.

      Zodra een bepaalde invloed een daadwerkelijk gevaar begint te worden voor de heersende klasse zien we dat alle manipulatie trucs uit de kast worden gehaald tegen die invloed. Het op de persoon aanvallen is altijd stap 1, of het nu Pim Fortuin, een jongen die Fuck de Koning roept of een club is die mensen spiritueel wakker maakt. De mainstream media zal worden ingezet vanuit de heersende klasse om deze club op de man aan te vallen. Nooit zal het de discussie op de inhoud aangaan omdat een heersende klasse vanuit zichzelf rationeel en moreel gezien nooit een inhoudelijke discussie kan winnen.

      En mocht het belachelijk maken niet lukken dan wordt geweld ingezet, eerst in de vorm van politie, en eventueel later in direct geweld, via geheime diensten of het leger.

      Maar dankzij het internet heb ik nu hoop. Ideeen zijn onverwoestbaar geworden en gemakkelijker te communiceren dan ooit tevoren. En mensen niewsgierig als ze van nature zijn zullen vanzelf genoeg ideeen tegenkomen die ze laten inzien dat zij niet minderwaardig zijn. Dat zij zelf scheppende wezens zijn en dat niemand ook een overheid niet het recht heeft hun vrijheid en vrije wil te onderdrukken en te vernietigen.

      Lees ook dit boek van Jeremy Locke hierover eens door. Dankzij het internet heeft de mensheid als geheel de mogelijkheid om een stap te gaan zetten in het patroon van vrijheid. http://achterdesamenleving.nl/het-einde-van-al-het-kwaad-het-tijdperk-van-de-oorlogen-op-aarde-is-voorbij/#.VCwkWfmSyac

     4. Anna

      Elly, weer een heel bijzondere posting van jou, waarover ik de nodige vragen heb, maar dat doe ik wel in een tweede ronde 😉
      Nu even belangrijk mijn rotgevoel hierover.
      Als ik dat heb, dan klopt het in 99% van de gevallen ook.
      Ik ben welbekend sinds jaren met eerst onderzoeken waar het een en ander vandaan komt. Dus inderdaad wat zegt een gevoel over een ander over jezelf…
      Wat ik ondertussen weet van mijzelf, is dat er twee soorten zijn in deze.
      Het ene gaat met emoties gepaard, het andere is volstrekt neutraal.
      De strekking van rotgevoel over Teal past in de laatste categorie.
      Daarom vond ik de gegeven link, die al mijn gevoel erover bevestigde, belangrijk.
      Ik lees dat jij en Douwe de link niet kunnen openen, dan anderen ook niet lijkt me?
      Als jullie de site van Bernhard wel kunnen inzien, de posting dateert van 13 oktober 2014. Daarbij zijn de reacties eronder ook van belang.
      De link(s) die ik had willen geven staan er feitelijk ook.
      Plaats er één, op deze site staan er nog een aantal betreffende Teal.
      http://celestial-reflections.blogspot.nl/2013/11/who-and-what-is-teal-scott.html
      Wordt vervolgd 😉

     5. Douwe Bericht auteur

      Dat artikel was ook al eerder gepost in deze thread. Het enige wat ik in het artikel kan ontdekken zijn argumenten op de man en stropoppen. Beide zijn drogredenen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

      Maar buiten dat, als Teal Swan niet met jou resoneert Anna is dat verder prima toch, dan heeft ze je in ieder geval op die manier gediend. Je hebt geleerd van haar wat niet met je resoneert, hartstikke mooi, leer die les en ga verder zonder Teal. Volg je eigen resonantie en ga mensen/leringen opzoeken die wel met je resoneren. Er zijn in deze dagen van het internet zoveel ideeën en zoveel leraren binnen je handbereik gratis en voor niets via o.a. de YouTube, ga lekker op zoek naar diegenen waar je helemaal blij van wordt en ga dat volgen. Volg je passie en eigen integriteit. Volg je innerlijke sturingssysteem 😀

      Bentinho, Bashar, Byron Katie, Abraham Hicks en Teal resoneren op dit moment goed met mij maar ik deel juist verschillende bronnen zodat mensen datgene wat bij hen past kunnen gaan volgen. en een deel van de mensen kan wellicht meer met de ene bron dan met de andere, sommige vinden wellicht alle bronnen interessant en sommigen kunnen wellicht ook helemaal niets met wie dan ook van deze bronnen van reflecties en dat is allemaal prima.

      Maar waarom zou je aandacht besteden aan iets waarvan je zelf blijkbaar inmiddels weet dat het niet met je resoneert… Abraham zegt het wel mooi in mijn ogen.

      If you don’t want chilli in your soup, then don’t put chilli in your soup. 😀

      Ik zou mensen daarnaast willen verzoeken om terug te gaan naar de inhoud van het artikel. Dus reageer op de inhoud van wat er in de video besproken wordt. In mijn ogen is de hele discussie over Teal als persoon offtopic. De persoonlijke mening die persoon A, B of C over een bepaald persoon heeft is voor mij totaal oninteressant. Als iemand een probleem heeft met de inhoud van wat Teal bespreekt dan hoor ik dat graag want dan gaan we het over de ideeën hebben en daarover discusieren is potentieel leerzaam voor eenieder.

     6. Anna

      En dit kan misschien een interessante dialoog worden?
      Resoneer je met iemand die wellicht ge mind controlled is.
      Wil je daarmee resoneren als het om de waarheid gaat?
      Wat is waarheid als dit ook kan gebeuren?
      Wat is waarheid uberhaupt?
      Ik heb in dat opzicht nog steeds, ondanks mijn eigen jarenlang onderzoek, heel veel vragen 🙂
      Vind dit een zeer sympathieke site, dat wil ik graag gezegd hebben.
      Liefs

     7. Anna

      Douwe, wat betreft jouw opmerking over de persoon Teal, dat dat off topic zou zijn ben ik het niet mee eens.
      Als de boodschappen resoneren met deze of gene, mooi, maar dat zegt dan over beide partijen wat.
      De boodschap, daar zou het om moeten gaan, maar deze is onlosmakelijk verbonden met de persoon, danwel de personen toch?

     8. Douwe Bericht auteur

      Ik ben niet zo bang voor mogelijke mensen die worden gemind controlled. Sterker nog 95% van de Nederlanders is gemind controlled in mijn ervaring. Elke persoon die nog geloofd dat een overheid het recht heeft de vrije wil en vrijheid van andere mensen te beperken en te vernietigen is mijn ogen gemind controlled. En dat is in mijn ervaring minstens 95% van de algemene bevolking. Eenieder die niet op zijn of haar eigen innerlijke sturingssysteem opereert maar inplaats daarvan een externe autoriteit gebruikt is gemind controlled.

      Zie je wat je zelf nu doet, je reageert vanuit angst. En je argumenteert vanuit angst. Je bent zelf bang voor Teal en vanuit die angst zouden anderen ook niet naar haar moeten luisteren omdat anders…

      Ik zou zeggen zolang jezelf nog ergens bang voor bent zou ik terug naar stap 1 gaan. Een einde aan de slavernij – Liefde/openheid en Angst – http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VBnglfmSyad

      Ik heb vertrouwen in mijn eigen innerlijke guidance system, en ik adviseer eenieder ander ook zijn of haar eigen innerlijke guidance system te volgen. Moeilijker is het niet. Ik heb geen toegang tot het inner guidance system van andere mensen dus ik kan niet weten wat relevant is of niet relevant is voor mensen. Dat kunnen mensen alleen maar zelf bepalen. Als Teal goed voelt voor je betekend dat dat het relevant is voor je, als je negatieve emotie ervaart zou ik eerst eens op jacht gaan naar stressvolle gedachten en vervolgens daarna als het niet resoneert verder gaan op zoek naar iets wat wel resoneert. http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

      Op het moment dat mensen hun stressvolle gedachten kunnen ontmantelen en hun eigen innerlijke sturingssysteem begrijpen dan hebben mensen in mijn ogen de twee gereedschappen om hun vrije wil te herwinnen en hun eigen leven vanuit vrijheid te gaan scheppen. Maar niemand anders dan mensen zelf kunnen dat gaan doen.

     9. Elly

      @ Anna,
      Helaas kan ik nog steeds niet vinden wat B. Guenther te melden heeft over Teal Swan. Ik vond wel een heel lang artikel van hem, wat me erg aansprak en waardoor het me niet zou verbazen dat hij zijn mening inmiddels heeft bijgesteld.
      http://veilofreality.com/2015/04/25/individuality-embodiment-and-the-anchoring-of-a-higher-frequency/

      Ik kan me niet zo goed voorstellen dat jouw rotgevoel werkelijk neutraal is.
      Desalniettemin , zoals Douwe ook zegt, als het niets voor jou is, is het niets voor jou. Als je gevoel je dat ingeeft, lijkt me dat een goede leidraad.
      Ik wil je echter de suggestie doen om objectief met dat gevoel om te gaan, zonder oordeel te vellen over Teal Swan of over haar inzichten.

      ///Resoneer je met iemand die wellicht ge mind controlled is.
      Wil je daarmee resoneren als het om de waarheid gaat?///
      De angst voor ‘mind-control’ door een ander is all over the place voor een reden : iedereen weet diep diep van binnen dat er sprake is van mind-control : van elke oppervlakkige conditionering tot totale overname van iemands persoonijkheid.
      Alles wat niet je eigen werkelijke zelf vertegenwoordigd, komt van een aangeleerd geloof , gedachte etc van een ander.
      Spirituele ontwikkeling heeft dan ook alles in zich wat betreft ‘mind-control’ : wat het zegt is simpel : laat niet anderen je mind controleren, maar leer zelf je eigen mind controleren. Met als doel in principe nog vele stappen verder , in de richting van ‘no-mind at all’.
      Teal Swan, Massaro, Bashar, Abraham, Byron Katie… ze geven allemaal methoden om de eerste en de vervolg stappen te zetten in die richting.
      Elke leraar doet dat op de eigen manier, met de insteek dat uiteindelijk de ruimte tussen 2 gedachten wordt gevonden. Dat het Stil is en er input van ‘waarheid’ kan zijn, die niet van buiten, maar van jezelf komt.
      Wat dan zo mooi ‘je hogere zelf’ wordt genoemd, kent de waarheid. En het is die stem die de toegang wordt ontzegd door de over elkaar heen tuimelende gedachten, geloven etc.

      Teal Swan really hits the button, in mijn ogen, van 2 dingen “mind-control” en “seksuele energie”. De ‘dodelijke’ combinatie waar zo’n beetje iedereen met issues zit. Ze houdt een spiegel op waar sommige mensen echt niet in willen kijken. Het nu 2 maal gelinkte artikel laat dat ook zien.
      Ik moet er bij aan Conchita Wurst denken : zij heeft hetzelfde verwarrende effect. De signalen die worden afgegeven stroken niet of niet meer met wat als normaal wordt geschouwd. Ik herinner me een twitter bericht van een man die met de ‘bekentenis’ kwam dat hij het een zo mooie vrouw vond dat hij opgewonden raakte en tegelijkertijd besefte dat er een man in dat uiterlijk zat. Hij kwam vloekend en wel tot de conclusie dat hij vrouwen op de verpakking beoordeelde en bedankte Conchita voor de les.

      Binnen de ‘spirituele wereld’ is ook beheersing van seksuele energie een belangrijk speerpunt. Het is de meest krachtige energie bron die mensen tot hun beschikking hebben. Een nogal brandende kwestie om het maar zo te zeggen 🙂 .
      Wat mensen aan geloofssysteem hebben wat seks betreft, wordt ook door Teal Swan getriggert.
      Het eerste deel van het nu 2 maal gelinkte artikel laat dat ook zien : ‘manipulatie’ en ‘seks’. Het ‘kern-geloof’ dat mannen met seks gemanipuleerd kunnen worden spat er van af. Ik noem dat het Eva-syndroom : eva verleidt de adam tot iets wat hij helemaal niet wil. het is aan eva om niet ‘verleidelijk’ te zijn, want adam kan er zelf niets aan doen… dat is adam als willoos slachtoffer van eva….. enzovoort…

      Maw : Probeer te vinden wat Teal Swan voor jou vertegenwoordigd en wat je ‘rotgevoel’ jou te vertellen heeft. Ik denk dat het inderdaad zou kunnen dat het je een 99% waarheid verteld.

      Hier wil ik het bij laten.
      Deze post gaat alleen over Teal Swan en een workshop. Ze is daarin rechtstreeks met mensen aan het werk. Dus ik denk dat haar integriteit hier zeker besproken mag worden. Toch gaat het wel in de richting van off-topic 😉

     10. Anna

      Elly, heb nog even nagezien waarom de posting van Bernhard niet in te zien valt.
      Hij heeft deze niet openbaar gedeeld blijkt. Ik heb het draadje gekopieerd in een pdf. Met jouw instemming zal ik deze per mail aan Douwe toezenden, dan kan hij hem naar jou doorsturen.
      Bedankt voor jullie uitgebreidde reacties 😉

     11. Douwe Bericht auteur

      Voel je vrij zijn reactie anders gewoon hier in een reactie te posten, wel zo gemakkelijk wellicht.

     12. Anna

      Douwe, het is een héél lang draadje…
      In pdf 9 pagina’s, inbegrepen de reacties, die ik minstens zo belangrijk vind.

     13. Elly

      @Anna
      Doe maar rechtstreeks hier naar toe : ellypeet@online.nl
      Ben benieuwd . Bedankt voor je moeite. 🙂

      Ik zat me nog af te vragen of je überhaupt , meer in het algemeen, iets hebt met de ideeën / methoden van de diverse mensen die hier vaker besproken zijn, zoals Byron Katie, Bashar etc. ? Douwe zet ze vaak bij elkaar ter vergelijking, zoals ook in de nieuwe post over de 3 extra gezichtspunten.
      Maakt Teal Swan de anderen ook ongeloofwaardig in jouw ogen ?

     14. Anna

      Elly,
      Teal Swan maakt de anderen niet ongeloofwaardig, maar Teal zelf ook niet.
      Ik zie het zo, dat deze mensen met de bron verbonden zijn, en daar komt informatie door.
      Wat ik alleen wel stel is dat er meerdere lagen/filters zijn die de oorspronkelijke bron kunnen vertekenen.
      De mate van zuiverheid lijkt me zeer lastig te beoordelen, omdat de persoon zelf belast is met deze filters. Hoe zuiver je die eruit?

     15. Elly

      @Anna,
      /// Hoe zuiver je die er uit ? ///
      Dit is dus de crux van de hele zaak. Zelf onderzoek, je eigenste filters verwijderen. Kies een methode die je wel aanspreekt en vergeet Teal Swan.

      Why bother ?
      Het krioelt op youtube van de filmpjes waarin mensen hun eigen spirituele wijsheden ten toon spreiden. Hoeveel daarvan stop je na 2 minuten en denkt er nooit meer aan ?
      En anders : pik een oordeel wat je over Teal Swan hebt er uit en pas er de methode van Byron Katie op toe.
      Douwe heeft er ook al van alles over gezegd : verwijder de angst en wordt objectief nieuwsgierig.

 4. Anna

  Ik denk persoonlijk dat het mooi is dat we geinspireerd worden door anderen.
  Maar uiteindelijk geldt de eigen werkelijkheid, met de eigen ervaringen.
  Die moeten gedeeld kunnen worden zonder te refereren aan welke nieuwlichtende guru dan ook.
  Een guru kan een inspirator zijn, maar is tevens een valkuil…

  1. Douwe Bericht auteur

   Zolang jij je nog zorgen maakt over guru’s betekend dat in mijn ogen dat jij blijkbaar gelooft dat je externe autoriteiten geschikter acht om over kennis te oordelen dan jezelf. Je hebt helemaal geen guru’s nodig als je gewoon alleen maar naar de inhoud kijkt. Stel iemand reflecteert het idee dat het fysieke universum een fysieke vertaling/spiegelbeeld is van je eigen frequentie en dat idee resoneert met je, dan neem je dat idee over en ga je ermee denken. Die keuze is door jou gemaakt. Niet door de persoon die het idee reflecteerde. Geloven in een guru is geen verantwoordelijkheid nemen voor het feit dat jij altijd 100% verantwoordelijk bent voor de informatie die je wel of niet tot je neemt.

   Stel dat je volgens bovenstaand principe leeft dan is elk idee wat dus in je universum verschijnt een reflectie van jezelf. Elk idee wat je om je heen hoort is dan een reflectie van jezelf aan jezelf. Het maakt dan niet meer uit of dat idee tot je komt via een reflectie van Hitler, Gandhi, je grootmoeder of je kind.

   Mensen die nog geloven in Guru’s zijn ook de mensen die bang zijn voor sektes en ze geloven dat mensen manipuleerbaar zijn met kennis omdat ze zelf nog te weinig vertrouwen in hun eigen nadenkende en onderscheidende vermogen hebben.

   Ik zou zeggen gebruik elke negatieve emotie die je ervaart om persoonlijk te gaan groeien.
   http://achterdesamenleving.nl/omarm-je-negatieve-emotie-het-is-je-wegwijzer-naar-meer-vrijheid-en-persoonlijke-groei/

   En als je dat consequent volhoudt, dan kom je dan vanzelf tot het punt dat je meer vertrouwen in jezelf en je eigen onderscheidende vermogen krijgt. Heb wat meer vertrouwen in jezelf. Jij kunt beter bepalen welke ideeën wel of niet met je resoneren dan welke leraar of leer dan ook. Jij bent de enige met toegang tot je innerlijke sturingsmechanisme. Als je dat systeem begrijpt en vertrouwt ben je weer de 100% eigenaar van je eigen vrije wil. Omarm jezelf, je volledig vrijheid en je eigen scheppende vermogen.
   http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik vind een boel van de ideeen die ze reflecteert buitengewoon interessant. That’s it.

   Net zoals ik ideeen van Mark Passio, Jeremy Locke, Larken Rose, Byron Katie, Bashar, Abraham, Bentinho etc. etc. interessant genoeg vindt om hier te delen.

   En het is gemakkelijker om een video te delen met die ideeen van die mensen zelf dan alle ideeën zelf uit te schrijven.

   Luiheid van mijn kant zullen we maar zeggen. 😉

 5. Hans

  Die (integere) leraren delen hun inzicht om ons een tool te geven om ook langs die denk- en gevoels paden onze EIGEN inzichten te bereiken.
  Wat zij als inzicht en kennis en beleving doorgeven kan nooit kant en klaar door jezelf opgenomen worden.
  Het zijn de weg, de kennis en de tools die aangereikt worden en de kijker zelf dient het toe te passen, te wegen, aan te passen, om te draaien, in te laten dalen en eigen te maken.
  ZELF-realisatie, ZELF-ontwikkeling, ZELF-eigenaarschap.

  Uiteindelijk wijzen ze allemaal op hun manier naar hetzelfde en is het hetgeen waar ze naar WIJZEN belangrijker dan WAAR ze naar wijzen.. daar kan alleen jij komen.

  Dus in mijn optiek kunnen we naar die lui (hun video’s) blijven wijzen maar het wordt pas voor een ieder persoonlijk waarheid als je het vanuit jezelf bespreekbaar en aanwijsbaar gaat maken.
  Als ik hier op de site kom wil ik mijn ervaringen bespreekbaar maken en in vraag stellen, en daar wil ik ervaringen van andere die ook in dat proces zitten mee toetsen en uitdagen om hun ervaringen en belevingen uit te dragen.
  Daar leren we van en daarmee gaan we interactie aan, we willen vooruit, omhoog, elkaars licht laten schijnen, elkaars ruimte geven en beleven.
  Die leraren geven voor, wij moeten ze inschieten.

  //En het is gemakkelijker om een video te delen met die ideeën van die mensen zelf dan alle ideeën zelf uit te schrijven.//

  1. Douwe Bericht auteur

   Helemaal eens Hans.

   “Words do not teach. True knowing comes from life experience. We offer these words, that they might stimulate your thinking. Truly, a teacher is a stimulator of thought.”

   ~ Abraham

   https://www.youtube.com/watch?v=jtkF1vsCR-w

   En iedereen leert van elkaars reflecties. Dus eenieder die vanuit integriteit zijn eigen pad verkent en dat eerlijk deelt is per definitie ook een leraar. 😀

 6. Treowd

  Mij valt wel op dat Teal haar haren rood geverft zijn en ze gekleed is in het paars, het hoeft niks te betekenen maar het zou zomaar een teken kunnen zijn voor de aanstuurders van dit alles. Overigens komt de kleur paars vaker naar voren als een teken van bevestiging voor de aansturing van de er achterliggende krachten zoals ook b.v bij ceremonies voor de doden van vliegtuigcrasches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *