Is belastingontwijking uw morele plicht?

Via een facebook kennis kreeg ik een interessante video onder ogen van Toine Manders, die hier eerder ook al eens voorbij kwam in een artikel.

In deze video legt hij rustig en helder uit dat belasting niets minder dan ordinaire roof is. Gelegaliseerd door de misdadigers door het eerst in hun eigen dikke boek te schrijven.

Hij laat zien dat al de grond die de staat in handen heeft verkregen is via roof en heling. En ook doorprikt hij de levenslange propaganda waar de meeste mensen inclusief mijzelf hun hele leven aan hebben blootgestaan.

Kortom een interessante en leerzame lezing!


Tijdens Café Bastiat van 16 april 2013 (*) verzorgde Toine Manders een prikkelende lezing over het hoe en waarom van belastingontwijking.

Dhr Manders is voorzitter van de Libertarische Partij (LP) en directeur van het Haags Juristen College, dat gespecialiseerd is in belastingontwijking. Hij gaf de lezing dan ook met twee petten op.

Met zijn LP pet op schetst hij eerst het beeld van de overheid: niet een vrijgevige weldoener, maar een inhalige rover die geweld niet schuwt. Belastingen zijn gelegaliseerde roof. Belastingontduiking ziet hij als een moreel recht, je verzet je immers ook tegen diefstal. Belastingontwijking ziet hij als een plicht, want willens en wetens meer belasting betalen dan mogelijk komt neer op het legitimeren van de roofstaat.

Gelukkig zijn er manieren om ons tegen de roofzucht van de overheid te beschermen. Dhr. Manders doet zijn HJC pet op en licht vanaf vanaf 1:20:40 enkele juridische constructies toe waarmee ondernemers en vermogenden belastingen tot een minimum kunnen beperken.

(*) Café Bastiat is de maandelijkse bijeenkomst van de LP Amsterdam (derde dinsdag van de maand). Het doel van Café Bastiat is op een laagdrempelige manier een stimulerende kijk te geven op de fundamenten van de samenleving en de Amsterdammer bekend te maken met het Libertarisch gedachtegoed. Café Bastiat heeft een wisselende invulling. Een lezing, debat, forum, borrel of anderszins. Een ieders input en feedback is daarbij welkom.

Ik vond het een interessante  en leerzame lezing! Ik zou zeggen voel jezelf vrij het verder te delen.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Belasting is erger dan diefstal
-) De moraliteit van belastingontwijking met Toine Manders
-) Mark Passio lezing – The Natural Law
-) Het einde van al het kwaad, het tijdperk van de oorlogen op aarde is voorbij
-) Het meest gevaarlijke geloof veroorzaakte 262 miljoen doden in de vorige eeuw
-) VRIJHEID – Een praktsiche gids naar een vreedzame en vrijwillige samenleving
-) 5 simpele vragen om het meest gevaarlijk geloof te ontmantelen
-) Verantwoordelijkheid is Vrijheid
-) Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven
-) Filmpjes over soevereiniteit en zelf-eigenaarschap
-) De soevereinde mens beweging in Nederland
-) Het geloof in overheid voegt alleen maar geweld toe aan een maatschappij

3 gedachten over “Is belastingontwijking uw morele plicht?

  1. monique

    Hallo,
    Kan ik hier een verzoek doen aan Toine of hij een boekhouder weet die voor de mensen daar is, in plaats van voor de belasting?Bestaat zo’n boekhouder?
    Monique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *