Het internet gecombineerd met het vrije woord!

Een belangrijk principe waarmee mensen hun eigen wereld en die van anderen mee kunnen veranderen is de kracht van het uitdrukkingsvermogen: The Power of Speech.

10609539_884869651524756_6139166917279188242_n

Je vrijheid van meningsuiting gecombineerd met de kracht van je uitdrukkingsvermogen kan de wereld positief veranderen, helemaal in het tijdperk van het internet!.

In – Het Patroon van Tirannie – komt duidelijk naar voren hoe de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting een essentieel onderdeel vormt in het behouden van de controle over mensen. Gebruik maken van je vrijheid van meningsuiting gecombineerd met kennis van de kracht van je uitdrukkingsvermogen maakt het voor onderdrukkers op de lange termijn onmogelijk om hun tirannie te kunnen blijven uitoefenen. Het is mogelijk om met slechts deze twee middelen grote vrijheid teweeg te brengen op zowel individueel als collectief vlak.

—–
Het uitdrukkingsvermogen, je bekwaamheid en je succes om te communiceren is een intelligentieprincipe. Communiceren is elkaar mogelijkheden laten zien. Jezelf helder en begrijpelijk kunnen uiten is de hoogste vorm van communicatie tussen wezens met intelligentie zoals mensen. De passie en gevoelens die mensen in hun woorden kunnen leggen, kunnen levens veranderen en werelden transformeren.

10174965_687747944617645_176673349_n (1)

Vrijheid van meningsuiting en de kracht van het uitdrukkingsvermogen zijn twee belangrijke gereedschappen die elk persoon tot zijn/haar beschikking heeft.

De mensen die in het verleden succesvol gebruik hebben weten te maken van de kracht die het uitdrukkingsvermogen heeft, hebben gezorgd voor krankzinnige vernietiging of juist voor geweldige vrijheid. Elke grootse en afschuwelijke cultuur die er op aarde is geweest, is door het principe van het uitdrukkingsvermogen tot stand gekomen. Elke opstand en revolutie die culturen en wereldrijken omver heeft geworpen, kwam tot stand door de kracht van het uitdrukkingsvermogen. Mensen die het principe van het uitdrukkingsvermogen hebben begrepen, hebben onze wereld onherroepelijk veranderd.

Het principe van het uitdrukkingsvermogen is te vinden in elk onderdeel van de menselijke communicatie. Geschriften en boeken zijn bepaalde vormen van het menselijke uitdrukkingsvermogen. Maar elke overdracht van ideeën heeft de kracht om levens te veranderen. Als het uitdrukkingsvermogen vanuit de vrije wil en met de passie vanuit het hart wordt gebruikt, heeft het de kracht om werelden te bevrijden.

31a5a8d1d186a57cb74d199bbba7871fHet principe van het uitdrukkingsvermogen verklaart waarom vrijheid exponentieel toeneemt als de bevolking toeneemt. Als de bevolking toeneemt is het moeilijker voor cultuur om de macht te houden over wat mensen zeggen. Hoe meer mensen met elkaar communiceren, hoe sneller ze hun eigen waarde leren kennen. De bevolkingstoename zorgt voor een toename van vrijheid op de wereld door de kracht van het uitdrukkingsvermogen.

Wanneer mensen niet aan banden worden gelegd door cultuur, en als ze niet geloven dat de leugen waar is dat ze machteloos zijn, kunnen ze alles veranderen. Om de wereld te veranderen moet je op je eigen talenten vertrouwen. Je moet je mond open doen en spreken. Het principe van het uitdrukkingsvermogen is de passie om te overtuigen, de passie om te onderwijzen, en de passie om vertrouwen te kweken. Het zal je sterker maken, en mocht je ervoor kiezen om het te gebruiken, dan zal het levens veranderen.

(Bovenstaande fragment komt uit Het Einde van al het Kwaad door Jeremy Locke)

tumblr_nighuycAVH1qz4e7ro1_1280

Hoe meer mensen gebruik maken van de kracht van hun uitdrukkingsvermogen hoe sneller andere mensen in staat zijn hun bewustzijn te ontwikkelen. En we hoeven gelukkig niet allemaal het talent te hebben van een Martin Luther King Jr. of een Gandhi om toch dit middel effectief te kunnen gebruiken. Gebruik maken van The Power of Speech kan zo simpel zijn als je eigen visie te communiceren in welke vorm dan ook, een artikel wat je aanspreekt te delen, je uitspreken tegen zaken die in je ogen niet correct zijn en juist datgene wat jezelf heeft geholpen in je eigen groei verder te verspreiden.

En net als voor elke andere bekwaamheid geldt dat hoe meer je gebruik maakt van The Power of Speech hoe beter je erin zult worden. Oefening baart kunst. 😀

Gandhi-on-the-Truth

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Het einde van al het kwaad – Het tijdperk van de oorlogen op aarde is voorbij
-) Het Patroon van Tirannie
-) Wat drijft de psychopaat?
-) De illusie van macht en de macht van illusie
-) De goeden financieren het kwaad
-) Machthebbers & Machtgevers
-) Mark Passio lezing over The Natural Law
-) Verantwoordelijkheid is Vrijheid
-) Het meest gevaarlijke (bij)geloof
-) Het geloof in overheid kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij

-) Een einde aan de slavernij, deel 1: Liefde & Angst
-) Een einde aan de slavernij, deel 2: Kennis & Onwetendheid
-) Een einde aan de slavernij, deel 3: Soevereiniteit & Verwarring
-) Een einde aan de slavernij, deel 4: Vrijheid & Controle
-) Een einde aan de slavernij, deel 5: Orde & Chaos

10451749_10152804590953658_8001946604758148560_n

Door simpelweg nee te zeggen tegen de buschaffeur die tegen haar zei dat zij als donkere vrouw achterin de bus moest gaan zitten begon ze een revolutie die meer vrijheid voor alle donkere mensen in de VS zou brengen.

 

 

11 gedachten over “Het internet gecombineerd met het vrije woord!

 1. Pieter Stuurman

  Spreken is mogelijkheden laten zien. Luisteren is mogelijkheden zien. Spreken en luisteren is communiceren. Communiceren is elkaar mogelijkheden laten zien.

  Geloven is het uitsluiten van mogelijkheden, behalve één. Geloof beëindigt communicatie. Ieder geloof is daarmee een mentale gevangenis.

  Spreken en luisteren, bevrijdt jezelf en anderen uit die gevangenis. Communiceren opent de mentale gevangenis van geloof.

  1. Tom

   Clip uit Midnight Express
   https://www.youtube.com/watch?v=shlBZZ-IQYY

   “Spreken is mogelijkheden laten zien. Luisteren is mogelijkheden zien. Spreken en luisteren is communiceren. Communiceren is elkaar mogelijkheden laten zien.”

   Doen is iets (proberen) mogelijk te maken, hier kan over gesproken worden of naar geluisterd.

   Het doen bevrijdt je uit de gevangenis, het oneindige gewauwel sluit je juist op en kan je energie benemen.
   Dat is het gene wat zich nu afspeelt in het globale “sociale” mediamisme.

   De verlichting bracht ons het “idee” dat we zelf dingen in de hand konden nemen zonder dat daar een onzichtbare kracht was die daar over waakte. dit ontwaakte ons uit een soort van luiheid maar bracht ons ook overschatting.

   Nu is er een nieuwe god, een schijnbaar onzichtbare die bepaalt, de luiheid is terug in lichaam en geest, maar de overschatting is gebleven.

   Analyze – Thom Yorke
   https://www.youtube.com/watch?v=WwSxzdqrxlI

 2. wunjo

  Spreken is dan ook aandacht richten, het communiceren van een beeld, een verhaal. Anderen deelgenoot maken van een idee. Luisteren is meegaan in die gerichte aandacht, eventueel daarna aanvullen, veranderen. Hoe meer emotionele lading een beeld krijgt hoe sterker dit beeld zich zal kristalliseren in wat wij de fysieke realiteit noemen, door gezamenlijk handelen naar dit beeld. Dit proces is in genesis beschreven en is de grondslag van alle creatie. Dit houdt in dat het belangrijk is om de diverse gecommuniceerde “beelden” te toetsen op “het algemeen belang van ontwikkeling” en onderscheid te maken in creatieve en destructieve beelden.
  Zie ook het stuk van Pieter Stuurman over macht nemen en macht geven 🙂

  Succes met de nieuwe site Douwe!

 3. Mb

  “Communiceren is elkaar mogelijkheden laten zien”…

  Waarheid als een koe…. echter heb je hier minstens 2 mensen voor nodig. Zolang het over voetbal, zwarte piet of iets anders “low ground” gaat lukt dat prima. Wanneer je ook maar even een half level dieper wilt gaan, komt er een soort vluchtgedrag naar boven. Zo iets van laat mij in mijn illusie leven. Wellicht heeft het te maken met mijn definitie van communiceren. Wellicht zit ik in een fase in mijn leven waarbij ik me niet echt druk kan maken om het telegraaf gesprek, er zijn wel aanleidingen, maar veel verder dan
  ‘ja, we kunnen er toch niets aan doen gaat het niet”. 13 jaar kijk ik geen tv en lees erg veel en kijk docu’s (pc/laptop) die voor mij er wat toe doen. Met erg veel -achteraf- positieve maar eerst negatieve levenservaringen kan ik tot op heden tot de conclusie komen dat we het erg druk hebben met z’n allen of beter geschreven, de grote meerderheid, met slapen. Lang en erg diep slapen. Thnx voor het stuk btw. Heb het boek gedownload en ben aan het lezen.

  Grt. Mb

 4. Mb

  Thnx Douwe, heb de playlist in mijn bladwijzers gezet. Hoewel ik me prima kan redden met engels, ga ik toch even zoeken of ik de gehele film via de digitale “omwegen” kan vinden met subs. Op youtube staan wel de subs maar kan ik niet mee downloaden. Kijk graag alles in 1x. Helaas door ziekte heb ik hier tijd genoeg voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *