Trauma, kernverwondingen en narcisme met Lars Faber en Jorn Luka

Ik wordt zo blij van alle mooie podcasts die er inmiddels te vinden zijn. Ook dit gesprek van Jorn Luka met Lars Faber helpt mensen met hun eigen trauma en kernverwondingen identificeren en transformeren. Hoe meer we onszelf van binnen helen hoe meer de wereld buiten op termijn ook gezonder kan worden.


Lars doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar trauma, narcisme en de kernverwondingen van de mens. Hij heeft jarenlang mensen begeleid en contact laten maken met hun diepste trauma’s middels ademwerk en ayahuasca reizen. In deze video krijg je een inblik in het werk wat ze doen.


Lars is schrijver van inmiddels bijna 13 boeken, waarvan zijn eerste boek ‘De Gewijde Reis’ nog steeds veel voor hem betekent. Met Lars zijn we diep in verschillende trauma stukken en kernverwondingen gedoken.

Hij legde uit hoe tekortkomingen in de onvoorwaardelijke liefde, naslag heeft op hoe we in emotie kunnen reageren op verschillende situaties. Hij legde uit hoe triggers dienen als prachtige spiegels voor de niet geheelde stukken in onszelf en hoe we onszelf kunnen helen in onze kernverwonding. Lars legde zijn onderzoek naar archetypes uit en hij vertelde hoe deze kennis ons bewust maakt van onze overlevingsmechanismes.

We filosofeerden over een diepgewortelde pijn in onze samenleving en over waarom de ene mens wel ‘wakker’ wordt en de ander niet. Heeft dit te maken met opvoeding? Met de niet geheelde stukken in onszelf? Of heeft het nog een andere oorzaak? We mogen ons volgens Lars bewust worden van alles wat er in ons leeft en gevoeld wil worden, zodat we steeds dichter bij de geheelde versie van onszelf komen.

Link naar de Schatkaart van de Ziel.
Link naar het boek De Gewijde Reis.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Website – De Gewijde Reis
-) Website – Codependency Archetypes
-) Website – Ademcoach en Ademcoach trainer/opleider
-) Angstporno moe
-) De wijsheid van trauma – hoe een ongezonde maatschappij chronische ziektes bij individuen veroorzaakt – Gabor Maté
-) Trauma begrijpen en doorwerken met Giel Beelen en Robert Bridgeman
-) Familie systemen en de familie schaduw – Marjolein Berendsen in gesprek met Els van Steijn
-) Reïncarnatie, karma en trauma met Maarten Oversier en Ferdinand van der Neut
-) Hypnose sessie om jeugdtrauma te achterhalen en te helen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *