Het plezier dat overheid heet…

13776031_1210456045654909_5734483847830824015_nHet idee dat bepaalde mensen andere mensen dienen te controleren en te overheersen is helaas nog grootschalig aanwezig bij vele Nederlanders.

Dat is de gemiddelde Nederlander ook moeilijk kwalijk te nemen na een leven van subtiele en minder subtiele hersenspoeling op dit gebied. Net zoals religies al vroeg beginnen met het indoctrineren van nieuwe zieltjes zo wordt het geloof van Statisme – het geloof van een rechtmatige heersende klasse – vanaf dag 1 met de paplepel en via ongeveer alle informatiekanalen van school, tot radio en TV bij mensen naar binnen gegoten.

Echter het idee dat sommige mensen het recht hebben om over andere te heersen is volslagen irrationeel en immoreel en eenieder die zijn eigen verstand leert gebruiken en zich hier in verdiept kan dat vrij snel leren inzien.

Dit mooie korte filmpje kan daar wellicht bij helpen.

Help mee dit artikel te verspreiden onder familie, vrienden, kennissen en vijanden, hoe sneller je de mensen in je sfeer van invloed rationeel en moreel kunt maken hoe sneller het continue geweld wat continue tegenover ons wordt geïnitieerd vanuit de heersende klasse kan worden beëindigd.

11244924_473114016170835_935565712134768763_n

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op Facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie/vrijwillig abonnement.

13707606_1072890606098296_4916311245130409468_n

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Het geloof in overheid kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij
-) 5 simpele vragen om het geloof van Statisme te ontmantelen
-) 51% van Nederland mag ophouden met belasting te betalen
-) Mensen betalen voor hun eigen en elkaars onderdrukking
-) Het meest gevaarlijke geloof veroorzaakte 262 miljoen doden in de vorige eeuw
-) Mark Passio lezing – The Natural Law
-) Slides van de lezing over The Natural Law
-) Het einde van al het kwaad door Jeremy Locke
-) Verantwoordelijkheid is Vrijheid
-) Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven
-) Filmpjes over soevereiniteit en zelf-eigenaarschap
-) De soevereinde mens beweging in Nederland

11053217_455218734627030_5813672887716381114_n

7 gedachten over “Het plezier dat overheid heet…

 1. jos van Veen

  dit is natuurlijk volstrekt juist!

  We kennen natuurlijk democrtische principes en dat zou aardig kunnen werken vermits e ook democratisch gedrag kunnen en moeten vrgen van wat wij als gezagdragres kiezen.

  Het zijn juist deze gezagsdragers die zich doorgaans fel keren TEGEN volksinspraak (dat heet dan ineens “populistisch”..) en TEGEN refernda dat als bedreiging wordt gezien en aklls aanval wordt beschouwd op politieke betwetrigheid en prmanent gelijk…
  Het zou machtsverleiszijn voor het “Gezagg”..

  Het is toch volstrekt idioot dat er nu crises worden gev creeerd om ons het b neoliberle geloof door de strot te duwen..

  We wezen de EU af en vervolgens krijgen we de EU en bizarre euro(meteen de bemesting voor de armoede en ongelijkheid) om direct gevolgd te worden door ene gecreeerde crisis om ons gedrag op alle fronten nog verder te vereconomiseren, privatiseren en winst te bevorderen voor diegenen die dat het minst nodig hebben en als er dan door die stompzinnigheid veel werkeloosheid ontstaat omdat noodgedwongen het cosumentisme afneemt dan moeten de laagste uitkeringsinkomsten het nog verder gaan ontgelden als straf voor hun geringe kunstmatig politiek geregelde bijdragen aan de “markt”..”Markt”?? waarvan niemand weet wat dat precies is maar wel in de overtuiging dat de geldstromen een steeds groeiend ongewenste richting uitgaan..
  Die golfstroom heet dan markt

  En politici hebben inmiddels hun eigen markten..: EU, carrieremarkt,declaratie en vergoedingenmarkt, rum budgetmarkt en imago markt.hebben..
  En die zijn inmiddels veel belangrijker dan waarvoor ze naar behoren zijn ingehuurd en worden betaald.
  Onze werknemers(politici zijn onze werknemers) maken re voor de werkgever een compleet zooitje en holt dezen voor eigen gewin verder uit..

  Wie dat als Gezag ziet kan net zo goed zijn portemonnee en eigendom aan een Westafrikaanse klaploper geven..weet je zeker dat je belazerd wordt

  Denk je nou werkelijk dat als voor de plannen en uitvoering van Van Rijn een collecte zou zijn gehouden onder de bevolking dat deze voldoende had opgebracht om dat maffe plan voor elkaar te krijgen en in te zetten..? Ik geloof er geen barst van..!

  Nee..dus komt er geweld, manipulatie, leugen en lulkoek van allerlei “belangrijke heren” en dames(want die weten ook weg met machtswanen en onzin) om te vertellen dat deze geldsmijterij en neoliberale overdracht richting bureaucratie (hypercontrole, repressie en elke onzin die je kunt bedenken!)en verzekeringen allemaal voor ons bestwil is..
  Hoe meer geld naar privatisering en bureaucratie des te beter houden we de kostenstijgingen in de hand…Huh..? dat is een tegenspraak en bedrog..elke historie omtrent deze drogreden laat het tegendeel zien..

  Wantrouwen ,als verdachten gecontroleerd worden, manipulaties en leugens richting bevolking moeten vertrouwen in de politiek realiseren.. Gestoord natuurlijk.

  Als morgen onze regering valt en als we dan GEEN verkiezingen gaan houden, dan gaat de boel w gewoon door (De bed gen deden het voor jaren…)

  Als we met demeerderheid de hele EU de deur uitwerken dan gaat de hele boel nog steeds door..(maar al die export en uitvoer dan? Die gaat gewoon door hoor.. En controlegebrek? Dat zal een winst opleveren..houden we wat over.Overtollige onzin wegwerken svp) partijen,

  Mensen moeten hun eigen verstand eens gaan gebruiken. Niet blaten, niet hollen achter propaganda en niet alleen maar denken aan hun eigen nauwe straatje.
  Ieders keuze is van invloed op het bestaan anderen en kan narigheid betekenen voor die anderen.

  van de politiek kunnen we niets verwachten, dus moeten we dat soort leiderschap over de schutting mikken..dat leidt nergens toe.

  We kunnen nu een hoop zaken zelf digitaal oplossen..de techniek hebben we en we kunnen daarmee een hele nieuwe politiek opbouwen zonder particratie en partij-inteelt..(verliezen we ook geen tijd meer aan hun onderlinge gevechten en wedstrijdjes vér pissen
  De essentie draait op referenda en experts die de gang van zaken volgen en acties vooraf laten gaan door referenda waar de vraagstelling voorzien is van alle ins en outs , voors en tegens, nadelen en voordelen etc.
  Laat dan het volk een keuze maken Meerderheidsbesluit telt..gewenste meerderheid kan zelfs worden aangegeven.
  Gene meerderheid gaat het op dat moment niet door.Als de tijden veranderen zal dat wel weer kunnen.

  Nog een voordeel: een expert die zijn werk niet goed doet of inhalige kapsones krijgt die wordt gewoon vervangen door eentje die normaal kan doen.
  We kunnen dus de flauwekul de deur uit doen.

 2. j.bosman55@kpnplanet.nl

  Criminele bankiers maken geperveteerd geld en hun criminele handlangers in de politiek brengen en houden dit geperveteerde geld als “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel in omloop. En het is mèt en dóór het geld waarmee ze de mensheid kapot maken. Alles wordt heel duidelijk als we zien dat “gezond” geld helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren kan gebruiken. Een landsbestuur moet natuurlijk niet worden overgelaten aan een bende organisatie-criminelen maar aan vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie.

  Het is eigenlijk te triest voor woorden beste mensen, mensen als Rutte, Roemer, Pechtold, Blondie -noem het hele zootje maar op- ze voelen zich nergens verantwoordelijk voor, ze hebben geen ideën, ze hebben ook nergens spijt van en ze gaan nu ook nog eens openlijk door met liegen en bedriegen. En bovenal met gappen: ze zijn de gevangenen van hun veel te hoge inkomen.

  Je zou haast zeggen dat van graaien je hersens oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *