Goedbedoelende mensen financieren bijna al het kwaad in deze wereld – Deel 2

11537699_415312791985827_8779259336024571250_nMensen worden eerst onder dwang en dreiging van geweld gedwongen hun geld af staan aan hun eigen overheid. Vervolgens onderdrukt die overheid het eigen volk met die inkomsten. En als het tegenzit financiert die overheid daarnaast ook nog geweld tegen andere volkeren van dat belastinggeld.

Mensen die zichzelf als brave belastingbetalende burgers zien betalen op deze manier zelf voor alle onderdrukking in de wereld. Zowel die van zichzelf als hun buren als van mensen in verre landen.

Dat belasting daarmee erger is dan diefstal kwam ook eerder al uitgebreid aan bod. Dit verhaal hoe goede mensen op deze manier al het kwaad in de wereld financieren wordt nu nog eens kort en duidelijk uitgelegd door Josie the Outlaw in dit 8 minuten durende YouTube filmpje.

Aanvullingen, reacties of opmerkingen zijn van harte welkom in de reacties.

1535431_606308902801353_266478363179384497_n

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Belasting is erger dan diefstal deel I
-) Belasting is erger dan diefstal deel II
-) Het meest gevaarlijke bijgeloof veroorzaakte 262 doden in de vorige eeuw
-) Het einde van al het kwaad – Het tijdperk van de oorlogen op aarde is voorbij
-) Josie the Outlaw over zelfeigenaarschap
-) Wat drijft de psychopaat?
-) Het Patroon van Tirannie – Wees bang, wees bang, wees bang
-) Machthebbers & machtgevers

larken-rose-peace

6 gedachten over “Goedbedoelende mensen financieren bijna al het kwaad in deze wereld – Deel 2

 1. jos van Veen

  We geven mensen macht.Mensen die veneveel waard zijn als wij..Macht en geld maar mnsters, fraudeurs en corrupten.
  Monster aga macht exploiteren ten koste van anderen die afhankleijk van hen zijn en waarop ze neerkijken.

  Die monsters voelen zich niet aansprakelijk noch verantwoordekijhk voor hun daden..”de overheid/regering”g heeft beloten (b niet ik, dus ben ik niet verantwoordelijk) (zie nu.jij over Plasterk..prachtig voorbeeld.

  Wij kiezen partijen en geen regerng. Je wwet dus nooit wat je krijgt en die gekozenen gaan er zonder meer van uit dat de kiezers als vanzelfsprekend instemmen met al de ongein en onzin of rotzooi die ze in het rond strooien en waarvoor alle inwoners dan ook voor mogen betalen en gedwongen worden.(ze hebben immers door hun keuzes ingestemd met de rotzooi en betalingen…D66 is daarin onstuitbaar,achterbaks en fascistisch van aard, achterkamertjesgekonkel)
  Macht en exploitatie van macht suggereert ongelijke verhoudingen..de ene hoog en bepalend, de anderdanig en betalend en dat werkt repressie en beperkende wetgeving/regels in de hand.

  En zolang wij nog steeds eurofiel neoliberaal stemmen (t.w. VVD,CDA, PvdA,D66!,SGP,GL of CU (welke combinatie van partijen als regering maakt niet erg veel uit) dan kiezen wij nog steeds voor onze eigen en andermans ellende.
  Onderdanig en gelovig naar neoliberaal eurofiel betekent de Markt dienen,het zweepje en geld dokken..daar is het dan allemaal om begonnen.
  Een ander eidje hebben ze niet.
  Het gekke is dat juist al deze partijen TEGEN referenda zijn..rees voor machtsbeperking en de arrogantie dat zij weten en doen wat goed voor ons is.De onmondige burger die behandeld wordt als en kind en afhankelijk is van de dominante papa die morgen ook tot kind kan worden verheven als wij gewoon nooit meer op hen stemmen.Ze moeten absoluut niets van democratie/inspraak hebben.

  Nederland moet eens laten dol te zijn op spelletjes en verbale gehaaidheid, maar eens wat meer gaan letten op de inhoud als zij keuzes maken met in gedachte aan wat er in eerdere situaties aan inhoud werd toegezegd wat achteraf leugens en manipulaties bleken te zijn.
  We hebben NIKS aan onbetrouwbare partijen, mooie woorden en niks afleveren dan narigheid, uitholling en vernieling tot eigen egoverheerlijking en dwang repressie.(dictatortje spelen)
  Dat soort mensen zijn absoluut niet geschikt voor macht, wel voor pervers fascistisch bewind

  Dus: kom opdagen bij verkiezingen en stem niet meer op eurofiel neoliberaal
  Als we willen kunnen we er wat aan doen..Eurofiel neoliberaal is strontbenauwd voor kiezers..en zal weer zoeken naar afleidende aanvallen( Wilders, Roemer-(wedstrijdjes, banaliseren) om de bevolking/kiezers te manipuleren.(VVD,D66,PvdA(Asscher))
  Trap er niet in!! Neem al die oplopende selfies maar voor zoete koek..allemaal propaganda en afleiding

  Laat nu eens maar mensen de hoogste prioriteit krijgen en niet geld/economie(beurseconomie)
  Want het gaat tenslotte nog steeds om mensen.

  Reageren
  1. jos van veen

   die contradictie zie je steeds terug..
   overheid/”Gezag” is geweld , zeker eurofiel neoliberaal gezag.Dat is er de afgelopen jaren zelfs met behulp van ene opgefokte crisis zeer goed ingedramd.
   En dan hangt het er helemaal van af of wij dat geweld steunen of niet. Zolang wij dat steunen zal het uitgroeien tot een alom cultuurverschijnsel. Zodra dit niet gesteund wordt dan zijn er veel verschillende opties mogelijk
   -wij blijven het steunen, niet omdat we het goed vinden maar bang zijn dat het nog erger wordt.(dat is politiek een eitje..je kunt die bevolking met weinig zelfvertrouwen en competentie heel gauw bang maken met nog erger…)
   -we gaan werken aan een balance of terror. we maken de oppositie groter maar laten het aloude “Gezag”aan de macht..dat beperkt de schade maar het gedonder blijft door gaan
   (Dit was bij de laatste verkiezing de VVD en dan PvdA als counterbalance…Alleen een heleboel mensen
   hadden even niet door dat de PvdA verschoven was naar eurofiel neoliberalisme..Ze kozen voor de EU
   met alle toeters en bellen-tegen de bevolking..Het kan dus verkeren..)
   -we zijn tegen het gezagsgeweld ten nadele van de bevolking..wanneer dat met geweld wordt begroet dan wordt het revolutie.

   intermezzo:
   Als het genegeerd wordt door het gezag (zie burgerforum met ondertekende manifesten die er niet om liegen)dan ontstaat er ene periode van groeiende narrigheid onder de bevolking en dat zal zich gaan vertalen in verkiezingsuitslagen.Maar we hebben zoveel eurofiel neoliberale partijen met alle hetzelfde eindstation Brussel dat de tijdelijke kleuren de boel afleiden(Gekozen voor de EU = een neoliberaal project- VVD, CDA, D66(!!),GL, SGP, PvdA,CU– dat het mensen ook wat gaat dazen. Kies je een van deze partijen dan blijft de boel doorgaan in de lijn van het heden..misschien wat meer bochten en glooiingen maar de EU en euro worden hoofddoelen.
   Opvallend is ook dat juist deze partijen ALLE tegen referenda zijn..Geen volksinspraak, geen democratie; hoe hard ze dat ook roepen

   En als groet hoeveel tegenstand niet gehonoreerd wordt dan krijgen we geweldige sociale herrie
   En dat is te verwachten want er komen steeds meer kapiteins op de brug door de constructie van de EU…die alleen zichzelf vertegenwoordigt, een niet bestaande UNIE ziet als multinational die zij wel even voor de winst (hun winst)zullen besturen terwijl de bevolking zichzelf stuurloos gaat maken en/of de besturing ondermijnt. Burgeroorlog. Geweld in k het kwadraat,,nog meer armoede en kansen op oorlog
   (zie de megalomane gebedsuitbreiding langs de Russische grens….
   Groet bek maar de EU stelt militair echt niet zoveel voor hoor..the mouse that roared..Amerikaans schroot en overal defecten.
   Gaat ons weer massa’s geld kosten..en wie gaat dat dan betlen…Verhofstadt, Rutte? Dijsselbloem IMF?
   Natuurlijk niet..meer geld richting bevolking, meer financiele terreur, hypercontrole en repressie.
   Als ze een collecte houden dan vangen ze niks..

   Het worden echt identiteits- en dieptevargenvragen(wie ben ik eigenlijk? wat beteken ik eiegenlijk? metw el recht kan een ander mij commanderen? Omdat ie bijv. Van V Baalebn heet? en ga zo maar door.Een herijkingsproces waar bij jouw vrijheid ook de vrijheid is van anderen..vrijheid is er verplichtend!!Het wordt u vaak heel neoliberaal vertaald..ik heb de vrijheid een ander in zijn vrijheid dwars te zitten omdat ik meer macht denk te hebben, meer geld heb,bij de kliek behoor die hetzelfde liedje zingt..Je ziet meteen wat hier fout zit!)
   Een heel groot aantal mensen i bang-echt bang- voor de vrijheid..wezensangst, dat er niks meer voor hem/haar geregeld wordt,anderen zijn/haar problemen niet meer oplossen en ga zo maar door.
   De hele externe probleemorientatie moet verschoven n worden naar interne probleemorientatie.
   (extern: alle variaties van dat anderen/ZE het moeten oplossen, op je kont blijven zitten en wachten of de oplossing van anderen wel lekker genoeg is..anders zijlijn- geroep))
   (Intern: je kunt zelf een heleboel doen voor een veel betere oplossing.)

   En dat wordt dan door neoliberaal aangegrepen om je nog meer geld afhandig te maken tbv hun spilzucht..
   Staatsschuld als een raket omhoog, geen cent voor echte sociale woningbouw maar rustig een klein miljard voor de verbouwingen van luxe problemen..
   600 miljoen om te praten OVER werkgelegenheid(Asscher) en geen 600 miljoen investeren VOOR werkgelegenheid(tbv sociale woningbouw, bijv)
   \Verontwaardigd doen over verlies van 20 miljoen aan de Grieken..heel fanatisch, obsessioneel omdat er een man was die echt een stuk intelligenter was dan de betrokkene zelf, maar heer en meester doen zonder enig misbaar rond 16 miljard verlies op de kip met gouden eieren, ABNAMRO..zo geregeld en nonchalant..(dat was OOK ONS belastinggeld, wordt zomaar verpatst)

   Reageren
 2. Budh

  Er was ooit eens een meneer die noemen ze ook wel heer
  Hij was zeker geen god maar wist wel veel over het lot
  Kwam met vele wijze lessen tegen allerlei schijnprocessen
  Wist alles over belasting en elk ander soort bezwaring
  Op een dag komt ie terug en het denken is hier de brug
  Om het juiste te beginnen mogen we eerst gaan herbezinnen
  Weet wat je wil begeren want er kan zo veel verkeren
  Dus kijk wel uit voor ‘t-kwaad want daar is geen wijze raad
  Het maakt vele soorten normen en steekt zich ook in uniformen

  Reageren
 3. Thijs Reyners

  Each time you obey there’ll be a price to pay.
  Each time you take personal (moral) responsibility, its value you’ll see.

  Reageren
  1. Hans

   Treffend geschreven.
   Terugvechten, weigeren, er voor weglopen, eeuwig over zeuren.. zal inderdaad zijn consequenties hebben als het ook vanuit die intentie komt, de wet van de zich balancerende energieën ook wel karma genoemd.
   Neem je verantwoordelijkheid voor jezelf, ook al betekend dat het einde van je “veilige lieve luxe” leventje.
   Laat je intentie tot actie niet vanuit genoemde motivaties komen maar puur vanuit je diepste niet te stillen drive tot zelfverantwoording, zelfbeschikking, zelfeigenaarschap en vrijheid.

   Roepen, hopen en werken aan verandering maar geen zelfreflectie en intentie tot het doen van “pijnlijke” concessies aangaande jezelf en de angst voor de bodem van je persoonlijke ravijnen zal niet veel anders brengen dan meer van hetzelfde in een in eerste instantie mooier jasje.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.