Mark Passio – 20 kenmerken van wakkere/bewuste mensen

Mark Passio kwam eerder al voorbij met zijn lezing over The Natural Law en het menselijke bewustzijn. In deze lezing gaat hij uitgebreid in op 20 kenmerken van wakkere en bewuste mensen. Hij legt elk punt stap voor stap helder en uitgebreid uit.

Wederom een lezing waar mensen de rest van hun verdere leven voordeel van zullen hebben en daarom van harte aan te bevelen. De slides van deze presentatie zijn online op facebook te vinden.

This seminar, entitled Street-Wise Spirituality – What Does It Truly Mean To Be “Awake”? was presented by Mark Passio in St. Louis, MO on May 31, 2014.

The 20 factors of True Awakening discussed are:

01. Being “Awake” means knowing about the Occult, and understanding that there are both Light and Dark aspects to it.

02. Being “Awake” means knowing that Truth is singular, objective, and exists independently of our perceptions of it.

03. Being “Awake” means knowing the True Self and understanding its connection to All.

04. Being “Awake” means knowing that neither the Physical nor Spiritual realities take precedence over each other.

05. Being “Awake” means being out of Ego-Identification and Ego-Attachment.

06. Being “Awake” means exercising discernment and judgement.

10368979_280783728780298_1138493981986048188_o

07. Being “Awake” means being mentally free of all False Religions.

08. Being “Awake” means knowing there is no such thing as Knowledge which is “negative.”

09. Being “Awake” means knowing the causal factors that have led to the current Human Condition.

10. Being “Awake” means understanding and living in harmony with Natural Law.

11. Being “Awake” means knowing and living both Pillars of Enlightenment.

12. Being “Awake” means knowing that “Authority” is an illegitimate illusion, and that all Government is Slavery.

1558541_280785395446798_8163791545766692466_n

13. Being “Awake” means recognizing the critical importance of Free Will and personal responsibility.

14. Being “Awake” means knowing that the so-called “negative” emotions serve a critically important purpose.

15. Being “Awake” means knowing that True Enlightenment is not about pursuing bliss in a world that is currently filled with suffering.

16. Being “Awake” means knowing what True Forgiveness really means.

17. Being “Awake” means knowing the difference between what cannot be changed and what should be changed.

18. Being “Awake” means caring enough to take real-world action to create real-world change.

10342418_280787342113270_5502648975990307543_n

19. Being “Awake” means knowing that True Enlightenment is not only about improving yourself, but also about influencing others to improve themselves.

20. Being “Awake” means knowing that True Enlightenment does not equate to perfection.

Mark’s web site:
http://www.WhatOnEarthIsHappening.com

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten? Like ons op facebook en/of volg ons op Twitter!
Een nieuw gezichtspunt leren kennen, iets geleerd en/of gelachen? Overweeg een donatie.

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Slides van deze presentatie
-) Website www.WhatOnEarthIsHappening.com
-) The Natural Law – Lessen over het menselijke bewustzijn
-) The power of speech
-) Het einde van al het kwaad door Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke geloof door Larken Rose
-) Verantwoordelijkheid is Vrijheid
-) Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven
-) De soevereinde mens beweging in Nederland
-) Het geloof in overheid voegt alleen maar geweld toe aan een maatschappij

 

35 gedachten over “Mark Passio – 20 kenmerken van wakkere/bewuste mensen

 1. Douwe Bericht auteur

  Ja het is jammer dat veel mensen niet eens weten wat een archont is, en hoe anarchisme zich daartoe verhoudt.

  Als je vraagt aan mensen, wil je een wereld zonder heersers, zonder slavenhouders? Dan zal 98% van de wereld, ja natuurlijk zeggen.

  Als je dan vraagt wat mensen van anarchie vinden (letterlijk zonder heerser(s), zonder slavenhouder), dan worden ze bang en verward omdat ze zo door hun heersers gehersenspoeld zijn. 95% van de mensen lijdt aan Stockholm Syndrome. 😀

  Mark Passio geeft hele fijne lezingen waarin hij een boel belangrijk materiaal zoals moraliteit en vrijheid superhelder uitlegt. Hoe meer mensen zich bekend maken met zijn materiaal hoe beter. Het zijn lange zitten maar ze veranderen je perspectief op de wereld voor de rest van je leven op een goede manier. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen zowel deze lezingenserie te bekijken als zijn serie over Natural Law.

 2. Pieter Stuurman

  Het bovenste plaatje (how our reality is built) klopt precies. Onze realiteit is het gevolg van ons handelen, ons handelen het gevolg van onze gedachten, en onze gedachten het gevolg van informatie. Zie ook: http://achterdesamenleving.nl/5-stappen-van-de-cyclus-van-creatie/#.VXfmuM_tmko

  Maar in de praktijk ligt de moeilijkheid bij de onderste stap (available information). Die informatie is bepalend voor onze gedachten en is daarmee dus bepalend voor de rest van de cyclus, en dus voor het uiteindelijke resultaat: de gemanifesteerde realiteit.

  Maar het lastige is, dat mensen geneigd zijn om het resultaat (die realiteit) vervolgens weer te beschouwen als de informatiebron.

  Dat resultaat is het gevolg van onze informatie en de daarbij horende gedachten. Dat resultaat zal dus altijd die informatie/gedachten bevestigen (het “Zie je wel!” effect).

  Als we dat resultaat (die realiteit) vervolgens weer als informatiebron gebruiken, dan wordt de cyclus steeds bevestigd. Dan raken we verstrikt in het kringetje en dan wordt verandering onmogelijk. De initiële informatie/gedachte wordt immers door het resultaat (de realiteit) bevestigd, en lijkt daarom waarheid.

  Om verandering mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat we inzien dat die realiteit door onszelf gecreëerd is, en slechts één van de vele mogelijke realiteiten is. En dus niet hetzelfde is als de waarheid.

  Anders gezegd: er is een essentieel verschil tussen realiteit en waarheid. Dat besef is noodzakelijk voor iedere verandering.

  1. Wat is waar

   /////Om verandering mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat we inzien dat die realiteit door onszelf gecreëerd is, en slechts één van de vele mogelijke realiteiten is. En dus niet hetzelfde is als de waarheid.

   Anders gezegd: er is een essentieel verschil tussen realiteit en waarheid. Dat besef is noodzakelijk voor iedere verandering./////

   De realiteit is door ONS zelf gecreeerd. Daar zit de moeilijkheid. Als eenling kan ik de realiteit van ONS niet veranderen. Ik kan enkel mijn mijn eigen realiteit veranderen. Om ONZE realiteit te veranderen zal een kritische massa van individuen zijn realiteit moeten veranderen. Om als individu je realiteit te kunnen veranderen moet je eerst je geloof veranderen.

   1. Pieter Stuurman

    “ONS” is niet meer dan de optelsom van de eenlingen. “ONS” bestaat nergens anders uit dan uit eenlingen. Alleen als eenlingen veranderen, verandert “ONS” dus.

    Als de eenlingen een ander “ONS” willen, dan zit er voor die eenlingen niets anders op dan zelf te veranderen. Als de eenlingen wachten met veranderen totdat “ONS” verandert, en er een kritieke massa ontstaat, verandert “ONS” niet, en ontstaat er dus ook geen kritieke massa.

    Het zijn dus UITSLUITEND eenlingen die “ONS” kunnen veranderen.

    Daarvoor is het inderdaad noodzakelijk dat die eenlingen hun gangbare geloof veranderen. En daarvoor is het nodig dat de eenlingen inzien dat hun geloof maar EEN mogelijk geloof is (dat EEN mogelijke realiteit voortbrengt), maar dat er daarbuiten nog vele andere mogelijkheden zijn.

    Anders gezegd: dat die eenlingen inzien dat hun geloof (dat hun realiteit voortbrengt) iets anders is dan waarheid.

    1. Wat is waar

     Natuurlijk veranderd ¨onze realiteit¨ een beetje al ik verander van geloof. En mijn realiteit veranderd zelf heel veel.. Ik wil aangeven dat er een kritische massa van individuen nodig is om ¨ONZE realiteit ¨ofwel het heersende wereldbeeld of heersende realiteit te veranderen.

     Daarom is het goed om ook anderen te confronteren met het een ander realiteit of wereld. Wie weet gaan ze hun eigen geloof onderzoeken. Helaas merk ik vaak dat het zo ver van veel mensen afstaat dat ze het, hoewel ze het mooie gedachtes vinden niet kunnen accepteren.

     Dus wat rest is een grote crisis die ONZE huidige realiteit in elkaar doet storten, zodat ze/we niet op dezelfde weg verder kunnen. De ineenstorting van de Dollar zit er aan te komen. En als de winkels leeg zijn en het electriciteitsnet ligt plat, wat doe je dan

 3. hans

  Verander JE werkelijkheid en DE werkelijkheid veranderd..
  Iemands werkelijkheid is DE werkelijkheid in zijn beleving.
  Er is vanuit iemands oogpunt geen andere werkelijkheid dan de werkelijkheid die iemand zelf beleeft.
  Iemand beleeft tenslotte niet deze werkelijkheid terwijl hij ziet dat een ander de zijne beleeft, je ziet geen twee werelden die naast elkaar beleeft worden..
  Piet ziet de ander in Piet zijn werkelijkheid, en dat geldt voor die ander precies hetzelfde als hij Piet ziet.

  In die zin is er dus één werkelijkheid die we met ons allen zo beleven, de illusionaire collectieve werkelijkheid.

  Die is illusionair omdat een ieder zijn eigen werkelijkheid beleeft, maar omdat een ieder ook voorkomt in ieder anders werkelijkheid LIJKT het alsof iedereen in dezelfde werkelijkheid voorkomt die iemand dan ook als zodanig beleeft.
  En dat geldt dus voor iedereen individueel.

  Om DIE collectieve werkelijkheid te veranderen dienen we dus allemaal onze eigen werkelijkheid te veranderen, de som der delen.
  Dat is namelijk de enige mogelijkheid om die werkelijkheid te veranderen, die collectieve werkelijkheid bestaat namelijk als op zichzelf staand NIET.

  De illusie binnen de illusie..

  Dus als we allemaal wachten op een collectieve verandering binnen de collectieve werkelijkheid gaan we heeeeeeeeeeeeel lang wachten.

  “”
  I’m starting with the man in the mirror,
  (Man in the mirror, oh yeah),
  I’m asking him to change his ways, yeah,
  (Change),
  No message could have been any clearer,
  If you wanna make the world a better place,
  Take a look at yourself and then make the change,
  You gotta get it right, while you got the time,
  ‘Cause when you close your heart,
  (You can’t close your, your mind),
  Then you close your mind
  “”

  1. Wat is waar

   /////Verander JE werkelijkheid en DE werkelijkheid veranderd..
   Iemands werkelijkheid is DE werkelijkheid in zijn beleving.
   Er is vanuit iemands oogpunt geen andere werkelijkheid dan de werkelijkheid die iemand zelf beleeft.
   Iemand beleeft tenslotte niet deze werkelijkheid terwijl hij ziet dat een ander de zijne beleeft, je ziet geen twee werelden die naast elkaar beleeft worden./////

   Ik droom van hele andere werkelijkheden.Ik weet zelfs dat ze werkelijkheid zijn. Helaas een nog niet gemanifesteerde werkelijkheid.

   ////. Piet ziet de ander in Piet zijn werkelijkheid, en dat geldt voor die ander precies hetzelfde als hij Piet ziet./////

   Ik zie Piet dingen doen waaruit ik concluderen kan dat mijn geloof en piet zijn geloof niet overeenkomen. Zouden ze wel overeenkomen dan zouden Piet en ik hetzelfde beleven. Hoewel ik weet dat er een verschil is in beleving, weet ik niet wat Piet beleeft.
   In die zin is er dus één werkelijkheid die we met ons allen zo beleven, de illusionaire collectieve werkelijkheid.

   ////Om DIE collectieve werkelijkheid te veranderen dienen we dus allemaal onze eigen werkelijkheid te veranderen, de som der delen./////

   Dat is dus wat ik schreef althans bedoelde.

   Dat is namelijk de enige mogelijkheid om die werkelijkheid te veranderen, die collectieve werkelijkheid bestaat namelijk als op zichzelf staand NIET./////

   Collectieve werkelijkheid is gedeelde beleving.

   ////Dus als we allemaal wachten op een collectieve verandering binnen de collectieve werkelijkheid gaan we heeeeeeeeeeeeel lang wachten.////

   Dus de conclusie is: Er is een een kritische massa van individuen nodig die anders geloofd om de collectieve werkelijkheid te veranderen.

   1. hans

    //Dus de conclusie is: Er is een een kritische massa van individuen nodig die anders geloofd om de collectieve werkelijkheid te veranderen.//

    Je zegt het zelf..

    Collectieve werkelijkheid is gedeelde beleving.

  2. Pieter Stuurman

   Precies Hans.

   Maar de mogelijkheid om onze (zelfgecreëerde) werkelijkheid te veranderen, ontstaat pas als we weten dat we in staat zijn om die te veranderen.

   Zolang we die zelfgecreëerde werkelijkheid beschouwen als waarheid, en die werkelijkheid daarom (her)gebruiken als bron van onze overtuigingen in plaats van als het resultaat daarvan, onthouden we onszelf van die mogelijkheid.

   Die mogelijkheid ontstaat dus pas als we inzien dat er een essentieel verschil is tussen zelfgecreëerde werkelijkheid (oftewel realiteit) en waarheid.

   1. hans

    //Maar de mogelijkheid om onze (zelfgecreëerde) werkelijkheid te veranderen, ontstaat pas als we weten dat we in staat zijn om die te veranderen.//

    Juist, en die veranderingen bestaan niet uit de omgevingsfactoren te willen veranderen binnen die werkelijkheid, maar het BESEF te krijgen van wat jij aangeeft met:

    //Die mogelijkheid ontstaat dus pas als we inzien dat er een essentieel verschil is tussen (zelfgecreëerde) werkelijkheid (realiteit) en waarheid.//

 4. Treowd

  In hoeverre is de collectieve werkelijkheid tot nu toe gecreerd door het grote collectief ?
  Tot nu toe is de creatie in handen van de archonten, wij creeren wat er ons opgedragen wordt.
  Het zijn de archonten die alle nieuwigheden naar voren schuiven via de in hun handen zijnde media. Kunnen we dat tij nog keren ? Volgens mij zouden we dan toch wel behoorlijk ongehoorzaam moeten worden en onszelf stevig moeten beteugelen door niet zomaar iedere aanreiking van b.v. nieuwe technologie en luxe te accepteren maar dat af te wijzen en dat radicaal. Stoppen waar we zijn en weten dat we de drempel richting luxe niet verder moeten overschrijden. Te veel luxe is gewoonweg overbodig en zal ons uiteindelijk de strop omhangen. Decentralizeren die afgegeven macht en lokaal de armen ineen . Wanneer gaat het collectief eisen dat onze aardse medebewoners in de derde wereldlanden hun deel krijgen, wanneer hebben ze in de rijke delen genoeg.? Wakker worden betekend toch ook verder kijken dan je eigen bed of wereldje. De overgewichtige rijke samenleving laat nog net geen collectieve zware scheet zodat de arme rest die voor onze luxe zwoegen moeten van de aardbodem afgeblazen worden. Dat collectief wat daar niet aan denkt maar slechts aan zichzelf zou zich diep moeten schamen. If we don’t come together like we are all brother and sisters in a global collective we will perish divided likewise the fools we are when we don’t see this connection. We moeten opstaan voor anderen die niet zo fortuinlijk zijn en de pijn voelen van hen die lijden onder het verkrijgen onze luxe .
  Deze ratrace is a big disgrace, now and all days, that is what we the rich and fortunate have to face
  and come together as ONE HUMAN RACE.

  1. Pieter Stuurman

   We are always together as one human race. Ook nu. Alleen beseffen we dat (nog) niet.

   Onze collectieve realiteit wordt op ieder moment gecreëerd door alle leden van dat collectief samen. Dus, wanneer de meeste leden van dat collectief zich laten leiden door hetgeen de “archonten” aanbieden als lokaas, of als we op andere wijze aan de wensen van die archonten voldoen, dan zal dat tot het logische gevolg hebben dat de collectieve realiteit de wensen van die archonten weerspiegelt. Precies zoals onze realiteit nu is, dus.

   Als we dat doen (en dat hebben we heel lang gedaan), en die archonten geven er de voorkeur aan om zichzelf te bevoordelen ten opzichte van de rest van de mensheid, dan zal dat het resultaat zijn: een enorme meerderheid die benadeeld wordt.

   Wakker worden betekent daarom niet dat de mensheid de restjes die de archonten ons laten, eerlijk gaan verdelen. Wakker worden betekent inzien dat het geen goed idee is om ons te laten leiden of verleiden door de archonten die, als wij ze daarvoor de macht geven, onszelf onze eigen schaarste, en daarmee hun rijkdom laten creëren.

   Als we werkelijk willen dat ieder zijn deel krijgt, dan zit er maar één ding op: stoppen met ons te laten leiden door degenen die ons deel afnemen.

   De creatie van onze realiteit is altijd in onze eigen handen. De vraag is dus: wat doen we met dat vermogen, en waardoor laten ons leiden bij het inzetten ervan?

   1. Treowd

    ” Als we werkelijk willen dat ieder zijn deel krijgt, dan zit er maar één ding op: stoppen met ons te laten leiden door degenen die ons deel afnemen. ”

    Als we dit ons zien als de gehele mensheid t.o.v. de archonten ben ik het zeker eens evenals als met de rest van je reactie beste Pieter, het collectief is groeiende iedere dag , uur, minuut en seconde. Only time will tell…

    1. Douwe Bericht auteur

     En zoveel archonten zijn er niet eens.

     Een aantal tientallen leidende bankiers in Nederland die zo de geldstromen grotendeels beheren en het gewone volk aan de hypotheek helpen om ze zo 30 jaar aan de ketting te leggen.

     Een aantal tientallen perceptiemanagers die grotendeels de gedachten van het Nederlandse volk sturen door ze continue te vertellen waar ze zich druk over dienen te maken en waar ze bang voor moeten zijn.

     Dan een paar tientallen topambtenaren die de bestuurlijke laag in Nederland grotendeels beheren.

     Een paar honderd politici die boel een beetje afleiden en een mooie poppenkast vormen.

     Dan wellicht een paar duizend politie agenten en wat mensen in het leger en dan het je de grootste hoeveelheid archonten en hun actieve uitvoerders wel gehad.

     Als we onszelf aan het huidige geldsysteem en belastingsysteem kunnen ontrekken maken we volgens mij de snelste stappen richting meer vrijheid.

   2. Wat is waar

    ////De creatie van onze realiteit is altijd in onze eigen handen. De vraag is dus: wat doen we met dat vermogen, en waardoor laten ons leiden bij het inzetten ervan?////

    Dat is in principe wel zo, maar in de praktijk werkt het niet zo. De realiteit van het collectief is in handen van diegene die anderen het beste weet te manipuleren en te misleiden om te geloven dat wat hen het beste uitkomt. En zo lang het grootste deel van de mensheid zich laat manipuleren is de collectieve realiteit in handen van de beste manipulators.

    Dus de vraag die eerst komt is: Hoe kunnen we mensen ¨wakker maken¨ of zelfbewust maken zodat ze zich niet meer laten manipuleren en misleiden. Als dat lukt komt de creatie van onze collectieve realiteit aan de orde.

    1. hans

     Heeeeeel hard roepen 🙂

     Maar inderdaad, laat je stem horen aan wie luisteren wilt, draag het uit door wie je bent.

    2. Pieter Stuurman

     Dat is inderdaad de vraag. Maar daarvoor is het nodig dat mensen gaan beseffen dat ze ALTIJD (dus ook nu) ZELF de realiteit creëren.

     Het enige wat machthebbers doen, is het geven van (al dan niet openlijke) instructies over HOE mensen de realiteit zouden moeten creëren. Zodat die mensen een realiteit creëren die in het “voordeel” van die machthebbers is.

     Wat machthebbers doen, is het beïnvloeden/besturen van WAT de mensheid creëert. Maar het creëren ZELF, wordt uiteindelijk altijd door alle mensen uitgevoerd.

     Het zijn dus niet de machthebbers, maar altijd de mensen ZELF die de realiteit creëren. Als ze dat doen vanuit gehoorzaamheid of onwetendheid (als ze zich laten leiden), dan zal die, door henzelf gecreëerde realiteit nooit naar hun eigen voorkeur zijn, maar naar de voorkeur van de machthebbers.

     Zodra mensen beseffen dat ze altijd de creator zijn van hun realiteit, en daar dus altijd zelf verantwoordelijk voor zijn (en niet de machthebber), dan zouden ze meer aandacht geven aan het vinden van gezonde beweegredenen, in plaats van het zomaar aannemen van de aangeboden motieven.

     Maar zolang mensen in de overtuiging blijven dat het de machthebbers zijn die de inrichters zijn van de realiteit, zullen ze dat niet doen.

 5. Douwe Bericht auteur

  Aan de basis van ons voortbestaan ligt in mijn beleving voedsel. Dus de eerste stap waar we een beslissing kunnen nemen voor onszelf is hoe we aan ons voedsel komen.

  We kunnen zelf het initiatief nemen tot gemeenschapstuinen bijvoorbeeld:
  http://www.permacultuurnederland.org/wp/10-voordelen-van-gemeenschapstuinen/

  En we kunnen ook zelf beginnen met het aanleggen van lokale biodiverse voedselbossen:
  http://www.permacultuurnederland.org/wp/voedselboswachters-gevraagd/#.VXnhCc_tlBc

  Als ik zie wat er momenteel in de permacultuurgemeenschap gebeurt dan zie ik telkens meer individuen die zelf veranderen en beginnen met het aanleggen van gemeenschapstuinen en voedselbossen.
  Dit resulteert in veranderingen in Nederland en heeft ervoor gezordt dat waar we 10 jaar geleden nog geen voedselbossen hadden, er inmiddels verschillende tientallen zijn.

  Ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen voor zichzelf helder krijgen wat zij belangrijk vinden. Hoe denken zij dat ze de wereld op een lange termijn beter kunnen inrichten voor hun eigen voortbestaan en dat van hun kinderen en kleinkinderen. Voedsel is makkelijk maar willen we een wereld achterlaten waarin 1% van de Nederlanders 61% van het vermogen in handen heeft. Waar onze kinderen en kleinkinderen 30 jaar lang aan de ketting van banken liggen als ze een huis willen kopen terwijl banken dat geld uit het niets scheppen en daar rente over vragen?

  Krijg voor jezelf helder wat je wel en niet wilt en praat daarover met elkaar en ga dan kijken waar je zelf actie kunt gaan ondernemen.

 6. hans

  Wakker worden kan je niet afdwingen, niet bij een ander en niet bij jezelf.
  Het is het kwartje wat moet vallen, ook al ben je er verstandelijk volledig van op de hoogte dat het een grote poppenkast is en wij het slachtoffer zijn van een elite op elk denkbaar nivo..
  Wij zijn de pop én het touwtje, zonder touwtje valt er niets te trekken van bovenaf…

  Maar alleen verstandelijk wakker zijn is niet genoeg, het is half, het wordt in eerste instantie alleen maar meer frustrerend.
  Maar die frustratie, die boosheid om te ontdekken dat je je hele leven in een luchtkasteel hebt geloofd en je welzijn in absoluut onbewust vertrouwen uit handen hebt gegeven aan vertegenwoordigers van de zorgstaat in de ruimste zin van het woord maakt op een gegeven moment plaats voor een soort logica, het snappen van de werking van het geheel.

  Die zelfbewustwording van het hele plaatje, hoe het systeem is opgebouwd, hoe het werkt, zich in stand houdt, doe je inzien dat als wij niet zelf onze verantwoordelijkheid nemen dit wel door een ander met een grote wellustige glimlach wordt opgepakt.
  Slim en sluw verborgen achter de coulissen (zelfs dat eigenlijk niet eens) terwijl wij maar denken dat we zelf (of via gekozen vertegenwoordiging) de touwtjes in handen hebben.
  In die zin kan je dus zeggen dat wij het systeem zelf in stand houden.
  Geef het volk brood en spelen..

  Je kan simpel zeggen dat alle instrumenten die gebruikt worden om ons slapende te houden (mind-control, chemtrails, voeding, farmacie enz.) dus zijn om te voorkomen dat we ons (zelf)bewust worden.
  We zijn weer die poppetjes op het spelbord en degene met de dobbelstenen overziet, bepaald de richting en de spelregels, is altijd stappen voor.
  We mogen gecontroleerd demonstreren in elke vorm en op elk nivo, maar alleen uit verstandelijke motieven.. dat is half en ongevaarlijk, dat zijn en blijven bewegingen op het bord.
  Je bewust worden dat dit een open inrichting (je werkelijkheid) is waarin een ieder voor zichzelf zowel de bewoner, bewaker als directeur is geeft besef dat diegene die nu aan de touwtjes trekken behoorlijk overbodig zijn in een open inrichting..
  Van Zelfstandig naar Zelfbewust naar Zelfrealisatie naar Zelfeigenaarschap.

 7. Treowd

  Het geloof in dat men deze realiteit kan veranderen is behoorlijk laag te noemen en dat kan ook wel per laag van bevolking verschillen maar die mentaliteit moet veranderen, dat geloof dat men dat wel kan moet hoger en steviger worden. Dat komt nog steeds door de dissonantie en het nu nog overheersende collectieve geloof in de hulpeloosheid er uberhaupt iets aan te kunnen veranderen. Volgens mij is daarom de intelligentie van de bevolking bewust laag gehouden door de archonten, met voedsel educatie etc. Als men iets niet kan bevatten kan het ook niet bestaan, die mentaliteit rijst de pan uit. Dat is absoluut niet denegrerend bedoeld naar anderen die nog wakker moeten worden maar dat is regelmatig bemerkbaar. Ik hoef het niet te weten , daar kunnen we toch niks aan veranderen en daar ligt mijn interesse niet vindt het veel belangrijker welke onderbroeken Beyonce draagt en welke bril Jay Z heeft gekocht want die koop ik dan ook dan ben ik ook cool en kom ik cool over. Als je ze probeert te attenderen op een belangrijke informerende documentaire dan zijn ze afwezig , euh hoe laat komt goede tijde slechte tijden hoe laat zei jeook al weer? O, nee gaat niet dan kijk ik altijd die en die dramaserie. Mensen worden niet geprikkeld door wetenswaardigheden over de toekomst van hun kinderen of van hunzelf , dat zien we dan wel weer.
  Voorbeeldje : Aankaarter ” Er bestaat trouwens een theoretische mogelijkheid dat er in sept van dit jaar de Amerikaanse dollar bankroet wordt verklaard en daarmee de positie van wereldmunt gaat verliezen en daarmee is het mogelijk dat het hele economische systeem in gaat storten ”
  Aanhoorder : ” Ja dat hebben ze in 2012 ook al geroepen toen zou de wereld vergaan, ik geloof niks meer ze zoeken het maar uit die hoge heren doen toch wel wat ze willen. Ga me niet druk maken over dat soort dingen, ik moet iedere maand de touwtjes aan elkaar knopen dat zijn al zorgen genoeg voor ons ”
  Dit zijn reacties dan slaan alle deuren die op een kiertje zouden kunnen hebben gestaan wederom dicht.

  1. hans

   Het is niet de bedoeling van de wakkere om de slapende door elkaar te schudden omdat ze het eventueel maar niet (willen, kunnen) inzien.. ook al zal het soms jeuken..
   Ieder mens heeft een vrije wil, dwingen begint op iets te lijken waar we vanaf willen..
   Praat met mensen die de deur op een grotere kier hebben om die verder open te gooien, dat is al uitdaging genoeg.
   laat je stem horen aan wie luisteren wilt.

   De rest volgt, zien doet volgen, of later, of niet..

   1. Douwe Bericht auteur

    Ter aanvulling op de wijze woorden van Hans.

    Het is ook heel moeilijk om te bepalen hoe anderen hun leven dan wel zouden moeten leven in mijn ervaring. Ik zou eerlijk gezegd zeggen, focus vooral op jezelf. En geef anderen de hulpmiddelen hun eigen vrije wil te herwinnen en hun eigen passies te gaan volgen.

    In de permacultuurgroep hebben we mensen die inmiddels in Portugal, in Hongarije, in Frankrijk en in Costa Rica wonen. Je kunt je eigen realiteit dus enorm veranderen als je dat wilt en ook relateif snel.

    Ik klink misschien wat als een herhaalrobot maar ik zou zeggen vind alles wat niet deugd in je wereld, veroordeel dat en doe er The Work op en ga verder zo goed mogelijk je passie volgen.

    Begrijp je innterlijke sturingssysteem, leer het vertrouwen en gebruik het dan als de leidraad voor je verdere leven. Alleen jij hebt toegang tot je innerlijke sturingssysteem dus alleen mensen zelf kunnen bepalen wat goed, relevant voor hun is door hun resonantie te volgen.

    Je hebt persoonlijk niets te maken met wat andere mensen om je heen wel of niet doen in mijn ervaring. Ga uit van jezelf en je trekt dan vanzelf omstandigheden en mensen aan die wel relevant voor je zijn.

 8. Treowd

  Dat is in zijn geheel niet mijn stijl beste Hans, ben me er bewust van dat er altijd een juiste tijd en plaats is om de juiste woorden te brengen, ben zeer geduldig en respectvol wat dat betreft en afwachtend op het juiste moment, dus daar ligt het niet aan. Het is gewoonweg moeilijk omdat er niet getornt mag worden aan de veilig gewaande kaders of paradigma’s , het even ” aanraken” ervan alleen al brengt hevige reacties teweeg soms. Je haalt mensen uit hun comfortzone door ze met de realiteit te confronteren, men leeft liever in de ” luxe ” illusie dat voelt beter voor de meesten. Sommigen hebben er platgezegd lak aan zolang het duurt en als het goed voor hun gaat mag de wereld buiten hun belevingswereld vergaan zolang het hen maar niet deert. Ook wel te bezien als wat niet weet, wat niet deert aka waar je geen weet van hebt heb je ook geen last van.

  1. Douwe Bericht auteur

   Ik denk dat ik je frustratie wel enigzins begrijpen Treowd.
   Ik loop er zelf ook vaak tegenaan. Ik heb voor mezelf daarom een paar artikelen proberen te schrijven die ik mensen toestuur omdat ze dan simpelweg niet meer om de feiten heen kunnen. Vervolgens is het aan hun wat daarmee te doen.

   Op het gebied van economie, wat in mijn optiek verreweg de belangrijkste controleschakel is die de elite heeft over gewone mensen stuur ik mensen vaak dit artikel toe:

   -) Hoe werkt ons huidige economische systeem eigenlijk

   Op het gebied van mainstream media, in mijn ogen na het bankensysteem het belangrijkste controlemiddel over grote groepen mensen omdat je zo de gedachten van de kudde grotendeels bepaalt laat dit artikel zien dat mainstream media willens en wetens mensen voorliegen en dat al decennia en wellicht al eeuwen doen, daarom stuur ik dit artikel ook vaak toe:

   -) 10 aantoonbare leugens van de zichzelfbenoemde ‘Mainstream media’

   En dan om te laten zien dat politiek en ons geloof in de politiek dodelijk is omdat we zo massaal passieve niet zelf scheppende wezens blijven stuur ik vaak dit artikel toe met 2 geweldige filmpjes:

   -) Het geloof in een heersende klasse kan alleen maar geweld toevoegen aan een maatschappij

   Vanuit die basis moeten mensen die willen volgens mij volledig wakker kunnen worden…. En ik moet zeggen het duurt wellicht even maar ik heb het idee dat de massa die geinformeerd raakt over deze onderwerpen en andere keuzes begint te maken wel degelijk steeds groter wordt en nog steeds exponentieel aan het toenemen is.

 9. Treowd

  Dank je beste Douwe voor de linken en ook voor het begrip, klopt dat het soms best wel wat frustratie op kan leveren. Gelukkig kan ik dat vlug loslaten omdat het brengen van dit soort zaken geen egoische oorsprong kent naast of mede omdat ik probeer zoveel mogelijk in het Nu te zijn of te leven. Ik herken de artikelen en inderdaad dat zijn eye-openers en ook goede artikelen om die naar voren te brengen of door te linken.
  Volgens mij kruisten wij elkaar in de reacties wist even zo snel geen nieuwe reactie te produceren en de reactie op zich van jou was prima verder evenals die van Hans mocht het zo zijn geweest, of eventueel wel toepasbaar op anderen die het lezen; dat ik een boodschapper zou zijn geweest die zich als boodschapper belangrijker gevonden zou kunnen hebben dan de aangedragen boodschap. En dat is niet vanuit een negatieve bril bekeken, maar dat kan een fout zijn die mensen maken door een van binnen gevoelde passie waardoor ze het oorspronkelijke doel even kwijt kunnen raken als een soort blinde vlek in het gevoelsleven even vergetend dat de oorsprong juist bedoeld was mensen te helpen en wakker te worden richting een betere maatschappij en uitendelijk ‘ rijker ‘ leven. Maar dat dat bij mij niet het geval is of was heb ik al verder in een eerdere recatie toegelicht.

  ” Vanuit die basis moeten mensen die willen volgens mij volledig wakker kunnen worden…. En ik moet zeggen het duurt wellicht even maar ik heb het idee dat de massa die geinformeerd raakt over deze onderwerpen en andere keuzes begint te maken wel degelijk steeds groter wordt en nog steeds exponentieel aan het toenemen is. ”

  Inderdaad het is nu echt goed aan het groeien , waarheid kent ook die omnipotente werking 🙂
  Maar best moeilijk soms even en soms ook wat deprimerend maar in het Universum is tijd een menselijk gecreerde illusie, dus dan laat ik het op dat moment even los en zoek wat rust op in het Nu.

  Fijne dag verder! 🙂 Treowd

  1. Douwe Bericht auteur

   Ja mensen zijn gewoon zo hard glashard voorgelogen, maar nu dankzij het internet de waarheid naar boven komt drijven blijken mensen als ze de keuze te hebben over het algemeen toch de waarheid boven leugens te prefereren.

   En als mensen eerst eens de correcte gegevens hebben kunnen ze aan de hand daarvan betere beslissingen maken en kunnen we een wereld gaan scheppen die meer naar onze voorkeur is.

 10. bernadette

  Naturel Law… waar Mark Passio ook over spreekt. ( Universele wetten )
  Of wel Natuurwetten staan boven de Politieke verzonnen regels en wetten.
  Amercian Law of the Land handbook – zijn de natuurwetten voor de Mens op deze Aarde.;

  @ Douwe

  Is deze site hieronder in Nederlands te vertalen , zodat mensen hier in Nederland,
  die moeite hebben met Engelse Taal , deze Natuur wetten ook kunnen oppakken ,
  en het met elkaar kunnen delen om met respect voor mens en dieren met elkaar tesamenleven ?

  Hieronder zijn ook nog 4 filmpjes in te zien met uitleg in het Engels.
  Om het toch gemakkelijk uit te leggen.
  Maar kan me voorstellen dat sommige mensen moeite hebben met de uitleg ervan.

  http://www.americanlawoftheland.com/due-process.html

  http://ecodorpennetwerk.nl/initiatieven/

  1. bernadette

   When people ask me: “What are your political views?”

   I tell them: I don’t have any.
   Politics is an illusion. I don’t believe in politics, its a dialectic set up there to keep people
   in opposition with themselves.

   There is no such thing as ‘politics’, it doesnt exist, it never has existed and never will exist.

   Its a mechanism for controlling ones mind.

   ~ Mark Passio

   Sommige volkeren losten het zo op met Politieke Sfeer Mannetjes ;

   https://www.youtube.com/watch?v=pd3LTe6NFxU

   Hier met deuntje erbij ,

   https://www.youtube.com/watch?v=MSAMRwgIfhc

   Als men dit nou op NOS TV zou laten zien , hoe ze
   Politieke Kontendraaiers aanpakken 🙂

   https://www.youtube.com/watch?v=ZOpUZ4Zmrxk

 11. Johan Bosman (werktuigkundige)

  Er is hier ruimte en grond van zeer goede kwaliteit -löss- dus om voedsel maken wij ons geen zorgen. Echter in de wetenschap dat de onderdrukking van de mensen mèt en dóór het wettige betaalmiddel geschiedt hebben mijn vrouw en ik nog wel enkele financiële maatregelen genomen. Zo hebben we onze hypotheek vorig jaar ingelost en ons nergens door gedekte spaargeld omgezet in echte waarde. Ook hebben we een land om in te wonen uitgekozen waar de overheid te weinig geld tot haar beschikking heeft om de bevolking “fatsoenlijk” te kunnen onderdrukken. De maatregelen die wij hebben genomen vinden hun oorsprong in het feit dat gezond geld (dat is geld zonder rente) helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren kan gebruiken. Wij zijn daarmee zo ver als mogelijk is uit hun perverse systeem gestapt.

  1. Douwe

   Klinkt als een verstandige zet. Waar zitten jullie precies. Zuid Europa ergens?
   Zonne energie met opslag is inmiddels ook goedkoper dan fossiele energie uit het net las ik recent dus ook op dat punt is het verstandig om jezelf onafhankelijk te maken als je het je kan veroorloven. Ik ben zelf naar mogelijkheden in Zuid Portugal aan het kijken. Meer als winterverblijf maar je kunt daar ook aanzienlijk meer voedsel verbouwen over langere tijd dan in het koude Noorwegen. Een voedselbos, een waterput en zonnepanelen met opslag lijkt mezelf wel wat.

   1. Johan Bosman (werktuigkundige)

    We zijn na zorgvuldig onderzoek in het westelijke deel van Hongarije terecht gekomen. Het zal hier ’s winters (zeker bij langdurige windrichting uit het noordoosten) minder aangenaam zijn dan in Portugal maar het klimaat is gemiddeld genomen heerlijk. Veel zon, weinig wind en regen! Hongarije staat met één been in het westen en met het andere in het oosten. Het heeft de Euro die met belastinggeld overeind moet worden gehouden niet omdat het geen zaken doet met criminele bankiers: Soros en het IMF (!) maar ook Monsanto zijn het land uitgeschopt. Twee keer in de week komt een bevoegde lerares die werk van haar baantje maakt ons inwijden in de zeer moeilijke finoegrische taal en nu, pas na een jaar, kunnen we daar nog maar een klein beetje gebruik van maken. Een goede woning is hier al te koop voor zo’n 35000 Euro. Wil je zoals wij hebben gedaan wat meer betalen dan komt heel boeiende en riante architectuur in het vizier. En -misschien wel het belangrijkst!- we zijn welkom onder de bevolking. Een gunstige bijkomstigheid is dat de Euro hier de meeste koopkracht heeft binnen de EU-landen. Zelfvoorzienend zijn (keuterboeren, effectieve houtstook in enorme tegelkachels, waterput met vaak zeer goed water) is onder de Hongaarse bevolking tot kunst verheven. Nog even iets over die wonderlijke taal. Het Hongaars kent het werkwoord “hebben” niet. “Ik heb een hond” wordt daarom vertaald als “Van egy kutyám” maar eigenlijk staat er dan: “er is een hond van mij”. Kortom: Hongaars leren dat is een gevecht waarbij je regelmatig onder ligt met een flinke knoop in je tong. Wèl een heel boeiende taal! Het huisvesten van duizenden immigranten met hun familieleden kan het land eenvoudig niet betalen maar premier Orbán heet vluchtelingen (speciaal uit de EU-landen) van harte welkom.

    Met vriendelijke groet,
    Johan.

 12. bernadette

  Prachtig dit ( zoals het hoort .. op elk plekje op deze Planeet )
  De vrijheid om te leven van wat de natuur ons schenkt en er met eerbied mee om te gaan.

  https://www.youtube.com/watch?v=fuI-wKoeKkE

  In Eese – Provincie Overijsel ligt een vrijstaat aan Landgoed van ruim 200 Hectare land
  te wachten om zonder vergunning … ons te gaan settelen …
  in Chalets en zeker plaats voor menige Tiny Little Houses e.d
  Prachtig stuk Natuur… wat van ons allen is … dus ons allen toebehoort .

  Fons Fenns onthuld een mysterie rond Europese Subsidie van Miljarden voor Landgoed Eese .
  Het filmpje geheel afkijken tot het einde , want het laatste stukje einde is zeker ook van belang,

  https://www.youtube.com/watch?v=WdEEbiEdBp8

  Mensen die deze SamenlevingSite bezoeken , kunnen bij hun eigen Gemeente ,
  een gesprek aanvragen om eens met een Open Mind een bijeenkomst te regelen,
  om welwillende Bio Burgemeesters enthousiast te krijgen om stukken land vrij af te gaan staan,
  zodat we Anastasia dorpen kunnen gaan creëren in een vrij leefbare Samenleving.

  Hieronder hebben we een gesprek met een Egoloze Menselijke vriendelijke Burgemeester
  in Quebec – Ontario – Canada die het gedachtegoed van Ubuntu – Michael Tellinger omarmt ,

  One Small Town to change them all – A discussion with Ron Higgins, Mayor of North Frontenac

  https://www.youtube.com/watch?v=ugmd0nSPnjw&feature=youtu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *