7 manieren om trauma te verwerken zonder medicatie – Bessel van der Kolk, auteur van de internationale bestseller The Body Keeps the Score (Traumasporen)

Een interessant en leerzaam gesprek met Bessel van der Kolk. Bessel schreef de internationale bestseller The Body Keeps the Score, de Nederlandse versie daarvan heet Traumasporen.

In het boek deelt hij als wetenschapper en therapeut met 40 jaar ervaring met trauma behandeling zijn visie op hoe trauma wat mensen oplopen tijdens het leven sporen achterlaten in het lichaam. Hij legt uit hoe die patronen worden vastgelegd in bijv. bepaalde hersenstructuren.

Ook wordt uitgebreid verteld hoe mensen trauma kunnen verwerken en hij geeft hierbij aan dat er veel meer en vaak ook veel betere manieren zijn dan pharmaceutische medicatie ook al kunnen die op bepaalde punten ook zeker een zinvolle rol spelen.

In deze podcast vertelt van der Kolk meer over zijn achtergrond, zijn onderzoek en de oplossingen die mensen kunnen onderzoeken om hun traumas te doorwerken.

Trauma verwerken is zinvol om te doen voor zowel jezelf als voor je eventuele kinderen en kleinkinderen. Wat je in jezelf oplost hoef je niet langer door te geven aan de komende generaties.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Het boek Traumasporen met meer dan 100 recensies
-) Angstporno moe
-) Hypnose sessie met Edwin Selij om jeugdtrauma te achterhalen en te helen
-) De wijsheid van trauma – hoe een ongezonde maatschappij chronische ziektes bij individuen veroorzaakt – Gabor Maté
-) Trauma, kernverwondingen en narcisme met Lars Faber en Jorn Luka
-) Trauma begrijpen en doorwerken met Giel Beelen en Robert Bridgeman
-) Familie systemen en de familie schaduw – Marjolein Berendsen in gesprek met Els van Steijn
-) Reïncarnatie, karma en trauma met Maarten Oversier en Ferdinand van der Neut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *