Toine Manders legt glashelder aan een tweede kamer lid uit waarom belasting diefstal is

Een korte Nederlandstalige video (5 minuten) met Engelse ondertitels waarin Toine Manders, o.a. voorzitter van de libertarische partij, uitlegt aan tweede kamerlid Renske Lijten waarom belasting diefstal is.

De uitleg is erg helder en het zou goed zijn als elke politicus en elke bewoner van Nederland hier eens goed naar luistert.

De Nederlandse overheid komt aan haar geld door burgers onder dwang en dreiging van geweld en eventueel vrijheidsberoving haar geld af te nemen.

Het gebruik van dwang en geweld is immoreel ongeacht welke partij het doet.

Als jij dwang en geweld gebruikt om je buren geld af te nemen is dat niet ok. Als je buren dwang en geweld gebruiken om jou je geld af te nemen dan is dat niet oke. Als jij met je buren een club vormt om vervolgens mensen drie buurten verderop onder dwang en geweld geld af te nemen dan is dat niet oke.

Kortom het onder dwang en geweld afnemen van geld is nooit oke, door niemand niet. Ook niet door de mensen die claimen de Nederlandse overheid te zijn.

Bekijk de video van Toine en zijn heldere uitleg en deel het vooral verder met je buren, vrienden, familie en eventueel zelfs je vijanden. 😉

Het geloof dat immorele daden zoals het gebruiken van dwang en geweld tegen andere personen opeens moreel en goed worden als een overheid het doet wordt ook het geloof van Statisme genoemd. Het is een geloof wat veel voorkomt onder mensen en zorgde alleen al in de vorige eeuw voor meer dan 262 miljoen doden. Het geloof in Statisme wordt daarom ook wel het gevaarlijkste geloof ter wereld genoemd.
Ik ben benieuwd of er nog meer van zulke mooie filmpje aan zitten te komen waarin Toine Manders helder de immoraliteit van onze overheid aan hunzelf uitlegt. 🙂

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Belasting is erger dan diefstal
-) De klusjesman – een helder verhaal over de immoraliteit van de diensten van overheden
-) De moraliteit van belastingontwijking met Toine Manders
-) Is belasting ontwijking uw morele plicht?
-) 53% van Nederland mag ophouden met belasting te betalen
-) Het einde van al het kwaad, het tijdperk van oorlogen op aarde is voorbij
-) Het meest gevaarlijke geloof  zorgde voor 262 miljoen doden in de vorige eeuw
-) Filmpjes over soevereiniteit en zelf-eigenaarschap
-) De soevereine mens beweging in Nederland
-) Het geloof in overheid kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij

33 gedachten over “Toine Manders legt glashelder aan een tweede kamer lid uit waarom belasting diefstal is

 1. Douwe

  Hier de gehele versie.

  De Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies doet naar aanleiding van de Panama papers onderzoek naar de werkwijze van trustkantoren en de fiscale adviespraktijk. De tijdelijke commissie verhoort in juni 23 deskundigen en getuigen en richt zich specifiek op twee afzonderlijke kwesties: – het doorsluizen van kapitaal via in Nederland gevestigde brievenbusfirma’s – het wegsluizen van particuliere vermogens naar buitenlandse doelvennootschappen.

  Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies – Verhoor Toine Manders
  https://www.youtube.com/watch?v=SZUDjMRrj_g

 2. Benhur

  De VOC tijd is allang weer terug. Eingelijk niet de VOC want die hadden slaven. Nee het is meer de teruggang naar de NHM, naar de dwangarbeider die zoveel moest aflossen aan belasting en onkosten vergoeding dat ze nauwelijks wat overhielden van hun loon. Nou wat dat betreft zijn we weer bijna bij af beland.

  1. Douwe Bericht auteur

   Dat is het precies, het is maffia die gebruik maakt van dwang en geweld om inkomsten te verwerven van mensen. Die manieren van geld verwerven is simpelweg immoreel.

   Ik ben zelf een groot voorstander van vrije en vrijwillige interacties tussen mensen op elk gebied in hun leven. Ook wel volentarisme genoemd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrije_wil

   Toine Manders wordt op het moment gerechterlijk vervolgd omdat hij de belastingonduikende trucs die de grote banken en transatlantische corporaties al tijden gebruiken beschikbaar maakt voor het Nederlandse MKB. Dat mag blijkbaar niet en nu wordt Toine Manders aangepakt terwijl de hele Amsterdamse Zuidas die hier ook zijn geld mee verdient vrolijk met rust wordt gelaten.

   HIer een intereressant artikeltje erover op Vrijspreker.nl
   http://www.vrijspreker.nl/wp/2017/06/toine-manders-en-de-parlementaire-ondervraging/

   Ik hoop dat dit proces nog meer van zulke mooie beelden op gaat leveren waarmee we de hele Nederlandse maatschappij kunnen gaan wakker schudden.

   1. jhon

    De mafia is een georganiseerde misdaad organisatie !
    De (R)overheid is een ongeorganiseerde misdaad organisatie !

 3. yvonne hoekema

  Dank je wel Douwe, dit is ook een prachtig gesprek, met dank aan Sven Hulleman en Maria van Wearechanged Rotterdam….

  WeAreChangeRotterdam sprak met Sven Ake Hulleman over het verondersteld sociaal contract dat ten grondslag ligt aan onze rechtsstaat. Samen met vier andere (thans) onderdanen, bediende hij zich van het petitierecht en legde een fundamentele vraag voor aan de rechter over verplicht burgerschap.

  Volgens het vijftal wordt keer op keer duidelijk dat er geen sprake is van een democratie, maar van kunstig versleutelde leugens en een systeem waarin een kleine groep de macht heeft en houdt. Veelgehoord dogma hierbij: ‘dit hebben we zo met elkaar afgesproken’.

  Een groeiende groep mensen zegt: ‘dit hebben we helemaal niet met elkaar afgesproken, u dwingt mij hiertoe. En als dit is hoe onze afspraak werkt, wil ik er geen deel meer aan hebben.’ Het is volgens hen tijd voor actie.

  Burgerrechtenactivisten zeggen sociaal (wurg)contract op
  https://www.youtube.com/watch?v=v2XdlEzrkIQ

 4. pietje

  Wat een vent !!! Alle respect voor hem !! Als ik hem kan helpen zal ik dt doen maar ben niet zo welbespraakt als hj ! Maar als ik kan helpen zal ik het doen p mijn manier !

  1. Douwe Bericht auteur

   Je kunt altijd helpen door dit soort informatie te verspreiden in je eigen netwerk en sfeer van invloed. En die mensen vragen deze informatie ook weer te delen in hun netwerk en sfeer van invloed als het met hun resoneert. Je kunt op een hele simpele manier zo toch een grote impact hebben op de mensen waar je mee verbonden bent.

   1. yvonne hoekema

    Zijn ook verhuisd naar Hongarije, hebben een huis gekocht van 6000 euro, met waterput…….en zijn super gelukkig hier…………..

    1. Douwe Bericht auteur

     Fijn om te horen. en verstandig wellicht. 🙂 Ik ken inmiddels meerdere mensen die Nederland verlaten hebben. Inclusies mezelf. Noorwegen bevalt me als land prima vooral omdat er zoveel meer natuur is. 😀

 5. Tjwan Oei

  In tegenstelling tot voorheen in de DDR is Toine Manders helemaal niet verplicht om in Nederland te blijven en de door hem als onrechtmatig beschouwde belastingen te betalen. Het staat hem vrij om naar een ander land te gaan, waar hij zich beter behandeld voelt!

  Dat is een Win win oplossing!
  Een Win voor Toine én een Win voor solidair Nederland!

  1. Douwe Bericht auteur

   Dwang en geweld is eventueel te ontwijken maar dat doet niets af aan het feit dat het initiëren van dwang en geweld niet oke is. Wat jij doet is slachtoffer shamen. Het is zeggen dat slaven maar weg hadden moeten lopen, dat mensen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld maar op tijd hun partner hadden moeten verlaten etc. Dat is moreel verachtelijk in mijn persoonlijke opinie.

   Het initiëren van dwang en geweld is het probleem. Dat lijkt me duidelijk voor iedereen.
   Hoe vervolgens met dwang en geweld om te gaan is een vervolgstap maar laten we er eerst duidelijk over zijn dat dwang en geweld initiëren simpelweg niet oke, niet moreel is.

   Het probleem met het geloof van Statisme is dat mensen die over het algemeen prima in staat zijn om de initiatie van dwang en geweld af te keuren dit niet doen als het om de entiteit overheid gaat, dit omdat ze geprogrammeerd zijn te geloven dat als de overheid dit doet, dus als de overheid dwang en geweld gebruikt, dat dat om de een of andere reden opeens wel goed en wel moreel is.

   Dat is een volledig irrationele en immorele aanname. Wellicht wat wensdenken erbij dat dwang en geweld nuttig kan zijn als de entiteit het doet die jouw en je buren onder dwang en de dreiging van geweld julle geld afnemen. Maar dat maakt het dus een geloof. Een geloof wat overigens via de ratio volledig ontmanteld kan worden wat Toine Manders in mijn ogen in het filmpje in dit artikel ook heel helder doet.

  2. Toine Manders

   Beste Tjwan,

   U schreef: “In tegenstelling tot voorheen in de DDR is Toine Manders helemaal niet verplicht om in Nederland te blijven”. Uw aanname is onjuist. Ik ben in 2013 naar Cyprus verhuisd. In januari 2014 ben ik tegen mijn wil door gewapende mannen uit mijn huis gehaald, naar Nederland gesleurd, en daar tot 14 mei 2014 in een hok opgesloten, zonder enig bewijs van de verzonnen aanklacht. Sindsdien mag ik Nederland niet meer uit zonder toestemming van de staat. Doe ik dat toch, dan word ik weer door gewapende mannen in een hok opgesloten.

   Toine Manders

   1. yvonne hoekema

    Potverdomme, dus je had gewoon geen permissie moeten vragen, hebben wij tot nu toe ook niet gedaan, en tot dusver met rust gelaten…………behalve blauwe enveloppen die linea recta de prullenbak ingaan

   2. nan

    Hallo Men Manders
    Wat is in die onder tussen tijd als aanklacht gedient dat u Nederland niet meer uit mag? In die 5 maanden? Van 2014? En wat is er nu aan de hand? Van 2014 tot nu 2017, lijkt mijn (dacht) dat er al beweging is was, naar u toe. Maar blijkbaar niet tot nu. Ik weet het even niet, heeft het te maken met uw gedachten gang en houding, of iets anders. Ik heb gekeken en beluisterd de Cafe Weltschmerz met Ancilla Tilia. Maar hoe of wat in het spel is mij onduidelijk.. Panama Papers kwam later naar buiten. Dan 2014. Hoe of wat, weet ik niet. Kunt u mij voor mij zelf duidelijk maken, wat voor u uw aanklacht is op 2014 naar nu? Wat is er bij u gebeurd nadat u aangehouden is in dat jaar van 2014? Het is een open vraag van een geinterseerde persoon. Burger.

 6. bernadette

  http://www.ninefornews.nl/nederland-top-belastingparadijzen-wereld/

  Op deze site zijn de menige reacties eronder ook interessant om te lezen ,
  zoals deze ;

  Dus Toine Manders is nu de boosdoener? Waar zijn alle rechtszaken aangaande de personen die geld hebben doorgesluisd? Toine heeft misschien de informatie verstrekt, maar de eigenaren van het geld maken zelf de beslissing om sluiproutes te nemen en zo belasting te ontwijken. Buiten dat is belasting gewoon ordinaire diefstal/roof.

  http://www.ninefornews.nl/belasting-gelegaliseerde-roof-jurist/

 7. Witte Wolf

  De enige mensen die geld nodig hebben zijn mensen die geen vak verstaan, dus overheid, banken, multinationals en staatshoofden.
  Dus hebben ze regels uitgevonden om lekker makkelijk te profiteren van andermans harde zwoegen. We hebben alle spullen toch nodig dus als ieder mens met een reguliere baan nu geen salaris meer zou eisen voor zijn diensten en we nu gewoon alleen maar ruilhandel zouden doen met elkaar dan schakelen we de (R)overheid en graai-bankiers vanzelf uit. Ik ben al 10 jaar in algehele staking tegen deze alle voor 1 maar geen 1 voor alle cultuur maar als maar 1 % bereid is te lijden zal er nooit verandering komen.
  Stelletje weekend strijders 5 dagen werken als loon slaaf en maar klagen dat de maatschappij zo verhard en dat alles alleen maar om winsten omzet en andere randverschijnselen draait in dit leven? Heb nog nooit iemand geld zien ademen of geld zien drinken laat staan eten jullie wel??

  Helft van het probleem ligt toch echt bij ons zelf.

 8. Douwe Bericht auteur

  Nog een leuke reactie van Pieter Stuurman van Facebook:

  Belasting is roof. Belasting is roof omdat het volledig aansluit bij de definitie van roof (afnemen van bezit onder bedreiging met geweld). De werkelijke vraag is dus niet: “Is belasting roof?” (want dat is het gewoon), maar : “Is roof een legitiem middel om collectieve voorzieningen te financieren?”.

 9. only you

  Elk jaar wordt over je spaargeld weer eens belasting geheven, de multinationals sluizen hun geld naar paradijzen, maar een burgers kunnen de kar trekken ?
  Als ze er nog nuttige dingen mee doen, dan kon ik er mee leven, maar nu meer duidelijk is dat de wapenindustrie er mee gebaat is heb ik naast wroeging ook heel veel spijt van!

 10. NWO-slave

  Als men geen belasting meer zou hoeven te betalen, en “zij” zijn kwaadwillend, dan weten ze wel op een andere manier uw geld te devalueren! Shame them!

 11. Tijn

  Eerlijk gezegd heb ik hier nogal een dubbel gevoel over. Ik denk dat een overheid best handig is om bepaalde zaken te regelen die je misschien liever niet aan de vrije markt toevertrouwd. Dat zo’n overheid middelen nodig heeft om dergelijke taken te vervullen is logisch. Dat zou op zich op te lossen zijn zonder belastingheffing als de overheid (in plaats van banken) de macht had om geld te creëren. Dan hebben we wel politici van een heel ander kalliber nodig uiteraard want anders worden we alsnog bestolen dmv inflatie (al gebeurt het dan zonder dreiging met geweld).

  Het idee van meebetalen aan zaken die voor “iedereen” zijn staat me niet eens zozeer tegen; het is meer dat ik me erger aan de verspilzucht en corruptie van degenen die het belastinggeld uitgeven en het feit dat ik gedwongen wordt om mee te betalen aan zaken die ik verachtelijk vind.

  1. Douwe Bericht auteur

   Je betaald dagelijks al mee aan zaken die voor iedereen zijn. Denk aan supermarkten, kledingwinkels, electronica winkels etc. Het verschil met al die winkels is dat je interactie met hun volledig vrijwillig is. Zij bieden bepaalde diensten die jij wel of niet kunt afnemen tegen een bepaalde hoeveelheid geld. Daar komt geen dwang en dreiging van geweld bij kijken. Het is ook niet nodig.

   Je zou best sociale algemene voorzieningen kunnen crowdfunden volgens mij. Ik zie zelf niet in waarom dwang en geweld essentieel is om dat soort zaken te kunnen organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *